3. schôdza

24.3.2020 - 25.3.2020
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

25.3.2020 o 13:53 hod.

Ing.

Dušan Muňko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13:44

Anna Zemanová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Ja by som sa chcela vyjadriť k dvom veciam, čo ste povedali, pán kolega Susko, a síce ohľadom voľby a odvolávania členov Súdnej rady za vládu a parlament. To vôbec nie je vecou súdnych samospráv, ale je to výlučne vecou vlády a parlamentu. A keď sa takto vláda rozhodla, tak jednoducho ten návrh dala, asi vie prečo a z akého dôvodu.
A čo sa týka, vy ste dali poznámku, že mal byť tento návrh zákona prerokovaný aj vo výbore pre ľudské práva a národnostné menšiny. Nuž, tak tento výbor nemohol byť zriadený zatiaľ, pretože nebol zvolený jeho predseda. A je to chybou vás, opozície, že ste sa nedohodli a nedali ste kandidáta na predsedu tohto výboru, ktorý by získal dôveru tejto snemovne. Takže, prosím pekne, pozerajte na seba a dohodnite sa vy v opozícii, aby bol navrhnutý taký predseda tohto výboru, ktorý si získa dôveru.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

25.3.2020 o 13:44 hod.

RNDr.

Anna Zemanová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13:46

Richard Raši
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán poslanec Susko, dovoľ, aby som doplnil tvoje vystúpenie, lebo máme hneď prvý zákon z dielne novej pani ministerky a máme tu zároveň hneď prvý pokus ako zneužiť koronavírus, pretože toto je zákon o špicľovaní. Toto je naozaj zákon, kde sa každý z nás bez ohľadu na to, či sa s koronavírusom stretol alebo nestretol, stáva objektom sledovania. A toto si nedovolili svojho času ani komunisti. Čakali sme jedenásť strán opatrení na boj s koronavírusom a dočkali sme sa zneužitia zákona. To, že je pripravený zle, a včera som tu vravel, že práca chvatná, málo platná, svedčí aj o tom, že aj na ústavnoprávnom výbore sa nevedeli dohodnúť a musel byť prijatý rozsiahly pozmeňovák, ktorý všetko to, čo pani ministerka včera tvrdila, že je správne, mnohé musel zmeniť, pretože ten zákon je zlý.
A keď hovoríme o pandémii koronavírusu a jeho šírení, tak určite sa dá rozprávať o tom, o čom hovoril aj Peter Pellegrini včera o ľuďoch v karanténe, aby sa karanténa dodržiavala, aby, keď sa s niekým stretávajú, aby sa vedel lokalizovať kontakt, ktorý sa stretne s potencionálnym nosičom, alebo ľudia, ktorí ignorujú alebo nedodržiavajú karanténu, aby vedeli byť evidovaní. Ale evidovať to, komu ja, vy, každý občan, ale aj novinár, komu volá a s kým si píše? Bez ohľadu na to, či sa vyskytol s kontaktom, ktorý v karanténe mal byť alebo ktorý je pozitívny? Ako, bez urážky, toto je nevysvetliteľné. Keď sa chceme rozprávať o sledovaní nosičov, potencionálnych nosičov, ľudí, ktorí sú v karanténe s nosičmi, o tom sa rozprávať dá, ale to, aby sa sledovalo, kto komu volá a komu posiela esemesky, ako pani ministerka hovorila, ako dlho mu volá, naozaj táto časť zákona je jedna veľká hanba. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

25.3.2020 o 13:46 hod.

