Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

27.11.2018 o 19:37 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.11.2018 16:41 - 16:43 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán poslanec Poliačik, pár takých veľkých myšlienok, ktoré ste použili vo svojom prejave, mi nedalo, naozaj aby som nezareagoval.
Dohoda s Tureckom. V Sýrii vám povedia, o čom je dohoda s Tureckom. Turecko dostáva peniaze z Európskej únie, veľké peniaze. Za tie peniaze, áno, niečo spraví a za obrovskú časť tých peňazí trénuje a vyzbrojuje ďalších bojovníkov, ďalších teroristov, ktorí svojimi útokmi a správaním znova a znova prehlbujú presne tú krízu, ktorú vy chcete týmto riešiť.
Ďalšia myšlienka, case study. Pán Poliačik, Slovensko je naša vlasť. Slovensko nie je case study. Slovensko nie je nejaká prípadová štúdia, nie je to proste projekt, nie je to program, nie je to počítačová hra. Slovensko je naša vlasť a my nemôžme sa s ním zahrávať tak, že skúsime štúdiu, vyjde, O. K., nevyjde, no čo, vyskúšame ďalšiu. Máme iba jednu jedinú šancu, pán Poliačik. A tú šancu my si nenecháme zobrať preto, že je tu pár fanatikov ako vy, ktorí si myslia, poďme, buďme super, mega, všetkých pozvime, však na to máme, však to spravme. Naspäť cesta už nevedie. Naspäť cesta nevedie. Keď sem raz prídu, už ich stadeto nikto nedostane.
A posledná vec. Neviem, či ste, pán Poliačik, čítali naozaj ten rámec, keď to poviem tak, ako to je preložené, ale hneď v úvodnom texte je napísané, že my zúčastnené hlavy štátov, hlavy vlád a ďalší vysokí predstavitelia sme sa zhodli na tomto a tamto. To znamená, automaticky ten text predpokladá, že schválený bude a že vlastne je schválený všetkými, ktorí tam budú. A keby ste si naštudovali tú procedúru hlasovania tak viete, že tam jednoducho tá väčšina rozhodne aj bez nás. A Lajčák to povedal na výbore. Bude rozhodnuté aj bez Slovenska. Tak načo tam máme ísť za každú cenu? Vyplniť tú kolónku a posvätiť to, že... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.11.2018 16:21 - 16:21 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán poslanec Fedor, no vy ste úplne posplietali všetko možné aj nemožné do jedného nezmyselného vystúpenia. Vaša poznámka s Orbánom od vás ako poslanca za stranu maďarskú, alebo aj čiastočne maďarskú je naozaj len nemým výkrikom, alebo teda keby nemým, ale výkrikom, ktorý hovorí, že vy si ani neviete nájsť miesto. Vy si jednoducho neviete nájsť miesto a to je ale váš nejaký hodnotový problém.
Čo je problém z vášho vystúpenia, je to, že vy ste povedali, že títo migranti, ktorí prichádzajú do Európy, oni vlastne nevytvárajú nejaký multikultúrny kotol, oni sú úplne v pohode, v poriadku a tí, ktorí rozprávajú inak, ktorí rozprávajú pravdu, ktorí rozprávajú to, čo videli, čo zažili, čo poznajú, tak oni sú vlastne všetci extrémisti a fašisti a ja neviem čo. Ale to je, pán poslanec, obrovská chyba vo vašom vnímaní. Ak nechápete tomu, čo sa deje v Európe, čo reálne prebieha, čo nastáva, tak potom možno by to chcelo zmeniť pohľad a svoju, svoju náplň práce a života, lebo to tak jednoducho je. A tí ľudia jednoducho na Slovensku miesto nemajú a mať nebudú, ak si chceme uchrániť ráz a identitu našej republiky, našej vlasti a našich národov, slovenského, maďarského aj všetkých menšín, ktoré tu žijú. Lebo sme rôzne národy, sme rôzne národnosti, ale všetci máme spoločnú našu európsku civilizáciu a tak ďalej a tak ďalej.
