46. schôdza

18.6.2019 - 28.6.2019
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie v rozprave

19.6.2019 o 17:55 hod.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie v rozprave 17:55

Milan Mazurek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Môžem ďalej pokračovať, hej? Dobre. Skvelé.
Pán Danko, toto bola historická chvíľa. Ja som vám vďačný, určite zvýšite nám sledovanosť aj obľubu, fakt, ukázali ste pravú tvár a budem... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Danko, Andrej, predseda NR SR
Boh chráň tento národ, keď ľudia ako vy by ste vládli. Pokračujte v téme!

Mazurek, Milan, poslanec NR SR
Opätovne zneužívate svoju pozíciu a vstupujete do môjho prejavu vašimi primitívnymi poznámkami. Budem pokračovať... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Danko, Andrej, predseda NR SR
Ešte raz, ešte raz si dovoľte povedať niečo také hulvátske, čo môžte rozprávať v krčme! Upozorňujem vás! Pokračujte vo vystúpení a držte sa témy!

Mazurek, Milan, poslanec NR SR
Ale budem sa držať témy, tak ako doteraz som sa držal témy, pán Danko a som rád, že vám vystúpol estrogén a teraz to takto všetci môžu vidieť.
Navrhujete, alebo hovoríte o tom, že do 30. júna budú slovenskí vojaci pôsobiť v rámci tejto predsunutej prítomnosti, aby odstrašili tú zlú Ruskú federáciu tam naspäť za svoje hranice, ktorí nás tu chcú všetkých obsadiť, zotročiť, podmaniť si nás a podobné ďalšie veci, ktoré ale priamo nenapíšete, ale mnohí z vás koaličných poslancov si to myslia a prezentujú to tu jedna radosť, ale na druhej strane sa chodíte, ako som spomínal, tam klaňať a snažíte sa hrať na nejakých priateľov a slovanskú vzájomnosť. Toto jednoducho nechápem.
A práve keď na toto tu poukazujem, myslím, že plénum Národnej rady, kde tu vedieme politický zápas, je to ideálne miesto, kde na takéto témy a takéto fakty musíme poukazovať, tak sa tu idete jednoducho z toho zrútiť.
Píšte tam, ešte aby som dodal, všetky tie perly, ktoré tam uvádzate, že účelom je preukázanie pripravenosti členských štátov reagovať na prípadné bezpečnostné hrozby v súlade s článkom 5 Severoatlantickej zmluvy. Ale zase neuvádzate, aké hrozby. Akým hrozbám Slovensko čelí, akým hrozbám čelí Lotyšsko, akým hrozbám čelí Poľsko? Jednoducho komu záleží na tom, aby boli tieto štáty napadnuté? Pretože kto nie je slepý, kto vidí, chápe, že Ruská federácia, a to si musíme objektívne priznať, je v súčasnosti v geopolitickom, z geopolitického hľadiska v jasnej, fatálnej defenzíve. Je v defenzíve. NATO sa neustále rozširuje na východ, sťahuje sa čoraz bližšie k ruským hraniciam, posiela cudzích vojakov, ktorí tu nemajú čo robiť, priamo na hranice Ruskej federácie. Snaží sa vybudovať silný konfrontačný tón, ktorý následne môže priniesť celej Európe vojnu, ktorú si snáď neželá nikto z nás, ale vy napriek tomu podporujete tieto šialenstvá. Ja tomu úprimne nerozumiem.
Nerozumiem tomu a vidím, z politického hľadiska by mi to možno mohlo vyhovovať, že vaša strana dostáva jednoducho jednu porážku za druhou vďaka práve takejto vlastizradnej politike, práve politike, ktorá na jednej strane niečo hovoríte a na druhej strane niečo robíte, niečo deklarujete a niečo úplne iné konáte, ale na strane záujmov Slovenskej republiky, záujmov slovenských občanov a toho, ako tieto vaše aktivity, tieto vaše činy ovplyvnia životy Slovákov, jednoducho, musím skonštatovať, že sa jedná o čistú tragédiu.
To znamená, mrzí ma, že tento prejav bol vedený v štýle, akým bol. Mrzí ma správanie sa predsedu Národnej rady Slovenskej republiky a verím tomu, že po ďalších parlamentných voľbách už budete tam, kam si zaslúžite ísť, a to znamená mimoparlamentná strana.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