MUDr. PhD. MPH

Richard Raši

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13:48

Gábor Grendel
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
22.<br /> Ďakujem za slovo, p&aacute;n predseda. Je až dojemn&eacute; poč&uacute;vať kritiku skr&aacute;ten&eacute;ho legislat&iacute;vneho konania od t&yacute;ch ist&yacute;ch ľud&iacute;, ktor&iacute; dva t&yacute;ždne pred parlamentn&yacute;mi voľbami, marcov&yacute;mi, 18. febru&aacute;ra priniesli do N&aacute;rodnej rady skr&aacute;ten&eacute; legislat&iacute;vne konanie o 13. d&ocirc;chodkoch, skr&aacute;ten&eacute; legislat&iacute;vne konanie o diaľničn&yacute;ch zn&aacute;mkach a skr&aacute;ten&eacute; legislat&iacute;vne konanie o pr&iacute;davkoch na dieťa. Vtedy tiež nebol žiaden koronav&iacute;rus, p&aacute;n poslanec Susko, a boli ste z&aacute;zračne ticho, vtedy v&aacute;m to neprek&aacute;žalo.<br /> Va&scaron;e vyst&uacute;penie mi trochu pripom&iacute;na princ&iacute;p podľa seba s&uacute;dim teba. Za va&scaron;ej &eacute;ry, nemysl&iacute;m v&aacute;s osobne, ale za &eacute;ry vl&aacute;dy, v ktorej ste boli na ministerstve životn&eacute;ho prostredia, sa osobn&eacute; &uacute;daje zneuž&iacute;vali jedna b&aacute;seň. Aj inform&aacute;cie osobn&eacute;ho charakteru z policajn&yacute;ch datab&aacute;z. Robili to va&scaron;i nominanti a va&scaron;i kamar&aacute;ti a vtedy ste tiež boli ticho.<br /> Ale keď dvaja robia to ist&eacute;, tak nie je to vždy to ist&eacute;. Z&aacute;merom tejto vl&aacute;dy je chr&aacute;niť život a zdravie obyvateľov. Nič viac, nič menej. M&ocirc;žeme vylep&scaron;iť detaily, cez pozmeňuj&uacute;ce n&aacute;vrhy sa to aj deje, ale ide o ochranu života a zdravia občanov tejto krajiny. P&aacute;n poslanec Fico pred dvomi dňami povedal, že vy nebudete zneuž&iacute;vať t&uacute;to t&eacute;mu na politick&eacute; ciele. Alebo to povedal p&aacute;n podpredseda Pellegrini, teraz si nie som ist&yacute;. Ale veď presne to rob&iacute;te. Presne to rob&iacute;te. Stra&scaron;&iacute;te tu občanov a zneuž&iacute;vate t&uacute;to situ&aacute;ciu na politick&eacute; ciele. Čiže zase s&uacute; slov&aacute; a skutky v tot&aacute;lnom rozpore. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

25.3.2020 o 13:48 hod.

Mgr.

Gábor Grendel

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13:50

Ľubomír Petrák
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
24.

Pán kolega Susko, ja plne s vami súhlasím, že toto, tento návrh zákona je zneužitie zákona na politické ciele.
Dámy a páni, keď chcete byť transparentní a to bol váš prvý, prvé krédo, ktoré ste uviedli, že chcete vládnuť transparentne, vyhoďte čl. II, vyhoďte čl. III, ktorý je v pozmeňujúcom návrhu pána kolegu Suska, a povedzte, že sme hrdinovia a dáme, dáme novely zákonov na reformu súdnictva v skrátenom legislatívnom konaní. Toto bude transparentné konanie a toto bude postup, ktorý nebude zneužívaním situácie s koronavírusom na politické ciele. Zachovajte sa úplne čestne a urobte to úplne čestne.
Druhá, druhá poznámka, pokiaľ ide o čl. IV a ktorý hovorí o zbieraní údajov elektronickej komunikácie. Ja sa chcem spýtať: a čo týmto, čo týmto návrhom riešite? Budete posielať naďalej esemesky všetkým dotknutým, bu-bu-bu, chovajte sa slušne a zostávajte doma? Aké máte prepojenie na databázy, ktoré sa týkajú zdravotných poisťovní, kde by malo byť zavedené, že sú ošetrovaní alebo majú diagnózu, ktorá sa týka koronavírusu, a sú hrozbou pre ostatnú časť spoločnosti? Kde máte pozbierané údaje z hraničných priechodov, kde sa títo ľudia vrátili zo zahraničia a sú potenciálnym nositeľom korona, koronavírusu? Takéto databázy nemáte.
Kde máte databázu zriadenú týmto zákonom, v ktorej sa budú uchovávať tieto údaje? Nemáte. Akým spôsobom budete riešiť veci sledovania týchto ľudí? Kapacity Úradu verejného zdravotníctva sú absolútne, absolútne nedostatočné a na toto nestačia. Dokonca kapacity Policajného zboru nestačia na to, aby preverovali udania občanov o tom, že ľudia nedodržiavajú karanténu. Čiže aj toto sú opatrenia, ktoré sú uvedené v čl. IV. Čistý píár, ktorý nerieši problematiku. (Potlesk.)

Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

25.3.2020 o 13:50 hod.

Ing. CSc.

