35. schôdza

23.7.2021 - 25.7.2021
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 17:05 hod.

Andrej Medvecký

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:05

Andrej Medvecký
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Rasťo, dobre si im povedal. My sa musíme postaviť na stranu slobody. Presne ako tí ľudia vonku, ktorí protestujú a sú nespokojní s týmto zákonom, pretože vedia, čo ich bude čakať.
A zopakujem ešte raz, aby ste všetci vedeli, jednu vec. My nebojujeme proti to... proti nejakým blbým zákonom, ktoré vy tu dávate. My bojujeme len proti tomu, aby ste segregovali ľudí na očkovaných a neočkovaných. Fakt, pre mňa za mňa sa zaočkujte všetci aj desaťkrát, každý deň, aj každý druhý deň. Len nás, ktorí sa nechceme nechať očkovať, ktorí si vážime svoje zdravie, nechajte na pokoji.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 17:05 hod.

Andrej Medvecký

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:06

Marian Kotleba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Rasťo Schlosár, ďakujem ti za tvoj príspevok. Ako člen Ústavnoprávneho výboru Národnej rady si pripomenul poslancom ustanovenia ústavy. Ale aj čo z toho, keď tieto práva zakotvené priamo v ústave, piliere štátnosti, základnom kameni našej štátnosti nikto a nič dnes negarantuje. Čo z toho? A už to vidia aj občania, ktorí sú pred budovou Národnej rady Slovenskej republiky zhromaždení už bez prestania druhý deň. Včera, celú noc a ešte aj dnes. Už samotní občania vidia, že Slovenská republika sa isto, ale, žiaľ, čoraz rýchlejším tempom stáva bezprávnym štátom, stráca charakter právneho štátu.
Ja, Rasťo, si to už neviem inak predstaviť alebo vysvetliť ako tak, že možno skutočným cieľ, skutočný cieľ tohto šialenstva je ten, aby hlavný hygienik Mikas, skutočne už až mystická postava, až mystická postava na Slovensku, bol parlamentom vyhlásený za diktátora ako v starom Ríme. Ale aj v tom starovekom Ríme mohol diktátor vládnuť maximálne šesť mesiacov a potom mu automaticky skončila funkcia. Lenže my tu v tejto totalite žijeme už vyše roka a vláda namiesto toho, aby prinášala skutočné ľuďom riešenia také, že to Slovensko sa nadýchne, tak prináša zle maskované totalitné zákony, ktorých výsledkom bude to, že tá totalitná špirála sa ešte len roztočí.
Lenže pamätajte, každá akcia vyvoláva reakciu. A keď to budete veľmi šponovať a keď pôjdete po deťoch ľudí, tak to, čo budú ľudia po vás hádzať, nebudú vajcia.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 17:06 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:08

Ján Benčík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Opakovane sa tu prezentuje tvrdenie, že vláda či politici vytvárajú nejaké dve kategórie občanov. Nič nemôže byť vzdialenejšie pravde ako toto hlúpe a nezmyselné tvrdenie.
Keďže očkovanie je nepovinné, tak sa tu celkom prirodzene na základe slobodného rozhodnutia občanov vytvárajú nie že dve, ale viacero skupín či kategórií občanov. Jednak sú to tí, ktorí neveria na hlúposti a hoaxy ani nedajú na reči politikov, ktorí vo svojej bezohľadnosti sú schopní tvrdiť čokoľvek, len aby získali ich priazeň. Títo ľudia sa dali zaočkovať preto, medzi ktorých patrím, samozrejme, aj ja, pretože si vážia svoje zdravie, vážia si zdravie svojich najbližších a takisto aj vážia si zdravie ostatných ľudí, s ktorými prídu do styku.
Potom sú tu ľudia, ktorí ešte nie sú zaočkovaní, ale chcú sa dať zaočkovať, len sa ešte nestihli alebo sú v čakárni.
Ďalšia kategória sú ľudia, ktorí to zvažujú a sú naklonení skôr na to, že sa zaočkovať dajú, a ďalší možno uvažujú, že sa skôr nedajú.
Až tá posledná kategória je aj tých, ktorí si, sa zaočkovať nedajú za žiadnu cenu. Opakovane tu tiež spomínate ako predo mnou pán bez rúška, čo sa tu opäť zase pre mňa nepochopiteľne toleruje, spomína občanov, ktorí sa tu vraj spontánne zhromaždili. Ale už akosi nespomenie, že samotní členovia jeho strany sa po sociálnej sieti chvália tým, že bezplatne pôjde autobus z Michaloviec pre členov Kotlebovej strany, ďalší pôjde z Považskej Bystrice a podobne. To o akej spontánnosti a akej tých občanov, ktorí tu prišli z vlastnej vôle hovoríte, keď vy ho sami organizujete.
A ešte jedna vec. Nie je vám ľúto, že vy vlastne týmto svojim nezmyselným bojom proti všetkým protipandemickým opatreniam ohrozujete hlavne vašich voličov? Neuvedomujete, že táto vlna môže zasiahnuť práve ich a zredukovať ich počet?
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 17:08 hod.