19.6.2019 o 17:55 hod.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:58

Natália Grausová

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:59

Marian Kotleba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Miňo, hneď na úvod tejto témy také emócie tu zavládli, ale dalo sa to čakať, lebo keď sa kritizuje vlastizrada, tak sa to asi niekomu nebude páčiť.
Ja len chcem povedať, že ty ako otec malého syna by si mohol vedieť, že je to veľmi dôležité posielať tých vojakov provokovať na ruské hranice a chrániť tam proti tým útokom a hrozbám, pretože aj tá rozprávka Máša a medveď je určite prostriedkom hybridnej vojny. A cez Mášu a medveďa chce Rusko ovplyvniť a ovládnuť Európu, ale naša chrabrá armáda so svojou predsunutou posilnenou prítomnosťou v Pobaltí im v tom zabráni. Takže treba to pomenovať pravými menami, nielen vojaci, ale aj Máša aj medveď, aj No počkaj zajac, aj všetko toto sú prejavy hybridnej vojny a my dnes vidíme, ako chrabrí bojovníci z SNS idú Rusku zabrániť ovládnuť Európu.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

19.6.2019 o 17:59 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:00

Milan Mazurek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem kolegom za faktické poznámky. Skutočne som len poukázal na tú dvojtvárnosť politiky slovenskej, tzv. národnej strany, ktorá jedno hovorí, ale niečo úplne iné robí. Ja viem, že sa to ťažko počúva, práve preto sa pán predseda strany takmer zrútil nervovo, len keď počul pravdu o jeho vlastnej politike. Ale ja si myslím, že Národná rada je to pravé miesto, kde takéto veci musia zaznieť, pretože slovenskí obyvatelia, občania Slovenskej republiky majú právo dozvedieť sa pravdu o tom, že to nie je ten Andrej Danko, ktorý na Facebooku si dáva fotečky, ako sa klania Putinovi alebo hovorí niečo niekde v televíznych debatách, ale je to Andrej Danko, ktorého minister posiela slovenských vojakov provokovať na ruské hranice. A to, čo tam budú tí vojaci robiť, to je jednoducho na smiech. To je jednoducho na smiech. Európa nečelí žiadnym hrozbám, ako sa tu snažíte vnútiť a to, že to nedokážete priamo ani v tom návrhu objektívne pomenovať, že kto tie hrozby sú, že o aké hrozby ide, tak to už je čistá, naozaj čistá schizofrénia.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

19.6.2019 o 18:00 hod.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 18:02

Andrej Danko
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Možno prejav sily je si vyholiť hlavu a s takou jednoduchosťou sa dostať do parlamentu. A môžem vás ubezpečiť, celé ĽSNS, že vás v Rusku majú za fašistov a extrémistov. A môžte sa usmievať, môžte chodiť po dedinách, po krčmách a klamať ľudí. Vás nemá nikto vo svete za nič.
To, že klamete národ a rozprávate rozprávky a potom zrazu dostanete päť miliónov od štátu, ktoré si necháte, že si kupujete polia a že ste sa so svojou jednoduchosťou dostali do parlamentu, je len to, že klamete ľudí.
Pri zodpovednom riadení štátu si treba v prvom rade urobiť poriadok v hlavičkách, ak sa chcete vyjadrovať, pretože najprv ste Európsku úniu hanili, dneska máte dvoch poslancov, klamaním, útokmi... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Hrnčiar, Andrej, podpredseda NR SR
Pán poslanec Mazurek, upokojte sa!

Danko, Andrej, predseda NR SR
... a spochybňovaním zahraničnej politiky štátu. Zrazu hovoríte, že Európsku úniu treba zreformovať. Zrazu hovoríte, že posielame provokatérskych vojakov. A nehovoria vám nič povinnosti v rámci našich štruktúr NATO? Áno, smejete sa, lebo vám to zarába body. A ja žasnem niekedy, ako národ môže veriť vašim jednoduchým hlavičkám. Ale je iné štát riadiť a niesť zodpovednosť za rezort a je iné rozprávať, vymýšľať si a urážať.
Áno, verím, že sa tento národ preberie a vy, ktorí milujete írske farby miesto národných, rozprávate o Rusku, ktorému vôbec nerozumiete, a pán Kotleba, vás do Ruska ani nevpustia. Vy nemusíte Rusko chrániť. Ja som tam aj o týždeň s najvyššími predstaviteľmi štátu. A veľmi dobre viem, ako oni vnímajú takéto aktivity. A veľmi dobre viem, ako ich vnímajú v Bielorusku, mám veľmi dobrý vzťah aj v Lotyšsku, Estónsku, Litve. Ale áno, sme členmi Európskej únie, sme členmi NATO. Jedná sa o dočasnú prítomnosť v rámci spolupráce našich armád. A to, že si to využívate ako tému, je len vaša plytkosť a hlúposť. Ale nikdy, prosím, do budúcna neútočte na SNS, ako to robíte bežne a dávate trestné oznámenia na mňa.
Ste extrémisti s prejavmi fašizmu a to, že ste extrémisti, povedala práve Ruská federácia vo svojej správe ministerstva zahraničných vecí. Na to nemalo odvahu ani Spojené štáty, aby povedali, že ste extrémisti, ktorí len klamú ľudí. A do budúcna vás poprosím aspoň o elementárnu slušnosť. Slovensko je členom Európskej únie, je členom NATO. O chvíľu budete hovoriť aj to, že z NATO netreba vystúpiť. Áno, to môžte tak hovoriť, ale v každom prípade je veľmi dôležité, aby si Slovensko plnilo povinnosti.
A môžme otvárať diskusiu, či by Slovensku nebolo lepšie ako neutrálnemu štátu. Je možné sa debatiť o tom, či by nebolo lepšie, aby Európa mala európsku armádu. Áno, ja som zástupca toho, aby sme mali európsku armádu, aby tu neboli prítomné iné ozbrojené sily. Ale na rozdiel od vás s tým bojujem. Ja na rozdiel od vás som zabránil tomu, aby bola podpísaná zmluva o prítomnosti iných vojsk. Ja na rozdiel od vás som bojoval s Istanbulským dohovorom. Vy len klamete a klamete verejnosť a verím, že vás raz verejnosť prekukne. Ja na rozdiel od vás viem, čo je to zodpovedne dostávať facku zľava aj sprava.
Takže si ďalej jedzte svoje steroidy a hoľte si svoje hlavy.
Ďakujem vám.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

