25. schôdza

16.3.2021 - 1.4.2021
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

17.3.2021 o 10:12 hod.

Ing. Mgr.

Tomáš Taraba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:07

Miroslav Suja
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán pro... podpredseda. Poslanci hnutia Republika podporia tento dobrý návrh. O tom, si myslím, že netreba debatovať. Každý normálny rozumný človek, ktorý je v Národnej rade toto podporí bez toho, že by sa jej predkladatelia smiali. Ja si myslím, že tuná sa smiať je zbytočné, lebo nám ide o dobrú vec, ale môžme to viesť aj takýmto spôsobom. Som zvedavý, koľko si vystúpení urobil, kolega, keď si dovolíš reagovať pri takejto téme smiechom, hlavne keď vy ako strana predkladáte tento návrh.
Pedofília, ako povedal predrečník, je neprípustná. My nemôžme dovoliť, aby ľudia zvrátení ohrozovali naše deti, ktoré budú mať psychické problémy potom po celý zvyšok života. A ako bolo povedané rodina, rodina je len muž a žena, nič iné. Tu žiadna iná náhrada neexistuje.
Preto, ako som povedal na začiatku, my tento návrh podporíme.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

17.3.2021 o 10:07 hod.

PaedDr. Mgr.

Miroslav Suja

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:08

Ondrej Ďurica
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán podpredseda. No, ja si myslím, že každý normálny človek, a tobôž rodič, či už je to žena, alebo otec, veľmi citlivo musí vnímať túto tému. A pokiaľ je rozhľadený, a teraz apelujem predovšetkým na poslancov koalície, ktorí v mnohých svojich témach sa vyjadrujú veľmi opatrene, a dokonca by som povedal, že až veľmi liberálne, čo teda chápem vzhľadom na ich svetonázor a politické nejaké nastavenie. Jednoducho každý normálny človek musí túto vec vnímať citlivo, pretože kolegyňa z koalície, som si všimol, že pri rôznych tých citáciách názvov článkov kývala alebo krútila hlavou, ale to je skutočne realita, pani kolegyňa. Tie správy, články a to, to zľahčovanie takých tých úchyliek a tých chorých ľudí, ako sú napríklad pedofili, a nejakým spôsobom ospravedlnenie ich, ich týchto zvráteností a dávanie v tých článkoch a v tých rôznych citáciách do priameho kontrastu s deťmi, to je naozaj nebezpečné. To nie je, že sa tu budeme baviť o tom, či to je zdravé, choré alebo či je to tradičné, alebo netradičné. To je nebezpečné, je to nebezpečné pre deti, pre ich nejaké, nejakú mravnú výchovu, pre, pre nastavenie morálky a v tomto musí byť štát úplne jednoznačný. Je úlohou štátu chrániť rodinu a je úlohou štátu chrániť predovšetkým deti. Takže tu sa nebavme o nejakej nenávisti, tu sa nebavme o nejakom, nejakom preháňaní. To nie je preháňanie. Treba si všímať túto agendu, ktorá je veľmi nebezpečne pretláčaná. Treba si všímať, čo sa objavuje v médiách, čo sa objavuje v mainstreame, ako sú nastavené povedzme rôzne televízne relácie. Toto je tá hrozba, kde štát musí jasne určiť pravidlá, a toto s tým naozaj súvisí, aj s tým predkladaným návrhom zákona.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

17.3.2021 o 10:08 hod.

