15. schôdza

11.6.2024 - 28.6.2024
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

14.6.2024 o 13:55 hod.

M. A.

Tomáš Valášek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie 13:36

Veronika Remišová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážené dámy poslankyne, vážení páni poslanci, dovoľujem si uviesť bod 100 a je to návrh, návrh uznesenia, ktorý reaguje na situáciu v eurofondoch a v pláne obnovy. A reaguje aj na listy, ktoré Slovenská republika dostala od Európskej komisie, kde Európska komisia veľmi razantne upozornila Slovenskú republiku, že zásady právneho štátu sú mimoriadne dôležité, a kládla Slovensku otázky, ako sú zabezpečené finančné záujmy Európskej únie. V zásade sa Slovenska pýtala, koľko, veľmi podrobné otázky, bolo vidieť, že je veľmi informovaná, koľko napríklad prokurátorov vyšetruje ekonomické trestné činy, ako je zabezpečená ochrana finančných prostriedkov Európskej únie pred subvenčnými podvodmi, ako sa menili trestné sadzby a či naozaj európske peniaze sú takpovediac v bezpečí pred podvodníkmi.
Z vyjadrení vlády Slovenskej republiky nie je zrejmé, ako na to vláda odpovedala a či dala Európskej komisii uspokojivé odpovede. A vyslovene so znepokojením sledujeme obavy Európskej komisie a Európskeho parlamentu o stav právneho štátu a ochranu finančných záujmov Európskej únie v Slovenskej republike, a preto cieľom tohto uznesenia, alebo toto uznesenie dôrazne vyzýva vládu Slovenskej republiky, aby desať dní odo dňa prijatia tohto uznesenia doručila Národnej rade Slovenskej republiky
1. zoznam opatrení, ktoré slovenská vláda vykonala na ochranu finančných záujmov Európskej únie;
2. znenie všetkých listov, ktoré boli vláde Slovenskej republiky doručené od Európskej komisie a vrátane úplného znenia odpovedí na tieto listy
a zároveň zoznam opatrení, ktoré vláda Slovenskej republiky plánuje prijať, aby Slovenská republika neprišla o finančné prostriedky z fondov Európskej únie a plánu obnovy.
Ak by sme prišli o eurofondy a o plán obnovy, tak Slovenskej republike hrozia historicky najvyššie škody, najvyššie škody od jej vzniku a môže sa to stať práve neschopnosťou tejto vlády plniť míľniky napríklad plánu obnovy. Už teraz počúvame, že niektoré míľniky meškajú, niektoré sa nestihnú, niektoré treba zmeniť. Potom je to vyslovene zlé kroky vlády v oblasti plnenia iniciatív, ktoré sú zadefinované v pláne obnovy, napríklad zvýhodnenie jednej z nemocníc oproti všetkým ostatným, čo môže viesť k tomu, že to bude vyhodnotené ako diskriminačné praktiky, a znamená, že celý balík viac ako 200 mil. eur, ktorý bol alokovaný na výzvu na nemocnice, tak následne nebude Európskou komisiou schválený.
Ďalšia vec. Vieme, že za našej vlády my sme boli premiantom v plnení plánu obnovy. Tie platby chodili, boli sme medzi prvými štátmi, ktoré plnili míľniky daných platieb. Teraz to tak vôbec nie je. Teraz sa ocitáme niekde, niekde na úplnom konci. Zároveň okrem toho teda, že je tu že technické problémy v plnení plánu obnovy, tak tu máme aj problémy politickej povahy, ktoré sú tie, že Európska únia hovorí, nie je zabezpečené, nie sú zabezpečené naše záujmy a hrozí, hrozí to, že podvody alebo subvenčné podvody, ktoré sa budú páchať na eurofondoch alebo na pláne obnovy, ostanú, ostanú v podstate nepovšimnuté, ...