A ak nechápete, ak nechápete, že sa tu hrá o stratu našej identity, tak potom nechápete vôbec nič.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.11.2018 11:19 - 11:21 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán Poliačik, hovorili ste o tom, ako na Slovensko vplývali mnohé iné národy a národnosti, a medzi iným ste spomenuli aj Turkov.
No ja vám musím pripomenúť, že ak by naši predkovia sa hrdinsky proti týmto Turkom a ich nájazdom nebránili, tak dnes tu žiadne Slovensko nie je, dnes tu nie je žiadna Európa, taká, ako ju poznáme. A vy tieto ich nájazdy, túto snahu o podmanenie, zotročenie Európy nazvete kultúrnym vplyvom na náš národ? Vy ste už úplne mimo? Ale viete, ja sa vám ani nečudujem, lebo ak môžete byť v jednej strane s takými ľuďmi, ako je Bihariová, no tak potom je logické, že jednoducho ste zmätený a že tá multikultúrna myšlienka pre vás alebo u vás prevláda nad absolútne všetkým.
Ale ešte raz. Ešte raz. Slovensko si svoje tradície, svoju identitu nenechá zobrať. Ľudia si nechcú nechať ukradnúť ich národnú hrdosť a to, čo je ich vlastné. My nechceme dopadnúť, ako dopadlo Francúzsko, Anglicko, Belgicko, ostatné krajiny, ktoré sú dnes doslova v plameňoch, doslova v plameňoch, pretože na svojom vlastnom osobnom smutnom príklade museli pochopiť, že myšlienka multi-kulti jednoducho nefunguje. A myšlienka multi-kulti prináša to, že pôvodné obyvateľstvo uteká, pretože je neskutočne likvidované.
Pán Poliačik, naozaj ak tomuto neveríte, tak choďte, však cestujete, otvorte si oči. Môžte ísť s kolegom Mazurekom, zobere vás na tie miesta, môžte tam ostať, zoberte aj Bihariovú a ostaňte tam a zažite to a tam, tam to napĺňajte, ale neťahajte, neťahajte tých ľudí sem, lebo tu nemajú čo robiť. Slovensko zostane slovenským, Slovensko ostane kresťanským a Slovensko ostane národným štátom, pán Poliačik. A vy sa môžte aj pokrájať a nezmeníte to!
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.11.2018 10:38 - 10:39 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán kolega Dostál, to, že vy obhajujete všeobecne migráciu a všetky tie globalizačné trendy, to asi nikoho neprekvapilo, ale povedali ste jednu rozumnú vec v tom vašom vystúpení, a síce že musíme riešiť nie následky, ale príčiny tej, tej migrácie, toho rozvrátenia v krajinách a tak ďalej, skade potom ľudia utekajú, ale to tiež všetci vieme, len asi to nevedia vaši priatelia na americkej ambasáde, ktorí si za týmto všetkým stoja.
Takže, pán Dostál, ak chcete niečo spraviť pre riešenie migrácie vo svete, zoberte sa kľudne aj teraz, choďte na americkú ambasádu a povedzte vašim U. S. priateľom, že tie bombardéry si treba odložiť na horšie časy, že proste rozvrátenie Líbye, likvidácia Sýrie, že to sú tie dôvody, pre ktoré tí ľudia utekajú, a že my nebudeme tu robiť zo seba obetného baránka len preto, aby Američania mohli zbombardovať ďalšiu krajinu, kde si proste chcú svoje plány rozohrať.
