28. schôdza

4.5.2021 - 28.5.2021
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

27.5.2021 o 19:33 hod.

Ing.

Ladislav Kamenický

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

18:55

Igor Matovič
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Čiže ďalší návrh SaS, nevyplatiť policajtom odchodné 30 mil. eur, to považujete za grécku cestu, keď tým tisíc, tisícke policajtom, ktorí si to odmakali v Policajnom zbore, lebo zvyčajne odchádzajú tí, ktorí robili viac, ako je počet rokov, aby získali nárok na odchodné, tak to by bolo fér týmto ľuďom ukázať dlhý nos a povedať im, že im to nedáme? To je zákonný nárok. To je zákon o sociálnom zabezpečení príslušníkov Policajného zboru. Čiže naozaj považujete za grécku cestu, keď len dodržíme zákon?
Je podľa vás grécka cesta, o ktorej hovorí váš predseda finančného a rozpočtového výboru, keď covidovým oddeleniam nezobereme 22 mil. eur, ako ste navrhli? Keď nezobereme zdravotným sestrám a lekárom, ktorí tam pracujú, 22 mil. eur? To je grécka cesta? Keď nezobereme rodičom 15 mil. na pandemickom rodičáku? Keď im nezrušíme navýšenie na 100 % ich príjmu, péenky a óčeerky? Znova 15 mil. eur? To je grécka cesta, plniť sľuby podľa vás?
Je grécka cesta, keď teda povieme, že 30 mil. eur za vakcíny Pfeizer, hoci sú zazmluvnené cez Európsku komisiu, jednoducho nezaplatíme? A budeme ľudí klamať, že zaplatia to, možno to zaplatia zdravotné poisťovne, ako ste napísali do toho materiálu, že možno by to mohli zaplatiť ony? To naozaj vy si myslíte, že rozpočet sa dá robiť že možno? Že vy si poviete pri každej položke, však možno to zaplatí Ježiško a Panenka Mária a tuto zdravotná poisťovňa a podľa toho sa napíše rozpočet? To naozaj si myslíte (zaznievanie gongu), že toto sú pravidlá robenia rozpočtu, strana odborníkov a hlas rozumu? (Ruch v sále. Zaznievanie gongu.)
Naozaj si myslíte, že je vydať sa gréckou cestou, keď chorým ľuďom, ktorí sú už pozitívni, sú v nemocnici, kúpime liek regeneron, ktorý zachránil amerického prezidenta? Áno, stojí dvetisíc eur na osobu. To naozaj vám pripadá dvetisíc eur na osobu na záchranu života veľa? To nie je toľko hodné? Prečo? Lebo je dôchodca? Alebo čo sa tomu človeku stalo, že (zaznievanie gongu) vám nie je hodný za dvetisíc eur?
Naozaj je grécka cesta, keď dovolíme ministerstvu práce, sociálnych vecí a rodiny, aby naďalej ľuďom, ktorí prepadnú cez záchranné sociálne siete, naďalej vyplácali na osobu 300 eur ako SOS dotáciu? To je grécka cesta? Opäť výdavok, ktorý sme spoločne schválili, s ktorým sme súhlasili, s ktorým ľudia počítajú.
To sa jednoducho nedá, veci, ktoré vy navrhujete, len tak zhodiť zo stola, kým neprijmete rozhodnutie, že zastavíme tú pomoc, kým nezrušíte zákonom tú pomoc alebo neprijme vláda uznesenie, že pomoc sa zastavuje.
Naozaj považujete za správne, aby sme v tejto ťažkej kríze išli ďalej tak, že si nevytvoríme žiadnu rezervu na COVID? To naozaj chcete klamať ľudí, že v nasledujúcom polroku nebudeme mať žiadne výdavky na COVID, hoci sme v prvom polroku mali výdavky viac jako 3 mld. eur na COVID? To naozaj chcete vysvetliť ľuďom, že čo i len desatina, keď boli tam tri miliardy a teraz si robíme rezervu 300 mil., že to je mrhanie a to je rozpočtovo nezodpovedné? Naozaj chcete ďalej ľudí klamať, že vytvoriť si rezervu automaticky znamená, že tie peniaze sme hodili do studne, že sme ich prejedli? To naozaj sme tak hlboko klesli? Naozaj chcete pokračovať v tomto bohapustom klamárskom populizme voči ľuďom, ktorí sa nevyznajú? Naozaj chcete zneužívať nevedomosť voličov na to, aby ste takto povrchne a populisticky získavali hlasy na úkor vašich koaličných partnerov?
Naozaj si budeme klamať, že 148 mil. eur na to, aby sme mohli čerpať plán obnovy, tam nemusí byť? Na jednej strane sa chválime tým, že sme získali šesť miliárd eur na pomoc zo strany Európskej komisie cez plán obnovy, a vieme, že na to, aby sme mohli čerpať tie peniaze, potrebujeme najprv zaplatiť za tie projekty, ktoré sa zrealizujú, a následne nám ich preplatia, a vy idete ľuďom hovoriť, že nie, netreba, lebo jednoducho potrebujete škrkať? A nepoviete tým ľuďom, že takto by sme sa okradli len samých seba? Ste hrdí na takúto politiku? Ja nie. A hanbil by som sa, ak by som ju robil.
A ešte k tým vyjadreniam pána predsedu finančného a rozpočtového výboru. Marián tvrdí, že máme zreálniť príjmy. Chýbajú mu zreálnené príjmy v tomto návrhu rozpočtu. Zároveň hovorí, že takto si minister financií alebo ministerstvo financií vytvára šedú zónu na nadpríjmy. Takto sa to nerobí s dovetkom. A chcem k tomu doplniť jedno, že toto je len znakom toho, že, bohužiaľ, predseda rozpočtového a finančného výboru vôbec nepozná zákon o rozpočtových pravidlách... (Hlasné vyjadrenia nesúhlasu v sále. Zaznievanie gongu. Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Laurenčík, Milan, podpredseda NR SR
Páni poslanci, prosím, ukľudnite sa!

