24. schôdza

24.2.2021 - 26.2.2021
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

25.2.2021 o 22:05 hod.

Mgr. MHA, MPH

Monika Kavecká

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 21:43

Ľuboš Krajčír
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pani kolegyňa, tvrdíte správne, počty pozitívnych rastú. Preto aj proti mojej vôli ja budem hlasovať za predĺženie núdzového stavu. Ak máte iný spôsob, prosím, prezraďte ho. Ale taký, za ktorý sa postavíte a prevezmete za neho zodpovednosť. Pri 61 pozitívne testovaných bývalá vláda nariadila núdzový stav. Ja si nepamätám vašich kolegov, ktorí sedia vedľa v ľavici, ktorí by tak strašne štrajkovali ako teraz. (Potlesk.) Tvrdíte, rúška by mali nosiť iba ľudia, ktorí sa necítia dobre. Viete o tom, že môžete byť infekčná aj bez príznakov? Spomínate si, ako sme pred testovaním v sále sedeli? Vedľa vaši kolegovia bez rúšok, alebo rúška vtedy, absolútne vtedy štrajkovali proti tomu a potom, keď sme sa išli testovať do nemocnice Svätého Michala, tak si spomínam, že traja z vášho klubu boli pozitívni. Dvaja? Tak pardon, beriem, dvaja. Beriem späť, pán Suja, dvaja. Nemocniciam, ja vás musím opraviť, nehovoríte správne, že Rázsochy sú iba výsledkom bývalej vlády, oni za dvanásť rokov, sama uznáte, že mali možnosť naozaj zdravotníctvo a všetky nemocnice dať do poriadku. Nielen Rázsochy. Nezavádzajme, prosím, vás. Dvanásť rokov je dostatočne dlhá doba. To je asi k tomu všetko, hovoríte o tej imunite, otužovaní. Ja sa pravidelne chodím otužovať, ale neviem, či viete, COVID aj minulý rok ustúpil počas leta, lebo nemá rád teplo. Nie ako chrípka, ktorá odchádza počas zimy. Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

25.2.2021 o 21:43 hod.

PhDr.

Ľuboš Krajčír

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 21:45

Monika Kavecká
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne za slovo. Pani kolegyňa, ja si každého jedného poslanca v tejto sále vážim, skutočne naozaj vážim, aj keď si vy možnože myslíte, nie vy konkrétne, ale vaši kolegovia, niečo úplne iné, a nechcem vás žiadno dehonestovať, ani urážať, ani vám neurobím profil vášho vystúpenia, čo všetko ste tam pospomínali nie k núdzovému stavu, pretože naozaj ste mali na to právo a v tej rozprave môžete povedať čokoľvek, ja len v dobrom vás chcem upozorniť, neviem, či ste sa pomýlili, kyselina salicylová ste hovorili, hej? (Reakcia z pléna.) No ale v Indii asi nedávajú každému do balíčka prostriedok, ktorý sa dáva do mastí, krémov, na umývanie a na čistenie pokožky, asi ste mysleli kyselinu acetylsalicylovú. Acylpyrín. No tak iba to vám chcem povedať, aby nevznikla žiadna dezinformácia, že proste ľudia začnú vo veľkom nakupovať kyselinu, nie ako bez urážky, naozaj, že dobre, úprimne a k ivermektínu sa nebudem ani vyjadrovať. Zoberte to ako naozaj z mojej strany, že máme aj tie lapsusy a chápeme to, ako nie som takáto, že proste uštipačná. Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

25.2.2021 o 21:45 hod.

