35. schôdza

23.7.2021 - 25.7.2021
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

23.7.2021 o 18:53 hod.

Mgr.

Marek Šefčík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

18:38

Milan Mazurek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážené dámy, vážení páni, vážený pán minister zdravotníctva, pre mňa doktor Mengele, dovoľte mi vystúpiť k tomuto vášmu odpornému a zvrátenému návrhu zákona. Budem hovoriť so všetkou vážnosťou, ale začnem netradične. Chcem totiž adresovať jeden odkaz jednému tu sediacemu poslancovi, ktorý má nielen nečisté svedomie, ale je aj totálny duševný mrzák. A to je pán poslanec Šefčík, ktorý sa nehanbil všetkých protestujúcich ľudí, ktorí sa dnes postavili za svoju slobodu, nazvať akýmisi dezolátmi.
Pán Šefčík, vy ste dezolát! Ste chudák a tu beriete obrovský plat a ľudia, ktorí si vzali voľno v práci, aby prišli bojovať za svoju slobodu, sú pre vás akási lúza, akísi dezoláti. Hanbite sa! Hanbite sa, že si toto vôbec dovoľujete ako poslanec, naozaj, môžete sa ísť o tom rozprávať s vašou kolegyňou, čo nosí kvety k odpadkovým košom a kúpe sa po tatranských jazerách. To je vaša úroveň, OĽANO!
Neskutočne ma to naštvalo, lebo čítať od niekoho, kto si tu pohodlne sedí a hlasuje si tu gombíkmi, za to, aby odoberal ľudské práva ľuďom, a ešte im bude nadávať, tak to už je fakt silná káva! To je fakt silná káva! A to sa týka všetkých tých, ktorí si povedali, že z ľudí budú robiť akýchsi menejcenných občanov, akýchsi otrokov. Len preto, že vy si myslíte, že máte patent na rozum. Len preto, že vy si myslíte, že máte patent na pravdu. Ale pravda je niekde iná. Niekde inde. Aj tí nacisti, aj tí komunisti, aj všetky iné totalitné režimy si mysleli, že majú patent na pravdu. A história dnes ukázala, kde bola pravda, a že ich odsúdila rovnako, ako odsúdi vás za to, čo ste tu predložili. Za to, čo ste tu predložili, že podľa vás by nezaočkované osoby nemali mať právo navštíviť nejaké verejné podujatia alebo spoločenské prevádzky, že nezaočkované osoby len preto, že si do seba nechcú nechať niečo pichnúť, to znamená, že sa chcú o svojom ústavnom práve, o práve na ochranu telesnej integrity rozhodnúť sami za seba podľa svojho vedomia a svedomia, že títo ľudia by sa mali stať menejcennými, na ktorých by sa zákony a ľudské práva nevzťahovali len preto, že vy ste presvedčení o tom, že to takto má byť. Takto boli aj v minulosti presvedčení rôzne totalitné režimy a rôzni zvrátení predstavitelia, ako spomínaný Mengele, ktorí si povedali, že tamtí nebudú mať ľudské práva ako iní, a je úplne jedno, čím definovali tú skupinu, ktorú oberali o ľudské práva, či sa jednalo o krv, o politický názor alebo teraz o to, či si do svojho tela pichli nejakú chemickú látku.