Lenže na to vy, pán Dostál, nemáte proste odvahu, aby ste išli a povedali im to, pretože Američania sú tí, ktorých kritizovať nemožno, nesmie sa to v nijakom kontexte, radšej obetujme celé Slovensko.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.11.2018 9:58 - 10:00 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán kolega Blaha, vy ste začali tým svoje vystúpenie, že včera premiér Pellegrini podľa vás povedal, že teda vláda Slovenskej republiky nevyšle nikoho na tú nešťastnú konferenciu do Marrákeša, lenže my sme tu sedeli viacerí, pozorne sme ho počúvali a on nič také explicitne, žiaľbohu, nepovedal. Žiaľbohu, predseda vlády Pellegrini nepovedal, že tam vláda nikoho nepošle, a to je podľa mňa cieľom tohto uznesenia, cieľom aj toho verejného tlaku, aj všetkých tých ľudí, ktorí ešte nestratili zdravý rozum na rozdiel od diplomatov, aby Slovensko sa naozaj nezúčastnilo na tej, na tej podvodnej akcii. Hovorili ste o nálepkovaní a škatuľkovaní, ale povedzme si na rovinu, úprimne a bez nejaký masiek, ten, kto nálepkuje a škatuľkuje ľudí v tejto otázke, je len minister Lajčák. Minister Lajčák sa snaží všetkých zosmiešňovať a akýmkoľvek spôsobom odradiť od toho, aby nahlas povedali, že Slovensko v Marrákeši nemá čo robiť, že tam jednoducho nemôžme ísť a že to okienko za Slovenskú republiku musí zostať prázdne, musí zostať úplne prázdne, a preto, pán poslanec Blaha, keďže ste vystúpili v mene poslaneckého klubu SMER - sociálna demokracia, čo je ešte stále najsilnejšia vládna strana, tak ak máte v strane tú silu, tú disciplínu, a naozaj to, čo ste povedali, je tlmočenie názoru celého klubu, odvolajte z funkcie ministra zahraničných vecí Lajčáka. To je jediné, čo môže dosvedčiť, že to myslíte vážne, že vaše slová boli úprimné a že naozaj ste mali mandát hovoriť v mene celého poslaneckého klubu SMER - sociálna demokracia.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.11.2018 9:33 - 9:35 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán kolega Klus, vidíme, že pán Boh je naozaj veľký a robí veľké veci, keď dokázal v imigrantskej strane, ako je SaS, spraviť také zázraky, že sa vám začínajú otvárať oči a chápete, že jednoducho žiadni imigranti sem nepatria a že ľudia ich sem naozaj nechcú a sa ich boja, a jednoducho to nedopustíme, aby sem nejakí to takíto mudžahídi prišli bez ohľadu, že ako si to nejaké OSN nazve. A je dobré, že ste to povedali. To je výborné, že ste ako prvý vy prišli s tým príspevkom, a aj to oceňujem a poviem vám, že vám za to ďakujem.
Len na druhej strane treba povedať, že naozaj žiadna analýza, nech si ju spraví ktokoľvek, nezmení to, že jednoducho Slovensko sa musí brániť voči tomuto negatívnemu javu, avšak máme tu od Slobodnej Európy pesničku, čo všetko dokázala analýza. Ak ju nepoznáte, tak si ju pustite.
A my len doplníme, že, že jednoducho tu ani nie je nad čím uvažovať, že ako sa k tomu máme postaviť. My to musíme apriori celé odmietnuť, lebo tie následky sú dlhodobé, tie následky z toho plynúce sú dlhodobé a nezvratné a to je na tom najdôležitejšie.
Čiže toto uznesenie, ktoré je dnes predložené v Národnej rade, to je jednoducho nutná vec, ktorá sa musí prijať. Samozrejme, my k tomu ešte máme nejaké doplnky, ale tu žiadne analýzy ani žiadne iné podobné kľučky jednoducho nemajú miesto, pretože ich výsledok je v podstate absolútne nezaujímavý, pretože vidíme všetci, čo sa v tej deklarácii píše, a boli ste na zahraničnom výbore, kde sa to úplne jasne povedalo a kde aj poslanci vládnych strán k tomu úplne jasne zaujali postoj, že jednoducho ministerstvo na čele s Lajčákom je úplne, úplne mimo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 27.11.2018 19:37 - 19:38 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Ďakujem za faktické poznámky. Oceňujem to, že pán Dostál povedal, že ho zaujali v mojom prejave tri momenty. To sa už dlho nestalo, aby to takto kultivovane povedal, takže ja vám ďakujem.
