34. schôdza

29.6.2021 - 30.6.2021
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.6.2021 o 14:36 hod.

Mgr.

Erik Tomáš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:29

Jozef Pročko
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem. Celý čas naozaj z tvojej, z tvojho vystúpenia, Igor, išlo presne to, čoho sa boja. Peter Pellegrini totižto celý čas vo svojej, vo svojom vystúpení rozprával, že zabudnite, veď sa pozerajte dopredu, zabudnite na to, čo tu bolo. Oni veľmi, veľmi-veľmi chcú zabudnúť na to, čo tu bolo, to, čo si tu popísal.
Ale ty si spomenul len Bödöra, ale tu je Jankovská, Kočner, Zurian, Szabó, Výboh a ďalší a ďalší a ďalší a ďalší, stovky, stovky, stovky. Peter Pellegrini veľmi rýchle pochopil, že musíme, musíme zabudnúť, Slováci, na to, čo bolo, na moje zlodejiny, nie na moje teda, na Pellegriniho zlodejiny, na Ficove zlodejiny. Musíme zabudnúť. A keď sa zabudne, a Slováci radi zabúdajú, tak potom Pelluško bude mať tých 25 %.
Rozprával tu, aj ty si to spomenul, že hovorí o tebe, že si daňový podvodník. Tak ako že rýchle zabudli, že Ficovho brata obvinili v 2012. z daňového podvodu, ale zrazu sa z polície stratili všetky doklady. Polícia stratila doklady! Ale terajšia polícia vyšetruje!
Mne jediné, čo vadí na tom celom, je, že naozaj, že trošičku mi tá, v tej našej koalícii ten spor Igor Matovič a Sulík je, aj to aj mne vadí naozaj, ale to, to je, to je aj vec, ktorú si musíte vy vyriešiť.
Ale on to tu rozprával, ale nepovedal, že ho Fico prefackal! Nepovedal, že ho Fico homofóbnymi výrazmi nazýval, bil ho, chudáka, dal mu obojok na krk, to nepovedal. A to je to choré! Pellegrini by nebol odišiel nikdy v živote od Fica, keby bol vyhral voľby, ale zrazu sa utrhol a s ním biznis krídlo sa utrhlo, prečo? No preto, že dúfajú, že opäť budú kradnúť. Ale len dúfajú. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.6.2021 o 14:29 hod.

Mgr.

Jozef Pročko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:31

Matúš Šutaj Eštok
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Milý Igor, keďže sme si už potykali, tak ti budem hovoriť Igor. Musím povedať, že to dnes bolo veľmi slabé. Ani standing ovation od pročkovcov, ani slzička, dnes to ozaj, mal si aj lepšie dni.
Zabudol si, že toto odvolávanie je o tebe. O tom, že ty si zlyhal ako predseda vlády, ako minister financií. To nie je odvolávanie Petra Pellegriniho. A ty keď sa s ním ideš merať, tak ja ešte raz ti pripomeniem, že kto ty si.
Ty si bezdomovec, lebo podľa tvojho daňového priznania nevlastníš nič, majetkového priznania nevlastníš nič, nič nevyužívaš, ani to, chodíš MHD-čkou do roboty, nikde nebývaš, ani u ženy.
Si usvedčený daňový podvodník. Usvedčený! A len preto nie si v base, lebo ten skutok, ktorý si spáchal, bol premlčaný.
Si klamár, falošný a zákerný. To nehovorím ja, to hovorí tvoj najbližší koaličný partner Richard Sulík, ktorý ťa najlepšie pozná, pretože ťa vytiahol na kandidátke sem do parlamentu.
Si plagiátor! Ty si ukradol diplomovú prácu. Tu sme ťa odvolávali. Na Danka si kričal, že je niečo na poličke. Tak ty si čo? Ty si to niekoľkokrát na poličke.
Ale to najhoršie je, že ty si hlava organizovaného zločinu. Ty si hlava organizovanej skupinky špeciálnych prokurátorov, vyšetrovateľov, ty si tá hlava. Ti si tá hlava a ja verím, že raz za to ponesieš trestnoprávnu zodpovednosť. Ponesieš trestnoprávnu zodpovednosť nielen za to, že si tou hlavou, ale za to, že si tu spôsobil úmrtia stovky ľudí, o ktorých si tak rád hovoril, keď si pálil sviečky ešte v minulom volebnom období.
A to, že si zlyhal, to si nemyslíme iba my. To si myslí 90 % ľudí na Slovensku. Choď sa prejsť po ulici, keď si taký frajer. Choď sa prejsť po ulici, choď sa prejsť po Bratislave, nedošiel by si domov, pretože by ťa ľudia zbili ako posledného psa.
Tam si sa dostal za svojej vlády. Za rok a pol. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.6.2021 o 14:31 hod.

