35. schôdza

23.7.2021 - 25.7.2021
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 17:02 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:40

Andrej Medvecký
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Kolegyňa, veľmi dobre si im to povedala a zopakujem tú vec, ktorú oni šíria všade, že vakcína je sloboda.
Je to veľmi, až moc veľmi podobné jednému heslu, ktoré používali ich predchodcovia ešte v tretej ríši. Títo novodobí neonacisti menia Európsku úniu doslova na tretiu ríšu. Doteraz ste nás len zastrašovali a ľudí, ľudí psychicky vydierali. Čo príde ďalej po psychickom zastrašovaní? Budete nás fyzicky likvidovať? Spravíte tu tábory, kde nahrniete ľudí, ktorí nie sú zaočkovaní a len namiesto Arbeit dáte vakcína a vakcína oslobodzuje?
To je nechutné.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 16:40 hod.

Andrej Medvecký

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:41

Marian Kotleba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Kolegynka Magduška Sulanová, vy ste to vystihli úplne že fenomenálne. Klamstvo, klamstvo je to celé, o čom je tento zákon. Klamstvo bol Irak a klamstvo je aj vakcína a tak to aj bude, tak to aj bude.
Ľudia sa v dobrej viere, že porazia tú hnusobu, ako im to bolo predstierané, sa nechali zaočkovať raz, potom prišlo, že nestačí, že musia mať ešte druhú dávku, lebo jedna je málo, dali si druhú dávku. A dnes sa už úplne nahlas hovorí o to, že príde tretia dávka, štvrtá, piata a bude to pokračovať. A viete dokedy? Až dovtedy, kým niekto na vrchole tej globálnej pyramídy nerozhodne, že už stačilo, že už zomrelo dostatočne veľa ľudí a že už teda tých zvyšných potrebujú.
A naozaj, tak ako ste povedali, menšina sa rozhodla, lebo táto vláda už dnes by bola veľkou menšinou, výraznou menšinou, sa rozhodla, že ide zákonmi obmedzovať a riadiť život väčšiny. No ale, ak toto nie, tak čo je potom skutočný apartheid podľa vzoru Juhoafrickej republiky? Síce nie, ako bolo tam, na základe nejakých rasových kritérií, ale na základe očkovania. To je možno rovnako zlé, alebo ešte aj horšie, ako aj, možno aj horšie, pretože ani v tej Juhoafrickej republike tých černochov tá menšinová belošská vláda nenútila, aby si do seba dávali pichnúť niečo, o čom absolútne nič netušili a s čím absolútne nesúhlasili. Takže preto je tak veľmi dôležité, aby sme burcovali za tú slobodu v očkovaní. Za skutočnú slobodu v očkovaní. Nie zdanlivú, že áno je to slobodné, ale keď si to nedáš tak budeš mať tieto sankcie, sem sa nedostaneš, toto pre teba bude nedostupné a budeš jednoducho občanom druhej kategórie.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 16:41 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:43

Peter Krupa
Skontrolovaný text
Ďakujem za slovo. Kolegynka, ja by som ti chcel poďakovať za tvoj kultivovaný príspevok a pomohol by som si s jedným článkom, ktorý vyšiel dneska na Plus jeden deň.
Vakcíne Pfizer klesá účinnosť, ochrana proti nákaze po očkovaní je tridsať... len 39 %. Tak ja kvôli 39 % budem riskovať 100-percenté krvné zrazeniny, 100-percentný zápal srdcového svalu a možno aj 100-percentný srdcový infarkt.
Takže asi len toľko. Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 16:43 hod.