Ján Benčík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:10

Rastislav Schlosár
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem kolegom za faktické. Naozaj je pravda, že tie banky, ktoré spomínal kolega Marek Kotleba, tak oni veľmi dobre vedia, ako sa všetky tieto veci majú. Ale to isté platí aj o politikoch, to isté platí o tých médiách hlavného prúdu, o všetkých tých dôležitých inštitúciách. Oni veľmi dobre vedia, ako sa vec má, aj čo sa týka rizík spojených s vakcínami, aj čo sa týka ich účinnosti, aj čo sa týka mnohých ďalších vecí, problém je tu v tom, že mnohí ľudia, mnohí obyčajní ľudia, ktorých sa to najviac, tieto opatrenia dotýkajú, tí nevedia a tých tieto inštitúcie, ktoré sú vzájomne prepojené, či sú to banky, či sú to farma firmy, politici, médiá, tak tie sa snažia držať týchto ľudí v čo najdlhšej a najväčšej nevedomosti, pretože ak by si to uvedomilo, ak by si uvedomila väčšina národa, čo sa tu reálne deje, tak potom by mnohé z týchto inštitúcií a z týchto politikov mali obrovský problém a tomu sa snažia jednoducho zabrániť.
Pán poslanec Benčík, keby to bolo, keby to bolo o slobode, keby to bolo o tom, že to nie je povinné, no tak potom dajte hlasovať o tom ľuďom v referende, nech sa rozhodnú teda, že či takýto zákon má platiť, alebo nemá platiť. Dajte každému možnosť si vybrať. Potom by to bolo naozaj slobodné, ale to vy neurobíte, lebo vy sa bojíte, tak ako sa bojíte predčasných volieb, vy sa všeobecne bojíte vôle ľudí a snažíte sa tú suverenitu ľudu, ktorá je zakotvená aj v ústave čo najviac potierať.
Ale inak na druhej strane ma prekvapuje, že vaša reakcia na mňa bola iba v tomto duchu, že ste tu zasa nesplietali nejaké reči o fašizme. Už sa asi možno meníte tým svojím vekom k lepšiemu.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 17:10 hod.

Mgr.