Mgr.

Matúš Šutaj Eštok

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:33

Milan Potocký
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Igor Matovič, aj keď to HLAS a SMER nepovedali, možno budeš prekvapený, ale dôvodom tvojho odvolávania sú klimatické zmeny. Áno, vážené kolegyne a kolegovia, Igor Matovič nesie priamu zodpovednosť za výrazné klimatické zmeny na Slovensku, pretože odkedy vyhral voľby, je na Slovensku poriadne horúco. Je poriadne horúco všetkým mafiánom a skorumpovaným politikom a vysokým štátnym úradníkom. Kvôli týmto horúčavám, ktoré spustil a za ktoré je priamo zodpovedný Igor Matovič, sa mnohí skorumpovaní policajti, sudcovia, prokurátori museli schovať pred touto neznesiteľnou páľavou do chládku.
S týmito klimatickými zmenami, ktoré spustil Matovič, súvisí aj to, že sa pohli ľady. Síce nie na Severnom póle, ale v polícii, na súdoch a prokuratúre. Za vlády SMER-u boli orgány spravodlivosti zamrznuté až na kosť. Igor Matovič ich rozmrazil.
Igor Matovič je zodpovedný aj za ďalšiu klimatickú zmenu na Slovensku, ktorá súvisí s kvalitou vzduchu. Všetci ste si všimli, že mafiánom, oligarchom, zlodejom, ktorí za vlády SMER-u mali politické krytie, sa zrazu na Slovensku ťažko dýcha, doslova lapajú po dychu. Pre ľudí, ktorí roky rozkrádali štátny rozpočet a eurofondy, je zrazu na Slovensku neznesiteľný vzduch. Aj za to môže Matovič. Naopak, policajtom, sudcom, prokurátorom a ľuďom, ktorí túžia po spravodlivosti a presadzujú pravdu, a zrazu, sa zrazu dýcha ľahšie.
Matovič je zodpovedný aj za silnú prietrž mračien a búrky, ktoré zasiahli vplyvných ľudí a oligarchov, ktorí sa doteraz bezpečne vyhrievali na plážach v Dubaji alebo v iných exotických destináciách.
Matovič je vinný za to, že vyschli pramene. Áno, spôsobil, že na Slovensku mnohým zlodejom, ktorí boli roky napojení na peniaze daňových poplatníkov, zrazu vyschli zdroje.
Igor Matovič spustil na Slovensku aj povodeň. Po tvojom príchode mnohých skorumpovaných policajtov, sudcov, prokurátorov a úradníkov zmietla vlna spravodlivosti.
Je preto pochopiteľné, že najväčšími bojovníkmi proti týmto klimatickým zmenám na Slovensku sú strany HLAS a SMER a ich sponzori, oligar... (Prerušenie vystúpenia časomerom. Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.6.2021 o 14:33 hod.

Milan Potocký

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:36

Erik Tomáš

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:38

Eduard Kočiš
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo, pán predsedajúci. Podľa Igora Matoviča sú ľudia nie nuly, ale až mínusové čísla. Chránil ste životy a chránil ste zdravie. Ja sa pýtam, pán premiér, „pán minister financií“, alebo len, drahý Igor, koho, kde a kedy? Lebo toto naozaj ľudia neberú.
Ste človek, ktorý je takým omylom slovenskej politickej scény, ste taký balónik, ktorý vyletel, odfúklo ho a spľasol a v podstate ho už ani niet. Opäť sa tu iba hráte na nejakého úzkocitlého chlapca, plačete, preháňate, vraciate sa do hlbokej minulosti, robíte zo seba úplného chudáčika, ktorý chce iba dobre pre celý slovenský národ, ale tí zlí politici z tej terajšej opozície sa ho dokonca pokúšajú fyzicky zlikvidovať.
Ja sa pýtam, to na akom liečení, akú terapiu ste absolvoval, kde ste vy bol?
Rozprávate tu o 500 miliónoch slovenských korún, ktoré ste zaplatil na daniach. Ale prečo nerozprávate o miliónoch, ktoré ste nezaplatil v rámci kúpy tlačiarenských strojov? O tom sa už baviť nemusíme?
Každý jeden človek, ktorý vstupuje do politiky, do vysokej štátnej a volenej funkcie, by mal vedieť zhodnotiť svoje schopnosti, svoje možnosti a svoje osobnostné predpoklady, či na daný post má predpoklady, či danú funkciu zvládne. Ale vy ste to nevedel zhodnotiť, pretože vy kvalifikovaný a kvalitný úsudok nemáte.
Tvrdíte, že opozícia už na Slovensku nikoho neoklame, že vraj nemáme z ľudí robiť hlupákov, ale, vážený Igor, jediný hlupák, ktorý na Slovensku je, sa volá Igor Matovič.
A na záver už iba krásne slová populárneho slovenského speváka: „Vypadni, klamár, vypadni, podvodník, vypadni, plagiátor!“
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.6.2021 o 14:38 hod.