Nie je účelom hodnotiť nejaké očkovanie. Je účelom hodnotiť fakty a fakty hovoria jasne, že výrobcovia týchto vakcín za ne odmietli prevziať zodpovednosť. Do zmlúv si zakotvili s každým jedným štátom aj s Európskou úniou, keď tie vakcíny predávali, a zarábajú na tom desiatky miliárd eur, že odmietajú prevziať zodpovednosť za ich možné negatívne účinky. A viete prečo? Lebo nevedia, či v dlhodobom horizonte nejaké neprídu, pretože takéto účinky môžu vyvrátiť len dlhodobé štúdie, ktoré nemohli prebehnúť. A z tohto dôvodu je predsa logickým záverom, že každý jeden obyvateľ Slovenskej republiky si môže sám povedať, či sa nechá, alebo nenechá zaočkovať.
Ak výrobca neberie zodpovednosť za nejaký produkt, je predsa slobodnou voľbou človeka, či si od neho taký produkt nechá kúpiť, alebo do svojho tela aplikovať. Ale vy sa tu hráte na bohov, na tých, ktorí povedia, ty si bioteroristická hrozba, lebo si to do seba pichnúť nechceš nechať. Hovoríte: Počúvajte vedcov! A čo tí vedci z tých spoločností, ktoré to vyrábali? Čo tí vedci, ktorí povedali, že za to nebudú ručiť? Minister zdravotníctva povedal na tlačovej konferencii, že vakcíny sú bezpečné, že vakcíny sú bezpečné. Ale on vám klamal, pretože on nemôže vedieť, či sú bezpečné. Spoluautor technológie mRNA povedal v rozhovore v americkej televízii, mainstreamovej, že on nevie, aké dlhotrvajúce negatívne účinky to bude mať, pretože tá technológia je nová a nikdy použitá nebola, ale minister zdravotníctva vie, aké budú mať, a vy chcete, aby ľudia toto zobrali na seba a určili, že si musia tieto veci pichnúť, lebo vy ste povedali, že to musia urobiť, a ešte sa nehanbíte to tu priniesť v zákone a nadávate tým, ktorí si to nechcú nechať dať, že sú dezoláti, primitívi, že tu protestujú, ako tento tu ďalší primitív Žiak povie, že to sú kolotočári, len preto, že na základe všetkých týchto skutočností si to ľudia nechcú nechať do seba pichnúť, preto ich budete robiť menejcennými občanmi? Poslanci SaS, Kazda a Dostál tu vystúpia a povedia, že by pravdepodobne takíto ľudia podľa ich vlastných slov, ich vlastných úvah mali platiť za svoje zdravotné služby, za náklady spojené s ich liečbou sami? Sami? (Reakcia z pléna.)
Pán Kazda, vy sa neviete ani počúvať, pretože vy ste jednoduchý človek, pre vás sú citrusy základná potravina. (Zaznievanie gongu.) Vy ste tu hovorili o svojej úvahe, že pre vás je takýto nápad ideálny a dobrý, ale je nezrealizovateľný. (Výkriky z pléna. Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Laurenčík, Milan, podpredseda NR SR
Pán poslanec Kazda, prosím kľud!