Ľubomír Petrák

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13:52

Peter Osuský
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pán predseda. Dotknem sa niečoho, o čom moji predchodcovia nehovorili a čo je taká drobnosť, ale je to vzorová ukážka konšpirácie, ktorú kolega Susko predviedol v záverečnej časti svojho vystúpenia, keď dal do dramatického súvisu to, že nebol zvolený snehobiely anjel ľudských práv a demokracie pán poslanec Ľuboš Blaha za predsedu výboru pre ľudské práva, a to, že vraj je očividná súvislosť medzi týmto zákonom a absenciou tohto archanjela spravodlivosti a ľudských práv. No musím kolegu Suska ubezpečiť, že i keby sme týchto zákonov schválili dnes desať a potom by prišlo na voľbu tohto kádra do tamtej pozície, dopadne tá voľba presne tak, ako dopadla doteraz, aj keď už nebudeme potrebovať brániť ľudské práva človekom, ktorý miluje Maduru, Castra a Si Ťin-pchinga. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

25.3.2020 o 13:52 hod.

MUDr. CSc.

Peter Osuský

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13:53

Dušan Muňko
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Nebudem sa opakovať. Bolo tu už povedané veľmi veľa, ale pokiaľ sa týka, ak chcete niekoho sledovať, ministerstvo spravodlivosti nakúpilo dosť monitorovacích náramkov, tak ich použite. Hlavne použite tie monitorovacie náramky ľuďom, ktorí sa vracajú zo zahraničia a ktorí sú potencionálnymi, môžu byť potenciálni nosiči. Je tam v tom zákone hŕba vecí, ktoré, samozrejmá vec, vytvára z tohto policajný štát. To isté, by som sa chcel vrátiť, aj pokiaľ sa týka, odročenie na súdoch. Má síce za cieľ znížiť koncentráciu na jednom mieste, ale pokojne by stačilo vylúčiť konanie verejnosť. Bežné súdy, súdne spory za účasti sú maximálne šiestich ľudí. Musia sa teda zastaviť všetky konania? Kto napríklad zaplatí výživné, ak sa nebude na súdoch pojednávať? Je tam hŕba vecí, ktoré v skutočnosti do tohto zákona nepatria.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

25.3.2020 o 13:53 hod.

Ing.

Dušan Muňko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13:54

Boris Susko
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Ja ďakujem všetkým diskutujúcim za, za faktické poznámky. Ja by som na záver chcel možno všetkým spoločne odpovedať len jedným vyjadrením, a to, ktoré odznelo, odznelo dnes aj na ústavnoprávnom výbore. Totižto otázka je, že čo je cieľom tejto právnej úpravy čl. IV tohto navrhovaného zákona, teda zmeny zákona o elektronických komunikáciách? Čo je cieľom a čo sa tým chce dosiahnuť? Chce sa tým dosiahnuť, že budeme vedieť lokalizovať infikovaných ľudí, alebo sa tým chce dosiahnuť niečo iné? Pani ministerka na ústavnoprávnom výbore povedala, že vláda ešte nemá jasno v tom, akú aplikáciu na toto bude použivať, akú aplikáciu vôbec vyvinie, lebo z tých slov som pochopil, že ešte len vyvíjajú informaticky túto aplikáciu, a nevie ešte ani presne, čo bude jej cieľom, alebo aký by mal byť jej cieľ a už vôbec nie tú logistiku a prostriedky. Ale že potrebuje vytvoriť legislatívny rámec alebo teda zákonnú licenciu na to, aby tu mohli použiť. A ja sa pýtam, ale prečo to máme robiť opačne? Prečo máme najprv vytvárať legislatívny rámec a určitú zákonnú licenciu tak široko, ako ju možno ani vôbec nebudeme potrebovať? Pretože, ak sa rozhodneme, že pôjdeme českým modelom, teda že bude potrebný súhlas dotknutej osoby na to, aby si, aby sa mohla lokalizovať, tak nepotrebujeme žiadnu zákonnú úpravu. Teda zasahovať do základných ľudských práv. Čiže my ešte dnes nevieme, čo budeme potrebovať, ale už ideme zavádzať zásadný široký zásah do základných ľudských práv a slobôd. A toto je ten problém, na ktorý som chcel upozorniť. Ďakujem pekne. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

25.3.2020 o 13:54 hod.

JUDr. PhD.