Ondrej Ďurica

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:10

Eduard Kočiš
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Cieľom tohto predkladaného návrhu zákona je klasický maďarský model, ktorý funguje v Maďarskej republike, kde sa jasne uvádza a jasne sa cituje, že rodinou je iba zväzok muža a zväzok ženy, pretože iba muž a žena môžu plodiť deti, môžu vytvárať rodinné prostredie a môžu deti v tomto zväzku vychovávať. Žiadnym iným článkom rodina nemôže byť.
Rodina je základnou bunkou spoločnosti a na tejto základnej bunke spoločnosti je postavený celý národ, čiže zvrátené ideológie, ktoré tuná z liberálneho prostredia prichádzajú, sú natoľko nebezpečné, že prijatie tohto zákona je viac ako nevyhnutné. Najmä strana SaS a zvlášť minister školstva pán Gröhling je veľkým zástancom tejto zvrátenej ideológie a veľmi nešťastnej ideológie, ktorá je podprahovo alebo aj na priamo podsúvaná médiami, v školách, v tlači. Jednoducho sú to veľmi nebezpečné veci a my ako zákonodarcovia, ako poslanci Národnej rady Slovenskej republiky v žiadnom prípade nesmieme dovoliť, aby sa takáto nebezpečná ideológia šírila alebo, nedajbože, stala sa realitou. Táto ideológia je naozaj chorá a snaží sa úplne rozvrátiť tradičný spôsob výchovy, tradičný spôsob života, tradičné fungovanie rodiny na našom konzervatívnom, kresťanskom a stále ešte rodinne zdravom Slovensku.
Čiže, vážené kolegyne, vážení kolegovia, je nás tu tak mizivé množstvo, ale budem apelovať na všetkých, ktorí tuná sú, ale aj na tých, ktorí túto rozpravu počúvajú snáď zo svojich kancelárií. Buďme svedomití a snažme sa slovenskú rodinu ochrániť, pretože rozvratom rodiny bude dochádzať k rozvratu štátu.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

17.3.2021 o 10:10 hod.

Mgr.

Eduard Kočiš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:12

Tomáš Taraba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Ja si myslím, že ešte pred pár rokmi alebo tak 10, pár 10 rokov dozadu by nikoho ani len nenapadlo dať do ústavy zmienku o tom, že rodinu tvorí otec a matka, resp. že tieto dve pohlavia sú pri počiatku života.
No ale vidíme, že aj napriek tomu, že Slovensko prechádza veľmi turbulentným obdobím, krízou, priam anarchiou a minister Gröhling z liberálnej SaS využije túto príležitosť na to, aby predložil úplne scestný návrh, ktorý má učiť naše deti nejakú inklúziu, čo znamená také otupovanie toho, že to, čo je ľudskou normou, normou nie je, a vlastne nás tlačí do toho, aby sme jasne povedali, že práve tieto biologicky samozrejmé veci je potrebné ukotviť aj v ústave, aby boli platné, aby sme nemuseli na každej pomaly schôdzi čiahnuť na to, že či tu liberáli chcú, alebo akým spôsobom sa budú snažiť rozvrátiť vnímanie štandardnej rodiny, tak ako ju tradičná rodina pozná.
Takže podporujem tento návrh, aby v ústave bolo jasne zakotvené, že otec a matka, muž a žena tvoria rodinu, a napriek tomu, že nie každý má ten dar, že môže v rodine, v kompletnej rodine vyrastať, my sa nemôžeme na druhej strane zbavovať toho, aby sme ten ideál rodiny ako, ako parlament, ako zákonodarci v spoločnosti chránili a podporovali.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

17.3.2021 o 10:12 hod.

Ing. Mgr.

Tomáš Taraba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:14

Rastislav Schlosár
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ja ďakujem všetkým kolegom za faktické poznámky. Som naozaj rád, že sa tu nájde v tomto parlamente ešte stále dostatok ľudí, ktorí majú zdravý rozum, ktorí chápu, že dve a dve sú štyri, a nie päť. Len jediná vec ma mrzí na celej tejto diskusii, je to, že vôbec sme dospeli do takej situácie, že musíme predkladať takýto návrh zákona, takýto návrh ústavného zákona, že takéto niečo musíme ukotvovať v ústave, pretože toto sú veci, ktoré sú naozaj samozrejmé a ktoré kedysi vôbec nikto nespochybňoval, len dnes je to už všetko naozaj hore nohami a mňa mrzí, že musíme k takýmto krokom pristupovať, ale pre ochranu rodiny, aj pre ochranu nášho národa je to naozaj nutné.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

17.3.2021 o 10:14 hod.