Matovič, Igor, podpredseda vlády a minister financií SR
... že vôbec nepozná, že vôbec nepozná zákon o rozpočtových pravidlách, ktorý vyslovene zakazuje, ktorý vyslovene zakazuje použiť na výdavky rozpočtové nadpríjmy. (Výkriky z pléna.) Dobre, no tak chvíľku počkám, kým sa ukľudníte a potom budem pokračovať, dobre? Dohodnime sa, v pohode, tak ja tu vydržím aj do polnoci, mne to je jedno. (Ruch v sále.)

Laurenčík, Milan, podpredseda NR SR
Páni poslanci, ukľudnite sa! (Ruch v sále. Krátka pauza.)

Matovič, Igor, podpredseda vlády a minister financií SR
Pozrite, keď budete ticho, ja pokračujem, za päť minút to máme za sebou. (Reakcie z pléna.) Keď nebudeme, ja tu budem v pohode do polnoci, tak ste si to odhlasovali, mne je to jedno. (Výkriky z pléna.) Úplne je mi to jedno. Úplne do pohody. (Reakcie z pléna.)
Pán Šimko, či jak sa voláte? Viete, no, to vaše vystúpenie bolo trápne, ale nechcel som na vás ani reagovať. (Reakcie z pléna.) Ale počúval, neboj.
Dobre, takže v pohode, môžme urobiť deel, že budete ticho, ja budem pokračovať, keď nebudete, do polnoci, bez problémov. (Ruch v sále.)

Kollár, Boris, predseda NR SR
Vážení poslanci, prosím, ukľudnime sa, nechajte hovoriť pána ministra, aby sme to vedeli ukončiť, lebo budeme tuná do noci, do dvanástej. Prosím pekne. (Ruch v sále.)