Mgr. MHA, MPH

Monika Kavecká

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 21:46

Jozef Pročko
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pani Sulanová, spomínali ste Indiu. V čase, keď tam šarapatil COVID najviac, tak tam boli dvaja moji priatelia a volali mi, že, Jozef, to je tu neuveriteľné, tu niekto nedodržuje pravidlá, tak ich tam na uliciach mlátili palicami policajti, tam tí ľudia nosili tak rúška a pred chvíľou som sa dozvedel od Mareka informáciu, že tam sú, priemer je tam 25 rokov, takže to sú, ako? Povedz nahlas. (Reakcia z pléna.) Polovica obyvateľov tam má do 25 rokov, takže to je naozaj mladé, zdravé obyvateľstvo.
Ale k vám chcem povedať, pani Sulanová, jednu vec. Hovorili ste tu o rúškach, že do prírody nie. Súhlasím s vami, do prírody nie. Pozrite sa na Krupu, pozrite sa na Krupu, ako má nasadené to rúško. Kto mi z vás zaručí, že Krupa nemá teraz COVID a tie jeho sople, čo tu vypúšťa všade, ma nenakazia? Pozrite sa na Kotlebu, ktorého musel prísť upozorniť predsedajúci Blanár, toto sú dvaja nezodpovední ľudia, ktorí ukazujú národu, ako to nemá vyzerať a pani Sulanová, keď sme sa boli testovať u Svätého Michala, tak ste išli predo mnou do parlamentu. Zastavila vás moderátorka televízie, ja som išiel za vami a vy ste jej povedali, že nie ste pozitívna. Vy ste dobre vedeli, že ste pozitívna, lebo nám to tam povedali, dali ste rozhovor, rozhovor a ja som išiel za vami, vy ste ohrozili nielen mňa, ale tú redaktorku. A to je to, pani Sulanová, to je tá zodpovednosť. Pozrite sa na Krupu, ako vyzerá, a má to na saláme.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

25.2.2021 o 21:46 hod.

Mgr.

Jozef Pročko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 21:48

Magdaléna Sulanová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Začnem pánom Pročkom. Pán Pročko, ale ja mám už toho dosť. Ja si toto vyprosím, aby ste si vy dovolili v rokovacej sále tu hovoriť takéto klamstvá. Vy ste išli za mnou, oni ma, tá redaktorka ma oslovila a ja som jej povedala, výsledky budú zverejnené po obede. Nepovedala som, či som pozitívna, či som negatívna. Žiaden rozhovor som nedala. Ma otravovali, nechajte ma, dozviete sa. Išla som dovnútra, lebo tá, skutočne tá blbá lekárka mi povedala, že musíte, ja som sa jej pýtala, čo mám robiť, že choďte do Národnej rady a choďte to oznámiť. A ja sprostá som si neuvedomila, že však tie výsledky do Národnej rady prídu tak či tak, hej? Takže ja si vyprosím, aby ste vy tu šírili takéto klamstvá! Vy si vymýšľate sústavne a ubližujete ľuďom! Už toho je dosť! Čo si vy tu dovoľujete a čo ste si vy urobili krčmu z Národnej rady, tak to už je vrchol! Ponižujete nás tu všetkých, áno, a dehonestujete celý aparát, vôbec parlament a inštitúciu Národnej rady Slovenskej republiky. No neviem, či mi ostal ešte nejaký čas. Áno? Odpoviem na ostatné.
Takto, pán kolega, jak som sa rozčúlila, že pán Ľuboš, prosím, vás pekne, takto, tie Rázsochy som myslela v tom, že (reakcia z pléna), áno, že nie, nie, míňate mi čas, že myslela som to tým, že teraz ho zbúrali, neviem teraz, myslím, že minulý rok, či kedy to bolo a to bola podľa mňa chyba, nemám tie ekonomické, takže to, neviem to ako keby zhodnotiť.
Pani Kavecká, čo sa týka to, áno, pomýlila som sa, ale ja zatiaľ nedávam... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

25.2.2021 o 21:48 hod.

Ing.