Mgr.

Rastislav Schlosár

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 10:15

Martin Beluský
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán podpredseda. Vážené panie poslankyne, páni poslanci, ja sa, sám seba považujem za racionálneho človeka, ktorý sa snaží rozhodovať na základe faktov, analýz, prognóz, čísiel a z vlastnej skúsenosti, a každý to môže potvrdiť, viem, že sú veci, ktoré sú premenné, ktoré sa v živote môžu zmeniť, ktoré sa môžu vyvinúť, ktoré môžu nastať do stavu, ktorý sme možno ani nepredpokladali, ako je napríklad táto pandémia súčasná, ale sú veci, ktoré sú konštantné, nemenné, sú stále a proste nemôžu byť nikdy iné.
Jednou z takých vecí je napríklad to, že Zem je guľatá, čo, si myslím, že je vec, ktorú sa každý z nás ani nemusí učiť, pretože to je tak samozrejmé, ale, bohužiaľ, na svete sa stále nájdu ľudia, ktorí si hovoria flat earthers, teda také hnutie ľudí, ktorí veria a presviedčajú iných ľudí o tom, že Zem nie je guľatá, že Zem je ploská, a snažia sa hľadať argumenty a vysvetľovať, že prečo to tak je.
A, bohužiaľ, sme dnes aj v situácii v spoločnosti, teda hlavne to vidíme na Západe, kedy sa spochybňuje aj to, že človek, keď sa narodí, tak jeho pohlavie je proste dané jeho génmi, a to, že rodinu môže tvoriť len muž, ktorý je otec, žena, ktorá je matka, a tí môžu mať spolu deti. To je proste vec, ktorá je nemenná, nemôže sa to nejakým spôsobom spochybňovať, nemôže to byť nikdy inak, pretože inak to proste fungovať nebude. Bohužiaľ, žijeme v dobe, kedy sa všetko toto, teda všetko, čo je fundamentálne pre základ rodiny, všetko sa spochybňuje a začína sa to liberalizovať.
Na Západe sme svedkami naozaj chorých trendov, a to ani nebudem spomínať teraz nejaké homosexuálne zväzky alebo adopcie detí homosexuálmi, ale dnes sa už naozaj spochybňuje aj to, či je vaše pohlavie dané narodením, a potom k tomu sa dokonca aj deti v škôlkach a na základných školách, napr. v Kanade, dokonca sa povzbudzujú k tomu, aby si to pohlavie zmenili, aby teda si premysleli, či chcú byť to, alebo to, alebo či chcú byť nebinárni, alebo neviem, aké sú tam všelijaké pojmy, a spoločnosť všetko prispôsobuje dokonca tomuto chorému trendu.
