15. schôdza

6.4.2017 - 7.4.2017
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

6.4.2017 o 21:05 hod.

Mgr.

Anna Verešová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20:59

Eugen Jurzyca
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Ja poviem pár babských čísiel z neznámej časti Eurostatu. Jednak sa týkajú deficitov, ktoré zdedila Radičovej vláda po vašej vláde, pán minister. Ten deficit v roku 2009 bol 7,8 % a nie veľmi by som sa vysmieval tej vláde, ktorá musela tie deficity upratovať po vás, že dávala menej na sociálne veci než vy. Preto, lebo Robert Fico za svojej vlády končiacej v roku 2010 zažil krízu a povedal, že tá kríza sa Slovákov nedotkne, a požičiaval si, zvyšoval výdavky najviac v Európskej únii. Potom bolo naozaj ťažké s tým niečo robiť.
Ďalšie číslo sa týka toho, že od roku 2011 do roku 2015 vyberá vláda o 31 % viac. Tie verejné príjmy takto narástli, čiže, samozrejme, že z toho sa dá aj viac vydať. Ale to, čo sa deje, je, že beriete peniaze z odborov a odvetví, ktoré prirodzene rastú. Cez dane im beriete peniaze a dávate ich do odvetví vo forme stimulov, kde ľudskú prácu čoskoro nahradia roboty. Viete to dobre, že toto robíte so Slovenskom, a to nám ešte raz tá budúcnosť spočíta.
Navyše chcem povedať aj porovnanie, lebo ste hovorili o porovnaniach v nezamestnanosti, Česko 3,4-percentná nezamestnanosť, u nás 8,6.
Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

6.4.2017 o 20:59 hod.

Ing.

Eugen Jurzyca

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 21:01

Edita Pfundtner
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážený pán minister, ďakujem za vaše vecné vystúpenie. Kolegovia z opozície celý čas hovoria, že im ide len o, len a len o obhajobu najlepšieho záujmu detí. Prepáčte, ale ja kolegom z opozície toto neverím. Neverím, lebo si myslím, že neustále pretriasanie životných príbehov a útrap klientov od septembra minulého roka až dodnes vo všetkých slovenských médiách a na verejných sieťach nie je a nikdy nebolo v najlepšom záujme dieťaťa. (Potlesk.) Môžu si tu hovoriť všeličo, môžu ikskrát opakovať, že ich úmysly sú čisté, šľachetné, ale spôsob, akým tento problém komunikujú od septembra až do dnešného dňa ma nepresvedčil o ich dobrom úmysle.
O čom som sa presvedčila, bolo to, že prípad sa nechutne medializoval. Za ten čas nás kolegovia stihli obviniť hádam už zo všetkého zlého, čo sa v spoločnosti deje. Doteraz som však videla iba účelové ohýbanie pravdy a vytĺkanie politického kapitálu. Toto deťom, klientom Čistého dňa určite nepomôže.
Pri tejto kauze podľa mňa bol už obvinený a pošpinený každý – i v systéme, i mimo neho. Minister, kurátori, sociálni pracovníci, rodičia detí, ktorí nezdieľajú názor opozície, úradníci na úradoch práce, na ministerstvách, aj my poslanci koalície, o ktorých tu v pléne zaznelo, že participujeme na znásilňovaní detí. Odmietam, úprimne mi je ľúto, ťažká životná situácia klientov resocializačného zariadenia, je mi ľúto, že nedokázali odolať drogám alebo bojujú s inými závislosťami a dostali sa do situácie, v ktorej sa stali ešte zraniteľnejšími a bezbrannejšími. Celá táto kauza by nám mala byť preto mementom. Mementom, že takto sa veci nemajú riešiť. Nikdy. Podozrenia z porušenia zákonov v tak citlivej téme, ako je táto, nemôžu byť riešené štýlom, že vykopnem dvere a vyvalím na všetky strany vedrá špiny a potom čakám na lajky na blogoch. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

6.4.2017 o 21:01 hod.

Mgr.