Peter Krupa

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:44

Jana Vaľová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Ja opäť sa vrátim, pani kolegyňa, k tým slovám, lebo naozaj musím zastávať tých ľudí, ktorí prichádzajú dennodenne o prácu. Dobre ste povedali, že sú dané podmienky a vydieranie. Ešte raz poviem, ešte nefunguje ani zákon a už firma Egotex, s. r. o., zahraničná, núti ľudí, aby boli očkovaní pri vstupe do práce s účinnosťou do 9. 8. Sú to ženy, šičky. Alebo musia mať platný PCR test. Ja sa pýtam. Ako takáto žena, ktorá má 400 eur a možno v čistom, si zaplatí 4 PCR testy do mesiaca, tak čo má, celú výplatu v čudu? O čom vy sa tu bavíte? A vy sa tým ľuďom čudujete, že sú vonku, že sú nahnevaní, že niektorí sú aj vulgárni. Veď zúfalé, zúfalé veci prinášajú zúfalé činy.
Ďalej by som chcela povedať jedno, že ľudia prečo nemajú zadarmo možno iné lieky, veď títo ľudia, ktorí chcú mať dneska zadarmo aspoň testy, ktorí sa naozaj nechcú očkovať, platili si celý život poistné. Prečo im nedáte zadarmo prevenciu vitamínov? Prečo im nepovie... nedáte zadarmo, aby teda mali tie testy, aby mohli chodiť do práce. Ale nie, pretože ako povedal kolega, na Slovensku my nechceme mať zdravých ľudí, my chceme mať ľudí len očkovaných.
A to že už naozaj na farách budú vznikať očkovacie centrá, že už tie staré babky budete nútiť a vymysleli ste tam, že nemôžu ísť pozrieť na pápeža a že skutočne, ktoré sa nechceli doteraz zaočkovať, lebo sa boja, a že skutočne budeme mať v obchodných centrách medzi nanukami striekačky s injekciami, že už nepotrebujeme ani mínus 80 chladničky, lebo budeme očkovať v očkovacích centrách, to ako myslíte vážne, že toto je dobrá propaganda pre ľudí?
Prosím vás pekne, ak chceme mať zdravých ľudí, a naozaj dokážete, že nelobuje sa iba za firmami a ľudí, tak povedzme im aj tú prevenciu, všetko a ja ešte stále hovorím o tých protilátkach. Prečo ste zakázali odoberať ľuďom protilátky a musia si ich platiť. Prečo?
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 16:44 hod.

PhDr.

Jana Vaľová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:46

Ján Podmanický
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Viete, koaliční poslanci tu veľmi radi opakujú, že zaočkovaní ľudia budú mať výhody. Pokiaľ by to bolo takto, je to možno na diskusiu, môžeme sa o tom baviť. Je to oveľa legitímnejšie ako to, čo idete vy urobiť.
Pani poslankyňa Cigániková to tu spomínala napríklad, to chcem len doplniť pani poslankyňu, predrečníčku, že to je ako s vodičským preukazom, že aj vodičský preukaz keď chcete, tak musíte ísť na skúšky, musíte splniť nejaké podmienky, aby ste ho dostali. Len zabudla poveď jednu základnú vec, že vodičský preukaz je určitý nadštandard. Keď chce niekto riadiť vozidlo, v poriadku, nie je to ľudské právo, s ktorým sa rodíme, ale musíme splniť nejaké podmienky a môžeme mať vodičský preukaz.
Ale vy nejdete dávať nadštandard očkovaným. Vy idete brať štandard neočkovaným a to je problém. To je problém, že vy idete brať nie štandard, vy idete brať ľudské práva a základné slobody neočkovaným. A toto je problém tohto vášho návrhu. Keby ste chceli prichádzať s nejakými motivačnými programami, dobre, mne sa ani to nepáči, prečo by z peňazí všetkých daňových poplatníkov mala byť táto propaganda financovaná, ale budiž. Ste vo vláde, máte právo rozhodovať o verejných prostriedkoch. Ale vy nejdete touto cestou. Vy idete cestou odoberania slobody, základných ľudských práv ľuďom, ktorí sa rozhodnú neočkovať. A to je podľa mňa zrada základných ideálov strany, ktorá si nesie vo svojich, vo svojom názve hrdé termíny sloboda a solidarita.
Robte si, čo chcete, akúkoľvek politiku, ale neberte ľuďom slobodu, páni poslanci, zo SaS, Slobody a Solidarity!
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 16:46 hod.

JUDr. PhDr. PhD.