Nevidím nič zlé na tom, že som si pomohol tvrdeniami pána poslanca Blahu. Však ak nejaký poslanec bez ohľadu na politické tričko povie pravdu a povie veci, ktoré proste sú tak, ako sú, tak jednoducho sa to musí zobrať a musí sa tá pravda oceniť. A ja som to ocenil a v tom čase to bola naozaj vec, ktorá možno vo vašich radoch zarezonovala v negatívnom zmysle slova. Ja to chápem, ale to neznamená, že teraz to nejako vymažeme alebo jednoducho to budeme ignorovať.
A čo sa týka tých ostatných vecí, ktoré boli, ktoré nesúviseli s týmto, s touto témou dnes, tak, pán poslanec, to ste zase uleteli trošku, ale vy by ste pomaličky už mohli byť s tým lietaním aj riaditeľom nejakej leteckej spoločnosti.
Ďakujem pekne kolegom.
Skryt prepis
 

Vystúpenie 27.11.2018 19:19 - 19:33 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Vážený pán podpredseda Národnej rady, kolegyne, kolegovia, veľkú časť dnešného rokovacieho dňa, úvodného dňa dnešnej schôdze venujeme návrhu uznesenia z dielne predsedu Národnej rady Andreja Danka na tému antisemitizmus. Už tu bolo povedané toho naozaj veľa. Naša hlavná výčitka je tá, že toto uznesenie spája do jedného guláša všetkých normálnych obyvateľov aj Slovenskej republiky židovského pôvodu alebo židovskej národnosti, alebo ako to chcete, vierovyznania, s politickou štátu Izrael, ktorý mnohí, naozaj mnohí, a to nielen poslanci našej strany, ale aj mnohí a nielen na Slovensku, ale celosvetovo, považujú za štát nedemokratický, rasistický, zločinecký, atď., atď., doplňte si, čo chcete.
Neboli sme to my, neboli sme to my z Ľudovej strany Naše Slovensko, kto ako prvý v tomto volebnom období označil Izrael za zločinecký štát. Bolo to po útoku a vystrieľaní 50 Palestíncov z úst člena Zahraničného výboru Národnej rady poslanca Národnej rady Slovenskej republiky z klubu SMER – sociálna demokracia Blahu, ktorý povedal, že je to zločinecký štát, ktorý len tak zastrelí 50 Palestíncov. A mal pravdu. Ale dnes nepočujeme o tom, že by niekto kritizoval jeho za tieto slová. Iba selektívne našich poslancov.
Ale poďme ďalej a pýtajme sa na procesné otázky tohto uznesenia. Pod uznesením je za klub Slovenskej národnej strany podpísaný jeden jediný človek. Zhodou okolností predseda a zároveň aj predseda Národnej rady Andrej Danko. Ale pod uznesením žiadajúcim stiahnutie materiálu o tom vlastizradnom migračnom pakte sú podpísaní šiesti, siedmi, siedmi poslanci Slovenskej národnej strany, ale práve tam predseda Národnej rady a poslanec Danko chýba. A ja si to neviem vysvetliť. V siedmich, v siedmich poslancoch sa naozaj, a ja sa chcem poďakovať z tohto miesta poslancovi Paškovi za jeho veľmi vecný prejav na zahraničnom výbore, sa ozvalo možno svedomie, možno zvyšky národnej hrdosti a jednoducho bojujú za to, aby Slovenská republika nebola účastná tohto vlastizradného paktu, však budeme sa o tom rozprávať ďalej, ale tam podpis predsedu Andreja Danka chýba. Ale keď ide o bezbrehé zabránenie, snahu o bezbrehé zabránenie kritiky Izraela, tak tam svieti práve podpis Andreja Danka. Neviem si to vysvetliť. Ľudia sa na to pýtajú. Možnože dostanú odpoveď priamo v hlasovaní, alebo možno v nejakých ďalších krokoch.