-----------------------------------------

... že ich nebude mať kto vyšetrovať, nebude ich mať kto stí... nebude ich mať kto odstíhať. A preto chceme práve od vlády Slovenskej republiky, aby presne uviedla poslancom Národnej rady, aby uviedla kroky, ktoré chce plniť na to, aby nám neprepadli ani eurofondy, ani plán obnovy a aby peniaze z plánu obnovy a z eurofondov, aby sme o ne neprišli v dôsledku politických krokov, ktoré táto vláda robí.
Zároveň podotýkam, že čo sa týka eurofondov z minulého programového obdobia, tak sme mali čerpanie v podstate historicky najlepšie. Nikdy predtým sme nevyčerpali vďaka našim opatreniam, ktoré sme robili, eurofondy na 103 %. To sa jednoducho nikdy predtým nestalo. A teraz opäť ale hrozí, že v dôsledku toho, čo súčasná vládna koalícia robí, že budeme, jednak budeme meškať, to je prvá vec a druhá vec, že eurofondy nám môžu dokonca zobrať, pozastaviť alebo pozastaviť hodnotenie, to znamená, že niekde v lufte bude visieť miliarda eur, ktoré nám na štátny účet nikdy nepríde. Jediné, čo teraz vláda deklaruje, že robí, tak hovorí, že ide vytvoriť kompetenčný zákon, ide vytvoriť post podpredsedu vlády pre eurofondy a plán obnovy. No tak to mi, prosím vás, povedzte, ako post podpredsedu vlády pomôže čerpaniu eurofondov. To sa už raz stalo, keď vytvorili v roku 2016 pre pána Pellegriniho post podpredsedu vlády pre informatizáciu. Aby ste vedeli, že aký je nezmysel vytvárať takéto kvázi úrady. To znamená, že podpredseda vlády, ktorý de facto ten úrad riadi, ktorý má stovky zamestnancov, tak nenesie žiadnu zodpovednosť, pretože nie je štatutár úradu. Štatutár úradu je nejaký vedúci úradu alebo GTSÚ, ale podpredseda vlády, ktorý by mal niesť zodpovednosť, tak ako ju musí niesť minister, ktorý je štatutár ministerstva, tak podpredseda vlády žiadnu zodpovednosť nenesie. A potom sa stávalo, že napríklad v informatizácii bez akejkoľvek politickej zodpovednosti v rámci podpredsedu úradu vlády sa míňali že stovky miliónov eur, ktoré išli na mimoriadne predražené projekty.
Čiže chcem povedať, že vytvorenie postu podpredsedu vlády pre eurofondy a plán obnovy, to nie je žiadny systémový krok, to nie je absolútne žiadny krok, ktorý by mal napomôcť k tomu, aby sa eurofondy čerpali lepšie, zmysluplnejšie, aby boli menej komplikované. Absolútne nie. To je skôr ďalšia byrokratická štruktúra, ktorá, kde budú desiatky zamestnancov a kde navyše podpredseda nebude niesť absolútne žiadnu zodpovednosť za výsledky. A nevidím dôvod, keď v čase, keď sme boli premiantom v pláne obnovy a riadila to v podstate jednotka, povedala by som taká veľmi akčná úderka na úrade vlády, predtým na ministerstve financií, neskôr na úrade vlády a boli sme premiantom a šlapalo to, prečo teraz potrebujeme vytvárať post podpredsedu vlády.
Takže od vlády chceme, aby nám dala presné, presný, presné kroky, ktoré chce urobiť na, smerom k plánu obnovy, smerom k eurofondom, presné znenie listov, ktoré od Európskej komisie dostala, pretože sa tu vytvárajú všelijaké dymové clony. Vláda hovorí, že všetko je v poriadku, a následne dostane ďalší list, kde Európska komisia sa pýta mimoriadne podrobné otázky. A tretia vec, aby nám dala aj zoznam odpovedí, ktoré Európskej komisii poslala, s jediným cieľom: eurofondy a plán obnovy aby sa využil v prospech ľudí a aby tie peniaze sme mohli využívať pre Slovensko na zmysluplné veci.
Ďakujem vám veľmi pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie

14.6.2024 o 13:36 hod.