Matovič, Igor, podpredseda vlády a minister financií SR
Takže predseda finančného a rozpočtového výboru povedal, že minister financií si vytvára šedú zónu na nadpríjmy a takto sa to nerobí. Šedá zóna na nadpríjmy inak povedané znamená, že týmto návrhom rozpočtu chcem vytvoriť vlastne tým, že nejdeme zohľadniť prípadné vyššie príjmy, chcem vytvoriť šedú zónu, ktorú potom následne minieme, lebo však prišli nám navyše peniaze cez dépeháčku alebo iné daňové príjmy. Ak by si predseda finančného a rozpočtového výboru prečítal zákon o rozpočtových pravidlách, zistil by, že vyslovene v zákone o rozpočtových pravidlách, ktorý hovorí o tom, ako sa tvorí rozpočet a ako sa peniaze môžu míňať, vyslovene v tomto zákone je napísané, že prípadné daňové nadpríjmy, ktoré by vznikli počas roku, sa nemôžu použiť na výdavky. Čiže je úplne jedno, je úplne šumafuk, či by vlastne následne v priebehu roku prišli ďalšie peniaze, žiadna šedá zóny na nadpríjmy, ako to povedal predseda finančného výboru, nevzniká, lebo jednoducho tieto peniaze sú zákonom zakázané použiť na výdavky.
Hovorím, zákon o rozpočtových pravidlách, treba si doštudovať, Marián Viskupič.
Takisto, ak by si doštudoval tento zákon, tak vie, že my nemôžme teraz si len tak povedať, že rysujú sa lepšie príjmy, lebo momentálne sa to tak vyvíja, a na základe toho si povieme, že skúsme to zohľadniť v návrhu rozpočtu alebo v tomto prípade v novele zákona o štátnom rozpočte. V novele zákona o štátnom rozpočte môžme zohľadniť len príjmy, ktoré budú schválené makro a daňovým výborom. Alebo teda makro a daňovými výbormi. To bude až niekedy koncom júna, vtedy, ak by sme mali na to, poviem, okrúhlu pečiatku, že naozaj, reálne takýto odhad príjmov by bol, potom by sme mohli zohľadňovať prípadne vyššie príjmy už v návrhu tohto rozpočtu alebo tejto novely. Čiže klamať tu ľudí, že vlastne rysujú sa lepšie príjmy a my by sme to mali zohľadniť teraz do novely, je doslova klamstvo a opäť zneužívanie nevedomosti ľudí, bohužiaľ, lebo jednoducho je to problematika, v ktorej sa vyzná pár ľudí možno na ministerstve financií, aj mne to bolo oznámené, že takto to funguje, a nevedel som to sám.
Rovnako ma mrzí teraz na základe jedného čísla tvrdiť, že vlastne DPH vyberáme alebo sme vybrali za január až máj o 25 % viac. Keď si porovnáte čísla, duplom je to, zároveň to je klamstvo, lebo keď si naozaj porovnáte, koľko bolo vybrané k 26. máju, čiže k včerajšiemu dňu, a porovnáte to presne s tým istým dátumom spred roka, tak sú to dve čísla proti sebe. 2 mld. 798 mil. k 2 mld. 432 miliónom. To je rozdiel presne o 15 % viac, nie je to o 25 % viac, ako nám tu pán Viskupič opakovane tvrdil, hoci sa to môže zdať maličkosť, ale je to rozdiel a pre mňa je to hlavne, poviem, klamstvo, rozdiel o 700 mil. eur viac, čo tvrdí, že vlastne budeme mať tento rok výber DPH na základe týchto čísel. Nie, zatiaľ sme vybrali o 15 % viac, čiže je vidieť, že áno, ľudia viacej míňajú, ale aj to je trošku logické a tým pádom ten optimizmus síce je, ale nie je určite tak výrazný.
Takže vo všeobecnosti bol by som veľmi rád, aby sme sa na tomto dôležitom zákone dokázali zhodnúť, ale zároveň naozaj si stojím za tým a dávam to na zváženie ostatným koaličným stranám, že či budeme ďalej hrať túto hru na užitočných idiotov voči nášmu vlastnému koaličnému partnerovi. Osobne si myslím, že by sme nemali hlasovať za túto novelu dovtedy, dokedy aj sám koaličný partner, podotýkam, za ňu hlasovať nebude. A keď za ňu hlasovať nebude, my ako ministerstvo financií budeme radi, keď to poviem chladnokrvne, lebo ušetríme. Ale potom očakávam od hlasu rozumu, ako sa tvári náš koaličný partner, že sa pred ľudí postaví a vysvetlí, prečo všetku pomoc ľuďom, firmám a organizáciám na Slovensku zastavujeme, prečo nebudeme platiť vakcíny, nebudeme platiť testovanie, nebudeme platiť pomoc, pandemické óčeerky ani chorým, nezamestnaným nejaké pandemické rodičáky a podobne.
Takže je to na zváženie, dávam síce absurdný, ale dávam návrh, aby sme prestali robiť ako traja koaliční partneri užitočného idiota štvrtému koaličnému partnerovi, dokedy sa nepostaví zodpovedne k verejným financiám.
Ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis

27.5.2021 o 18:55 hod.

Mgr.

Igor Matovič

 
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 19:31

Milan Mazurek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Dávam návrh v mene troch poslaneckých klubov – Ľudovej strany Naše Slovensko, SMER-u a SME RODINA – na doplnenie programu tejto schôdze o bod, ktorým je prijatie uznesenia, ktorým Národná rada Slovenskej republiky žiada vládu o odtajnenie dôvernej správy Slovenskej informačnej služby, ktorá bola prečítaná na včerajšej schôdzi Národnej rady.
Odôvodnenie je veľmi jednoduché: Keďže zákon z roku 2004 č. 215 o ochrane utajovaných skutočností vo svojom § 4 ods. 1 hovorí, že utajovanou skutočnosťou nemôže byť informácia po a) o nezákonnom alebo nesprávnom postupe alebo nezákonnom rozhodnutí verejných činiteľov orgánov verejnej moci, alebo po b) trestnej činnosti verejných činiteľov. Z obsahu včerajšej schôdze máme podozrenie, že práve toto môže byť ten prípad, a sme preto presvedčení, že táto správa SIS by mala byť dostupná pre celú verejnosť.
Skryt prepis

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

27.5.2021 o 19:31 hod.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 19:32

Robert Fico
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán predseda, ďakujem pekne. Žiadam Národnú radu, aby mňa ako poslanca Národnej rady podľa § 40 ods. 2 zákona č. 215/2004 o ochrane utajovaných skutočností oslobodila od povinnosti mlčanlivosti o utajovaných skutočnostiach, s ktorými som sa dnes oboznámil, 27. mája, prečítaním správy SIS doručenej predsedovi Národnej rady v súvislosti s tzv. univerzálnymi svedkami. Len Národná rada môže zbaviť poslanca Národnej rady povinnosti utajovať a zadržiavať nejaké skutočnosti, preto vás žiadam, aby sme okamžite o tomto hlasovali, keď budeme hlasovať o procedurálnych návrhoch. Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

27.5.2021 o 19:32 hod.

doc. JUDr. CSc.

Robert Fico

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 19:33

Ladislav Kamenický
Skontrolovaný text
Ďakujem pekne. Dávam procedurálny návrh, aby druhé a tretie čítanie novely zákona o štátnom rozpočte pokračovalo zajtra 28. 5. 2021 o deviatej hodine, pokiaľ bude rozprava ukončená do jedenástej hodiny, aby sme okamžite o tom hlasovali. Dávam vám to písomne. (Ruch v sále. Krátka pauza.)
Skryt prepis

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

27.5.2021 o 19:33 hod.

Ing.

Ladislav Kamenický

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 19:40

Milan Vetrák
Skontrolovaný text
Ďakujem za slovo... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Kollár, Boris, predseda NR SR
Prosím, utíšime sa v sále.

Vetrák, Milan, poslanec NR SR
Prosím všetkých členov ústavnoprávneho výboru, aby sa zišli v rokovacej miestnosti výboru o ôsmej hodine. Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

27.5.2021 o 19:40 hod.

