15. schôdza

11.6.2024 - 28.6.2024
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.6.2024 o 16:50 hod.

Mgr.

Jozef Pročko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:37

Zora Jaurová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci a ďakujem aj kolegovi, že vlastne upriamil pozornosť na tú nerovnovážnosť, ktorú tento zákon zakladá, pretože on je postavený na filozofii, že ako keby administratívna efektívnosť je nadradená právu na informácie, čo, samozrejme, nie je, nie je správne.
A ja by som vlastne tu len chcela zdôrazniť, že predkladatelia zákona sa odvolávajú na českú právnu úpravu, len oni ju neodpísali dostatočne dobre, pretože v českej právnej úprave síce je taká istá veta, akú sa snažia vložiť do nášho zákona, ale zároveň v českej právnej úprave je teda právo toho žiadateľa sa odvolať voči tomu spoplatneniu informácie, čo ten náš zákon alebo tento poslanecký návrh neobsahuje. A takisto na český zákon je naviazaný veľmi presný cenník, ktorý stanovuje všetky hranice toho, v akých hraniciach je možné spoplatniť tie informácie, a tým pádom vytvára nejaký relatívne transparentný systém.
A ja tu by som znovu chcela upozorniť na to, že toto je opäť poslanecký návrh, ktorý neprešiel medzirezortným pripomienkovacím konaním, a ja nerozumiem tomu, prečo to SNS stále robí, keď má navyše ministerku kultúry, ktorá teda ale väčšinou nie je tam, kde má byť, asi to bude tým. V každom prípade, keby ten návrh bol v medzirezortnom pripomienkovom konaní, tak možno by sa tieto všetky veci odstránili a možno by sme s ním nakoniec aj všetci mohli súhlasiť. Takto, bohužiaľ, tu podľa mňa zase strácame čas nad niečím, čo nie je dobre pripravené.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.6.2024 o 16:37 hod.

Mgr. art.

Zora Jaurová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:39

Richard Dubovický
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci.
Ja by som iba dodal tú informáciu, že ďakujem, Martin, že si spomenul Prešov. A áno, na stránke egov.presov.sk nájdete rôzne informácie ohľadom objednávok, zmlúv, dodávateľských faktúr, petícii a tak ďalej. Všetky informácie sú tam, ktoré by, resp. ktoré Prešov nemusí riešiť cez infozákon. A to chcem ja povedať, že skôr by som očakával tú pomoc toho štátu tým samosprávam, ako to urobiť. A poviem príklad, napríklad tento portál, resp. táto stránka získala prestížne ocenenie Zlatý erb za najlepšiu elektronickú službu samospráv. Získali ocenenie za mapové dáta pre každého. Toto je cesta, ukázať tým ľuďom, resp. tým samosprávam, že na tých dobrých príkladoch, ako to urobiť. Ale nie obmedzovaním informácií. To sa mi zdá, že ideme opačným smerom. Skôr som očakával zákon, že predložíte zákon, ktorým by ste ukázali, že ako to máte správne urobiť, aby ste si povedzme ten objem, ak je tých infožiadostí viac, ako by ste ich mohli eliminovať. Ale nie ich zakazovať a spoplatňovať.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.6.2024 o 16:39 hod.