Mgr.

Eduard Kočiš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:40

Milan Mazurek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ono je to priam neuveriteľné, pán Matovič, po tom všetkom od marca 2020 sa nezmôžete na nič iné, len prísť sa sem poľutovať a celú legitimitu svojej vlády, svojho pôsobenia, svojej politickej strany odvodzovať od toho, že tí pred vami boli skorumpovaní. Mňa sa netýka to, čo bolo pred tým, netýka sa to, čo robili vlády pred tým – teraz, samozrejme, zbabelo odchádzate, ale to je taký zvyk u vás prídete, nakecáte, poľutujete sa, pomaly sa rozplačete, všetkých poobviňujete za svoje vlastné zlyhania, neschopnosť, poviete, že všetci okolo vás majú zákernú, podlú, zlú povahu, pritom vy sám ste ten najzákernejší a najpodlejší človek, ktorého Slovenská republika vo vládnych pozíciách mala, no a potom zdúchnete. Zdúchnete, pretože počúvať pravdu do očí sa vám, skrátka, nedá veľmi ľahko, nedá sa vám to ľahko, lebo sami dobre viete, to, čo vám tu bolo mnohokrát vytknuté, že keby ste sa mali dnes prejsť ulicami slovenských miest, tak na vás ľudia pľujú zo všetkých strán.
Tu za týmito múrmi a za dverami luxusnej limuzíny z nepriestrelnými sklami, s ochrankou sa dá skryť, pán Matovič, dá sa skryť a odpojiť od reality, z domu vás prevezú sem, na Úrad vlády, na ministerstvo a potom naspäť. Ale nedá sa skryť pred tými ľuďmi, keď medzi nich vyjdete. Pretože 90 % Slovenska vás nenávidí, a nemôže za to ani Pellegrini, ani Fico, ani Sulík, ani zlé médiá, ani ktokoľvek iný, koho by ste chceli obviňovať, ale môžete za to len vy sám. Len vy sám!
Ale tu na tomto mieste ste nepovedali jedno jediné slovo, prepáčte, pokazil som to, hanbím sa za to, čo som na Slovensku dokázal, priznávam si svoju chybu. Práve naopak, za všetko môžu tí zlí, vy ste si museli kúpiť len jedny jediné topánky, vy ste tak veľmi bojovali za to Slovensko, ľútosť, plač, nárek, beznádej, absolútna stroskotaná figúra, ktorá si nezaslúži pôsobiť vo vláde.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.6.2021 o 14:40 hod.

Bc.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Uvádzajúci uvádza bod 14:42

Gábor Grendel
Skontrolovaný text
S faktickou poznámkou pán poslanec Marian Kotleba. Poprosím vás ale, aby ste si nasadli rúško, pán poslanec. Ďakujem.
Skryt prepis

Uvádzajúci uvádza bod

30.6.2021 o 14:42 hod.

Mgr.

Gábor Grendel

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:42

Marian Kotleba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán minister Matovič, veľká časť obyvateľov Slovenska čakala, že tu vystúpite ako chlap, že sa za tie všetky opatrenia, ktoré ste ako premiér voči ľuďom robili, ospravedlníte národu, a vy ste namiesto toho s úplnou úprimnosťou povedali, že vy ešte ľutujete, že ste proti ľuďom na Slovensku nezasiahli tvrdšie a dôraznejšie.
Keď ste teda taký úprimný, pán minister Matovič, tak im povedzte aj to, že keď vaša vláda s vami ako ministrom financií vyčerpá zdroje, vyčerpá verejné peniaze cez kšefty s testami a vakcínami, takže máte v pláne zaviesť priamo platené zdravotníctvo.
Pán Matovič, prečo nepoviete ľuďom aj to, že donútite ľudí, ktorí celý život poctivo pracovali, platili dane a odvody, aby sa na starobu báli ísť k lekárovi, aby sa báli platieb, ktoré od nich budete vyťahovať?
Pán Matovič, to, že ste odišli teraz, keď ste mali dostať faktické na vaše vystúpenie, to hovorí len o jednom, že ste nielen taký istý zlodej ako tí, ktorých ste kritizovali, že ste nielen neľudský netvor, ktorý sa vyžíval v sadistických a fašistických opatreniach proti vlastnému národu, ale ste asociálny a neľudský zbabelec.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.6.2021 o 14:42 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:43