Magdaléna Sulanová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 21:51

Miroslav Suja
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán podpredseda, ďakujem za slovo. Je nás tu len pár, ale aj tak ma to neodradí a poviem od srdca, čo si myslím o tomto návrhu. Možno deväť poslancov opozície, traja, štyria, piati koalície. Je to smutné, ale je to tak, jedná sa o dôležitej veci, ktorá dopadne na celú Slovenskú republiku a nás je tu fakt pár, fakt pár. Dve koaličné strany tu dokonca nemajú nikoho. Áno, dobre, to je na ich svedomí.
Vážení poslanci, dnes tu rokujeme o opätovnom predĺžení núdzového stavu. Ja sa však pýtam, načo? Pri súčasnom vedení koronakrízy je nám potrebný núdzový stav? Na zachraňovanie ľudských životov asi nie, lebo aj doteraz bol a sme najhorší na svete. Máme najviac mŕtvych na milión obyvateľov. Takže doteraz keď to nevyriešil núdzový stav, tak ja si myslím, že pri súčasnom vedení to nevyriešime ani znova.
Viete, podľa prieskumu až 90 % ľudí na Slovensku nechce, aby sa predĺžil núdzový stav. Päť percent je za to a 5 % sa vyjadrilo tak vulgárne, že to radšej nepridali ani k jednej z týchto štatistík. Tak myslime na to pri rozhodovaní, kolegovia, kolegyne. Dnes keď sme dosiahli toto prvenstvo, zrazu vláda prizýva odborníkov. Matovič chce s nimi jednať. Ale dopadne to ako naposledy? Dá na ich rady, alebo ich nazve múdrosráčmi? Ja sa bojím už aj tipovať, že znova si urobí po svojom a bude to ešte horšie. Zrazu ministerstvo navyšuje objednávky liekov, ako je Ivermektín a podobne, ktoré sa bežne používajú v zahraničí, ale u nás nie. Prečo si neberieme príklady dobrej praxe, to nám nič nehovorí? Keď je to tam účinné, môže to byť aj u nás. Nám je to úplne jedno.
Matovič sám priznal, že keď ochorel, tak si nedal od Jarčuška Remdesivir za niekoľko tisíc. Ale dal si Isoprinosine liek, ktorým sa liečia herpesy na pohlavných orgánoch, ktorým sa liečia bradavice na pohlavných orgánoch, HPV infekcie. Toto si dal. A zabral mu, prečo nešiel k inému? Bál sa o svoj život, ale takúto alternatívnu liečbu už nechce dopriať ostatným občanom Slovenskej republiky. Oni sú menejcenní? Oni nemajú nárok na takúto liečbu za pár euro?
Viete, zachytil som, že sa uvažuje o zaočkovaní predavačov. Predavačov? Teraz? Však tí mali byť prvoradí. Oni sa stretávajú tak isto ako lekári v prvej línii s ľuďmi. Dokonca infikovaní môžu chodiť nakupovať. Pošta umožňuje alebo rozmýšľa, že umožní, aby mohli chodiť infikovaní v určitú hodinu aj na poštu. Vláda vôbec nemyslela predtým na týchto ľudí, však to je prvý kontakt. Čo si majú myslieť títo zamestnanci? Vláda na nich normálne zabudla. Viete, toto celé zaváňa amaterizmom. A ja si myslím, že v súčasnej dobe na to nie je vôbec čas. Experimentovať na päť aj pol miliónoch ľuďoch? No ak nám neslúži núdzový stav na zachraňovanie ľudí, keď sme najhorší a doteraz núdzový stav bol, tak načo nám teda slúži?
No ja vám, vážení kolegovia a kolegyne, aj keď ste tu z koalície len piati, poviem. Slúži nám na to, aby sme mohli obmedziť základné ľudské práva, právo na verejné zhromažďovanie, protesty a podobne. Aby nám čo najviac sťažil napríklad teraz súčasnú petíciu za odvolanie tejto vlády. A čo je veľmi lukratívne, umožňuje vláde, že môže nakupovať priamym zadaním. A vláda to aj využíva. Takže tu čisto ide len o biznis a nie o zdravie ľudí.
Viete, na vedúce pozície si v tichosti, v tichosti pretláčajú svojich ľudí. Do vedenia nemocníc dajú hutníkov, lesníkov. Odvolávajú profesorov s dlhoročnou praxou. A ja som nepočul, že by sme sa ich tu nejako zastali. Banský úrad vedie dizajnér nábytku. Školstvo vedie kaderník. Pred chvíľou tu bola pani podpredsedníčka vlády - bábkoherečka. Viete čo, kolegovia, kolegyne? Je to čím ďalej horšie. Pred voľbami ste sľubovali transparentné výberové konania. A kde sme to dotiahli?
Za koranakrízou, nevyrušujem vás, páni ministri? (Reakcia navrhovateľa.) Prepáčte, dobre, dobre. Za koronakrízou schovávajú svoju neschopnosť a naplnenie predvolebných sľubov, či to boli už sladké reči, ako sme dneska hovorili, o 25-tisíc bytoch. Do dneska nič. Odpolitizovaná štátna správa. Videli sme to pri okresných úradoch, aká je odpolitizovaná. Videli sme to pri SaS-ke, keď si zvolila šéfa banského úradu, spomínaného dizajnéra nábytku, ich bývalého okresného predsedu a podobne. Sľubovali ste zvyšovanie potravinovej sebestačnosti. A počet kamiónov, ktoré prichádzajú s potravinami na Slovensko, ďalej stúpa. A takýchto príkladov je strašne veľa. A to ešte nehovorím o avizovanom náraste chleba. Hovorí sa, že by to malo byť až o 20 až 30 %. (Reakcia navrhovateľa.) Nárast cien chleba. Pšenica stúpa všade na svetových trhoch, pán minister. Môžem vám to potom vysvetliť, len nemám čas.
Jediným, čím ste dokázal alebo chcete zaslepiť ľuďom oči, je to pompézne zatýkanie NAKA-ou, kde všade sú vždy televízne kamery, štáby. A navyšujete rozpočet NAKA. Ako týmto pomáhate bežným ľuďom? Takto bežným ľuďom nepomôžete. Buďte si vedomí, páni kolegovia, kolegyne, poslanci, páni ministri, že ľudská trpezlivosť má svoje hranice. A my tie teraz skúšame. Tak vás vyzývam, buďme k ľuďom empatickí, keď sa bude rozhodovať o predĺžení núdzového stavu.
Mám ešte chvíľu času, tak sa povenujem trošku biznisu tzv. MOM-iek. MOM-ky rastú ako huby po daždi. Dostávajú paušálnu platbu, ktorá môže byť až 30-tisíc eur mesačne. Takže to patrične zneužívajú. K dnešnému dňu ich máme 762. Väčšinou je to súkromný sektor. Ale nie sú rovnomerne rozdelené. Sú miesta, kde nie sú a ľudia sú nútení cestovať, ako povedali moji predrečníci, a pri tom cestovaní dávame dokopy ľudí zdravých a chorých a potom nám tá krivka stúpa. Do prvého celoplošného testovania, do prvého celoplošného testovania sme mali na Slovensku niečo cez 200 mŕtvych. Po každom celoplošnom testovaní po určitej dobe tá krivka skočila rázne hore. A teraz je ich takmer 6,5-tisíca, kolegovia, kolegyne.
Tak sa zmyslime nad tým, čo tu schvaľujeme, lebo celoplošné testovanie nikde na svete nie je. Pokúšali sa v Rakúsku určité oblasti a upustili od toho. Vo viacerých krajinách nad tým rozmýšľali, ale ani k tomu vôbec neprišli. Nie je toto ten problém, že prečo je u nás tak zle? Že dávame na jedno miesto zdravých a chorých, koncentrujem ich za zlých poveternostných podmienok? Rozmýšľajte, vážení páni, dámy, kolegovia, keď budeme predlžovať núdzový stav, že táto cesta či neni cesta do pekla.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