MBA

Richard Dubovický

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 16:41

Veronika Remišová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážené dámy poslankyne, vážení páni poslanci, je príznačné, že keď ide o infozákon, tak vždy ho predkladá vláda, v ktorej je SMER alebo SNS. Ako už bolo spomenuté, tento problém sme riešili aj za predchádzajúcich vlád SMER-u, keď sa vyhovárali na takzvané šikanózne žiadosti o informáciu, a riešime ho znovu teraz, keď je vo vláde SMER. Vládnej koalícii akoby nestačila deštrukcia právneho štátu, ale pod zámienkami, ktoré nemajú akúkoľvek vnútornú logiku, sa rozhodli umlčať kritikov a občanom de facto zakázať pýtať sa, ako šafária s ich peniazmi. A je logické, že teda na to používa táto vládna koalícia práve Slovenskú národnú stranu, pán Danko s Huliakom sa podujali predložiť tento, tento zákon.
Táto novela má zavrieť ústa občanom. Sú tu snahy umlčať opozíciu. Dnes sme počuli ministra obrany Roberta Kaliňáka, ktorý, kde hovoril, že bude trestať nenávistné prejavy v online priestore. Doteraz to vôbec nevadilo. Pán minister vnútra Šutaj Eštok dokonca bol v relácii, sa vybavoval a smial sa s trestne stíhaným Dannym Kollárom, extrémistom, ale tam prejavy, nenávistné prejavy na internete nevadili. Pripomeniem len niekoľko jeho výrokov. Napríklad na profesora, nebohého profesora Krčméryho hovoril, že je tučné prasa, ktoré má skapať, alebo napríklad na novinárku hovoril, ani to tu nechcem opakovať, výrazy, ktoré o žene hovoril. Vtedy to nevadilo, teraz pán minister Kaliňák vyhlásil vojnu nenávistným prejavom v online priestore. Gratulujem, ale dúfam, že teda prvých porieši stíhaných extrémistov.
Po nenávistných prejavoch prišli na rad aj novinári, to budeme tu mať sériu zákonov, ktoré pripravuje vládna koalícia, ktoré už avizovali, ktoré majú novinárom zapchať ústa a umlčať ich tým, že im budú dávať horibilné pokuty, ak nezverejnia opravu v takej forme, v takej dĺžke, ako si vládna koalícia bude predstavovať. No a po novinároch prišli na rad aj občania. Pretože tento infozákon, to je v prvom rade právo pre občanov. Článok, myslím, že 26 ústavy hovorí, že občania majú právo na informácie. Je to ich ústavné právo a majú právo pýtať sa vládnej koalície, majú právo pýtať sa ministrov, čo za ich peniaze robia, ako tieto peniaze používajú.
Vládna koalícia, konkrétne Slovenská národná strana, chce štátnym úradom dať možnosť prakticky akúkoľvek infožiadosť spoplatniť. V zákone nie je, to už spomínal, myslím, že kolega pán poslanec Dostál, nie je absolútne vysvetlené, čo sa myslí tým, že je s tým robota alebo poplatok, primeraný poplatok. Absolútne žiadne mantinely, môžu spoplatniť a akokoľvek spoplatniť akúkoľvek žiadosť o informácie. Takto ministerstvá napríklad môžu zablokovať zverejnenie informácií napríklad, koľko platia ministri svojim kamarátom, straníkom, podržtaškám, takisto si nezistíte informácie, vďaka ktorým sa v minulosti podarilo odhaliť mnohé škandály, napríklad škandál Plavčanových eurofondov, ktorý, mimochodom, bol v réžii SNS.
Ja tento zákon pokladám nielen teda za kompetentný, ako už podotkli niektorí predrečníci, ktorí hovorili, že nie sú, nie je, vládna koalícia nie je schopná ani správne okopírovať českú právnu úpravu, ale pokladám ho priam za obludný, lebo naozaj zapcháva ústa práve občanom, občanom. A ja sa nečudujem, že to predkladá, že to predkladá pán Danko spolu so svojimi poslancami z koalície. My sme sa, napríklad podľa infozákona sme si žiadali informácie o platoch vedúcich pracovníkov a pánovi Tarabovi sa veľmi ťažko vysvetľovalo, prečo hneď prvý mesiac po nástupe dal svojej úradníčke plat s odmenou v hodnote 8-tisíc eur. V čase, kedy občania nemajú lacnejšie potraviny, nemajú lacnejšie energie, zobrali ste im preplácanie zdravotnej starostlivosti na zuby, nemajú lacnejšie pohonné hmoty, tak prvý mesiac, bum, úradníčka v kancelárii ministra SNS 8-tisíc eur. Ja to pokladám za absolútnu aroganciu voči občanom. A nehovoriac o tom, o tom vládnom balíku, ktorý ste teraz predložili do parlamentu, pardon, nie do parlamentu, vo vláde ste ho schválili. To znamená, že doživotná renta vo výške platu poslanca pre predsedu Národnej rady a pre predsedu vlády. Čiže najprv sa zvýšia platy na 10-tisíc eur mesačne. Ešte raz opakujem, ľuďom zrušíme preplácanie zdravotnej starostlivosti na zuby, lacné potraviny nie sú, energie lacné nie sú, ale vláda si zvýši plat na 10-tisíc eur mesačne a teraz, keď sa budem pýtať, že čo robí vláda, čo robí vláda za ten plat, pani ministerka tu mala poslancom SNS, pani ministerka za SNS Šimkovičová tu mala sedieť a predkladať zákon, za ktorý nám hrozí pokuta z Bruselu. A pani ministerku sme našli na jachte... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Blaha, Ľuboš, podpredseda NR SR
Pani poslankyňa, skúsme sa vrátiť k téme prejednávania nášho zákona. Ďakujem pekne.