Mazurek, Milan, poslanec NR SR
Vypočujte si to, viem, že ste jednoduchý, viem, že máte malé IQ, ale možno raz na to prídete. Celé vaše vystúpenie bolo ö, ö, ö a ö. To ste vy, úroveň pána Kazdu. Hovoríte tu, že občania by si mali sami platiť za svoju zdravotnú starostlivosť, ak si do seba nechcú niečo pichnúť. A ja vám to hovorím znovu, pán Kazda, keby som bol taká istá kreatúra a bezcitný človek ako vy, tak poviem, že vy ako fajčiar si za akékoľvek zdravotné následky súvisiace s vaším zlozvykom máte taktiež platiť sám. Dostanete rakovinu, bohužiaľ! Ale nie som taká kreatúra a nepozerám sa na ľudí len cez čísla a cez matematické tabuľky ako ľudia v SaS-ke, ale rešpektujem slobodnú ľudskú vôľu. Rešpektujem demokraciu, rešpektujem ľudské práva, Norimberský kódex, rozhodnutie Rady Európy, to je niečo, čo vám nehovorí nič.
Vám to nehovorí nič, pretože vy sa na ľudí pozeráte ako na svojich otrokov, na tých, ktorí majú plniť vaše príkazy, a je vám úplne jedno, aká je ich slobodná vôľa. Bez hanby tu zavádzate opatrenie, ktoré nie je, že poďme diskutovať, či to je apartheid, to je normálny apartheid priamo definovaný podľa Trestného zákona. Ak určitej veľkej skupine obyvateľstva, v tomto prípade väčšine národa, zakážete užívať rovnaké výhody ako zvyšku a chodiť na tie isté miesta ako zvyšku, to je apartheid, rozumiete? Je to v Trestnom zákone. Ľudia budú dávať trestné oznámenia, ja ich vyzývam k tomu, že keď táto fašistická lúza schváli tento zákon, dávajte na nich trestné oznámenia, pretože toto je apartheid, pretože toto je ten posledný krok, kedy táto vláda chcela spečatiť tú nálepku fašizmu, ktorou sa môže tak veselo hrdiť pred celým svetom. Pred celým svetom.
Nikdy neriešila situáciu v zdravotníctve, zmohla sa len na to, že míňala miliardy eur na nezmyselné testovanie. Trnavská firmička si v rozpore so zákonom o verejnom obstarávaní nakupovala testy, aby sa Matovič mohol nabaľovať. Tu klamal, že nepozná človeka, ktorý vlastní tú trnavskú firmu. Spôsobili najhoršie čísla v celej Európe, na celom svete a dnes ako riešenie, spásonosná vakcína a musíte si ju dať povinne. A musíte si ju dať povinne. A keď nie a príde očkovacia lotéria, 100, 200 miliónov eur len tak. Veď dajte tie peniaze do zdravotníctva! Sedíte na zadku, nerobíte nič, nestaráte sa, čo bude so zdravotníctvom, a keď vám to tu opakujeme, tak ste ticho, a potom poviete, opozícia nenavrhuje nič. Navrhujeme vám, buďte normálni, ale toho nie ste schopní. Toho nie ste schopní, to je ten problém.
Ľudia sú právom rozčúlení, sú vonku a vy sa im bojíte postaviť. Bojíte sa im postaviť a povedať im do očí, ste pre nás menejcenná lúza, lebo tu to hovoríte, tu ste chránení policajtmi, tu ste za veľkými múrmi, ale choďte to povedať tým ľuďom! Čo si myslíte, že v piatok o obedu, na celý deň sem prídu, vezmú si voľno z práce, že nemajú nič iné na práci, že nemajú nič, čo by mohli robiť radšej? Oni sú tu zo zúfalstva. Nikdy v živote ich žiadna vláda nevyburcovala, nedohnala do takého stavu, že tu museli takto prísť a celý deň tu stáť a bojovať za svoju slobodu! Nikdy, lebo tu nebola nikdy takáto fašistická vláda, ako ste vy! Nikdy to nedošlo až do takýchto krajností! Nikdy to nedošlo tak, že ľudia museli blokovať parlament, aby sa neschválil nejaký zákon, ktorý z nich urobí podľudí!
A ešte, ten najhorší argument, ktorý tu títo jednoduchí ľudia používajú, prečo je takýto zákon dobrý, je vraj, že to pomôže ekonomike. Ja sa vás pýtam, vy géniovia, keď to prevádzkam, reštauráciám, fitnescentrám, cestovným agentúram, komukoľvek inému, obmedzí vstup 60 % obyvateľov Slovenskej republiky ako potenciálnych zákazníkov, ktorí sa budú musieť dať povinne testovať, ak do nich budú chcieť ísť, čo mnohí neurobia, ja napríklad to neurobím, ja na tie vaše špajchlovačky nebudem chodiť, tak čo tým asi spôsobíte? Tu sa z toho rehotaj, Žiak, presne, lebo ty máš garantovaný plat, ale choď to povedať majiteľovi tej reštaurácie, ktorým zoberiete väčšinu svojich klientov! Choďte im to povedať! Áno, smej sa tu ako debil, ale čo už iné má človek povedať na toto? Robíte to, že vy ekonomiku likvidujete, keď máte ľuďom pomáhať! Keď máte pomáhať podnikateľom, keď máte udržiavať pracovné miesta, tak vy prídete a vy tým prevádzam obmedzíte veľkú časť potenciálnych zákazníkov a ešte to pokrytecky, orwellovsky nazvete pomoc ekonomike. Jasné, vojna je mier a vakcína je sloboda, no nie? Ste neuveriteľní, ste doslova neuveriteľní, a táto vaša fašistická totalita, ktorú chcete zaviesť týmto nechutným zákonom, pokračuje ďalej.