Edita Pfundtner

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 21:03

Ján Podmanický
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážený pán minister, ja chcem úprimne poďakovať a oceniť vaše vecné, korektné vystúpenie plné faktov, plné reakcií na obvinenia, ktoré tu zaznievali. A ja si vážim, že ste napriek tej vybičovanej atmosfére, ktorá tu je, udržali ten vecný tón. Nie je to ľahké, v situácii, ktorá tu dnes v parlamente je, zachovať si určitý triezvy prístup k veciam, o to viac si to cením. A očakával som, že vaše vystúpenie možno presvedčí aj niektorých opozičných kolegov, ktorí možno nemajú také to krvavé súkno pred očami, ale naozaj hľadajú v tomto prípade pravdu. A hoci možno ich vystúpenia nezazneli až tak výrazne, ja napríklad si vážim vystúpenia napríklad pána poslanca Hegera, ktorý vystúpil vecne, pýtal sa vás na niečo, na čo aj ja som zvedavý, čo odpoviete, ale takto som si predstavoval tú diskusiu.
A ja vás preto chcem vyzvať, pán minister, vy ste človek a minister známy tým, že neraz vychádzate v ústrety opozícii, rešpektujete niektoré ich pripomienky a mnohokrát hlasujeme za aj o pozmeňujúcich návrhoch opozície, pretože vy sa za ne postavíte. Ja vás chcem poprosiť, aby ste nestratili aj napriek dnešnej schôdzi tento svoj prístup a aby ste si zachovali takú túto určitú veľkorysosť. A ja verím, že tí kolegovia z opozície, ktorí nemajú krvavé oči, ale hľadajú pravdu, tak vypočujú a príjmu aj niektoré argumenty, ktoré vy uvediete. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

6.4.2017 o 21:03 hod.

JUDr. PhDr. PhD.

Ján Podmanický

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 21:05

Anna Verešová

Vystúpenie s faktickou poznámkou 21:07

Erik Tomáš
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážený pán minister... (Reakcie z pléna.) Dobre... (reakcie z pléna), môžem povedať niečo? Pri, lebo som sa prihlásil riadne v rozprave, potom sa omylom odhlásil a potom následne prihlásil, dobre? Ale ak nechcete, nebudem hovoriť. Dobre, ďakujem pekne.
Vážený pán minister, milý Jano, viem, aké je ťažké čeliť tomuto podlému útoku, pretože tento útok sa naozaj vymyká zo štandardného politického súboja. Keď tu naši kolegovia z opozície hovoria o slušnosti po vystúpení premiéra, rád by som pripomenul tlačovú správu SaS spred niekoľkých dní, kde dokázali sa znížiť až na takéto dno, keď vyhlásili, že ty si si mal údajne do toho Čistého dňa chodiť užívať. Toto je politické dno, kolegovia, toto je dno, ktoré nikto neprekoná!
A potom, keď už sa toľko opierate o výpovede, ktoré citovala pani Blahová, tak, pani Blahová, vy ste hovorili tri hodiny a za tie tri hodiny na môj mobil prišli iné výpovede. Je ich asi 30, 15 je nepublikovateľných a niektoré z tých ďalších pätnástich vám teda odcitujem. To sú výpovede klientov súčasných alebo bývalých Čistého dňa alebo ich rodičov: "Dobrý večer, pán Erik, píšem vám ohľadom toho, že to, čo teraz práve hovorí pani poslankyňa Blahová, sú absolútne bludy a klame. Nikdy tu nebola a nevie, čo sa tu deje." "Dobrý deň, pán Erik Tomáš, chcem vám len povedať, že pani Blahová klame." "Pán Erik Tomáš, Blahová klame." "Pán Erik Tomáš, všetko, čo Blahová hovorí, je klamstvo." Odkaz pani poslankyni: "V mene pedagógov, ktorí pracovali v zariadení s ústavnou a ochrannou výchovou, jej blahoželám k diletantstvu." A potom ešte nakoniec: "Dobrý deň, som matka bývalého klienta Čistého dňa a je nepochopiteľné, čo stvárajú, len aby odstránili človeka, ktorý nezatvoril miesto, ktoré bolo domovom môjho syna 440 dní. "
Pán minister, nenechaj sa odradiť! (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

6.4.2017 o 21:07 hod.

Mgr.