Napríklad existujú záchody pre tretie pohlavie. Alebo dokonca dnes na Západe sa dovoľuje mužom súťažiť v ženských športových kategóriách, pretože ten muž alebo ten chlapec povie, že on sa cíti byť dievčaťom. Poviem pár konkrétnych príkladov: 7. júna 2016 transgender, transgender chlapec súťažil v dievčenských stredoškolských pretekoch v Aljaške, ktoré vyhral, 26. februára 2017 v Texase 17-ročný chlapec vyhral šampióna v dievčenskom wrestlingu, 13. júna 2018 v USA transgender chlapec predbehol dievčenské atlétky v behu na 100 metrov, 8. mája 2019 v Connecticut dvaja muži vyhrali prvé a druhé miesto v behu v dievčenskej kategórii. A mohol by som pokračovať ďalej a ďalej.
Priatelia, chcem sa vás spýtať, chceme, aby toto prišlo aj na Slovensko? Najviac ma zarazila posledná správa, ktorú som si všimol včera na sociálnej sieti. Môžte si to pozrieť. New York Post oznámil, že homosexuálnej trojici, mužom sa podarilo zmeniť históriu, podarilo sa im zapísať do rodného listu dieťaťa. A toto dieťa nemá matku a otca v rodnom liste, má troch homosexuálnych otcov. Traja homosexuálni otcovia, ktorí spolu žijú v jednom manželskom zväzku.
Myslím si, že nikto z nás nemusí byť odborníkom na to, aby si uvedomil, že toto nie je v poriadku, a že to proste na Slovensku nechceme a my musíme už dnes prijať kroky k tomu, aby sme tomu do budúcnosti zabránili, pretože potom, keď už to tu všetko bude, keď už tou salámovou metódou sem prinesú tieto prvky chorej liberálnej, chorého liberálneho Západu a teraz naozaj nehovorím len o homosexuáloch, transgenderoch, ale aj o pedofiloch, zoofiloch a podobne, preto sme prišli do parlamentu s návrhom novely ústavy, kde chceme novelizovať dva články.
Čl. 15 ods. 1, kde navrhujeme znenie: Každý má právo na život. Ľudský život je hodný ochrany už pred narodením. A dopĺňame tam: „Pohlavná identita človeka je nemenná a je určená jeho pohlavím pri narodení.“
A čl. 41 ods. 1 má znieť: „Manželstvo je jedinečný zväzok medzi mužom a ženou. Slovenská republika manželstvo všestranne chráni a“ pomáha, „napomáha jeho dobru.“ A tam dopĺňame: „Rodičia sú otec - muž a matka - žena. Manželstvo, rodičovstvo a rodina sú pod ochranou zákona. Zaručuje sa osobitná ochrana detí a mladistvých.“
Ja verím, že v tomto parlamente sa nenájde nikto, kto nezahladzuje, kto nezahlasuje za takýto návrh. Chcem za navrhovateľov povedať, že sme ochotní v druhom čítaní sa baviť o prípadných úpravách, zmenách, doplneniach. Každý dobrý nápad uvítame, ale verím, že každý z nás chce, aby sme zabránili do budúcnosti tomu, aby na Slovensku sme videli trendy, ktoré dnes sa stali normálnymi na Západe.
Ďakujem veľmi pekne za vašu pozornosť aj za podporu nášho návrhu zákona.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