Ján Podmanický

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:48

Ján Benčík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Dovolím si prečítať pár slov lekárky z Alabamy. Alabama je na tom, čo sa týka percentuálneho počtu zaočkovaných obyvateľov podobne ako Slovensko.
Táto lekárka píše: Jedna z posledných vecí, ktorú urobia predtým, ako ich intubujeme, je, že prosia o vakcínu. Držím ich za ruku a hovorím im, mrzí ma to, ale už je neskoro. Plačú a hovoria mi, že nevedeli, že si mysleli, že je to výmysel, že je to len politika, že neochorejú, sú zdraví, alebo majú konkrétnu krvnú skupinu, ktorá ich predtým chráni, alebo inú farbu pleti. Že je to len nejaká chrípka. A pýtam sa ich: „Prečo ste sa nezaočkovali?“ A väčšinou sú veľmi úprimní. Hovoria, rozprával som sa s tým a s tým, videl som na Facebooku, dostal som taký e-mail. A ja sa ich vždy pýtam: „Dohodli ste si stretnutie s vaším lekárom a spýtali sa ho, či sa máte dať zaočkovať, alebo nie“? A oni mlčia.
A ešte jedna vec, pani poslankyňa. Považujem za absolútne nenáležité, aby ste si dovolili porovnávať ľudí, ktorí sú nezaočkovaní, s ľuďmi, ktorí boli za vojnovej Slovenskej republiky nútení nosiť žltú hviezdu, ľudí, ktorí boli za vlády vášho údajne jediného a skutočného prezidenta Tisa nakladaní príslušníkmi Hlinkovej gardy do dobytčích vagónov a odvážení do táborov smrti!
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 16:48 hod.

Ján Benčík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:50

Magdaléna Sulanová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne koleg... koleg... kolegyni a kolegom za doplňujúce faktické poznámky. Ďakujem, k tomu sa nebudem vyjadrovať, pretože boli k veci a doplňujúce.
A čo sa týka pána Benčíka, tu ja som neporovnávala. Ja som porovnávala, ja som poukazovala na ten istý princíp. To je jedno, kto boli, akí boli a či to bol Tiso, alebo neviem kto to bol. Tu nejde o to. Veď to bolo a... Veď to bolo aj v Nemecku. To robil Hitler hlavne. Tu nejde o slovenský štát, hej. Čiže tu ide o tento princíp, ktorý zaviedli nacisti. Áno, a na toto ja chcem poukázať. Ten princíp, že jednoducho sa, na základe niečoho sa rozhodneme určiť jednu skupinu obyvateľstva za menejcenných a jednoducho im zakázať uplatňovanie si časť svojich občianskych práv, dokonca aj práv, základných práv a slobody. Tak na toto som ja chcela poukazovať, pán Benčík. Jednoducho ste to nepochopili.
A ešte by som, pokiaľ mám, vidím, mám jednu minútu skoro, chcela by som ešte hovoriť o tom, že keď už ideme rozdeliť teda obyvateľov, teda tých, ktorí sa nedajú zaočkovať a povedzme, nechcú sa dať aj testovať, resp. už nebudú mať peniaze na testovanie, keďže to bude drahé, tak tí... ale, samozrejme, povinnosti budú mať rovnaké, ako aj zaočkovaní, že? Práva nie, ale povinnosti áno. Budú musieť platiť rovnako dane, rovnako odvody, všetko, hej, do štátneho rozpočtu? Ale z toho štátneho rozpočtu na to povinné testovanie už peniaze nemôžu dostať? Čiže budú mať rovnaké len povinnosti, ale práva nie. To som chcela povedať jednu vec.
A druhá vec, vám ešte chcem povedať, že tu nie... toto je, toto je vec právna alebo, by som povedala, čo sa týka do práv a slobôd, ale čo sa týka zdravia, sú, mám informácie, keďže som chemička, som sa aj informovala aj v laboratóriách, robili sa analýzy... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 16:50 hod.

Ing.