Mgr. art. M.A., ArtD.

Veronika Remišová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie spoločného spravodajcu 13:44

Marián Viskupič
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Vážený pán predsedajúci, dovoľte mi predniesť správu Výboru Národnej rady pre financie a rozpočet o výsledku prerokovania návrhu skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na prijatie uznesenia náro... uznesenia NR SR k priamemu ohrozeniu čerpania finančných prostriedkov z fondov Európskej únie a Plánu obnovy a odolnosti, tlač 267. Výbor Národnej rady pre financie a rozpočet ako gestorský výbor k návrhu skupiny poslancov podáva Národnej rade Slovenskej republiky túto spravodajskú správu. Predseda Národnej rady svojím rozhodnutím č. 279 zo 16. apríla 2024 pridelil návrh skupiny poslancov na prerokovanie výboru pre financie a rozpočet, ako aj, aj ako gestorskému výboru. Výbor Národnej rady pre financie a rozpočet prerokoval návrh skupiny poslancov v určenej lehote a neprijal platné uznesenie, keďže návrh uznesenia nezískal potrebnú väčšinu hlasov poslancov.
Prílohou tejto spravodajskej správy je návrh na uznesenie Národnej rady Slovenskej republiky v znení predloženého návrhu poslancov.
Ďakujem pekne, skončil som. Pán predsedajúci, prosím, otvorte rozpravu.
Skryt prepis

Vystúpenie spoločného spravodajcu

14.6.2024 o 13:44 hod.

RNDr. Ing.

Marián Viskupič

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie 13:47

Mária Kolíková

Vystúpenie 13:50

Tomáš Valášek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vďaka pán predsedajúci, kolegovia, kolegyne, Osobitný kontrolný výbor Národnej rady na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva predkladá v súlade s § 9 zákona č. 166/2003 Z. z. o ochrane súkromia pred neoprávneným použitím informačno-technických prostriedkov a o zmene a doplnení niektorých zákonov správu výboru o stave použitia informačno-technických prostriedkov za rok 2023.
V súlade s § 9 spomínaného zákona o ochrane súkromia pred neoprávneným použitím informačno-technických prostriedkov a o zmene a doplnení niektorých zákonov výbor požiadal ministerstvo obrany v mesiaci december 2023 o zaslanie správy o použití informačno-technických prostriedkov za rok 2023. Túto správu predložilo ministerstvo obrany vo verzii neobsahujúcej utajované skutočnosti. Údaje o použití informačno-technických prostriedkov, tak ako nám boli predložené ministerstvom obrany, sú uvedené v správe.
Osobitný kontrolný výbor Národnej rady na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva túto správu prerokoval na 3. schôdzi výboru dňa 1. februára 2024 a prijal uznesenie č. 11, ktorým vzal predmetnú správu na vedomie.
Vychádzajúc z oprávnení, ktoré pre mňa ako spravodajcu vyplývajú z rokovacieho poriadku, predkladám Národnej rade Slovenskej republiky návrh uznesenia, ktorý je súčasťou správy.
Skryt prepis

Vystúpenie

14.6.2024 o 13:50 hod.