JUDr. PhD.

Milan Vetrák

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 19:41

Marián Viskupič
Skontrolovaný text
Ďakujem pekne. Zvolávam rokovanie finančného výboru o, zajtra 8.30. (Potlesk. Výkriky z pléna.)

(Prestávka.)

(Po prestávke.)
Skryt prepis

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

27.5.2021 o 19:41 hod.

RNDr. Ing.

Marián Viskupič

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vstup predsedajúceho 19:55

Marián Viskupič
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
(Rečník nemal zapnutý mikrofón. Reakcia predsedu parlamentu: "Nedá sa to pustiť?" Reakcie z pléna: "Tak choď na predsedove..." Reakcia predsedu parlamentu: "My sme neprerušili schôdzu. Pardon, my sme nezrušili, neukončili schôdzu, my sme len prerušili." Predseda výboru sa presunul na miesto predsedajúceho.) Rozhodnutie je také, že výbor zvolávam tak, ako som povedal, zajtra o 8.30 s tým, že 3,5 mld. euro je tak veľká suma, že odmietam, odmietame o nej rokovať v noci na výbore a takisto v noci v pléne. Takže takto zajtra. (Reakcie z pléna. Krátka pauza.)
Skryt prepis

Vstup predsedajúceho

27.5.2021 o 19:55 hod.

RNDr. Ing.

Marián Viskupič

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19:55

Boris Kollár
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Kolegovia, kolegyne, vážené poslankyne, vážení poslanci, nakoľko nebol zvolaný finančný výbor a nemôžeme bez neho pokračovať, ráno 8.30 zasadá finančný výbor a po ňom pokračujeme ďalej v schôdzi.

(Prerušenie rokovania o 20.00 hodine.)

Poznámka:
V súvislosti s celosvetovou pandémiou nového koronavírusu COVID-19 počas rokovania NR SR všetci účastníci (t. j. poslanci NR SR, členovia vlády SR) mali povinnosť mať na tvári rúška, resp. aj ochranné rukavice na rukách. Po vstupe do rokovacej sály boli povinní ošetriť si ruky dezinfekčným prostriedkom umiestneným pri dverách. (Rozhodnutie Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky č. OLP/2405/84443 zo dňa 09. 03. 2020, ktorým sa verejnou vyhláškou oznámilo vydanie rozhodnutia, a rozhodnutie Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky č. OLP/2680/2020 zo dňa 17. 03. 2020, ktorým Národnej rade Slovenskej republiky udelil výnimku.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

27.5.2021 o 19:55 hod.

Boris Kollár

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
28. schôdza NR SR - 10.deň - A. dopoludnia - 28.05.2021
 

Uvádzajúci uvádza bod 10:01

Igor Matovič
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Kolegovia, kolegyne, mne sa nechce opakovať, myslím si, že všetko bolo povedané včera.
Chcel by som dať radšej priestor pre vás, aby ste sa prípadne, keď sa chcete prihlásiť do rozpravy, nech sa prihlásite, a je to návrh novely zákona o štátnom rozpočte, ktorý má zabezpečiť, aby sme Slovensko ako krajina mohli normálne fungovať, aby, aby najmä teda jednotlivé rezorty mohli naďalej poskytovať pomoc dotknutým subjektom, teda podnikateľským, ale takisto aby aj naďalej sme mohli financovať pomoc ľuďom, či už pacientom v nemocniciach, aby sme naďalej mohli financovať COVID oddelenia, aby sme naďalej mohli poskytovať záruky za úvery postihnutým podnikateľom, aby sme vykryli náklady, ktoré vznikli v Sociálnej poisťovni na to, aby teda ona mohla poskytovať pomoc dôchodcom, chorým, nezamestnaným, aby sme mohli, aby sme plnili záväzok voči reštauráciám a subjektom cestovného ruchu, aby sme policajtom mohli vyplatiť odchodné, ktorých približne tisícka sa rozhodla odísť, aby sme pokrývali náklady na zvýšenie pande... PN-ky a OČR-ky presne tak, ako sme sľúbili, aby sme naďalej mohli, mohli očkovať a zaplatili vakcíny tak, ako sme urobili zmluvu s Európskou komisiou, aby sme mohli kúpiť liek Regeneron, ktorý aj americký prezident v čase, keď mal COVID, dostal, vtedy síce možná ako experimentálny liek, teraz aby ho mali k dispozícii aj slovenskí pacienti, aby ich, ministerstvo práce a sociálnych vecí mohlo poskytovať sociálne SOS dotácie, aby sme mohli spustiť čerpanie Plánu obnovy.
A teda tri také alebo dve rezervné položky sú, jedna rezerva na COVID vo výške jednej desatiny z nákladov svojho prvého polroka a druhá rezerva vo výške teda 300 mil. ako celková rezerva rozpočtu vzhľadom na to, že sa nachádzame vo veľmi neistej dobe, ísť bez rezervy by bolo mimoriadne nezodpovedné.
Bol by som veľmi rád, aby ste tento návrh zákona podporili.
Ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis

Uvádzajúci uvádza bod

28.5.2021 o 10:01 hod.

Mgr.

Igor Matovič

 
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie spoločného spravodajcu 10:04

Milan Kuriak
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem. Vážený pán predsedajúci, dovoľte mi, prosím, ako spoločnému spravodajcovi predniesť túto spoločnú správu výborov Národnej rady o výsledku prerokovania vládneho návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 425/2020 Z. z. o štátnom rozpočte na rok 2021 (tlač 532). Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet ako gestorský výbor podáva Národnej rade túto spoločnú správu výborov o prerokovaní vyššie uvedeného vládneho návrhu zákona.
Národná rada uznesením č. 784 z 27. mája 2021 pridelila vládny návrh zákona týmto výborom Národnej rady Slovenskej republiky: výboru pre financie a rozpočet, ústavnoprávnemu výboru, určila zároveň Výbor Národnej rady pre financie a rozpočet ako gestorský výbor a lehotu na prerokovanie predmetného vládneho návrhu zákona v druhom čítaní vo výboroch. Poslanci Národnej rady Slovenskej republiky, ktorí nie sú členmi výborov, ktorým bol návrh zákona pridelený, neoznámili v určenej lehote gestorskému výboru žiadne stanovisko k predmetnému návrhu zákona.
K predmetnému vládnemu návrhu zákona zaujali výbory Národnej rady Slovenskej republiky toto stanovisko: odporúčanie pre Národnú radu návrh schváliť s pozmeňujúcimi a doplňujúcimi návrhmi - výbor pre financie a rozpočet. Ústavnoprávny výbor o návrhu nerokoval, pretože podľa § 52 ods. 2 zákona Národnej rady Slovenskej republiky o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov nebol uznášaniaschopný.
Z uznesenia výboru uvedeného pod bodom III tejto spoločnej správy vyplynuli tieto pozmeňujúce a doplňujúce návrhy uvedené pod bodom IV spoločnej správy.
Gestorský výbor odporúča o návrhoch výboru, ktoré sú uvedené v spoločnej správe hlasovať takto: o bodoch spoločnej správy č. 1 až 7 hlasovať spoločne s návrhom gestorského výboru schváliť.
Gestorský výbor na základe stanovísk výborov odporúča Národnej rade predmetný vládny návrh zákona schváliť s pozmeňujúcimi a doplňujúcimi návrhmi.
Spoločná správa výborov bola schválená uznesením gestorského výboru č. 186 z 28. mája 2021. Týmto uznesením výbor zároveň povoril, poveril mňa ako spoločného spravodajcu, aby som na schôdzi Národnej rady pri rokovaní o predmetnom vládnom návrhu zákona predkladal návrhy v zmysle príslušných ustanovení zákona č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku.
Ďakujem, pán predsedajúci, skončil som, otvorte, prosím, rozpravu.
Skryt prepis

Vystúpenie spoločného spravodajcu

28.5.2021 o 10:04 hod.

Milan Kuriak

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video