Bavíme sa tu o tom, že koľko veľa obetí v histórii a tak ďalej. Obete sú mŕtvi ľudia, ktorí sa nedajú spochybniť a ja sa chcem v tejto súvislosti spýtať pána predsedu, je to naozaj česť stáť tak v jeho blízkosti, či mu niečo hovorí dátum 22. júla 1946? Jeruzalem, hotel Kráľ Dávid. Bolo viac ako rok po ukončení druhej svetovej vojny, ľudia si mysleli, že naozaj nejaké genocídy, vraždenia, zabíjanie nevinných nehrozí, a zrazu, bác, hotel King David zlikvidovaný, vyhodený do vzduchu skupinou Irgun, teroristickou skupinou Irgun, pri ktorom útoku zahynulo 91 ľudí v zložení Židia, Arabi, Angličania, Egypťan, Grék a Rus. A my dnes hovoríme o tom, že keď niekto kritizuje takéto činy, ktoré viedli a ktorých cieľom, bez hanby priznaným, bolo urýchlenie a vytvorenie židovského štátu, keď to niekto kritizuje, tak je proste podľa tohto uznesenia, alebo bude, čistý antisemita. Hoci ten človek nemusí mať absolútne nič proti slušným občanom židovského pôvodu, proti normálnym ľuďom, ktorí pracujú, starajú sa, snažia, jednoducho slušne žijú. Toto je to obrovské nebezpečie, o ktorom my stále hovoríme, že jednoducho to nemôžte spájať, ani účelovo, ani pod vplyvom nejakej Kabaly, s ktorou ste sa asi, možno stretli v tom Izraeli. Ja neviem, ja neviem, ale chápeme, že to nie je dobré, čo robíte.
A, pán Danko, viete, najhoršie je to, že ja aj s kolegom Morom sme boli osobne v Sýrii a v Libanone. A v tej Sýrii, nieže my sme to videli, aj vy by ste to na vlastné oči videli, čo tam dosiahol zločinecký pakt Izrael, Amerika, Turecko. Pán Danko, zbombardované detské, detské nemocnice. Deti čakajú na ošetrenie tri týždne, nejaké komplexné. V nemocnici pre osemsto detí je päť, päť lôžok jednotky intenzívnej starostlivosti. A kvôli medzinárodnému embargu, na ktoré tlačí najmä Izrael a USA, si tieto nemocnice, napriek tomu, že Sýria má peniaze, nemôžu kúpiť nové chýbajúce medicínske vybavenie. A vy mi potom poviete, že keď niekto kritizuje túto zločineckú politiku vedúcu k stovkám mŕtvych detí a civilistov, možno k tisícom, ja neviem, takže je antisemita. A že jednoducho ho treba vybaviť a musíme o tom spraviť uznesenie. A nie ste ochotný a schopný pochopiť, že my žiadame iba jedno, rozdeľte, rozdeľte nejakú ochranu, pre mňa za mňa, židovských spoluobčanov a kritiku Izraela. Keď to neviete rozdeliť, tak ju naozaj, potom sa nedivte a nečudujte, pán Danko, že ľudia si oprávnene myslia a majú to podozrenie, že vám v skutočnosti nejde o ochranu židovských spoluobčanov pred nejakým neexistujúcim, fiktívnym ohrozením, ale o zabránenie kritiky štátu Izrael. Nedá sa to vysvetliť inak.