Magdaléna Sulanová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 16:52

Rastislav Schlosár
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Panie poslankyne, páni poslanci, začnem s tvrdením, s ktorým môžte súhlasiť, môžte nesúhlasiť, každý sa môže rozhodnúť sám, aký zaujme k tomu postoj, a síce očkovanie proti COVID-19 predstavuje väčšie riziko ako samotný koronavírus. Opakujem. Očkovanie proti COVID-19 predstavuje väčšie riziko ako samotný koronavírus.
Toto, čo som povedal, nielen moje tvrdenie, nie je to len tvrdenie, s ktorým sa ja osobne stotožňujem a s ktorým sa stotožňujú aj mnohí moji kolegovia, nie je to len jeden z dôvodov, pre ktorý som sa ja osobne nedal zaočkovať, a rovnako ako sa nedali zaočkovať ani mnohí iní ľudia na Slovensku, toto je konštatovanie, ktoré nepovedal len tak niekto, niekto, nejaký alebo hocikto, ale povedal to pán uznávaný vedec MUDr. Ján Lakota z Virologického ústavu Slovenskej akadémie vied.
Samozrejme, už počujem tie slová, že Slovenská akadémia vied, že jeho zamestnávateľ sa od neho dištancoval, lebo si to dovolil povedať. No mňa to nejakým spôsobom neprekvapí, lebo naozaj takýmto spôsobom sa pristupuje ku každému odborníkovi, ku každému vedcovi, ktorý nezdieľa ten názor toho hlavného prúdu tých provládnych vedcov, provládnych lekárov, tých miláčikov médií, tých celebrít, ktorých vidí... ktoré vidíme aj v tých diskusných reláciách. No napríklad pána doktora Lakotu, toho tak často neuvidíte na TA3, na Markíze a tak ďalej, aby mohol slobodne povedať, čo si o tejto veci myslí, a hneď ho, samozrejme, všetci začnú spochybňovať, lebo si jednoducho myslí niečo iné, ako si myslia tí, ktorí sú momentálne pri moci.
Ale je tu, je tu ešte iná vec, ktorú treba povedať a ktorú vám, ktorí podporujete tento návrh zákona, treba neustále vtĺkať do hláv, pretože mám pocit, že to nechápete, alebo keď to chápete, tak to absolútne ignorujete. Ja vám odcitujem z Ústavy Slovenskej republiky čl. 12 ods. 1 a 2: „Ľudia sú slobodní a rovní v dôstojnosti, v právach. Základné práva a slobody sú neodňateľné, nescudziteľné, nepremlčateľné a nezrušiteľné.“
A ods. 2: „Základné práva a slobody sa zaručujú na území Slovenskej republiky všetkým bez ohľadu na pohlavie, rasu, farbu pleti, jazyk, vieru a náboženstvo, politické, či iné zmýšľanie, národný alebo sociálny pôvod, príslušnosť k národnosti alebo etnickej skupine, majetok, rod alebo iné postavenie. Nikoho nemožno z tých dôvodov poškodzovať, zvýhodňovať alebo znevýhodňovať.“
Toľko Ústava Slovenskej republiky, kde nie je uvedená žiadna výnimka. Nie je tam uvedené nič o očkovaní, že by bolo možné na základe toho, či sa dá človek zaočkovať, alebo nezaočkovať alebo či sa dá testovať, alebo sa nedá testovať, že ho možno na základe tejto skutočnosti zvýhodňovať alebo nezvýhodňovať.
Napriek tomu vám nerobí problém s takýmto niečím prísť do parlamentu, tváriť sa, že všetko je v poriadku, že je to niečo, čo nič neporušuje. Nevadí vám ani to, čo som vám už citoval vo svojom predchádzajúcom vystúpení z toho, z tej rezolúcie Parlamentného zhromaždenia Rady Európy, ktorá tam doslova zakazuje diskrimináciu neočkovaných. Jednoducho vy nerešpektujete absolútne nič.
A ja sa potom pýtam, načo tu vlastne máme, načo tu potom máme vlastne tú Ústavu Slovenskej republiky. Načo sa tvárime, že rešpektujeme tu nejaké medzinárodné právo, keď z vašej strany je medzinárodné právo rešpektované len vtedy, keď sa vám to, keď sa vám to hodí? Samozrejme, keď Európska únia, keď váš milovaný Brusel niečo prikáže, niečo nariadi, v tom prípade, samozrejme, musíme to tu v parlamente schváliť, lebo nemôžeme ísť predsa proti vôli Európskej únii, ale keď iný orgán medzinárodný povie niečo, čo sa vám nepáči, tak sa tvárite, ako keby to vôbec neexistovalo.
Idete dať doslova diktátorské právomoci jednému človeku, pretože ten Úrad verejného zdravotníctva, tie vyhlášky v jeho mene podpisuje jedna osoba, hlavný hygienik Slovenskej republiky. Človek, ako som tu už povedal, ktorý nebol zvolený ani priamo vo voľbách občanmi Slovenskej republiky, čo by až tak nevadilo, pretože mnohí funkcionári štátu nie sú volení priamo, ale nebol zvolený, na rozdiel dajme tomu od generálneho prokurátora alebo špeciálneho prokurátora, nebol zvolený ani poslancami Národnej rady, teda zástupcami občanov. Napriek tomu mu idete dať také právomoci, aké možno na Slovensku doteraz nemal, nemal vôbec nikto.