Stanislav Mizík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Tak, pán, pánko, či práve teraz vyparený pánisko Igor Matovič, opäť ste pózer. Zahral ste pózu hrdinu, človeka, čo sa nebojí, dal ste sa na pozíciu martýra, že by vás museli odstrániť. Nuž, nik vás nemusí odstraňovať, vy odstránite aj sám seba.
Jednu pravdu ste povedal, áno, ste slon v porceláne, ste deštrukčný typ. A čo ešte? Vy ste dokonca aj samodeštrukčný typ. Vy ste danubit hodený do nitroglycerínu. Ale nie, možno nehovorím pravdu, vy ste danubit s nohami, ktorý sám skočí do nitroglycerínu.
A prečo to hovorím? Nuž nerobím si ilúzie o pánovi Pellegrinim, ale vy ste len zúrivo prskal na všetky strany, ani ste nevysvetlil to, čo ste mal. Vaša typická taktika. Zosmiešňoval ste dookola, dookola všetkých a všetko. Ako kolotočiar. Len zlaté sako vám chýbalo. Že sa nehanbíte, vy, Igor Matovič, a vaša bývalá, bývalka minister Krajčí, máte na svedomí tisíce ľudí, ktorí mohli žiť. Vaša atómová bomba, testovanie či neliečenie ľudí, ten váš systém: si pozitívny, choď domov, ber Paralen a živ ťa Boh.
Pripomeniem vám Dánsko. Dánsko pred špáraním v nose a pred očkovaním pri kulminácii choroby malo 5-krát menej mŕtvych a počet občanov je približne taký ako na Slovensku.
Pán Igor Matovič, vy ste „najmúdrejší“ človek, všade bol a všetko vie, čo zoberie, dodrbe. Vy ste koncový hráč. U vás všetko skončí.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.6.2021 o 14:43 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:45

Milan Kuriak
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Igor, neboj sa falošných ľudí, oni sa boja čím ďalej viac. Vedia prečo. Boj proti mafii dotiahni do konca, ešte stále máš dosť ľudí okolo seba a dôvera od ľudí, od tých bežných, ktorí ti dali dôveru a OĽANU pred poslednými voľbami, sa vracajú späť. Mám s tým v poslednej dobe dosť veľa skúseností.
Pamätám si tvoje odvážne rozhodnutie pred rokmi, keď si sa ako úspešný podnikateľ rozhodol vzdať svojho pohodlia a rozhodol si sa bojovať proti mafii. Proti falošným ľuďom a zlodejom ako Mečiar, Slota, potom Fico, Pellegrini, Kaliňák a ďalší ich spolupáchatelia (ruch v sále) pri ničení (zaznenie gongu) Slovenska, pri ničení životov mnohých ľudí. Ľudia, ktorí slúžili roky zlu, mafii, oligarchom, nemajú právo urážať a ponižovať človeka, ako si ty, a nadávať ti do zlodejov. Tu naozaj platí, že zlodej kričí, chyťte zlodeja. Títo ľudia by sa mali hanbiť niekde v tmavom kúte a tichučko čakať na zhovievavosť spravodlivosti.
Títo ľudia nemajú právo sa postaviť pred mikrofón a kamery a s naškrobeným úsmevom v drahých oblekoch klamať, ohovárať a osočovať čestných ľudí. Je smutné, že niektorí ľudia ich v tom svinstve ešte aj podporujú a dávajú im dôveru.
SMER 1 a 2 nám tu vládol neuveriteľne dlhých 12 rokov a napáchal obrovské škody. Neprimerane, nekresťansky zvýšili sebe a svojim blížnym životnú úroveň.
Ty si im svojou odvahou, vytrvalosťou a dlhoročným bojom za práva bežných ľudí prekazil ich bezprácny biznis cez politiku, za cudzie spoločné peniaze, za mozole iných. Oni, spolupracovníci s mafiou, si toto chcú užívať naďalej a robia všetko pre to, aby sa znova... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.6.2021 o 14:45 hod.

Milan Kuriak

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video