A, pán Danko, ešte kým prejdem k tomu antislovanizmu, viete, vy nám, vy nám, mnohokrát opakovane nás obviňujete a označkujete nás, značkujete, nálepkujete ako fašistov, nacistov, extrémistov a neviem čo, ale vám musím povedať jednu vec, ktorá bude asi novinka v tomto pléne. Kým niektorí z našich poslancov boli členmi občianskeho združenia legálne zaregistrovaného ministerstvom vnútra, Slovenskej pospolitosti teda, združenia, ktoré sa snažilo viesť mládež k národným hodnotám, k vlastenectvu a ku všetkým tým normálnym veciam, ktoré každý človek musí cítiť, tak minimálne jeden váš poslanec, pán predseda, vážení, mal veľmi blízko k vyslovene extrémistickej organizácii, ktorá sa netajila obdivom k Hitlerovi, ktorá na rozdiel od členov pospolitosti bežne hajlovala. Lebo v pospolitosti, pán predseda, za mojich čias sa nehajlovalo. Tam žiadni hitlerovci neboli, ani nič podobné. Takže toto si najprv vybavte medzi svojimi a potom hovorte o tom, kto je tu, kto je tu fašista a potom ukazujte prstom na nás.
Čo ale vám vytýkame najviac, tak je to, že prečo keď chcete chrániť Židov, prečo pred tým nechcete chrániť aj všetky ostatné národy a národnosti. Alebo spolu s tým, nielenže pred tým, aby sa nepovedalo, že je niekto viac. Tak poďme ich chrániť všetkých. Či si myslíte, že naozaj tú ochranu si zaslužujú, zaslúžia len Židia teda a ostatní ľudia nie? Nech sú akejkoľvek národnosti, akéhokoľvek pôvodu, akéhokoľvek vierovyznania na Slovensku? Potom je to asi diskriminácia a nejaký spôsob vyvyšovania alebo ponižovania nejakých ľudí medzi sebou.
Takže, pán predseda, my sme v tejto súvislosti pripravili návrh na v podstate uznesenie, ktoré má dopĺňať, ktoré má dopĺňať to vaše uznesenie tak, aby to bolo vyvážené. A teraz si dovolím to uznesenie prečítať. Je to podané tak, ako káže rokovací poriadok. Takže poprosím o zastavenie času a idem čítať samotný text uznesenia.
Uznesenie Národnej rady Slovenskej republiky k pracovnej definícii antislavizmu vypracovanou skupinou poslancov Národnej rady Slovenskej republiky v spolupráci s občianskym združením Slavica. Národná rada Slovenskej republiky za a) berie na vedomie informáciu o predložení návrhu uznesenia poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Andreja Danka k pracovnej definícii antisemitizmu na zasadnutí 35. schôdze Národnej rady Slovenskej republiky pod č. parlamentnej tlače 1125, za b) vyslovuje súhlas s pracovnou definíciou antislavizmu, vypracovanou skupinou poslancov Národnej rady Slovenskej republiky v spolupráci s občianskym združením Slavica, a to v takomto znení:
"Slovensko je prirodzenou súčasťou sveta Slovanov. Slovenská republika je domovom Slovákov a Sloveniek, ktorí viedli boj o svoju nezávislosť viac ako tisícročie. Je preto prirodzené, že chcú žiť v prostredí, v ktorom nebudú terčom nenávisti zo strany iných. Antislavizmus, ako nenávisť namierená proti Slovanom sa prejavuje vo svete už niekoľko storočí. Počas tejto doby mal antislavizmus aj fyzické prejavy vo forme genocídy a vyvraždenia miliónov Slovanov. Nepriateľstvo a predpojatosť voči Slovanom ako rase pretrváva aj v 21. storočí. Najzúrivejšiu nenávisť môžme pozorovať hlavne k východným Slovanom, najmä k Rusom a južným Slovanom, najmä k Srbom. V súčasnosti sa antislavizmus prejavuje hlavne v hovorenom, písanom alebo vizuálnom prejave, používa zlomyseľné stereotypy o Slovanoch a pripisuje im negatívne charakterové črty. Súčasťou antislavizmu je aj celené zosmiešňovanie a degradovanie významných osobností slovenského národa.