No a keď vidíme tú kontinuitu, ten začiatok, s ktorý... tej, tej, toho celého priebehu tej pandémie, začalo to, začalo to tými... plošným testovaním. Povedali ste, že ak sa dajú ľudia, ak sú to jedno alebo dve kolá toho plošného testovania, tak potom bude, potom sa vyhneme lockdownu. Napriek tomu sme sa lockdownu nevyhli. Prišiel lockdown. Teraz ste si vymysleli očkovanie. A potom naozaj ako oprávnená otázka je, že čo bude nasledovať potom? Čo bude nasledovať potom?
Ak dostatočné množstvo ľudí nepresvedčíte očkovacou lotériou, sprostredkovateľským bonusom, ak dostatočne ľudí nezastrašíte, tak potom čo? Dáte im tie náramky na ruky, ktoré ich budú sledovať, kde sa pohybujú, kde je teda podľa vás údajne rozširujú tú nákazu, alebo, alebo ich zavriete do nejakého zberného tábora, kde ich budete držať až dovtedy, dokým Svetová zdravotnícka organizácia oficiálne nepovie, že tá pandémia skončila, pretože vy sa vyslovene orientujete iba na to. Teraz najnovšie niekto povedal, že celý ten COVID automat, aj keby sme tu mali možno jeden prípad koronavírusu na Slovensku, tak stále tie opatrenia musia byť, pretože pokiaľ Svetová zdravotnícka organizácia nepovie, že pandémia skončila, tak jednoducho všetky tie opatrenia budú pokračovať naďalej.
A pri tom, ako sa správate k ústave, ako sa správate k medzinárodnému právu a vôbec k ľuďom všeobecne, tak potom ja sa naozaj nedivím tým občanom, ktorí tu pred budovou parlamentu už druhý deň protestujú. Ja sa im vôbec nedivím, že sú naozaj nahnevaní a najradšej by sem, najradšej by zobrali tento parlament útokom, pretože čo iné im v takejto situácii zostáva. Najnovšie im Ústavný súd zobral právo na to, aby mohli byť predčasné voľby, aby sa mohlo skrátiť volebné obdobie, a teda aby ste mohli byť vymenení a aby sa takýmto spôsobom mohli zastaviť tieto vaše šialenstvá, tak im naozaj neostáva nič iné, ako protestovať v tých uliciach.
A možno teraz na záver taká, taká, by som povedal, trocha odbornejšia vec, čo sa týka tej účinnosti vakcín, čo tu už bolo povedané veľakrát. Očkovaní teda majú byť privilegovaní, pretože šanca, že budú roznášať ten vírus, je podľa vás minimálna. Ak by sme teda aj oficiálne vychádzali z tých dát o účinnosti vakcín, ktoré hovoria o tom, že dajme tomu vakcína od Pfizeru je neúčinná len pri 5 % prípadov, to isté Moderna, AstraZeneca pri 30 %, to isté Johnson & Johnson, tak i tak, keď si vyrátame, keď dnes je na Slovensku za... zaočkovaných takmer 2 mil. obyvateľov, tak z toho vychádza, že vlastne aj podľa týchto oficiálnych čísiel, ktoré vy nespochybňujete, o účinnosti vakcín, 100-tisíc až možno viac ako 0,5 mil. zaočkovaných už teraz môže prenášať koronavírus. My, samozrejme, nevieme, kto z tých 100-tisíc alebo 0,5 mil. ho reálne prenesie, na koho tá vakcína funguje, na koho nie. No ale títo ľudia budú mať v podstate úplnú slobodu, kdežto tí druhí, ktorí zďaleka nemusia, hoci sú nezaočkovaní, prenášať koronavírus, tak tí budú absolútne diskriminovaní. Akú to má potom, akú to má potom elementárnu logiku?
No, a možno úplne posledné. Toľko skloňovaný Izrael, ktorý tu má aj v tomto parlamente ako štát veľa fanúšikov, naozaj jedna z najočkovanejších krajín na svete, ktorá sa tým hrdila, začala najnovšie znova obnovovať tie opatrenia údajne preto, že sa im objavili v krajine ten delta variant, a to aj napriek tomu, že sa oficiálne hovorí, že aj tie súčasné vakcíny, aj tie dve dávky sú dostatočné na to, aby, sú dostatočne účinné na to, aby, aby porazili ten delta variant. Aj napriek tomu ale v tom Izraeli sa tie opatrenia začínajú zasa sprísňovať. Ak by tam išlo iba o to, že tým ľuďom hrozia nejaké iba mierne príznaky, že neskončia v nemocniciach, tak potom načo tam tie opatrenia všetky robia? Načo ich tam robia? Pretože sami vedia, že je to len mýtus, že tie vakcíny sú účinné. A tieto príklady, tie budú, tie budú len pribúdať.
Bolo tu naozaj už povedané všetko. Ja na záver len toľko. My sa môžme rozhodnúť z dvoch možností. Buď sa postavíme na stranu slobody, alebo sa postavíme na stranu otroctva, a to je len čisto na svedomí každého z nás. Ale verte tomu, že ak sa postavíme na stranu otroctva, ak tu presadíte tento totalitný zákon, tak jednoducho ľudia vám to raz, ľudia vám to raz spočítajú a bude to už čoskoro.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