Remišová, Veronika, poslankyňa NR SR
Ďakujem. Čiže podľa zákona o informáciách, samozrejme, sa už nebudete môcť pýtať, čo robia vaši volení predstavitelia za vaše peniaze, ktorými sa im skladáte na platy.
Takže... blížim sa k záveru. Po semafore, plochej zemi, ministerstve nekultúry, papalášizme, prevážaniu sa po národných parkoch na štvorkolkách tu máme ďalší arogantný odkaz občanom: vy nemáte právo sa na nič pýtať, vy len plaťte a buďte ticho!
Čo je ale horšie, zákon zablokuje aj komunálnych politikov a, alebo aktivistov a ľudí, ktorí strážia na hospodárenie na všetkých úrovniach štátu, teda aj v samospráve. A pýtam sa, že kto z nich si bude môcť dovoliť platiť desiatky eur za to, že nejaký úradník mu dá informáciu, na ktorú má podľa ústavy právo. Pretože čl. 26, opakujem, to hovorí jasne: sloboda prejavu a práva na informácie sú zaručené. A ja pokladám za protiústavné, ak štátny aparát si chce pýtať peniaze za niečo, čo občanovi zaručuje ústava. Ja som bola komunálna poslankyňa na tej najnižšej úrovni a mnohé informácie, ktoré, vďaka ktorým sa nám podarilo aj zlepšiť fungovanie samosprávy, sme často mali s kolegami na základe infožiadostí. A nikto si od nás, alebo nikto si nedovolil dať návrh zákona, v ktorom by si za tieto informácie pýtal peniaze.
A ja chápem, že vám je to nepríjemné, ja som musela odpovedať na desiatky infožiadostí, ktoré chodili na naše ministerstvo. Áno, boli doslova šikanózne od nemenovaného pána prišlo, niekoľko infožiadostí prišlo každý deň. To boli že desiatky infožiadostí. A na tieto infožiadosti sme odpovedali, lebo sme si hovorili, dobre, majú na tie informácie právo. A čo vy idete teraz urobiť? Vy idete spoplatniť právo na informácie pre občanov. Čiže zapchať ústa novinárom, zapchať ústa opozícii a zapchať ústa občanom. A to naozaj pokladám aj voči vašim voličom na tej, na tej úplne najspodnejšej úrovni v regiónoch to pokladám za mimoriadne, mimoriadne arogantné. Preto, samozrejme, myslím, že to ide samo od seba, hovorím za všetkých kolegov, tento náhubkový zákon pre občanov určite, určite nepodporíme a urobíme všetko pre to, aby, aby tento návrh nebol schválený.
A ja vás teda vyzývam, aby ste nešli proti vlastným občanom, lebo obmedzujete aj vašich vlastných voličov. Voliči majú právo vedieť, čo za ich peniaze na ministerstvách sa robí, koľko to stojí a čo za to robia ich volení predstavitelia. Pretože opakujem, zvýšili ste si platy arogantne na 10-tisíc eur mesačne a ani do parlamentu sa vám chodiť nechce. To, to, to je neskutočné, že pani ministerka, ktorá tu mala včera byť, tak je na jachte, že hanbite sa! Naozaj hanbite sa! Dobre.
Ďakujem veľmi pekne a zákon nepodporíme.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

12.6.2024 o 16:41 hod.

Mgr. art. M.A., ArtD.

Veronika Remišová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:50

Jozef Pročko
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Celým tvojím vystúpením sa nieslo jedno, jedna taká veta, že idú zapchať ústa každému. A to je presne to, že čo potrebujú, aby ľudia nerozprávali, aby novinári nerozprávali, aby sa tu prestalo rozprávať o kšeftoch a o rôznych ich klientelistických akciách. Ale krásny príklad sa udial počas tvojho vystúpenia. Aj tebe zapchať ústa. Upozornili ťa, aby si rozprávala k téme. Ja si pamätám posledné vystúpenie pána Blahu, ktorý tu v rozprave rozprával o všetkom možnom, len nie k téme. Rozprával o Šimečkovom otcovi, o všetkom možnom, ale vôbec nerozprával k téme a podpredseda parlamentu ho nechal, nech rozpráva. Čiže toto je ten príklad toho zapchávania úst. Oni ťa upozorňujú, budú ťa upozorňovať, počas tvojho vystúpenia vyrušovali poslanci, ani jedného, ani jedného neupozornil poslanec Blaha. Ale presne, zapchať ústa ľuďom a robiť si to, čo chcú. Toto je aj tento zákon.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.6.2024 o 16:50 hod.

Mgr.