Erik Tomáš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 21:09

Renáta Kaščáková
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Ja som sa pôvodne chcela prihlásiť s faktickou, ale som zabudla, tak keď som videla, že to ide pre pána Tomáša, tak som sa prihlásila aj ja. Chcela som len povedať, že pán Richter sa tu ako hrdí výsledkami a tými výdobytkami svojej práce, naozaj mi to prišlo, ako keď hodnotíme nejaký päťročný plán, nejakú päťročnicu, tak to znelo odhodlane.
Ale ja by som rada upozornila na to, že žijeme v spoločnosti, kde podľa štatistík je na Slovensku okolo 60-tisíc poberateľov príspevku na opatrovanie. Najviac z toho sú ženy, ich vekové rozpätie je 29 až 60, ale najviac tých opatrovateliek je vo veku 51 až 64 rokov. To znamená, že intenzívne opatrované osoby sú opatrované už staršími ľuďmi, to znamená, už starí ľudia opatrujú ešte starších ľudí. Chcela by som tým povedať to, že márne hľadám, musíte poznať tieto štatistiky, a márne hľadám nejaké systémové opatrenie, ktorými by ste sa teda mohli hrdiť a ktoré by viedli k nejakej dlhodobej starostlivosti, previazanosti napríklad zdravotníckych služieb so sociálnymi službami. Prečo sa neinšpirujete napríklad Holandskom alebo Nemeckom, kde sa rieši napríklad poistenie ľudí pre budúcu odkázanosť? To by boli systémové opatrenia, ktorými by sme sa mohli hrdiť, pretože ten demografický vývoj je tak neúprosný, že ho musíte vedieť, ale žiadne takéto systémové opatrenia som od vás zatiaľ, zatiaľ nevidela.
A čo sa týka toho Čistého dňa, poviem len toľko, ja som si všímala reč vášho tela, keď rozprávala Natália tie príbehy, a neviem prečo, mám taký dojem, že musíte veľmi dobre vedieť, čo sa tam deje, podľa toho, ako ste sa tvárili, aký ste boli nervózny, tak mám pocit, že musíte cítiť a vedieť, že všetko to, čo Natália čítala, je pravda. Musíte to vedieť.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

6.4.2017 o 21:09 hod.

Mgr.

Renáta Kaščáková

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 21:09

Ján Richter
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Veľmi stručne. Po prvé, chcem poďakovať všetkým tým, ktorí vecne reagovali, vážim si toho a som pripravený spolupracovať. Zároveň musím konštatovať, že časť tu bola taká, jako som pomenoval vo svojom vystúpení, veľmi osobné až slová, nechutné invektívy. Ale ak, predsa trošku konkrétnejšie.
Pán Vašečka, vy ste ma veľmi nepríjemne prekvapil, veľmi nepríjemne. (Reakcia z pléna.) Ja som z rodiny, kde boli obete počas fašizmu, ktorých si vyslovene a veľmi vážim po dlhých rokoch, chodím na tie cintoríny, mňa sa to osobne dotýka. Mňa ste osobne urazil a vás žiadam, ospravedlňte sa! S fašizmom nemám nič spoločného. (Potlesk.) Hnedý mor nikdy, som nikdy nemal rád, ja ho nenávidím, toto si nezaslúžim, to ste prekročil akýkoľvek rubikon. Toto ma osobne urazilo.
Ak teraz dovolíte, mám k dispozícii podklady z troch šetrení. Po prvé ministerské, z ktorého som v maximálnej miere vychádzal, nikdy som nepovedal, že sa nezistili žiadne problémy. Bohužiaľ, boli, sú tam pomenované. Áno, aj päťnásobné porušenie zákona, ale v konkrétnych limitoch, na ktoré reagujeme, na ktoré máme záujem prijať aj opatrenia aj vrátane legislatívnych. V plnej miere pripúšťam. Ale mám tu aj podklady z doterajších šetrení orgánov polície, resp. prokuratúry a tam sa mi, bohužiaľ, tie veci nepotvrdili. Čo zaznievalo z úst predkladateľov, týranie, sex, to sú všetko trestné činy, to, preboha, nemôže riešiť minister! Za ďalšie, nafotené a kúpené, to tu zaznelo, pán Grendel, alebo nafetované, ale to sú znova trestné činy. Ja v maximálnej miere, no ja nemôžem ísť a kontrolovať, či niekto je alebo nie je nafetovaný... (Prerušenie vystúpenia časomerom, minister pokračoval vo vystúpení bez zapnutého mikrofónu. Reakcie z pléna.)
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

6.4.2017 o 21:09 hod.