M. A.

Tomáš Valášek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie 13:52

Gábor Grendel
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo, pán podpredseda. Vážené panie poslankyne, vážení páni poslanci, Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť predkladá v súlade s § 9 zákona o ochrane súkromia pred neoprávneným použitím informačno-technických prostriedkov a o zmene a doplnení niektorých zákonov správu výboru o stave použitia informačno-technických prostriedkov za rok 2023, tlač 190.
V súlade s § 9 zákona o ochrane súkromia pred neoprávneným použitím informačno-technických prostriedkov a o zmene a doplnení niektorých zákonov výbor požiadal Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky, Policajný zbor, ministerstvo spravodlivosti, Zbor väzenskej a justičnej stráže a ministerstvo financií, finančná správa, o zaslanie správy o použití informačno-technických prostriedkov za rok 2023.
Správu o použití informačno-technických prostriedkov za rok 2023 predložili všetky dotknuté subjekty vo verzii neobsahujúcej utajované skutočnosti. Údaje o použití informačno-technických prostriedkov neobsahujúce utajované skutočnosti, tak ako ich jednotlivé dotknuté subjekty predložili, sú uvedené v predloženej správe.
Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť uvedenú správu prerokoval 16. apríla 2024 na 14. schôdzi, prijal k nej uznesenie č. 19, ktorým ju zobral na vedomie a odporučil Národnej rade Slovenskej republiky vziať ju na vedomie. Návrh na uznesenie je súčasťou správy.
Prosím, pán predsedajúci, aby ste otvorili rozpravu k tomuto materiálu.
Skryt prepis

Vystúpenie

14.6.2024 o 13:52 hod.

Mgr.

Gábor Grendel

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 13:54

Martin Dubéci
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážený pán predsedajúci, kolegovia, kolegyne, príjemné popoludnie skoré, takto na záver tohto parlamentného týždňa, ja len veľmi v krátkosti.
Myslím si, že je... v krátkosti preto, nech to je aj na záznam, teda je zrejmé, že tieto správy sú fajn, spĺňajú základné formálne predpoklady, a teda dávajú nejakú základnú informáciu o tom, ako funguje nasadzovanie informačno-technických prostriedkov. Ale myslím si, že by bolo výborné a dobré, keby sa nám podarilo v tomto parlamente, už teda po dvoch, ak sa nemýlim dvoch parlamentoch, v ktorých už mala vzniknúť komisia na kontrolu ITP, aby teda tá komisia vznikla v parlamente tomto. Ja verím, že už snáď máme natoľko stabilné, predvídateľné, normálne vzťahy, aby sme boli schopní vygenerovať zopár vhodných kandidátov na vládnej aj tej opozičnej strane, ktorí by splnili, si myslím, že veľmi dôležitú právomoc, ktorú ten zákon v sebe má, a tú dôležitú komisiu, ktorá dokonca patrí medzi najcitlivejšie a najvážnejšie právomoci Národnej rady a niekoľko, niekoľko rokov teda, ak to je sedem dokonca alebo osem rokov, Národná rada nebola schopná túto komisiu zriadiť.
Ja si myslím, že to nie je sranda, naopak, je to veľmi vážna vec a nemalo by to byť odpinknuté tým, že však sedem rokov sa to nerobilo, tak aj ôsmy to, ôsmy to zvládneme. Ja ak môžem povedať za náš poslanecký klub, my sme pripravení hľadať riešenie tejto situácie. Myslím si, že by to bolo veľmi správne a dôstojné, aby tento parlament si túto úlohu splnil a aby sme sa aj v oblasti kontroly týchto najcitlivejších právomoci, ktorých, ktoré Národná rada skrz, zastupujúc občanov, zverila výkonnej moci, tak aby sme sa aj tej kontrolnej právomoci, ktorú tam máme, tak sa jej chopili a začali ju konať.
Veľmi pekne ďakujem za pozornosť.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

14.6.2024 o 13:54 hod.

MSc

Martin Dubéci

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13:55

Tomáš Valášek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vďaka, pán predsedajúci.
Ja, samozrejme, tu nikoho neprekvapím s kolegom, predsedom nášho klubu, plne súhlasím. Tu ideme síce trošku mimo tých správ, ktoré prerokuvávame, ale dodám len, že z toho zákona o tej ITP komisii vyplývajú aj osobitným kontrolným výborom nejaké povinnosti, ktoré si, teraz hovoriac za náš kontrolný výbor pre VS-ku, Vojenské spravodajstvo, si plníme. Vyžiadal som si od koalície aj mená, nomináciu ľudí do tejto komisie a začali aj nejaké neformálne rokovania o nomináciách v rámci opozície. Takže úplný súhlas a s tým, že ako Progresívne Slovensko a aj ako šéf výboru na kontrolu VS my tento, túto zákonnú povinnosť berieme smrteľne vážne a podľa toho aj konáme.
Vďaka.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

14.6.2024 o 13:55 hod.