Jozef Pročko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 16:52

Jozef Pročko
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Milé kolegyne, milí kolegovia, moji predrečníci zhrnuli naozaj to odborné hľadisko veľmi, veľmi fakticky. Pani Kalmárová, pán Dostál. Naozaj podrobne až do šróbika rozobrali tento zákon, ktoré, z ktorého tečie olej nielen na cestu, ale aj na každého jedného Slováka. Čiže ten šróbik by sa tam mal dať naspäť. Tento zákon je protiústavný, tento zákon je naozaj protiústavný a tvorcovia tohto zákona, ja neviem, či poznajú ústavu, ale asi ju nepoznajú, pretože ústava hovorí, že sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu. Vydávanie tlače nepodlieha povoľovaciemu konaniu, podnikanie v odbore rozhlasu, televízie sa môže viazať na povolenie štátu, podmienku ustanoví zákon. Cenzúra sa zakazuje. Slobodu prejavu a právo vyhľadávať a šíriť informácie možno obmedziť zákonom, ak ide o opatrenia v demokratickej spoločnosti nevyhnutné na ochranu práv a slobôd iných, bezpečnosť štátu, verejného poriadku, ochranu verejného zdravia a mravnosti. Orgány verejnej moci majú povinnosť primeraným spôsobom poskytovať informácie o svojej činnosti v štátnom jazyku, podmienky a spôsob vykonávania ustanoví zákon.
Ešte raz vám prečítam bod č. 1. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené.
Ja neviem, či vy, páni z SNS, nepoznáte ústavu, ale všetky tieto zákony, ktoré sa tu dejú, sú naozaj protiústavné. Sú proti občanom Slovenskej republiky a či je to už naozaj Trestný zákon, alebo teraz tento zákon, každý jeden zákon je proti občanom Slovenskej republiky a je, je v záujme vládnej koalície. Už tu bolo povedané, že zvýšili ste si platy a idete teraz dať Ficovi doživotnú ochranku, doživotný plat. Toto je tá pomoc pre Slovensko, ale občanom idete zapchávať ústa! Už sme tu počuli od mojich kolegov, čo je šikanózne. A tá šikana sa dá vyriešiť. Už ste to počuli, v zákone je to krásne definované. Dá sa to vyriešiť. Ale tento zákon je pre vás, milí občania, len, len jednoduché povedanie no, nepýtajte sa. Budete platiť za to. A ako budete platiť? No veď Češi to už robia, tak aj vy budete platiť. Opísali český zákon, ale oni sa skrývajú za veci, ktoré v tom českom zákone nieže sú dobré, ale oni sa skrývajú, vytrhli si niektoré veci.
Tento zákon je proti slobode, ktoré, proti slobode informácií. Každý jeden z vás máte právo na informácie. Každý jeden z vás. Ale tie informácie sú hlavne pre túto vládnu koalíciu veľmi nepríjemné, veľmi nepríjemné. A o tom tu, o tom to tu ide. Aj teraz moje vystúpenie je tesne pred hlasovaním takže sme tu v úli, nikto tu nebude počúvať rozpravu, samozrejme, predseda, človek, ktorý v Európskom parlamente nás bude zastupovať všetkých, ale nikto ho tam nebude počúvať, takže neupozorní žiadneho jedného poslanca teraz, aby nevyrušoval, čiže moje vystúpenie naozaj skončím jedným slovom. Tento zákon je protiústavný. Tento zákon berie naše právo na slobodné informácie. Tento zákon z dielne SNS je ako každý jeden iný zákon z dielne SNS. Sú proti Slovákom a proti Slovensku.
Ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

12.6.2024 o 16:52 hod.

Mgr.

Jozef Pročko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:56

Veronika Remišová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne, pán poslanec Pročko, že ste upozornili aj na dvojaký meter. A ja by som bola veľmi rada, keby pán predsedajúci, pán Blaha naozaj uplatňoval rovnaký meter na poslancov koalície a na poslancov opozície. Pretože mňa upozorňuje pri pulte, že nerozprávam k téme, poslancov koalície nechá vyprávať hodiny a hodiny úplne mimo témy, tak aspoň to posledné obdobie, ktoré mu zbýva tu na Slovensku, aby uplatňoval rovnaký meter aj na poslancov opozície, aj na poslancov koalície.
Druhá vec, veľmi pekne si povedal, áno, tento zákon je protiústavný. Občania majú právo na informácie, majú právo vedieť, čo ich volení zástupcovia za tieto peniaze robia. A ja spomeniem len jeden príklad za všetky, napríklad nájom pána neviditeľného ministra, pána Keketiho. Pán minister si prenajal jeden štvorcový meter za 20 eur za meter štvorcový, hoci my sme si prenajímali podobné priestory v rovnakej lokalite, dokonca od toho istého prenajímateľa, teda ktorý patrí do tej istej skupiny, za 10 eur. Dvojnásobná cena a toto je ten dôvod, pretože poslanci koalície nechcú, aby sa ľudia dozvedeli o ich zlodejinách a kšeftoch.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.6.2024 o 16:56 hod.