Bolo tu čítané, ja som to zverejnil tiež na svojom profile, to, čo poslal šéf zväzu Zboru väzenskej a justičnej stráže všetkým väzniciam, že väzeň má mať väčšiu šancu, že získa podmienečné prepustenie, ak sa dá zaočkovať. Ste chorí na hlavu?! Doteraz je zaočkovanie výhodou v takom veľkom rozsahu, že môže rozhodovať o tom, či väzeň dostane podmienečné prepustenie, že zaočkovaní členovia Zboru väzenskej a justičnej stráže majú mať väčšie výhody a väčšie osobné odmeny aj napriek tomu, že možno nemuseli podávať také výkony ako iní. Vy ste sa zbláznili?! Toto všetko vám ešte príde normálne, že väzni, ktorí nie sú zaočkovaní, majú mať zakázané kontaktné návštevy? Toto všetko je pre vás ochrana ľudských práv a ochrana zdravia? Veď každý, každý, kto trošku uvažuje, vidí, že tu už dávno o vírus nejde, že ide o zavádzanie to-ta-li-ty, kde ľudia budú na každý aspekt svojho života potrebovať nejakú povolenku, ktorú im zo svojej vlastnej vôle a z milosti udelí vláda, ak splnia jej nariadené rozkazy.
Jasné, že ľudia sú doslova bez seba. Jasné, že ľudia strácajú nervy. Jasné, že vám to tu chodia hovoriť a protestovať, pretože vás majú plné zuby. Pretože ste zmarili referendum, pretože sa bránite možnosti dať ľuďom šancu rozhodnúť sa sami o tom, čo ste zač, pretože namiesto toho, aby ste boli ticho, namiesto toho, aby ste ich nechali normálne žiť a tie peniaze, ICH peniaze, ktoré rozhadzujete na sprostosti, dali do zdravotníctva, lebo s vírusmi sa bojuje v nemocniciach a nie v lockdownoch, tak namiesto toho, namiesto toho ich ďalej míňate na sprostosti a ešte tu vytvárate nadľudí a podľudí ako totalitné režimy minulosti.
Vy nielenže sa musíte hanbiť, vy ste odporné kreatúry, ktoré sa musia báť tých ľudí za to všetko, čo ste im spravili. Ja si neviem predstaviť, jak vy ďalej budete fungovať a existovať na Slovensku. Vás ľudia už tak nenávidia, že to ani nie je možné. Ja cítim tak obrovskú nenávisť voči tejto vláde od ľudí, kdekoľvek sa s nimi bavím, že vy sa môžete zatvárať do tejto svojej ulity, môžete tu chodiť tunelom ako potkani popod celú tú Národnú radu, lebo sa bojíte postaviť tým ľuďom, ktorí sú vonku. Ale to takto nepôjde naveky, tí ľudia vám to raz zrátajú. Vy sedíte na Slovensku ako na sude s pušným prachom. Minimálne 1. septembra očakávajte masový protest. Ľudia sú odhodlaní ísť do generálneho štrajku. Veď vy za chvíľku zistíte, že vy ani nemáte komu vládnuť, lebo ľudia vás budú úplne ignorovať. A kto myslíte, že za to môže, opozícia?! Jasné, že to budete takéto nálepky dávať, ale môžete za to len vy sami, lebo aj v iných štátoch majú problémy, ale nikde to nedopadlo takto tragicky. Nikde sa to nezvrhlo tak ako u vás, nikde!
Takže ešte raz, tento návrh zákona môže podporiť len zvrátený fašista. Tento návrh zákona môže podporiť len človek, ktorý má 60 % obyvateľov Slovenskej republiky v súčasnosti za menejcenných podľudí, ktorých považuje za akýsi hnoj, s ktorými treba narábať ako s otrokmi. To ste vy, tí, ktorí za to idete hlasovať. Ak toto podporíte, ešte sa tu z toho smejete doslova ako veľmi, už nebudem vám ani nadávať, lebo veď vám nadávajú všetci, už možno, zrejme aj vaša rodina, ale ako veľmi, veľmi málo inteligentní ľudia. Keď toto podporíte, keď takýmto spôsobom zdevastujete národ, keď ho takto pripravíte o slobodu, národ vám to raz zráta. Ten čas príde určite, iná, iné východisko z toho v podstate ani nie je. Tá nenávisť voči vám, tá sa dá doslova krájať a vy si za toto všetko môžete sami, pretože ste naozaj len fašistické kreatúry.
Skryt prepis

