Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

14.5.2019 o 11:28 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 26.6.2019 15:46 - 15:47 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Ďakujem. Martin, myslím si, že táto naša iniciatíva je maximálne aktuálna, pretože už pred voľbami do Európskeho parlamentu v podstate celé Slovensko rozprávalo o tom, ako veľmi významne rôzne IT firmy vstupujú do procesu sčítavania volebných výsledkov. A že či sa zase nestane niečo také ako počas posledných parlamentných volieb, keď ten supermoderný nejaký sčítavací volebný systém na tri hodiny na štatistike mal výluku alebo výpadok. A jednoducho občania majú oprávnené pochybnosti o tom, ako to v skutočnosti bolo s ich hlasmi a že či ich hlasy boli pripočítané tým kandidátom a tým stranám, ktoré, ktorým ich teda naozaj dali.
Čiže táto naša iniciatíva by veľkou mierou umožnila spätnú kontrolu toho, ako sú evidované hlasy, ako sú rozdelené hlasy v jednotlivých obciach, v jednotlivých tých obvodoch, kde by tieto zápisnice boli povinne zverejňované. A ja si myslím, že nikto z férových účastníkov volebnej súťaže na akejkoľvek úrovni nemôže mať problém s takýmto mechanizmom, pretože tí, ktorí nemajú záujem o falšovanie volieb, nemôžu mať strach z mechanizmu spätnej kontroly. Ak ale uvidíme, že tu v pléne Národnej rady zasa sa nájdu skupiny alebo politické strany alebo kluby, ktoré budú mať problém s podporením takéhoto návrhu, tak nemôžme to čítať inak ako tak, že si vytvárajú do budúcna priestor na manipuláciu volieb.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 26.6.2019 11:00 - 11:00 hod.

Marian Kotleba
Pán podpredseda, na rozdiel od kolegu, ja by som bol rád, keby sa tu dalo rozprávať v tejto sále, takže počkám, kým tu bude poriadok.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.6.2019 18:26 - 18:28 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán docent Klus, vaše vystúpenie na tému NATO je vždy majsterská alebo majstrovská ukážka demagógie, ktorú by lepšie nepredali, neponúkli, neodprezentovali ani zamestnanci americkej ambasády. To si musíme povedať úplne na rovinu a dnes ste znova nesklamali. Strýčko Sam bude na vás hrdý, lebo takého agenta americkej ambasády, akého máme my v slovenskom parlamente, asi v každej krajine naozaj nemajú.
Mňa úplne zarazilo, ako vy môžte porovnávať prítomnosť cudzích vojsk na území niektorého z Pobaltských štátov, s prítomnosťou vlastnej armády na území Ruskej federácie na ich vlastnej strane hraníc. Veď to je argument, ktorý by možno nepoužil ani siedmak na základnej škole a vy, pán docent, tu jednoducho takúto demagógiu bez hanby šírite. Ja chápem a vnímam, že možno pri vašich prednáškach pred študentami na politológii ste boli zvyknutí na to, že ste nedostávali kritickú spätnú väzbu, ale my tu nie sme, ak ste si nestihli všimnúť, v škole, my sme tu v Národnej rade Slovenskej republiky.
A, pán Klus, posledná vec. Vo svojom špičkovom prejave ste okrem iného povedali, že sme sa rozhodli pridať, vstúpiť do NATO. A ja sa vás chcem spýtať, ako sme sa rozhodli? Bolo vari na Slovensku referendum o vstupe do Severoatlantickej aliancie? Bolo alebo nebolo? Pretože Slovenská republika a občania Slovenskej republiky do NATO nevstúpili. Občania Slovenskej republiky boli do zločineckej organizácie NATO zavlečení bez toho, aby mohli vyjadriť demokratickým spôsobom svoj názor.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.6.2019 18:07 - 18:09 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán predseda národnej strany Danko, vy ste tu vyliali svoju spŕšku naozaj hnoja a ušli ste ako posledný, posledný zbabelec. A ľudia, ktorí sú tu, ktorí to aj vidia, jednoducho musia mať naozaj jasný pocit z vás, že takýto človek nie je hodný zastávať funkciu predsedu Národnej rady Slovenskej republiky. Ale teraz trošku k veci.