25.2.2021 o 21:51 hod.

PaedDr. Mgr.

Miroslav Suja

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22:00

Eduard Kočiš
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Veľmi pekne ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Miro, veľmi pekne si zhodnotil túto naozaj zložitú a komplikovanú situáciu, do ktorej nás dohnala svojimi neuváženými krokmi vláda Igora Matoviča. A ako si správne poznamenal, zlé manažovanie tejto koronakrízy neprinieslo skoro žiadne výsledky. Česť, česť niektorým segmentom, česť niektorým ministerstvám, ktoré túto situáciu zvládajú ako-tak s odretými ušami, ale trošička to zvládajú. Ale sú tu ministerstvá a ministerské odvetvia, kde je toto zlyhanie fatálne a má totálne ničivé následky na celú slovenskú populáciu. Je to jednoducho už stokrát povedaná pravda, ale musím ju zopakovať opäť, výsledky nemáme žiadne, pretože jeden do seba zahľadený sociopat si robí z celej tejto koronamašinérie jednu One Man Show. Ten človek sa volá Igor Matovič.
Spomenul si, Miro, vo svojej reči priame zadania. Áno, súhlasím, je to pravda. Priamym zadaním táto vláda obstaráva možné aj nemožné. Jednoducho obchádzajú verejné obstarávania, všetko zadávajú svojim spriazneným kamarátom, kamarátkam, firmám, firmičkám a biznis nech ide ďalej.
Ministerstvo zdravotníctva, keď malo riadiť túto naozaj zložitú pandemickú situáciu, malo jednoducho dať nejaké odporúčania obvodným lekárom, akým spôsobom liečiť týchto pacientov, pretože títo lekári boli lekári prvého kontaktu. A aké bolo odporúčanie nášho ministra, ktorý je jednoducho, ten jednoducho úžasný človek? Zatvorte ordinácie, nikoho tam nepustite, pretože neviete, kto je pozitívny, kto nie a ordinujte cez maily, cez telefón. Jednoducho takto sa kríza nerieši.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