JUDr.

Ján Richter

 
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie spoločného spravodajcu 21:15

Jozef Burian
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, vážená pani predsedajúca. Vážený pán minister, vážené kolegyne, kolegovia, vzhľadom k tomu, že asi by mi čas do dvoch minút asi nestačil na to, čo chcem povedať, rád som využil teda možnosť ako spravodajca vystúpiť. Po prvé, chcem povedať, a teda jedno pozitívum určite chcem povedať, že mám obdiv k navrhovateľke, ktorá až tri hodiny, takmer tri hodiny dokázala rozprávať rôzne príbehy ľudí a rôzne príbehy mladých ľudí, ktoré jednoducho, ktoré jednoducho sú na hranici, by som povedal, nejakých normálnych alebo nenormálnych stavov. Ale to je jediná vec, ktorú chcem pochváliť ako pani predkladateľku, ostatné mi, chcem v niekoľkých bodoch povedať, čo si o tom myslím.
Ten prvý bod je, pani navrhovateľka, pani poslankyňa Blahová, oznámte všetky trestné činy, oznámte! Oznámte polícii, oznámte prokuratúre, oznámte súdom, oznámte všetkým tým, ktorým to prináleží. Predsa nie je možné kryť, kryť týranie detí, kryť povedzme, kryť fetovanie, kryť dokonca finančné fraudy, to predsa nie je normálne, aby sa toto krylo. Ja som prvý ten, ktorý budem podporovať to, ale nie to, že budete tu tri hodiny rozprávať o niečom. Čo jednoducho nespolupracujete s tou políciou? Jednoducho neoznámenie, neoznámenie takýchto skutočností je v zásade trestný čin, neoznámenie, znovu opakujem, takýchto závažných okolností je trestný čin, nie, neoznámenie takýchto vecí.
A teraz sa vrátim k tomu Čistému dňu, veľa ľudí rozpráva o Čistom dni. Ja sa chcem opýtať, koľkí z tých, hlavne z opozície, bolo v tom Čistom dni. My sme boli na tom poslaneckom prieskume, ja si veľmi dobre pamätám, čo bolo na tom poslaneckom prieskume, dokonca, myslím, že to bolo brané aj kamerami.
Pani Blahová, vy ste tu vyjadrovala, a, vyjadrovali, pardon, vyjadrovali niekoľko neslušných slov. Ja musím povedať, že na tom poslaneckom prieskume tie deti, tí rodičia vyjadrili niekoľko tých názorov – a dokonca aj nie veľmi slušných názorov – na konanie vaše, vaše ako človeka. (Potlesk.) To je, a teraz skúste mi vysvetliť, 90 % ľudí, teda rodičov, detí sa zúčastní na tom poslaneckom prieskume, ja nepočujem jedno pozitívne slovo na vašu adresu. Takže chcete mi povedať, že 90 % klame, len vy s vašimi zisteniami hovoríte pravdu? Veď to predsa nie je normálne! Normálne by bolo podľa môjho názoru, nie v piatok poobede a v sobotu ráno urobiť tlačovku, urobiť cirkus cez víkend, aby nikto nemohol reagovať, a potom odrazu sa spustí kauza Čistý deň. Pani Blahová, ja si veľmi dobre pamätám na vaše úradovanie aj počas rôznych káuz, kde ste pošpinili ľudí. Tu hovoríme o rodičoch, zamestnancoch, kolíznych opatrovníkoch, všetkých ľudí, ktorí mali niečo spoločné s Čistým dňom.
Vážená pani Blahová, ja si pamätám na kauzu únosov detí do zahraničia, pamätám na to, akým spôsobom ste nie, ale už až za hranicu takej normálnosti až pod kože ste urážali zamestnancov ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny. Teraz čelíte, mimochodom, obvineniu spolu s pani podpredsedníčkou Nicholsonovou, čo teda je veľmi jednoduché pošpiniť zamestnancov. A čo je pre mňa až obrovský paradox, pani bývalá štátna tajomníčka skončí na ministerstve a dá trestné oznámenie na svojich ľudí. Na ľudí, ktorí pracovali pod ňou! Veď to už je asi podľa mňa nie celkom zdravý jav. Vy pošpiníte ľudí a potom sa tvárite, ako keby sa nedialo, a potom na súde sa obhajujete. A teraz ja som zvedavý teda, ako tie súdy vôbec dopadnú.