23.7.2021 o 18:38 hod.

Bc.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:52

Miroslav Žiak
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne.
Ja mám pocit, ako keby som bol teraz na facebooku a pán Mazurek si pustil Caps Lock, lebo čím viac kričíš, tým máš viacej pravdu. Ale ja som si dovolil, ja som si dovolil takú jednu básničku a ja si ju tu zarecitujem, už keď mal kolega Stanko Mizík básnické črevo, tak som si dovolil aj ja.
Poslancov zo strany REPUBLIKA poznáš tak, blik, blik, nikdy im to nezabliká. LGBTI problematika je celý ich program, ale keby radšej gramatika. Váš vzor je Fidesz, tak to už hej, tam sa ide nahý, bosý, sfetovaný po rúre odkvapovej. Váš vzor je Orbán, tak vás je treba, ako ťave je kormán. Ste chlapci, čo rozumejú fitku, ako hodiť dlažobnú kocku a dať niekomu bitku. Kocka a rétorik, takí chlapci to sú, ja nie som historik, mentálni atléti z ĽSNS. Jeden z vás je dozaista odsúdený rasista, tak nech radšej nedrísta, kto je aký liberálny fašista. No pobúchaj sa do hrudníčka, že si veľký živán, nechaj si svoj lacný návrh, skús trafiť na Kriváň.
Ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

23.7.2021 o 18:52 hod.

Ing.

Miroslav Žiak

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:53

Marek Šefčík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Ja by som sa vyjadril k tomu, čo ste hovorili na mňa, že som niekoho označil za dezoláta. Ja som napísal toto: "Ospravedlňujem sa policajtom za slovné aj fyzické útoky, ktoré utŕžili dnes pred Národnou radou Slovenskej republiky od kotlebovsko-blahovských dezolátov. Všetkým poctivým policajtom ďakujem za ich prácu."
A teraz poďme logicky, ja sa ospravedlňujem policajtom za slovné a fyzické útoky, ktoré utŕžili od dezolátov. To znamená, tí, ktorí neútočili, ktorí neboli vulgárni, tých som za žiadnych dezolátov neoznačil. Ak niekto slovne, vulgárne útočí, a o tom vy musíte veľa vedieť, ja som vás videl, jak ste na tú matku s deťmi kričali jak zmyslov zbavený, takže ak niekto takto slovne útočí alebo vulgárne, alebo sa uchyľuje k fyzickým útokom na hocikoho, či sú to policajti, novinári alebo aj politici, tak to pre mňa nie je slušný pracujúci človek.
Vieme, kto podporoval tie protesty, vieme, kto sa tam bratal, Blaha s Kotlebom sa tam objímali, dobreže si pusinku nedali na tej fotke, takže vieme, kto to je, kto podporuje tie protesty, takže nehovorte mi tu niečo, že som nejakých slušných ľudí označil za dezolátov. Nie, tých, ktorí útočili a vulgárne nadávali, tak tí áno, sú dezoláti, to nie sú slušní ľudia.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

23.7.2021 o 18:53 hod.

Mgr.

Marek Šefčík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:55

Tomáš Taraba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pred parlamentom sú samí slušní ľudia a to, že na niekoho vykrikovali, vykrikovali aj po mne, pretože sú zúfalí, vykrikovali po veľa ľuďoch, lebo už nerozlišujú niekedy, a pre všetko toto mám pochopenie. Preto som rád, že tí ľudia prišli. To, že tu nejakí hrdinovia, ktorí lozia celý deň tunelom, pretože sa ich boja, ich nazývajú nielen dezolátmi, nielen kotlebovsko-blahovskými; tí ľudia vás volili vo veľkej časti, ktorí aj tam boli a s ktorými som sa dnes rozprával. Tí ľudia sú zúfalí, pretože ste ich zničili ekonomicky, likvidujete ich dva roky ekonomicky. Teraz ich idete likvidovať cez to, že jak nechcú, aby ich deti skončili ako deti v typickom apartheidovom systéme, ktorý tu zavádzate, aby mohli chodiť do škôl, aby deti, ich ako komunisti trestať na deťoch, na deťom sa chcete vyburovať, tak prijímate tieto zákony, urážate tých ľudí, dehonestujete ich od rána do večera.
A to, že si tu dovolil aj kolega z SaS týchto ľudí nazvať cirkusantami, tak to je, či dokonca kolotočármi, tak ma teraz opravil, tak nech sa páči, choď naspäť do toho autíčka drahého cez tých kolotočárov, povedz im to tam do očí. Povedz im to tam do očí! Tuto vykrikovať, že keď okolo sú samí, samí ťažkoodenci, ktorých ste si sem zavolali, tak to dokáže absolútne každý padúch. A to, že ste prvá vláda apartheidu, tak kdekomu prvenstvá robia radosť. Všetko, čo ste tu za tieto dva roky nastrájali, to jak ste zlikvidovali Slovensko ekonomicky, to, že ste vy, ktorí ste ľuďom sľubovali vyrovnané rozpočty, narobili 12-miliardovú sekeru, ktorú nezaplatia nie títo kolotočári, ako ich nazývate, to budú ešte platiť deti týchto kolotočárov. Pretože vy tých ľudí máte za absolútny odpad, ale ste na zlej strane. Všetko sa to otočí.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

23.7.2021 o 18:55 hod.