25.2.2021 o 22:00 hod.

Mgr.

Eduard Kočiš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22:02

Milan Mazurek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Miro, pomenoval si to správne a pýtal si sa, ako asi dopadne stretnutie Igora Matoviča s tými odborníkmi, no tak samozrejme si ich asi selektívne povyberal, aj keď je to, je to komické, že po jedenástich mesiacoch toho, ako tu oni údajne vo veľkom bojujú s pandémiou, robí Igor Matovič okrúhly stôl s odborníkmi. Po jedenástich mesiacoch. Veď v normálnom štáte by sa toto podľa mňa nikdy nemohlo stať, pretože v normálnom štáte by to bola intenzívna komunikácia, kooperácia, ktorá by prebiehala nepretržite. A nieže, keď už Igor Matovič dohnal Slovensko do stavu, že si nevie vláda rady, tak zvolá (povedané so smiechom) okrúhly stôl. Veď ono, ono je to tak strašné, keď to vôbec počujeme, ale reálne to takto, bohužiaľ, funguje.
Spomínal si tú alternatívnu liečbu, hej, že Igor Matovič sa liečil Isoprinosinom a nedal si Jarčuškov Remdesivira. Ono mnoho tí poslanci vládnej koalície, ktorí tu vyskakujú a hovoria o Ivermektíne, aké je to strašné, oni by podľa mňa boli ťažko v šoku, keby zistili, že napríklad v ružomberskej nemocnici ním liečia pacientov, že v Košiciach na ústave, východoslovenskom Ústave srdcových a cievnych chorôb, ktorý má najlepšie výsledky liečby covidových pacientov z celého Slovenska, suverénne najlepší používa Ivermektín. A oni napriek tomu, že títo lekári na to nedajú dopustiť, že zaňho bojujú, že ho verejne propagujú, že dávajú celú svoju váhu svojho mena, svojho vzdelania, svojej kariéry za tento liek, ako napríklad špičkový lekár z Košíc pán Török, tak oni tu budú, ako pani Kavecká či Šefčík, ktorí sú najmúdrejší na svete, Miro, a aj tak budú tvrdiť, že to tak proste nie je, že to je inak, lebo oni sú múdrejší. A keď človek, napríklad tu ako ja, odcituje povedzme doktora Bukovského, že treba si dávať vitamíny atď., tak sa tu rúcajú psychicky, čo on tu za šarlatána cituje. Pritom je to stokrát inteligentnejší človek, ako oni, ktorí o tom rozhodujú. Ale takto to na Slovensku potom vyzerá.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

25.2.2021 o 22:02 hod.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22:04

Ľuboš Krajčír
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán kolega Suja, ja som pozorne počúval váš prejav. Musím uznať, že v niektorých častiach mal naozaj hlavu a pätu, ale skúsim vás nejakým spôsobom požiadať o dovysvetlenie. Vraveli ste, že sa uvažuje nad očkovaním predavačov a že podľa vás mali byť už dávno zaočkovaní. Viete asi o tom, že máme nedostatok tých vakcín a v prvom rade sme očkovali zdravotný personál, učiteľov, seniorov. Ako by ste si vybrali medzi týmito ľuďmi? Ja si myslím, že sme išli správne. Keby sme mali množstvo vakcín, verím tomu, že už by boli všetci zaočkovaní, čo teda by chceli byť. Hovoríte, že nie je čas experimentovať. Áno, aj v tomto máte pravdu. Tak fakt nerozumiem vašim kolegom, niektorým, ktorí tu s tými experimentami neustále prichádzajú. Ja absolútne rozumiem vašu pozíciu, ste v opozícii, je absolútne legitímne, že dávate návrhy, kritizujete. Ale viete, vy za vaše návrhy nemusíte niesť zodpovednosť, ale vo vláde ministri áno.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

25.2.2021 o 22:04 hod.