Ja pevne verím, že sa očistia títo ľudia, len problém je, že tá špina, ktorú ste vyliali na nich cez tie rôzne internetové a iné náležitosti, jednoducho sa ťažko zmyje. Vy ste ten typ, ktorý dokážete osočiť a na druhej strane sa tvárite, že už sa nedeje. Dokonca mám pocit, že budete mať dosť veľa čo vysvetľovať aj svoje nenávistné doslova konanie voči týmto ľuďom.
Môžme, veď to máme v živej pamäti, asi možno trištvrte roka dozadu. Marco, problém Marca, odrazu nikto nič nerozpráva o Marcovi, lebo mama žije vo Švajčiarsku. Údaje sú najnovšie, že Marco je v pohode, odrazu nie je problém, že žena, že jeho mama je odrazu nejaká prostitútka a tak ďalej. Veď toto ste uvádzali na tom internete! Veď byť na Marcovom mieste ako 18-ročný a čítať o sebe tie zverstvá doslova, o tom, čo ste popísali! Nehovoriac o tom, že sme mali návrh na uznesenie, kde pani Nicholsonová chcela ísť na súdy kontrolovať, ako deti sa nejakým spôsobom odoberajú. Akým spôsobom si budeme premietať takéto vášne, veď toto už hraničí s nejakou, nie celkom normálnym javom.
Pani Blahová, vy dokážete osočiť v záujme, v tzv. záujme detí dokážete osočiť tých, ktorí sa nemajú možnosť ani brániť. Veď sa nemôžu brániť ani tí ľudia z Čistého dňa. Vy stále si myslíte, že vy máte pravdu a tých 90 % proste klame, všetcia klamú a my tu hovoríme pravdu. Vy nechajte priechodnosť zákonu, veď dajte to vyšetriť, ja budem ten prvý, ktorý budem rád, ale nie na to, že najprv osočíte, na internete pouvádzate osobné dáta, všetky chorobopisy pomaly a potom tí ľudia jednoducho budú s tým žiť. Žijú s tým a žijú s tým vedomím, ja vám môžem vybrať niekoľko mailov, čítal som to ako štátny tajomník na ministerstve práce, sociálnych vecí a rodiny, čo ste špiny naliali na doslova na únosy medzinárodné, medzinárodné osvojovanie detí.
Takže, pani Blahová, prečo vám neverím, prečo ja vám neverím, prečo vám veľa ľudí neverí, prečo dostáva, Erik Tomáš dostáva takéto esemesky, lebo je to, bohužiaľ, je to tak, ako je. Ak teda presvedčíte, ale nepresvedčíte tým, že bude minister chodiť po Čistom dni a bude robiť policajta, presvedčí to inak. Ak máte osobný záujem, ten sa nedeje tak, že na internete uverejníte osobné dáta týchto ľudí.
Takže len na záver, len na záver, a to už aj nieže nehovorím o tej nezamestnanosti, podľa môjho názoru ten, ktorý písal o tej nezamestnanosti, ten sa musel, ja neviem, zraziť s koňom. Veď predsa nie je normálne znížiť o 180-tisíc, alebo, pardon, zvýšiť o 180-tisíc, o 190-tisíc zamestnanosť na Slovensku, to už nedá sa štatistiku zmeniť. Ak zvýšime zamestnanosť o 180-tisíc, tak všetky tie diskusie o tom, že sme jednoducho, alebo že sa upravovali štatistiky, jednoducho nemôžu platiť. To si môžte zobrať zo štatistík Sociálnej poisťovne. Toto tu je, už by som povedal, už za nejakou hranicou, len aby sme spolitizovali niečo, osočili ľudí, vynadali a potom ich dajme ešte na internet: A to sú tí zlí, my sme tí dobrí.
Ďakujem pekne za pozornosť. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie spoločného spravodajcu

6.4.2017 o 21:15 hod.