Rastislav Schlosár

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 17:12

Martin Čepček
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Vážené kolegyne, vážení kolegovia, pán minister, musím na úvod povedať, že ja nie som proti očkovaniu, ja som iba za slobodu rozhodovať sa, či si dám vakcínu, alebo si vakcínu nedám. Ja sa držím hesla: Moje telo, moja voľba. Chcem pripomenúť experimentálne vakcíny a to mám vyžiadané zo Štátneho ústavu na kontrolu liečiv, odpoveď na žiadosť v zmysle zákona č. 211 z roku 2000 o slobodnom prístupe k informáciám a začnem vakcínu po vakcíne.
Vakcína AstraZeneca - predpokladaný čas ukončenia štúdií 2022.
Potom je tam Pfizer - predpokladaný čas ukončenia štúdií december 2023.
Moderna - predpokladaný čas ukončenia štúdií december 2022.
Vakcína Johnson & Johnson - predpokladaný, predpokladané ukončenie štúdií je december 2023.
Takže z tohto vyplýva, že všetky tieto vakcíny, ktoré sú u nás dostupné, sú experimentálne vakcíny. A ja sa pýtam, prečo máme možnosť sa zaočkovať iba týmto štyrmi vakcínami na Slovensku, prečo nemáme prístup aj k iným vakcínam napríklad.
Mám problém aj s očkovacou lotériou, ako som to už povedal vo faktickej poznámke v minulosti. Ako viete, schválili sme zákon, ktorý bojuje proti hazardu. Tento zákon mal odstrániť hazard zo Slovenska. Napriek tomu máme tu nový hazard, ktorý sa volá očkovacia lotéria. Chcem, má to byť motivačný nástroj, ale podľa mňa, súvisí to s hazardom a súvisí to, je jedno, aký je benefit, ale je to hazard podľa mňa. Ďalej si myslím to, čo som tu už dneska povedal, že vakcíny by mali byť rovnocenné s tým, či má niekto protilátky alebo protilátky nemá.
Ešte chcem poukázať na jednu vec. A to v Európe niektoré krajiny majú možnosť, Rada Európa, Európy na to tlačí a presadzuje, tzv. rodovú identitu nezávislú od pohlavia. Znamená to asi toľko, že pohlavie si môže každý človek vybrať. Ráno sa zobudím, môžem byť žena, večer idem spať, môžem byť muž. Ja sa pýtam, ja sa pýtam, že ak by som sa cítil byť zaočkovaný, bude toto akceptované, keď zmena pohlavia je takýmto spôsobom akceptovaná?
Potom je na zamyslenie otázka. Môže... nezaočkovaný nakazil zaočkovaných ochorením, proti ktorému je očkovaný. Aký je v tom potom benefit? To je rečnícka otázka, ktorú som dostal. Odpovedať na ňu nebudem, ale chcem odpovedať ešte na otázky, ktoré tu môj kolega, ktorý tu teraz nie je, ale dneska povedal, a to je napríklad, že liečba na COVID, že sú lieky, ktoré stoja 2-tisíc euro. Treba si ale uvedomiť, že my sme liečili COVID liekmi, ktoré už stáli 2-tisíc euro a bol to tzv. liek Rendesivir, ak si pamätáte, čo spôsoboval aj problémy so srdcom nakoniec, ale napriek tomu, že stál 2-tisíc euro, tak tento liek bol podávaný. Mám to aj z vlastnej skúsenosti, keďže COVID sme v rodine mali, a viem, viem, čo to dokáže spôsobiť.
Tento COVID pas nič nehovorí o... o tom, že imunita po očkovaní je len predpokladaná imunita. Nie je celkom dokázané, že tá imunita bude dlhodobá, ako to dokazuje Chorvátsko napríklad. Včera som zachytil informáciu, že zdvihli počet dní, keď sa človek považuje za bezinfekčného, z 220 na 270.
Viem, že každý z nás toho už má za tieto dva dni plné zuby, takže naťahovať to nebudem, ale chcem poprosiť kolegov, aby sme sa zamysleli nad tým, či tento zákon pomôže, ale nemyslím len teraz, myslím aj do budúcnosti, Slovensku a či nevyvolá iba väčšie napätie v spoločnosti, a toto napätie v spoločnosti môže znamenať, nechcem to privolávať, ale z toho, čo vidím dnes vonku, obávam sa aj občianskej vojny.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

24.7.2021 o 17:12 hod.

Mgr. et Mgr.

Martin Čepček

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:18

Peter Krupa
Skontrolovaný text
Ďakujem za slovo. Pán poslanec Čepček, spomínali ste tu hazard peňažný. Tak ja by som vás opravil, je to v skutočnosti hazard zdravotný a hazard so životom. Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 17:18 hod.