PhDr.

Ľuboš Krajčír

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22:05

Monika Kavecká
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne za slovo. Pán Suja, ja nebudem komentovať vašu rozpravu, pretože skutočne by som si musela predstaviť jeden scenár, jednu rozpravu od rána, ktorú ako keby medzi sebou si určití ľudia modifikovali a dookola je to to isté. Ale jedna vec ma tam zaujala a dúfam, že mi odpoviete, lebo skutočne ako lovím v pamäti, tak proste neviem, čo sú to tie HP infekcie. Neviem. Ja poznám značku HP ako Hewlett Packard alebo čo, ale HP infekcie? (Reakcia z pléna.) Nie, vy ste povedali HP infekcie. (Reakcia z pléna.) Nie, HP. (Reakcia z pléna.) Ale tak ste to asi pod tým rúškom zhltli. (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Blanár, Juraj, podpredseda NR SR
Pán poslanec, budete to mať možnosť vysvetliť.

Kavecká, Monika, poslankyňa NR SR
Rešpektujem, ak ste to urobili v zmysle foniatrickej chyby a potom nepotrebujem teda na to odpoveď. Ďakujem. Lebo v tej rozprave si to pozrite, teda možno, že som to zle prepočula.
Ďakujem za vysvetlenie.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

25.2.2021 o 22:05 hod.

Mgr. MHA, MPH

Monika Kavecká

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22:06

Miroslav Suja
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pani poslankyňa Kavecká, mohol by som reagovať, ale nechcem. Hoci dneska som dostal veľa mailov z vašej obce od poslancov a ľudí so sťažnosťami na vaše správanie a kopu vecí, ktoré ste tam pokazili. Ako nútite nad rámec vyhlášky alebo na strane zákona, aby sa obidvaja rodičia v škôlke testovali, hoci len jedno dieťa vodí vodič alebo rodič do škôlky. Mohol by som aj tým začať. Ale nejdem do toho rýpať. Ste starostka, robte si s tými ľuďmi, čo chcete, keď vám to dovolia. Ale aj poslanci vaši sa sťažovali, už keď ide o to.
A, pani kolegyňa, ja som hovoril HPV infekcie. HPV. Normálne treba navštíviť ušného, no.
Viete, Milan spomínal odborníkov, ktorí sú z tých, z košického východoslovenského ústavu srdcovo-cievnych chorôb, ktorí majú najlepšie výsledky. Miňo, mal si pravdu, ale za odmenu minister Krajčí ho odvolá, profesora Sabola, ktorý tam je sedemnásť rokov. A predtým nám ho tu dve alebo tri minúty chválil za jeho výsledky. A potom ho odvolá a nahradí ho hutníkom. Takže keď máte najlepšie výsledky, ale metódou, ktorá sa vám nepáči, ale Matovičovi vyhovuje pri jeho osobnej liečbe, tak automaticky vás odvolajú. (Reakcia z pléna.) Ja proti hutníkom nemám nič, keď sú vo VSŽ, ale nie, keď riadia nemocnicu a na úkor profesora, ktorý je tam sedemnásť rokov, len za to, že niekto zo sekty nejakej sa sťažoval ministrovi, aby tam dotiahol svojho človeka.
Viete, hovoríte, že testov je málo pre predavačov. Ale vám nevadia rôzni majitelia optiek (pozn. red.: nezrozumiteľne vyslovené), exšportovci, primátori, na tých je testov už dosť? Či vakcín. Na tých je už vakcín dosť? Ale pre predavačov, ktorí sú, ja si myslím, v prvej línii, lebo sa dostávajú do kontaktu aj s nakazenými, na tých už nie je. Ale idú hociktorí športovci, bývalí, primátori, ktorí o tom nevedia, rodinní príslušníci a podobne, tam to nevadí.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

25.2.2021 o 22:06 hod.

PaedDr. Mgr.

Miroslav Suja

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video