19.6.2019 o 18:02 hod.

JUDr.

Andrej Danko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:06

Natália Grausová
Skontrolovaný text
Občan Danko, vy ste zbavili (povedané s úsmevom) Slovenskú národnú stranu všetkého slovenského, aj všetkého národného. Ste vlastizradca a ste neuveri..., neuveriteľne klamete, že sa nehanbíte, teraz tieto vaše pokrytecké slová, ktoré ste hovorili, celkom protirečia vašim skutočným skutkom. Hanbite sa!
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

19.6.2019 o 18:06 hod.

MUDr.

Natália Grausová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:06

Milan Mazurek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán Danko, škoda, že ste odišli, lebo práve teraz stelesnená jednoduchosť hovorila o jednoduchých ľuďoch, takže to, čo ste tu predviedli a to, že vy ste mi priamo v prejave odobrali slovo údajne za to, že som sa nedržal témy, keď som kritizoval vašu stranu za to, že predkladá nejaký parlamentný návrh a teraz ste tu hovorili o všetkom možnom, len nie prakticky o tom, o čom sa tu debatovať má, to už je všetko v pohode. A potom ste zbabelo ušli, ako taký panáčik niekde sa skryť a aby ste jednoducho nemohli byť konfrontovaný s tým, čo si o vás priamo myslia poslanci našej strany. Dôležité je to, že keď vy chcete nám hovoriť niečo o zodpovednom hospodárení alebo o tom, ako treba riadiť štát, tak si upracte, nie my vo svojich hlavičkách, ale vy v tej svojej, že ste syn privatizérskej rodiny, ktorá zničila štátny podnik, ktorá ho vytunelovala, že ste jednoducho človek, ktorý podvádzal ešte aj pri štúdiu na vysokej škole a že ste človek, ktorý namiesto toho, aby pomáhal zrekonštruovať štátne nemocnice, školy a veci, tak kupujete predražené americké lietajúce šroty, ktoré tu na Slovensku nemajú žiadne reálne využitie. Toto je vaša reálna politika, kvôli tomu ste v eurovoľbách uspeli tak, ako ste uspeli, resp. neuspeli, a tak, verím tomu, že dopadnete aj v parlamentných voľbách, pretože sa nedá jedno hovoriť a druhé robiť úplne donekonečna.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