Ing. Mgr.

Tomáš Taraba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:57

Eduard Kočiš
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo, pán predsedajúci.
Pán kolega Mazurek, vo svojom búrlivom, ale zároveň veľmi pravdivom prejave si sa postavil iba na ochranu a obranu ľudí, ktorí sú naozaj už tak zúfalí, že sa dnes odhodlali k tomu, k čomu sa ešte občania Slovenskej republiky neodhodlali nikdy v ére samostatnosti. To znamená, blokujú parlament, pokúšajú sa neustále vniknúť na pôdu parlamentu, a to z jednoduchého jediného dôvodu. Nechcú, aby táto politická garnitúra na čele s vládnymi poslancami schválila niečo, čo nie je v ich záujme. Títo zúfalí ľudia vonku tuná neprišli ako skupinka dlhodobo nezamestnaných, ako ich nazval Mirko Žiak zo SaS-ky. Títo občania Slovenskej republiky nie sú lúza, ako ich nazval pán poslanec Stančík z OĽANO. Títo ľudia sú občania Slovenskej republiky, ktorí jedine už takýmto spôsobom môžu vyjadriť svoj názor, svoj odpor, svoju nechuť s tým, čo sa na Slovensku deje. Táto skupina obyvateľstva nemá iné možnosti, ako sa prísť doslova a do písmena vykričať, pretože ich hlas vládna koalícia, vláda, vládni predstavitelia nepočúvajú. Títo ľudia sú neustále ničení, neustále devastovaní a sú porušované ich všetky ľudské práva a základné slobody.
Hrdinovia tuná v pléne Národnej rady Slovenskej republiky ich budú nazývať kolotočármi, že, Mirko Žiak? Budú ich nazývať lúzou, dezolátmi, ale, vážené kolegyne, vážení kolegovia, choďte pred Národnú radu Slovenskej republiky povedať občanom, že sú dezoláti, kolotočári a lúza. A uvidíte, čo sa stane.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

23.7.2021 o 18:57 hod.

Mgr.

Eduard Kočiš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:59

Andrej Stančík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
To, že tu pán Mazurek asi už dáva video na facebook, tak tu nie je. Ale to, že on tu hovorí o... (Výkriky z pléna.) A, pardon, ste neodišli, tak... (Výkriky z pléna.) Pardon, ospravedlňujem sa, ospravedlňujem sa, zdravím. To, že hovoríte o parlamentnej kultúre, je trošku také, trošku cynické, pretože naozaj to, čo vy tu predvádzate, tuto pána Kazdu častujete invektívami, hovoríte o jeho IQ, neviem, či ste odteraz už aj expert na meranie IQ z diaľky. Ale naozaj vy ste k tej kultúre vôbec alebo vôbec neprispeli.
A ďalšia vec, vy tu naozaj rok a pol využijete každú jednu konšpiráciu. Namiesto, my máme naozaj unikátnu opozíciu na Slovensku. Pretože normálna opozícia v Európe, aj keď s tou vládou nesúhlasí, tak v tých základných veciach sa spoja. Pretože COVID neni téma iba politiky, COVID je téma záchrany ľudských životov. Vy ale využijete všetko len preto, aby ste si kopli. Vy ste tu hovorili pred pol rokom o ivermektíne ako naozaj o tom svätom gráli boju proti COVID-u a dnes zistíme, čo sme všetci už dávno vedeli, že to nemá žiadny zmysel a žiadny účinok, ale nevadí.
O ľudských právach hovoríte stále, ale iba keď sa to týka niekoho, kto je nezaočkovaný. Ale keď sú to napríklad ľudské práva Rómov alebo, nedajbože, homosexuálov, tak toto už nie, toto už nie. Tam už ľudské práva nie.
A na konci, ja som bol asi potom v niektorých, bol som v Rakúsku aj v Nemecku a tam ten apartheid asi vládne tiež, keďže napríklad v Rakúsku dnes, keď je dobrá epidemiologická situácia, do hotelu – očkovanie alebo test, v reštauráciách – očkovanie alebo test, fitko – očkovanie alebo test. A myslím, že do konca augusta to presun dokonca hradí zo štátu, takže si budete musieť pekne zaplatiť. Bol som v Berlíne, takisto očkovanie alebo test. Takže ja neviem, že či celá Európa je teraz podľa vás apartheid, lebo vy tu vytvárate obraz toho, ako keby že my robíme niečo zvláštne, a pritom je to skoro v každej európskej krajine.
V Maďarsku, keď už hovoríme o Orbánovi, ten orbánsky zákon tu máte, vás bez očkovania nepustia do reštaurá... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