M. A.

Tomáš Valášek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

13:56

Mária Kolíková
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ja by som iba nadviazala na to, čo tu bolo povedané od pána poslanca Dubéciho aj predsedu druhého kontrolného výboru poslanca Valáška, že tá komisia je dôležitá, aby sa nám podarilo vytvoriť, ale možno je namieste zmeniť príslušný, príslušný zákon a tú komisiu nastaviť inak, aby sme ju vedeli naozaj zložiť. Že asi možno nám nestačia len vyhlásenia, že by sme chceli, ale možno zmeniť treba to základné nastavenie. A k tomu už sú tu viaceré snahy, tak toto by bol naozaj, to je aj výzva smerom ku koalícií, že buď chceme mať proste schopnú komisiu, alebo nechceme. Že proste potom ja si myslím, že treba mať vzájomnú dohodu aj na zmene právnej úpravy. A tam to jednoducho bez koalície ani nezvládneme.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

14.6.2024 o 13:56 hod.

Mgr.

Mária Kolíková

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

13:57

Ján Mažgút
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pán predsedajúci. Budem veľmi rýchly, keďže máme poslednú minútu. Návrh na voľbu členov Rady pre mediálne služby, tlač 138.
Vážený pán predsedajúci, dovoľte mi, prosím, ako určenému spravodajcovi výboru predniesť správu výboru pre kultúru a médiá o prerokovaní návrhu na voľbu členov RMS šesťročné funkčné obdobie, tlač 183. Nakoľko materiál máte k dispozícii, stručne ho uvediem.
Podľa ustanovenia § 117 ods. 1 písm. a) zákona č. 264/2022 Z. z. o mediálnych službách a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o mediálnych službách) skončilo funkčné obdobie jednému členovi rady pre mediálne služby. Podľa ustanovenia § 117 ods. 1 písm. b) zákona 264/2022 Z. z. o mediálnych službách a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o mediálnych službách) sa vzdal funkcie jeden člen rady pre mediálne služby, ktorému už uplynulo funkčné obdobie.
V záujme zachovania kontinuity výkonu zákonných kompetencií RMS je potrebné zvoliť dvoch členov rady. Výbor pre kultúru a médiá dostal návrhy kandidátov na doplnenie rady, ktoré sú uvedené v tlači 183. Výbor pre kultúru a médiá posúdil predložené návrhy kandidátov na voľbu členov RMS na svojej piatej schôdzi a v uznesení číslo 9 z 15. februára ´24 skonštatoval, že všetci kandidáti pod poradovým číslom jedna až desať splňujú požadované podmienky a predložené návrhy sú v súlade s kritériami uvedenými podľa § 115 zákona 264/2022 Z. z. o mediálnych službách a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o mediálnych službách).
Výbor pre kultúru a médiá po zvážení týchto skutočností zároveň vyslovil súhlas s návrhom na voľbu členov RMS. Návrh na uznesenie Národnej rady, ako aj zoznam kandidátov je v prílohe materiálu.
Vážený pán predseda, ďakujem, ehm, predsedajúci, ďakujem, skončil som, otvorte, prosím, rozpravu.
Skryt prepis

14.6.2024 o 13:57 hod.

Mgr.