Ing.

Jozef Burian

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 21:23

Ľuboš Blaha
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Nemyslím si, že to bolo úmyselné, a myslím si, že to pán Burian takto nemyslel, ale dobre. Nadviazal by som naňho. Ja mám obavy, že tu ide o komplexnú stratégiu. A toho sa obávam najviac, pretože tu zrazu nemá záležať na názoroch súdov, prokuratúry, polície, kurátorov a tak ďalej, má záležať na blogu pani poslankyne, sociálnej pracovníčky jednej konkrétnej. A teraz v tejto kauze Čistý deň všetci ostatní, čo nesúhlasia s pani Blahovou, majú byť tí, ktorí legitimizujú znásilňovanie detí. Takáto sa tu vytvorí fikcia, a to nie je jediný príklad. To isté amnestie. Ústavný súd, to sú proste všetko skorumpovaní, zlí ľudia, ktorým netreba veriť, treba veriť iba Celeste Buckingham, lebo podpísala nejakú petíciu, alebo takýmto ľudkom, ktorí sa vyjadrujú, celebritám k amnestiám. A keď náhodou nesúhlasíte, máte iný právny názor, tak ste rovno vrah, spoluvrah Remiáša. Takáto fikcia sa tu vytvára. A to je ďalej kauza loga na ministerstve zahraničných vecí. Nemá záležať na názore NKÚ, na názore úradníkov, na názore všetkých tých, ktorí sa tým odborne zaoberajú. Má zaujímať nás iba názor referentky Hlávkovej a akonáhle máte iný názor, tak ste zlodej. A takéto fikcie sa vytvárajú hádam v každej kauze.
Toto je cielená stratégia, kde nakoniec spochybníme všetky autority štátu, všetkých odborníkov a rozhodovať bude facebook, ulica, lebo Matovič naženie do ulíc veľa ľudí, alebo pani Blahová, ktorá na to nemá ale žiadnu legitimitu, alebo pani Jurinová, ktorá je, myslím, študentka alebo absolventka, akej to bola, že Vysoká škola strojní a textilní Liberec. No tak, a teraz táto pani sa ide vyjadrovať k vysoko odbornej veci, ako sa starať o drogovo závislých ľudí.
Prepáčte, pri všetkej úcte, majme úctu k štátu, k štátnym autoritám a k odborníkom. Ja mám úctu k takým ľuďom, ktorí sa touto problematikou zaoberajú, a takými ľuďmi nie sú ani pani Blahová, ani pani Jurinová, prepáčte.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

6.4.2017 o 21:23 hod.

Mgr. PhDr. PhD.

Ľuboš Blaha

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 21:25

Ľubomír Galko
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán Burian, vy si dovoľujete sa navážať do niekoho, kto počas svojho aktívneho života pomohol toľkým deťom a opusteným matkám? Vy poznáte činnosť Natálie Blahovej, poznáte tých ľudí, ktorým ona počas dlhých rokov pomáhala? Vy máte spoločne v tom, že ste v minulosti pomáhali ľuďom, ale zatiaľ čo ona pomáhala sa im vyhrabať z dna, tak vy ako bývalý úžerník ste im pomáhali do hrobu. Vy si trikrát zakusnite do jazyka, keď sa budete chcieť nabudúce do niekoho takého, ako je Natália Blahová, navážať, pán Burian! Vy ste nič nevyvrátili z tých obvinení, nič ste nevysvetlili z toho, čo tu zaznelo. A ja začínam nadobúdať pomaly istotu aj po tom konfliktnom a hysterickom vystúpení, čo tu predviedol ten, čo zháňa peniaze vlastnou hlavou, že v tomto svinstve lietate v tej vašej podarenej strane SMER – sociálna demokracia viacerí.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

6.4.2017 o 21:25 hod.

Mgr.

Ľubomír Galko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video