19.6.2019 o 18:06 hod.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:07

Marian Kotleba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán predseda národnej strany Danko, vy ste tu vyliali svoju spŕšku naozaj hnoja a ušli ste ako posledný, posledný zbabelec. A ľudia, ktorí sú tu, ktorí to aj vidia, jednoducho musia mať naozaj jasný pocit z vás, že takýto človek nie je hodný zastávať funkciu predsedu Národnej rady Slovenskej republiky. Ale teraz trošku k veci.
Pán Danko, neviem, či vám to ušlo, ale Severoatlantická aliancia NATO bola protiváhou Varšavskej zmluve, ktorá už dávno neexistuje. Naproti tomu NATO, táto zločinecká organizácia sa neustále rozširuje, neustále rozširuje svoju agresívnu politiku po celom svete a, žiaľ, rezort obrany pod vedením SNS im v tom aktívne drukuje. My tu dnes hovoríme o treťom vyslaní slovenských vojakov na ruské hranice. Okrem toho sme dvakrát hlasovali a táto Národná rada, žiaľ, to aj schválila, rozšírenie Severoatlantickej aliancie. A nehovorte mi, že toto je náš spojenecký záväzok, že to je naša povinnosť odhlasovať rozšírenie zločineckej organizácie NATO. To nie je naša povinnosť, napriek tomu ste to urobili. My sme boli jediná strana, ktorá hlasovala proti a vy tu idete niečo hovoriť, pán Danko, ale viete, ťažko sa, ťažko sa diskutuje so zbabelcom, ťažko sa diskutuje s človekom, ktorý nemá odvahu pozrieť sa do očí pri kritike jeho správania, jeho chovania, jeho rozhodnutí. A ten váš pokus, úplne primitívny pokus zobrať nášmu poslancovi Milanovi Mazurekovi slovo len preto, že sa vám to nepáči, že neviete prežrieť tú kritiku, že neviete prežiť, že pod vaším vedením sa SNS utápa, že ste nezískali ani jedného europoslanca, tak to bolo úplne úbohé, pretože vy ste vlastne šliapli na základ demokracie, na základ parlamentnej demokracie na Slovensku.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

19.6.2019 o 18:07 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:10

Stanislav Mizík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Nedá mi, pán Danko, na váš hysterický výlev budem reagovať trošku odľahčene. Pán Danko, človek má holú hlavu z rôznych príčin, nie je to prejav sily. Kde ste na to prišli? To kde ste na to prišli? Čo ste bol niekedy dávno v Magnezitovciach či v Revúcej v minulosti skín, či čo? V SaS-ke je tiež jeden holohlavý poslanec. To je tiež skín? Ja napríklad som holohlavý preto, lebo som šedivý. Tak radšej nechcem vidieť svoje šediny, pán Danko. Minister sedí, on tiež má skoro holú hlavu. Čo naňho poviete? Je to prejav sily, keď je šéf silového rezortu? Je to skín? Alebo používa hrubú silu? Pán Danko, povedali ste, vraj v Rusku môžte byť aj o týždeň. A to čo im tam hovoríte? Hovoríte im východoslovenské reči? Také ako príslovie, či porekadlo "kus ma poľub, kus me zbi". A o tej vyváženosti, NATO - Varšavská zmluva, to už nemusím hovoriť, povedal to pán Kotleba. Ďakujem za slovo.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

19.6.2019 o 18:10 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:11

Milan Uhrík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán predseda Národnej rady tu dneska naozaj rozprúdil veselú zábavu svojím vystúpením. On bol prvý, ktorý Milanovi Mazurekovi, pričom Milan Mazurek sa celý čas držal témy, rozprával o obrannej stratégii, o hrozbách, o skrátka našom poslaní, o našej obrane. Andrej Danko bol prvý, ktorý mu hovoril, že vraj to je odbáčanie od témy, lebo sa mu nepáčilo počúvať kritiku a potom sa postaví tuto pred rečnícky pult a päť minút nerozpráva o ničom inom, len osobné útoky, srandičky z ľudí kvôli účesom a podobné veci. Neuveriteľné niečo.
Andrej Danko sa chváli tým, že chodí do Ruska. Pritom v tom Rusku, a hovorí teda, že v Rusku by nám nikto nepodal ruku. Pritom z veľkej časti je to, samozrejme všetci vieme, jeho dielo, pretože kade chodí, tade nás ohovára, berie nás ako najväčšiu politickú konkurenciu, ako najväčšiu hrozbu pre upadajúcu Slovenskú národnú stranu a teda usilovne pracuje na tom, aby nás očernil všade, kde môže. Nečudo, že po jeho návšteve v Rusku potom o pár dní úradníci z ministerstva zahraničných vecí Ruskej federácie napíšu nejakú nejasnú správu, alebo čo to bolo, že máme nejaké extrémistické tendencie, to ako keby som čítal normálne Dankove, Dankove vyjadrenia. A pritom na Andreja Danka by sa tiež dalo nájsť kopec vecí, kopec vecí. Veď nedávno behalo po internete video, kde boli porovnávané vyjadrenia Andreja Danka z minulosti so súčasnosťou, kde hovoril o tom, ako je proti islamu a teraz, len nedávno, ako islam, ako sa z islamu netreba vysmievať. Kde hovoril, ako je proti rozširovaniu NATO a teraz hlasoval za rozširovanie NATO. Čiže tiež veľmi veľký kontrast medzi tým, čo pán Danko rozpráva a medzi tým, čo naozaj robí. A naozaj, ako kolegovia povedali, ľudia to už prekukli, ľudia to už vidia a tak aj eseneska teda, také má preferencie a tak aj dopadla vo voľbách a dopadne aj v ďalších.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

19.6.2019 o 18:11 hod.

Ing. PhD.

Milan Uhrík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video