Antislavizmus treba vnímať ako útok na náš jazyk, kultúru, literatúru, dejiny, inštitúcie a vieru a teda na všetko to, čo robí národ národom. Rétorické a fyzické prejavy antislavizmu sú namierené proti príslušníkom slovanských alebo neslovanských národov a/alebo ich majetku, proti inštitúciám slovanskej komunity a náboženským ustanovizniam.
Terčom takýchto prejavov môžu byť tiež slovanské krajiny chápané ako slovanské spoločenstvo. Avšak kritiku slovanských krajín podobnú tej, ak býva vznesená proti akejkoľvek inej krajine, nemožno považovať za antislavistickú. Antislavizmus často obviňuje Slovanov z konšpirácie poškodzujúcej ľudstvo a často sa používa na obviňovanie Slovanov "z toho, prečo veci nefungujú".
Súčasné príklady antislavizmu vo verejnom živote, médiách, školách, na pracoviskách a v náboženskej sfére, berúc do úvahy celkový kontext, môžu zahŕňať, ale nie sú obmedzené na:
1. ospravedlňovanie a popieranie genocídy Slovanov,
2. vytváranie klamlivých, dehumanizujúcich, démonizujúcich alebo stereotypných tvrdení o Slovanoch,
3. obviňovanie Slovanov ako ľudu zo zodpovednosti za skutočné alebo vymyslené krivdy spáchané jednou slovanskou osobou alebo skupinou alebo aj za činy spáchané neslovanmi,
4. obviňovanie Slovanov, slovanských štátov alebo slovanských národov z organizovaného podieľania sa na holokauste,
5. obviňovanie príslušníkov slovanských národov z toho, že sú loajálnejší k svojim krajinám ako k údajným prioritám Slovanov na celom svete než k záujmom cudzích krajín,
6. odopieranie práva slovanských národov na sebaurčenie a nezávislosť,
7. uplatňovanie dvojitých štandardov voči Slovanom a slovanským krajinám vyžadovaním správania, ktoré sa neočakáva alebo nevyžaduje od žiadneho iného demokratického štátu,
8. používanie symbolov alebo obrazov spájaných s klasickým antislavizmom na negatívne charakterizovanie Slovanov alebo slovanských národov,
9. prirovnávanie súčasnej politiky slovanských krajín k politike nacistov,
10. považovanie Slovanov za kolektívne zodpovedných za konanie slovanských krajín,
11. zosmiešňovanie a degradovanie slovanskej symboliky a tradícií, vrátane rodiny ako tradičnej formy života Slovanov,
12. obviňovanie stúpencov slovanskej vzájomnosti z panslavizmu a ich kriminalizovanie.
Antislavistické činy sú trestné činy vtedy, keď ich tak definuje zákon (napr. distribúcia antislavistických materiálov v niektorých krajinách).
Trestné činy sú antislavistické vtedy, keď cieľ útoku, či už ľudia alebo majetok (ako napríklad budovy, školy, miesta na bohoslužby a cintoríny), je vybraný preto, že je alebo je vnímaný ako slovanský alebo spojený so Slovanmi.
Antislavistická diskriminácia je odopieranie Slovanom možností alebo služieb dostupných iným osobám."
A za C. odporúča vláde Slovenskej republiky, aby:
– vykonala analýzu právneho poriadku Slovenskej republiky a v prípade potreby pripravila legislatívne návrhy príslušných právnych predpisov tak, aby v činnosti a pri rozhodovaní orgánov verejnej moci Slovenskej republiky bola rešpektovaná uvedená definícia,
– aktívne prispievala k zaisteniu bezpečnosti občanov slovanských krajín a slovanských náboženských, vzdelávacích a kultúrnych priestorov prostredníctvom dôkladnej a štruktúrovanej konzultácie a dialógu so slovanskými organizáciami občianskej spoločnosti a príslušnými verejnými inštitúciami bojujúcimi proti všetkým formám diskriminácie a
– sa podieľala na úsilí Národnej rady Slovenskej republiky pri kultivovaní diskusie vo verejnom priestore, ktoré za každých okolností bude odsudzovať antislovanské a nenávistné vyjadrenia aj prejavy a bude prinášať racionálne protiargumenty.