24.7.2021 o 16:52 hod.

Mgr.

Rastislav Schlosár

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:02

Stanislav Mizík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Rasťo, dobre, že si spomenul pána Lakotu, dobre, že si ho spomenul. Aj takto sa zaobchádza s vedcami u nás.
Ja spomeniem ale francúzskeho virológa Luca Montagniera, pán minister možná počul to meno, v 80. rokov zistil, izoloval vírus HIV, objavil ho a tento génius virológ, dovolím si povedať génius, nazval hromadné očkovanie proti COVID-u za nepredstaviteľné a za historický omyl, ktorý vytvára varianty a vedie k úmrtiam z o... z ochorenia. Je to vedecký aj medicínsky omyl, dodal, že sa to úmyselne zamlžuje, zatajuje a história ukáže pravdu a tá pravda bude krutá.
Dodal by som svoj názor, že Montagnier je naozajstná, totálna virologická špička, a nie ako nejaký pán Sabaka alebo náš pán Mikas.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 17:02 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:03

Marek Kotleba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Tak, Rasťo, ja by som ťa ešte doplnil jednou vecou. Nechcel som to povedať vo svojej rozprave, pretože viem si predstaviť, ako by tu takíto nejakí pandrláci ako tento Žiak vyskakovali 2,20 a musel by som ho uzemniť. Ale treba si povedať jasne, ja už len čakám na ten papier, kedy mi príde, potom to tu všetkým týmto propagátorom vakcín ukážem a potom som zvedavý, čo im povedia, pretože v jednom štáte, ktorý nie je v Európskej únii, ale je označovaný za top krajinu Európy a možno aj sveta, tak je zázrak, že takýmto ľuďom, ktorí sa zaočkujú, dávajú úvery maximálne na dva roky. Veď predsa, keď im žiadny COVID nehrozí, sú zaočkovaní, sú fit, sú v pohode, tak by predsa úvery mohli splácať aj 10-20 rokov. Ale dajú im, ak sú zaočkovaní, iba na dva roky. Takže aj toto nám môže niečo hovoriť, že kto kde akých odborníkov má.
Ale verím, že aj ten papier, keď donesiem, tak tuto špecialisti na zdravie spochybnia takéto rozhodnutia bánk. A si myslím, že banka asi bude mať prostriedky na to, aby si spravila svoj výskum a výskum na vysokej úrovni.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 17:03 hod.

Mgr.

Marek Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video