Pán Danko, neviem, či vám to ušlo, ale Severoatlantická aliancia NATO bola protiváhou Varšavskej zmluve, ktorá už dávno neexistuje. Naproti tomu NATO, táto zločinecká organizácia sa neustále rozširuje, neustále rozširuje svoju agresívnu politiku po celom svete a, žiaľ, rezort obrany pod vedením SNS im v tom aktívne drukuje. My tu dnes hovoríme o treťom vyslaní slovenských vojakov na ruské hranice. Okrem toho sme dvakrát hlasovali a táto Národná rada, žiaľ, to aj schválila, rozšírenie Severoatlantickej aliancie. A nehovorte mi, že toto je náš spojenecký záväzok, že to je naša povinnosť odhlasovať rozšírenie zločineckej organizácie NATO. To nie je naša povinnosť, napriek tomu ste to urobili. My sme boli jediná strana, ktorá hlasovala proti a vy tu idete niečo hovoriť, pán Danko, ale viete, ťažko sa, ťažko sa diskutuje so zbabelcom, ťažko sa diskutuje s človekom, ktorý nemá odvahu pozrieť sa do očí pri kritike jeho správania, jeho chovania, jeho rozhodnutí. A ten váš pokus, úplne primitívny pokus zobrať nášmu poslancovi Milanovi Mazurekovi slovo len preto, že sa vám to nepáči, že neviete prežrieť tú kritiku, že neviete prežiť, že pod vaším vedením sa SNS utápa, že ste nezískali ani jedného europoslanca, tak to bolo úplne úbohé, pretože vy ste vlastne šliapli na základ demokracie, na základ parlamentnej demokracie na Slovensku.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.6.2019 17:59 - 18:00 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Miňo, hneď na úvod tejto témy také emócie tu zavládli, ale dalo sa to čakať, lebo keď sa kritizuje vlastizrada, tak sa to asi niekomu nebude páčiť.
Ja len chcem povedať, že ty ako otec malého syna by si mohol vedieť, že je to veľmi dôležité posielať tých vojakov provokovať na ruské hranice a chrániť tam proti tým útokom a hrozbám, pretože aj tá rozprávka Máša a medveď je určite prostriedkom hybridnej vojny. A cez Mášu a medveďa chce Rusko ovplyvniť a ovládnuť Európu, ale naša chrabrá armáda so svojou predsunutou posilnenou prítomnosťou v Pobaltí im v tom zabráni. Takže treba to pomenovať pravými menami, nielen vojaci, ale aj Máša aj medveď, aj No počkaj zajac, aj všetko toto sú prejavy hybridnej vojny a my dnes vidíme, ako chrabrí bojovníci z SNS idú Rusku zabrániť ovládnuť Európu.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14.5.2019 11:28 - 11:30 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán predseda Národnej rady Danko, ja som vám to v nedeľu hovoril, ale dnes to povedal váš poslanec Paška, ktorý je zhodou okolností lídrom eurokandidátky Slovenskej národnej strany, že doteraz sme sa nič ako Slovensko nedozvedeli o podrobnostiach navrhovanej zmluvy o obrannej spolupráci medzi USA a Slovenskou republikou. A že nastala v tomto volebnom období zásadná požiadavka, s ktorou prišiel veľvyslanec Spojených štátov amerických, ktorý žiadal, aby bola táto zmluva prijatá. Tak ja vás teraz, pán predseda Danko, ako predsedu SNS, aj ako predsedu Národnej rady naozaj v tomto pléne vyzývam, zverejnite kompletný text návrhu zmluvy o obrannej spolupráci medzi Spojenými štátmi americkými a Slovenskou republikou. Nemôže byť prekážka, ktorá by vám v tom zabránila, však máte vlastného nominanta ako ministra obrany. Sedí tu ďalší minister za to zodpovedný, minister zahraničných vecí. Zoberte si ho na kávičku a vybavte to, či už s Lajčákom alebo s Gajdošom. Slovensko na to čaká. Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.4.2019 10:57 - 10:59 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Eňo, len dve krátke doplnenia k tvojmu vystúpeniu. Súčasná Únia je omnoho horšia ako ten Sovietsky zväz. Kým za Sovietskeho zväzu nás nútili plniť a prekračovať kvóty na, alebo plány na pestovanie pšenice, čohokoľvek, živočíšnu výrobu, tak dnes nám tá Únia hovorí, že nesmiete vyrobiť toľko pšenice a vypestovať, nesmiete toľko hovädzieho mäsa, nesmiete mať toľko vajec, nesmiete chovať doma kurčatá alebo to, všetko nám Únia zakazuje. Takže Únia je ďaleko, ďaleko, ďaleko horšia ako čokoľvek, čo sme tu dovtedy mali.