17.3.2021 o 10:15 hod.

Ing. PhD.

Martin Beluský

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:20

Miroslav Suja
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Tak ako môj predrečník povedal, sú veci, ktoré sú neakceptovateľné. Burza detí pre homosexuálne páry, vážení kolegovia, kolegyne, toto je neprípustné a deje sa to každý rok kúsok od sídla Európskej únie. Každý rok, burza detí. Farmy detí na Ukrajine, ten škandál, ktorý sa teraz nedávno prevalil, to je neprípustné. Toto všetko sa deje so súhlasom Európskej únii, vážení dámy a páni. Ja som nevidel nikde, že by predstavitelia Európskej únie tieto praktiky, ktoré sa dejú, odsúdili, skritizovali alebo čo len nejak spomenuli.
Pár, alebo manželský pár je muž a žena. Vážené dámy a kolegovia, bociany deti nenosia. To je len v rozprávke. Takže ak chceme podporovať takéto ideológie, farmy detí, burzy detí, toto je cesta do pekla celej civilizácie, nielen Slovenska.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

17.3.2021 o 10:20 hod.

PaedDr. Mgr.

Miroslav Suja

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:22

Eduard Kočiš
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Tak aku, tak ako už tuná bolo povedané, je rodina jedinou (ruch v sále a zaznievanie gongu) a základnou bunkou spoločnosti. Tak je tomu, odkedy je ľudstvo ľudstvom, a myslím si, že ľudstvo sa tak rýchlo a veľmi bleskovo nedokáže vyvinúť, aby páry rovnakého pohlavia dokázali splodiť nejakého potomka.
Čiže či bude sa písať rok 2100, alebo rok 2300, vždy bude základnou bunkou spoločnosti rodina tvorená mužom a tvorená ženou, pretože iba tento manželský pár opačného pohlavia dokáže splodiť dieťa. Všetky ostatné tézy, všetky ostatné podsúvané metódy, ktoré tuná boli prezentované, sú síce reálne, ale zároveň nereálne. Nikdy nebude muž ženou a nikdy nebude žena mužom. Môžu o sebe rozprávať v 3., 37., 79. osobe, jednoducho osoby sú vždy iba dve. Je osoba mužská a osoba ženská. Takže všetky tieto krásne ideológie, ktoré nám tu prichádzajú z liberálneho sveta, predovšetkým zo západnej Európy, a hlavne v tej západnej, dovolím si už povedať, chorej spoločnosti sa tieto zvrátenosti v obludných rozmeroch dejú. Sú veľmi nebezpečné a posúvajú sa čím ďalej, tým viac k našim hraniciam. A aj tak konzervatívna stredná Európa, Slovensko, Maďarsko, Poľská republika, ktoré týmto zvráteným trendom s odretými ušami odolávajú, ale tie tlaky sú tak neúnosné a sú tak obrovské, že ja sa bojím, že do pár rokov tu naozaj budeme musieť riešiť obludné ťažkosti týchto rozmerov.
Čiže je veľmi potrebné podporiť túto ústavnú zmenu a iba takouto ústavnou zmenou dokážeme slovenský národ naozaj ochrániť.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

17.3.2021 o 10:22 hod.

Mgr.

Eduard Kočiš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:24

Marek Kotleba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Martin, ďakujem za tvoje vystúpenia a chcel by som sa ti aj poďakovať za to, že dotkol si sa aj toho športu, pretože v takýchto kategóriách, že muži boli v ženských kategóriách, by som doplnil, bolo to hlavne aj v atletike a bolo to aj v plávaní, kde na súťažiach v plávaní naozaj muži plávali v ženských kategóriách a jednoznačne vyhrali. No a nikto sa nemohol sťažovať, keďže na Západe je to už normálne.
A v druhej, v druhej časti by som ešte chcel podotknúť len toľko, že musíme myslieť aj na tie deti, že čo to s nimi spraví, keď tie rodiny v dnešnej dobe máme aj neúplné. Nie každá rodina je zložená z matky a z otca, predsa tie rodiny sú už aj rozvedené, a čo by to s tými deťmi spravilo, keď dajme tomu to dieťa 4-5 rokov žilo v klasickej rodine s otcom a matkou a potom by zrazu otec žil s nejakým druhým mužom, mama by mala nejakú inú ženu, mali by prípadne striedavú starostlivosť, a naozaj na tie, na tieto deti, neviem si predstaviť, ako by to vplývalo, či nejaká štúdia je. Čiže voči tomuto sa musíme rázne ohradiť a podporiť tento zákon.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

17.3.2021 o 10:24 hod.

Mgr.

Marek Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:25

Martin Beluský
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, ďakujem za reakcie a za to, že teda niektorí poslanci vyjadrili podporu nášmu návrhu zákona. Ešte by som dal do pozornosti jeden článok, ktorý vyšiel pred šiestimi dňami, 11. marca, ktorého titulka je: Europarlament vyhlásil celú Európsku úniu za zónu slobody pre LGBTIQ osoby. Teda európsky, Európska únia, teda inštitúcia, ktorá bola pôvodne zriadená na hospodársku a ekonomickú spoluprácu, nám dnes ide hovoriť, že my máme mať na svojom území LGBTIQ free zónu, ja neviem, teda ani čo to presne znamená, ako nejaká reakcia na, na to, čo sa deje v Poľsku a v Maďarsku, a nemyslím si, že je, že je dobré, aby sme eu..., rešpektovali alebo sme nejakým spôsobom nerobili žiadne kroky voči takýmto rozhodnutiam Európskej únie a hlavne ma veľmi mrzí, že zo 14 slovenských europoslancov bolo 8 europoslancov za. Myslím si, že by mali ľudia vedieť, ktorí europoslanci to boli, a mali by im dať aj k tomu spätnú väzbu.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

17.3.2021 o 10:25 hod.

Ing. PhD.

Martin Beluský

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video