23.7.2021 o 18:59 hod.

Mgr.

Andrej Stančík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19:01

Radovan Kazda
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Musím sa vrátiť k tomu, aj keď už sa mi ani tak veľmi nechce. Pán poslanec Mazurek, ja som nepovedal, ja som nepovedal, že navrhujem spoplatňovanie, spoplatňovanie liečby. Ja som urobil v tom mojom rozpravovom príspevku takú vec, že ja som navrhol alternatívne riešenie a išiel som s ním polemizovať. Tú chybu, ktorú som ja urobil, je, že som nejakým spôsobom precenil vašu spôsobilosť počúvať a vašu spôsobilosť vnímať spôsob argumentácie tém, keď niekto predloží tézu, nejaké alternatívne riešenie a následne ho spochybní, následne povie, že to riešenie má slabiny a prečo má slabiny. Rozumiem tomu, budem si nabudúce dávať pozor, keď tu budete, pre istotu, pre istotu sa budem vyhýbať takejto ťažšej, náročnejšej debate, lebo vy si z toho teraz zoberiete, že ja som niečo navrhol. Nie, ja som to nenavrhol. Nabudúce si dám veľký pozor a pokiaľ s tým budete pokračovať, tak budem opúšťať sálu, ako opúšťam sálu častejšie pri prejavoch pána Suju. Obidvaja sa vyznačujete veľmi silným, hutným hlasom, ktorý nie je spôsobilý povedať nejaký argument. Nerobí mi to dobre, žiaľ, je to tak. Rád počúvam argumenty a podávané vecne a slušne.
Takže ešte raz, skúsim to zopakovať tretíkrát, lebo pán Mazurek zjavne zase nepočúva. Pán poslanec Mazurek, ja som to nenavrhol, ja som navrhol tézu, ja som s ňou polemizoval a následne som povedal, že tadiaľto cesta nevedie. To je celé.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

23.7.2021 o 19:01 hod.

Ing.

Radovan Kazda

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19:03

Miroslav Suja
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Vidím, že vystúpenie kolegu Milana Mazureka nenahalo nikoho chladným z koalície. Ťažko sa počúva pravda a vidím tie slzy pána Žiaka, pána Kazdu, keď vidia, ako Milan hovorí a oni sa nevedia vykoktať, nevedia povedať jednu súvislú vetu. A tak radi by povedali tie svoje klamstvá, ale nedá sa im to. A to je trest od Boha, páni! Viete, keď sa hovorí pravda, ide to ľahko.
Viete, pán poslanec Kazda, vy ste to, hovoríte, že vy ste to nepovedal. Ale my sme to počuli všetci a počuli to ľudia aj vonku. No choďte im to teraz vonku vysvetliť a povedzte, že ako ste to mysleli. Choďte vy aj s Mirkom Žiakom, keď ako ste tu reagovali na Miňa Mazureka, vykrikovali ste, híkal tu Žiak ako osol, ako osol tu híkal. Ja neviem, či si dačo šupol, lebo v SaS-ke to je bežné, že si dajú nejaké drogy, či si niečo potiahol cez ten nos... Aj vy? To som nevedel, pani Cigániková, ale neodsudzujem vás za to, však to je vaše telo, kľudne si dávajte aj vy. Takže neviem, či tam šnupete naozaj všetci pri takýchto vyjadreniach, že vie, kolega tu rozpráva a ten tu híka naňho, ako keby neviem čo. A predsedajúci sa pozerá ako keby nič, ale v poriadku, hej. Ale čo chceme od Žiaka zo SaS-ky, z feťákov? Nechceme nič.
Ľudia mi nechcú veriť, ľudia mi nechcú veriť, že tu sú ľudia aj horší ako pročkovci. Ale dneska, keď videli Žiaka a Kazdu hovoriť, tak mi dajú za pravdu. Milan, ďakujem ti, že si mi to dovolil alebo tvojím vystúpením že si ukázal, ako sa prejavili. Normálne neviem, fakt sfetovaní asi.
Ľudia sa pýtajú vonku, že kde býva ten Žiak a kde býva ten Kazda. No, ja neviem, dúfam, že im to nikto nepovie, vážení kolegovia, lebo už nebudete mať čas im vysvetľovať. Vidíte, že oni už nepoznajú ani opozíciu, ani koalíciu, útočia na všetkých. Našťastie, ja som sa medzi nimi voľne prešiel, takže nebojím sa. Som zvedavý, ako vy pôjdete stadeto domov. Lebo tí páni sa rozhodli, že tu budú stanovať a že pôjdu aj pred garáže, že pôjdu aj pred garáže, ako sa vychádza. Tak som zvedavý, ako budete potom koktať, pán Kazda, a ako bude híkať pán Žiak.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