A tú druhú vec, že či sme kolónia alebo samostatný štát? No videli sme to predsa aj včera na rokovaní výboru, aj v piatok na ministerstve zahraničných vecí, kde zástupcovia ministerstva jasne povedali, že poslanci Národnej rady nemôžu, nemôžu vidieť dokumenty, ktoré nie sú utajené, bez toho, aby to neodsúhlasila najprv americká strana. Takže to nejde len už o podriadenosť Únii. Táto mašinéria dnes je tak, tak servilná voči všetkým zahraničným záujmom, že zahraničie je na prvom mieste, potom dlho, dlho nič a potom možno nejaké slovenské záujmy. Čiže naozaj, prvý krok je odstránenie článku 7 odsek 2 a potom sa môžme vôbec rozprávať o tom, že začneme znova budovať Slovenskú republiku ako republiku suverénnu, samostatnú a ako národný a právny štát.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 8.2.2019 11:10 - 11:11 hod.

Marian Kotleba
Vážený pán predseda, v mene predkladateľov nášho návrhu o novele zákona o umelom prerušení tehotenstva (tlač 1256), tento návrh sťahujem z rokovania Národnej rady.
Skryt prepis
 

Uvádzajúci uvádza bod 6.2.2019 10:09 - 10:15 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Vážené kolegyne, vážení kolegovia, máme za sebou rozpravu k druhej šanci, k druhej šanci súčasnej Národnej rady výrazným spôsobom obmedziť bezbrehé zabíjanie nenarodených detí na Slovensku. Určite ste si všetci všimli, aj tí, ktorí to sledovali, či tu v Národnej rade, v televízii alebo cez médiá, že aj my sme túto debatu poňali inak. Nespravili sme z toho kolotoč. Mohli sme debatovať tieto veci ešte dva dni. Mohli tu vystupovať všetci naši poslanci a mohli sme to naťahovať. Nie. Úplne vecne, konštruktívne, bez emócií sme si povedali, že tá diskusia, ktorú sa nám v tom prvom pokuse podarilo vyprovokovať, jednoducho prebehla a dnes už naozaj každý príčetný človek si musí vedieť spočítať a uvedomiť, akým spôsobom sa chce k tejto téme postaviť, ako chce aj ako poslanec Národnej rady hlasovať a ako chce, aby jeho hlas bol zapísaný do histórie Slovenska.
Určite bola táto diskusia alebo tento druhý pokus obohatený aj tým, že sme neboli sami, ale že sa spolu s nami k tejto téme pridal poslanec Vašečka cez svoj vlastný návrh, ktorý bol až na malé odlišnosti, také liberálnejšie, v podstate totožný s tým naším. Žiaľ, tá druhá strana, ktorá s tým nesúhlasí, alebo ktorá teda má problém s tým, aby boli tie potraty obmedzované, sa zase tej diskusii vyhla napriek tomu, že politická debata alebo debata na konkrétne témy predkladané v Národnej rade má byť jadro toho riešenia problému alebo teda získavania súhlasu či nesúhlasu väčšiny v Národnej rade Slovenskej republiky. Veď o tom je predsa parlamentná demokracia.
My si uvedomujeme, že v tej prvej debate pri tom prvom pokuse alebo pri tom prvom predložení tohto návrhu mnohí, možno niektorí úprimne, iní alibisticky, rozprávali o tom, že nemôžu podporiť návrh, pretože ho predkladá naša strana, a nemôžu jednoducho s nami zahlasovať, nech je to akékoľvek dobré. Spravte si sami o týchto ľuďoch názor, že jednoducho či je, či je takáto argumentácia hodná poslanca Národnej rady, alebo či teda patrí niekde do predškolskej triedy materskej školy, ale zaznela. Zaznela a musíme ju akceptovať.