V Bratislave dnešný deň, podpísaní poslanci Milan Uhrík, Marian Kotleba a Rastislav Schlosár.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 27.11.2018 18:18 - 18:20 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán kolega Dostál, ja, asi ako aj vy, som pozorne počúval aj všetkých kolegov mojich, ktorí sa zapojili do debaty na túto tému – uznesenie predsedu Národnej rady o antisemitizme. A ja musím povedať, že naozaj okrem tých faktov z histórie alebo citátov iných ľudí moji kolegovia nepovedali nič iné, nič nové. Tu nikto neútočí na Židov ako celok, na Židov ako obyvateľov Slovenskej republiky. Tu ak niekto niečo hovorí pravými názvami a menami, tak iba zločineckú, izraelskú politiku a zločiny, ktoré k založeniu štátu Izrael viedli. A dnes tu kritizujeme uznesenie práve preto, pán poslanec, asi vám to ušlo, ja vám to chcem naozaj kľudným tónom pripomenúť, že toto uznesenie vo veľkej miere, veľmi významnej, spája obyčajných obyvateľov Slovenskej republiky židovského pôvodu so štátom Izrael do nejakého jedného celku a jednoducho spája ich nielen v tom pozitívnom, ale aj v tom negatívnom, aj v tom negatívnom. A vy nemôžte jednoducho povedať, že ak niekto bude kritizovať Izrael za to, čo reálne spraví a čo sa prieči napríklad medzinárodnému právu, základným ľudským právam, tak je antisemita. Len, žiaľ, týmto uznesením do toho istého vreca hádžete všetkých obyvateľov aj slušných obyvateľov Slovenskej republiky, aj židovského pôvodu. A práve naopak, nie sme to my, kto tu dnes šíri antisemitizmus. Je to samotné toto uznesenie, ktoré je nadprácou, je úplne zbytočné a je kontraproduktívne, lebo podľa mňa, podľa mňa v konečnom dôsledku aj tí mnohí Židia, ktorí to dnes počúvajú alebo sledujú, tak im to ubližuje. A im to ubližuje kvôli tomu, lebo sami by to nechceli, aby takéto niečo tu bolo predložené. Však okrem iného Stano Drobný citoval židovských predstaviteľov... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 27.11.2018 18:01 - 18:02 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Stano, ja mám pocit, že ty si teraz vo svojom naozaj kultivovanom a relatívne krátkom príspevku trafil klinec po hlavičke. A síce, že za tému ochrany Židov na Slovensku sa v skutočnosti stáva alebo skrýva ochrana Izraela pred akoukoľvek kritikou. Vlastne si úplne jasne aj na príkladoch, ktoré si ty sám nevytvoril, ktoré jednoducho vytvorili samotní Židia, si ukázal, že tu nejde, naozaj ani v tomto uznesení nejde o nejakú ochranu Židov žijúcich na Slovensku, lebo tí žiadnu ochranu nepotrebujú, keďže im nikto neubližuje ani nijakým spôsobom ich nejako nediskriminuje. Ale cieľom tejto, tohto uznesenia, tohto návrhu je pod pláštikom ochrany Židov na Slovensku zabrániť akejkoľvek aj vecnej a konštruktívnej kritike štátu Izrael. Ja si myslím, že nič viac, ako prečítať stanovisko samotných Židov, si urobiť nemohol. Ak napriek tomu jednoducho, ak Národná rada tento paškvil odobrí, tak potom na tej ceste do pekla už asi nás nič nezastaví.
Ďakujem, Stano.
Skryt prepis