23.7.2021 o 19:03 hod.

PaedDr. Mgr.

Miroslav Suja

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19:33

Tomáš Taraba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Juraj, veľmi oceňujem tvoj príspevok, pretože si jasne ukázal poslancom koalície, že všetky vedecké argumenty a najmä rozhodnutia súdov v civilizovaných západných krajinách, na ktoré by sa radi tak odvolávali, jasne dokazujú, že segregovať ľudí, tak ako to chcú zaviesť týmto zákonom o apartheide neočkovaných na Slovensku, teda budú prvou vládou apartheidu, tak že títo poslanci vlastne keď apelujú na to, že oni sú vedení len nejakými vedeckými faktami a rozumom a tak ďalej, tak keď im tu dáš konkrétne rozhodnutia, rozhodnutia súdov z Českej republiky, z Francúzska, kde 83-ročný dedko povie, že on je zaočkovaný, prečo musí nosiť ešte na ústach rúško, tak francúzsky súd povie to, čo všetci vedia, že jednoducho preto, pretože očkovaný neznamená neinfekčný. A oni tu aj napriek tomu, ako typickí príslušníci tejto politiky apartheidu, presadzujú pavedu, pavedu, ktorá sa snaží tvrdiť opak. Napriek rozhodnutiu Rady Európy, napriek Svetovej zdravotníckej organizácii.
A práve preto táto debata nie je o žiadnej tretej vlne, ona nie je absolútne a vonkoncom o nejakej virologickej otázke, toto je obyčajná, primitívna ideológia. Toto je ideológia, kedy sa oni rozhodli, že zlomia ľudí, že im ukážu, že ten štát je mocnejší, že je silnejší, že si nepomôže, že tak ako to tu poslanec za SaS povedal, ľudia sú cirkusanti, ktorí tomuto odporujú, sú kolotočári, poprípade ďalší kolega, dezoláti, automaticky oni vedia, že to sú zlí ľudia, tak z tohto pohľadu si myslím, že len to opakujte, len to rozširujte, len to hovorte vo veľkom, tí ľudia vás počúvajú.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

23.7.2021 o 19:33 hod.

Ing. Mgr.

Tomáš Taraba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19:35

Marian Kotleba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážený pán podpredseda Blanár, váš príspevok ja hodnotím ako vecný a kultivovaný a práve preto sa bojím, že týmito stúpencami apartheidu vo vláde nepohne. Darmo im rozprávate argumenty, darmo im rozprávate o realite z Európy a zo sveta. Tu je proste politické rozhodnutie a toto politické rozhodnutie naozaj podľa všetkého môže zmeniť len dostatočne jasne vyjadrený názor občanov na ulici, tak aby videli, že už majú toho ľudia naozaj dosť, že už proste prekračujú hranicu, ktorú národ je ochotný tolerovať a zvládať. A ja si myslím, že zajtra do tej jedenástej ten názor tých ľudí ešte pocítia veľmi výrazne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

23.7.2021 o 19:35 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video