Preto chcem z tohto miesta ako jeden z predkladateľov a teda predseda nášho poslaneckého klubu povedať, že nám ide o vec. Nám ide o vec. Ak by sme nejakým spôsobom vedeli spraviť dohodu naprieč, neverím, že celému politickému spektru v Národnej rade, ale tej väčšiny, ktorá by sa mohla vyskladať na to, aby tie potraty aspoň len trošku mohli byť obmedzené, my sme určite za to. My sme už aj pred tým, ako začala včera debata k tomuto návrhu, jasne povedali, ak by mal návrh pána poslanca Vašečku väčšiu nádej na to, aby bol reálne schválený a mohol sa posunúť do toho reálneho života na Slovensku ako účinný a platný, určite ho podporíme. Určite ho podporíme.
Ale teraz vám chcem všetkým, kolegovia a kolegyne zo všetkých poslaneckých klubov, povedať ako predseda nášho klubu, že ak by mal byť problém len v tom, že máte problém s nami ako predkladateľmi, ale boli by ste výmenou za nejaké, nejakú ústretovosť z našej strany ochotní podporiť návrh pána poslanca Vašečku, my sme ochotní náš návrh pred hlasovaním stiahnuť. Sme ho ochotní stiahnuť cenou, poviem to na rovinu pred kamerami, cenou za výmenu vašich hlasov za podporu poslancovho, teda návrhu poslanca Vašečku. Nie je taký prísny ako náš, ale je taktiež dobrý a taktiež by znamenal obrovské zlepšenie situácie v oblasti týchto zbytočných potratov a zabíjania nenarodených detí.
Chcem vás naozaj poprosiť z tohto miesta, zvážte túto ponuku, zvážte túto ponuku. Podľa mojej informácie predkladatelia požiadali vedenie Národnej rady o tom, aby, o to, aby sa o tomto návrhu hlasovalo vo štvrtok, v piatok, v piatok o jedenástej hodine, to znamená, do piatku do jedenástej hodiny máme čas, sme otvorení všetkým, všetkým debatám, všetkým poslaneckým klubom, všetkým návrhom a pokusom o dohodu. A naozaj ja vás prosím, ak je problém v našej strane, ak je problém v nás ako predkladateľoch, ja osobne za našu stranu stiahnem návrh, keď mi prídete povedať zo SMER-u, z MOST-u, z OĽANO, áno, budeme, keď to stiahnete, budeme hlasovať za Vašečku, lebo chceme, aby sa to posunulo.
Tým by som chcel za náš klub uzavrieť túto debatu. Všetkým, ktorí vystúpili, ďakujem za kultivované a inteligentné vystúpenia. Všetkým, ktorí dali faktické poznámky, za vecné faktické poznámky a verím, že do piatku do jedenástej vieme spoločne spraviť taký krok pre Slovensko, že sa zapíše do histórie nielen Slovenska, ale do histórie celej Európy, civilizovanej, lebo to bude obrovská vec.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 6.2.2019 10:02 - 10:03 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Janka, ďakujem ti za tvoje neskutočne citlivé vystúpenie, ktoré asi, Pán Boh to tak chcel, malo uzavrieť diskusiu k tomuto návrhu, lebo lepšie by to asi, neviem, či niekto povedal. A zároveň si aj všetkým tým, ktorí nás obviňujú, že predkladatelia sú sami muži z našej strany, jasne vysvetlila, že síce sme tam štyria podpísaní, ale pracoval na tom celý klub. A náš klub poslanecký to sú aj ženy. Takže ďakujem veľmi pekne. A myslím si, že po tomto tvojom vystúpení sa každý musí zamyslieť nad tým, že s tými potratmi je potrebné a nutné niečo spraviť. A že skutočne to nie je o žiadnom boji muži, ženy alebo ja neviem, liberáli, konzervatívci. Nie. Je to o zdravom rozume a o tom, že je to jednoducho zabíjanie našich vlastných detí. Či sa to niekomu páči alebo nie.
Janka, ešte raz, aj ako predseda klubu, ďakujem pekne.
Skryt prepis