Boris Susko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 13:56

Mária Kolíková
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ja iba v krátkosti, pani poslankyne, páni poslanci. Ja by som bola rada možno, keby sme sa oboznámili troška aj s tou spoločnou správou. Ja som povedala jasne, skvalitňuje návrh, zužuje z tých pôvodných údajov b, c, d ten, kľúčové ustanovenie, ktoré riešime a ku ktorému sa vyjadrujete. Vypadlo odtiaľ céčko, takzvané prevádzkové náklady.
Ak rozprávate o tom, že tu bude niekto špicľovať, sledovať, je zrejmé, že okrem toho je ešte aj absolútne zúžený ten rámec a hovorí: Po a), spracúvajú sa údaje v anonymizovanej podobe na štatistické účely, tam by sme hádam s tým nemali nikto problém, na účely predchádzania prevencie, modelovania vývoja ohrozenia života a zdravia. Tak toto hádam nie je problém, hej? Po b) spracúvajú sa tak, že jednak sme odtiaľ vyhodili tie takzvané prevádzkové náklady, ktoré bolo, že kto komu, hej, ktoré z tej predchádzajúcej komunikácie, ktorá bola pri tých technických riešeniach, vyplývalo, že oni môžu pomôcť lepšie lokalizovať. Tak ja teraz nechcem ísť ako do detailov, nakoniec mám rezort spravodlivosti, nie informatizáciu, ale naozaj bavíme sa o tom, že aká tá zákonná licencia bude, ale zrejmé je, aká bude široká, taký priestor pre tých vývojárov dáme. Pán Susko veľmi dobre vie, keď som to hovorila, ja som mu to povedala úprimne, áno, keď pôjdeme modelom Českej republiky, tak v rámci nej, tak ako je to nastavené, by to malo stačiť. Česká republika to zaviedla pár dní dozadu, nevieme sami, ako, v akej miere vlastne je tá aplikácia úspešná. Ja to neviem povedať, ale samozrejme môžme sa o tom baviť, ale s ohľadom na to, ako je to teraz postavené, malo by to stačiť. Takže, takže nebolo to tiež úplne korektné, ako ste to povedali, pretože sme vychádzali z toho, takto, ako je to postavené, tak by to malo sedieť s tým, čo je v Českej republike. Nepovedali sme, že by sme mali to ešte viacej zužovať. To vôbec nepadlo. Padlo tak to, ako je to postavené v rámci toho modelu v Českej republike, by to malo sedieť. Takže toto nebola korektná informácia z vašej strany.
Takže po a), ako som spomenula, jedná sa o zber a v tom je to ešte viac zúžené, anonymizovaná podoba, štatistika, prevencia. Po b) na to, aby sme identifikovali, komu pošleme túto správu. Tak hádam chcete dostať tú správu. Toto je hádam tiež v poriadku, hej? V tom je zúžený priestor. Po tretie, to je to céčko, takže je, ten účel je, po prvé, nevyhnutný rozsah, aby sme identifikovali užívateľov v záujme ochrany a zdravia. To znamená, to sú tí, s ktorými bola tá osoba v kontakte, hej. Takže tu je rozsah, áno, je daný, ale tu tiež nesledujeme v zásade, ako s kým volal a kto volal jej. Ide v zásade o to, aby sme potom s tou osobou komunikovali, zistili, ktorí sú tí ďalší, ktorí mohli byť potencionálne, ktorí môžu byť ohrození. To znamená, aby sa mohlo komunikovať s nimi. Súvisí to aj s tým, že tá osoba si to nemusí pamätať, že tie čísla nám môžu k tomu pomôcť. To znamená, ja si neviem predstaviť dosť dobre, ako sa to dá, keď si to tá osoba nespomenie. Hej? Takže akože má to k tomu slúžiť a vôbec sa nejedná o špicľovanie. Zber, vlastne jedná sa o to, že tie údaje budú na základe potreby priebežne vlastne dávané k dispozícii. To znamená, nejedná sa o to, že teraz päť miliónov osôb bude zozbieraných na Úrade verejného zdravotníctva, áno? O tomto sa vôbec neuvažuje. Tak jak je postavený ten model, aj v zmysle tej zúženej právnej úpravy, je z neho zrejmé, že podľa toho, ako sa bude vyvíjať vlastne ten, ten, by som povedala, počet ľudí, ktorí budú infikovaní, no tak s tým bude súvisieť, budú súvisieť tie údaje, hej. Ako zase, aby sme nezavádzali, aby bolo zrejmé, že to bolo veľmi zúžené.
A keď sa bavíme o tom, že prečo teraz a prečo nie viac času. No, prepáčte, ale my sme nastúpili, jak veľmi dobre viete, v sobotu. Dnes je streda. Prišli sme sem s prvým balíkom v pondelok. Páči sa vám balík. Super! Prečo nebol pred týždňom. Od 12. marca je to obmedzená osobná sloboda ľudí. Fakticky. Veľmi dobre to vieme. Tak, prosím vás, čo ste robili? Prečo ste neriešili prístup k spravodlivosti pre ľudí pred týždňom? Prečo ste tu riešili proste úplne iné veci (potlesk)? A ja sa skutočne pobavujem, keď tu počujem pána Rašiho a pána Pellegriniho, aby mi tu rozprával, prečo sme neprišli so zákonnou licenciou skôr alebo nedali sme viac času. No, prepáčte, veľmi dobre ste vedeli, koľko trvá aplikácia, museli ste veľmi dobre vedieť, že takéto existuje, ste sa venovali úplne iným veciam. Tak nech sa páči, mohli ste ju vyvinúť, mohli ste nám ju dať a ukázať na ňu, a my by sme vám dali presnú aplikáciu, akú treba. Akože sorry! (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

25.3.2020 o 13:56 hod.