Mgr. art. M.A., ArtD.

Veronika Remišová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:57

Jozef Pročko
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne.
Budem reagovať na vašu faktickú, milá moja kolegyňa, takže chcieť od Blahu, aby bol spravodlivý, to je ako chcieť od baču, aby si spočítal všetky svoje ovce za dve minúty. Takže to sa nedá, to je jednoducho nemožné, pretože niektorí barani sú nespočítateľní. Blaha nie je spravodlivý človek. Poslanec Blaha je človek, ktorý naozaj riadi túto inštitúciu spôsobom jemu vlastným, diktátorským, pretože obdivuje všetkých diktátorov sveta. Ja som hlboko presvedčený, že aj tento zákon prejde tak ako všetky zákony, ktoré sú protiústavné. Ja som hlboko presvedčený, že teraz sa poslanci vládnej koalície zhrnuli na hlasovanie, ale oni sem nechodia, oni tu počas celého rokovania vôbec nie sú. Oni sú také hlasovacie automaty, ktoré sem naklusajú a hlasujú tak, ako chce trojka silná Peter Pellegrini, Andrej Danko a Robert Fico.
Rozprávali tu o chaose, ale to, čo aj dnes predvádzali pri zákonoch, je čistý chaos, je to obrovský chaos a tak táto vládna koalícia, toto zoskupenie je nielen chaotické, ale aj najškodlivejšie. V dejinách Slovenska sa neprijalo toľko škodlivých zákonov ako od septembra, kedy vládne, od októbra, kedy vládne táto vládna koalícia. Je smutné a naozaj je veľmi smutné, že vládni poslanci nemajú svoj názor a ako hlasovacie automaty, ako ľudia, ktorí bez svojho svedomia a vedomia stláčajú gombík, tak ako to chce Robert Fico, Andrej Danko a Peter Pellegrini. Je to smutné, ale je to tak. A ja vás prosím, milí občania Slovenska, sledujte to veľ.... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.6.2024 o 16:57 hod.

Mgr.

Jozef Pročko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 16:57

Ľuboš Blaha
Skontrolovaný text
Je 17 hodín 00 minút, čiže prerušujem schôdzu do hlasovania, ktoré bude 17.05 h.

(Prestávka.)
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

12.6.2024 o 16:57 hod.

Mgr. PhDr. PhD.

Ľuboš Blaha

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 16:57

Peter Žiga
Skontrolovaný text
(Zaznievanie gongu.) Kolegyne, kolegovia, na základe požiadavky poslaneckých klubov dávam ešte plus päť minút na poradu poslaneckých klubov pred hlasovaním. Ďakujem.

(Pokračovanie prestávky.)
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

12.6.2024 o 16:57 hod.

Ing. PhD.

Peter Žiga

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

17:11

Tomáš Szalay
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne, pán predsedajúci, dovoľte mi, aby som predniesol stanovisko klubu strany Sloboda a Solidarita.
Zákon, o ktorom ideme teraz hlasovať, obsahuje regulérny prílepok, teda zmenu zákona, ktorý priamo nesúvisí s pôvodne predkladaným poslaneckým návrhom zákona. Je potenciálne teda protiústavný. Mení postavenie Národného inštitútu pre hodnotu a technológie v zdravotníctve, NIHO, ruší jeho nezávislosť, umožňuje odvolanie riaditeľa tejto inštitúcie bez udania dôvodu, znižuje nároky na osobu, ktorá bude v budúcnosti zastávať tento úrad, a dokonca už koluje meno údajného nového riaditeľa NIHO, na ktorého je táto novela osobne šitá. Chcem upozorniť, že ani tento nový riaditeľ nebude slobodný, keďže aj jemu hrozí odvolanie bez udania dôvodu.
Včera bol zdravotnícky výbor, na ktorom mohol byť tento pozmeňovák prečítaný a minimálne prediskutovaný minimálne teda odbornými zástupcami v tomto parlamente. Nestalo sa tak. Neexistuje aktualizačný moment, pre ktorý sa má udiať táto zmena, jedine ten, že nezávislosť inštitútu a odborná skúsenosť jeho riaditeľa je niekomu tŕňom v krku. Niekomu, komu nejde o nákladovú efektívnosť v zdravotníctve.
Klub strany Sloboda a Solidarita bude preto hlasovať proti tomuto návrhu zákona.
Ďakujem.
Skryt prepis

12.6.2024 o 17:11 hod.

MUDr. PhD.

Tomáš Szalay

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video