Peter Krupa

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:18

Juraj Krúpa
Skontrolovaný text
Keď tu Čepček povie, že moje telo, moja voľba, ja som si myslel, že sa od smiechu prepadnem niekde tu zo stoličky, pretože moje telo, moja voľba platí asi len pre neho, a keď už sa tu bavíme o ženách aj ich tele a ich voľbe, tak tam to neplatí.
Ale pri celom tom prejave ma napadol Švejk, ktorý hovorieval: „Blbí lidi – taky lidi.“
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 17:18 hod.

PhDr.

Juraj Krúpa

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:19

Marian Kotleba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán kolega Čepček, nenechajte sa urážať agentami Washingtonu, ale mňa zaujala iná, taká filozofická otázka.
Ak sa dá mentálne nie celkom v poriadku nejaký muž očkovať, a teraz nehovorím, že by mentálne nebol v poriadku, pretože sa dal očkovať, lebo ja tolerujem ľudí, ktorí sa rozhodnú očkovať, mám veľa známych aj kamarátov takých, ale tento muž potom sa zmení mentálne v hlave, si to v tej LGBTQYZ propagande, si večer zmyslí, že je žena, takže či je rovnako očkovaná aj tá žena? Chápete, či je tá vakcína vlastne taká univerzálna, že je očkovaný aj ten muž a potom už aj tá žena, že či vlastne tá vakcína toto je vážna LGBTQRCD otázka, že či tá vakcína funguje len na jednu osobu, alebo funguje na dve osoby, alebo aj na viac, napr. na tri osoby, pretože už máme, už máme v Nemecku, v Anglicku špecialistov, ktorí hovoria o tom, že môžte byť aj x-pohlavný napríklad, a bolo by potrebné veľmi vážne a seriózne v rámci LGBTCRV propagandy a tých štúdií skúmať, že či, teda ak sa niekto cíti byť mužom aj ženou súčasne a odhodlá sa očkovať, takže či tá vakcína rovnako dobre chráni toho muža, aj tú ženu.
No lebo ak na toto nemáme odpovede a seriózne štúdie, tak my tej vakcíne nemôžme, nemôžme dôverovať.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 17:19 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:20

Marek Kotleba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Čepček, dobre ste povedali, však kto sa chce zaočkovať, nech sa zaočkovať dá, ale tí, čo sa nedajú zaočkovať, tak štát ich nemôže nijako diskriminovať a o tom presne tento zákon je. My nehovoríme, že očkovanie, ktoré nemá dostatočný výskum, je zlé, ale ide o to, že tí, čo sa zaočkovať nedajú, budú podľa tohto zákona a podľa následných vyhlášok úplne diskriminovaný a takisto nerobte si nejakú hlavu z urážok takých poslancov, ktorý sem príde na 15 sekúnd, vychrlí tu nejaké invektívy a potom zase ujde, lebo to pravdepodobne ani nie je chlap a takýto chlap, keby bol na základnej vojenskej službe, tak raz dva by ho tam naučili slušného správania. A to bola aj najväčšia chyba Slovenskej republiky a aj určite aj pán generál by mi dal za pravdu, že základná vojenská služba mala ostať a nemali by sme tu kadejaké takéto typy, čo o sebe tvrdia chlapi, a možno to nie sú chlapi, ale nejakí hermafroditi alebo, alebo bezpohlavní, ako je tuto jeden, tam je zase teplý a tak ďalej.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 17:20 hod.

Mgr.

Marek Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:22

Andrej Medvecký
Skontrolovaný text
Ďakujem za slovo. Kolega Čepček, v prvom rade vám chcem poďakovať za odvahu a popriať veľa síl, aby bolo viacej poslancov v koalícii, ktorí si vedia povedať aj svoj názor. Je to preto, že od začiatku volebného obdobia vidíme, že drvivá väčšina poslancov koalície svoj vlastný názor nemá. Hlasuje len tak, ako im prikážu. Tak vám ďakujem a prajem veľa síl.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 17:22 hod.

Andrej Medvecký

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video