Ján Mažgút

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
15. schôdza NR SR - 5.deň - A. dopoludnia
 

9:03

Ladislav Kamenický
Text neporovnaný so zvukovým záznamom, bez jazykovej kontroly
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne pán predsedajúci. Vážené pani poslankyne, páni poslanci, predkladám na rokovanie Národnej rady vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 381 o povinnom zmluvnom poistení zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla. Hlavným cieľom návrhu zákona je transpozícia európskej smernice, ako aj zvýšenie ochrany poškodených a poistených osôb na základe poznatkov z aplikačnej praxe. Medzi najdôležitejšie zmeny v predkladanom zákone patria najmä obmedzenia regresných nárokov poisťovní voči poisteným osobám, v prípade ak existuje na strane poistenia dôvody hodné osobitného zreteľa, na ktoré bránili splneniu určitej povinnosti napríklad pre chorobu nahlásiť počas včas poistnú udalosť z dôvodu úrazu, nevyplnených tlačív o nehode a podobne. Poisťovňa nemôže voči nemu uplatňovať regresný nárok. Ja som v podstate bol iniciátorom aj jedného pozmeňujúceho návrhu, ktorý prešiel cez výbor. Dnes avizujem tiež trošku ešte úpravu toho toho pozmeňujúceho návrhu. Boli tu rôzne špekulácie, odmietam ich, poviem, tento návrh som ja vymyslel ešte pri predkladaní toho návrhu zákona. S tým, že chcel som aby ľudia, ktorí napríklad iba o jeden deň neskôr nahlásia poistnú udalosť, aby nemali stopercentný regres, ktorý voči nim poisťovne uplatňujú. Ide o to, aby aby takto poisťovne nevybavili jedným šmahom v podstate nároky, ktoré keď si tí ľudia platia poistné, tak aby sa dostali teda aby neboli takým spôsobom postihovaní. Povinnosti poisťovní určiť výšku náhrady za spôsobenú škodu v súlade s výškou Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky. Opäť je to proklientske opatrenie vzhľadom na to, že mnohé poisťovne vyplatili určitú sumu, potom sa súdili klienti s poisťovňami a postupuje sa podľa, potom sa postupovalo podľa vyhlášky, tak my tento krok preskakujeme a hneď poisťovne musia ísť podľa vyhlášky. To znamená, nemusia sa ľudia súdiť za svoje nároky. Úprava a definícia motorového vozidla v súlade so smernicou, ktorá stanovuje konkrétne rýchlostné, hmotnostné limity, od ktorých musia mať motorové vozidlá uzavreté poistenie zodpovednosti. Nová úprava šak nebude mať dopad na najpoužívanejšie elektrické vozidlá používané v cestnej premávke ako sú elektrické kolobežky, elektrické bicykle, keďže na takéto vozidlá sa naďalej nebude vyžadovať poistenie zodpovednosti. Samozrejme, poistenie všeobecnej zodpovednosti v tomto prípade by som priam odporúčal, ak spôsobia nejakú škodu. Stanovenie jednotného vzoru na potvrdenie o bezškodovom priebehu všetky členské štáty budú povinné akceptovať jednotné európske potvrdenie o bezškodovom priebehu. Opäť proklientske opatrenie, predstavte si situáciu, že sa sťahujete do zahraničia, máte na Slovensku vyjazdený, tzv. bonus, napríklad 50 alebo 60% a tento bonus si za normálnych okolností dnes ste si nevedeli nevedeli preniesť do zahraničia. Teraz si to už budete môcť a tie výšky povinného zmluvného poistenia sú násobne vyššie napríklad v Rakúsku. Ak sa pozriete koľko sa platí za za PZP-čko, takže toto je opäť proklientske opatrenie. Ustanovenie proklientskeho systému odškodňovania poškodených v prípade ak sa zahraničná poisťovňa poskytujúca poistenie zodpovednosti platobne neschopnou, to vyplýva v podstate aj zo smernice. Takže toto sú pozitívne veci, ktoré predkladám na rokovanie a chcel by som všetkých poprosiť o podporu tohto návrhu zákona. Ďakujem pekne.
Skryt prepis

18.6.2024 o 9:03 hod.

Ing.

Ladislav Kamenický

 
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video