Mgr.

Mária Kolíková

 
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:01

Marian Kotleba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
34.

Ďakujem. Vážená pani ministerka, ani v tomto vašom upresňujúcom vystúpení ste ale nerozporovali to, čo som povedal ja, že vy síce dávate oprávnenia Úradu verejného zdravotníctva, oprávnenia, ktoré hraničia s oprávnením tajných služieb, ale nijakým spôsobom nedefinujete kontrolný mechanizmus. V tom zákone vám to úplne chýba, chýba vám to v celom balíčku. Vám chýba akákoľvek aspoň snaha o definíciu kontrolného mechanizmu a o sprecizovanie, upresnenie samotného mechanizmu narábania s takto získanými telekomunikačnými údajmi. Viete, ja ako člen kontrolného výboru SIS v minulom volebnom období, ja musím povedať, my sme sa tam rozprávali o tom, že či boli dostatočne posudzované požiadavky na jednotlivé nasadenia ITP, či sudcovia rozhodli tak alebo tak, či to bolo dobré, či mali rozhodnúť možno inak alebo v čom bol problém. A my tu máme dnes balík, v podstate v ktorom chceme bez súdnych rozhodnutí dať možnosť nejakej entite, Úrad verejného zdravotníctva, sledovať päť a pol milióna občanov Slovenskej republiky. A vlastne úplne, úplne to posunieme na úplne iný level, úplnú inú úroveň. Potom načo sú všetky súdne rozhodnutia ohľadom nasadenia ITP v oprávnených zákonných prípadoch, kde to má presný proces, ako to musí prebiehať, keď teraz to dáte en bloc, dáte to proste len tak, v rámci tej paniky, ktorá tu z toho vírusu je? A vlastne spravíme obrovský krok späť v tej úrovni ochrany toho, že či štát môže, alebo má, alebo nejakým spôsobom vôbec sa môže uvažovať nad tým, že má tých ľudí nejako sledovať, akokoľvek.
A
naozaj zostala nevysvetlená, pani ministerka, jedna vec. Telefóny sú jedna vec, dobre. Ale sledovanie mailov, veď to je už úplne, úplne za čiarou.
Ďakujem pekne.

Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

25.3.2020 o 14:01 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:03

Ľubomír Petrák
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pani ministerka, ja súhlasím s vami, že tým, že ste vypustili písm. c) v tom ods. 1, ste urobili ten kardinálny krok, kvôli ktorému bol návrh zákona absolútne neprijateľný. O tých ďalších opatreniach, ktoré, s ktorými máme problémy, povie pán kolega Susko. Takže nebudem sa dotýkať, ale pre korektnosť potrebujem toto uviesť.
Ale na druhej strane vaša otázka, že čo sme riešili v tomto celom období? No riešili sme to, že sme zatvorili školy, obmedzili prevádzku, obmedzili pohyb osôb a teda zásadným spôsobom sme znížili šírenie vírusu v Slovenskej republike. Jako vy si myslíte, že prvým krokom, ktorý mal byť urobený, malo byť nejaká aplikácia, ktorá je píár akciou vašou? Veď nebláznite! Vy dávate v skrátenom legislatívnom návrhu návrh zákona, ktorý hovorí o tom, akým spôsobom má byť naplnená aplikácia. Ja som vám povedal v predchádzajúcom vstupe. Nemáte vyriešené databázy, nemáte vyriešenú kontrolu osôb, nemáte vyriešenú, vyriešené databázy osôb, ktoré sú potenciálnymi nosičmi, nemáte urobenú žiadnu kontrolu osôb, ktoré sú v domácej karanténe. Idete to riešiť, idete to riešiť iba čisto jednou aplikáciou, o ktorej vám všetci povedali, ak si ja nechám mobil doma, ak si kúpim anonymnú kartu, tak jednoducho ma neodsledujete. Ako idete stále na dobrovoľnej báze a toto v tomto stave už nie je možné.
Čiže opakujem, tento váš návrh zákona je píár akciou pre vývoj jednej aplikácie, ktorou sa chcete prikryť, lebo neviete, čo máte ďalej robiť. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

25.3.2020 o 14:03 hod.

Ing. CSc.

Ľubomír Petrák

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video