79. schôdza

8.12.2022 - 12.12.2022
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

12.12.2022 o 11:55 hod.

Mgr.

Peter Pollák

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Uvádzajúci uvádza bod 11:55

Milan Potocký
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Pán poslanec Cmorej, ja mám taký pocit, že ešte sa nenarodil taký premiér, ktorý by vyhovoval strane SaS. Tak na jednej strane keď bol premiérom pán Igor Matovič, tak to bol veľmi tvrdohlavý, s tým sa nedalo spolupracovať, musel padnúť. Potom ho nahradil človek, ktorý, je všeobecne známe, že Eduard Heger je mimoriadne tolerantný a trpezlivý človek, ktorý sa snaží obrusovať hrany a snaží sa spájať ľudí, ten je pre vás mäkký, ten vám nevyhovuje.
A výsledok tohto vášho ťaženia, ktorý teraz predvádzate, o odvolávaní vlády Eduarda Hegera bude ten, že premiérom bude pravdepodobne pán Fico, tak to vychádza aj podľa preferencií, taká je tvrdá realita.
Tak toto je ten váš prirodzený a najlepší premiér, po ktorom túžite, keď títo dvaja vám vadili?
Skryt prepis

Uvádzajúci uvádza bod

12.12.2022 o 11:55 hod.

Milan Potocký

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

11:55

Jana Bittó Cigániková
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Peťo, prosím ťa, povedz hlavne kolegom, lebo ja neviem, jak z toho tvojho prejavu toto im mohlo vzísť, a aj verejnosti, že v žiadnom prípade my sa neplánujeme ani, ani akože v akejkoľvek verzii vrátiť do tejto vlády spolu s OĽANO.
My už sme pochopili, ako si veľmi dobre podotkol, že tam v podstate nie je nikto, kto by tam dokázal v podstate robiť čokoľvek s tým, čo si zmyslí Igor Matovič, a teda vlastne aj čo si zmyslí Boris Kollár, pretože, samozrejme, to, čo chce robiť Igor Matovič, je závislé od Borisa Kollára, a preto teda sa takto navzájom táto dvojka podporuje. No v žiadnom prípade, my aby sme tu sedeli, aby sme sa tu hanbili jak psi, že robíme presný opak toho, čo sme ľuďom sľubovali? Tak toto teda určite SaS-ka nie je, že tu budem sa pozerať, jak sa tu schvaľuje, a ešte sa spolupodieľať, jak sa tu schvaľuje Žilinkovi, že používa 363 pri každej jednej exponovanej kauze, pri tých kauzách, kde táto akože koalícia mala byť zárukou, že to bude inak. No krásne je to inak, akurát tak zle mi je z toho.
V žiadnom prípade sa nebudeme vracať do vlády, ktorá rozhadzuje peniaze spôsobom, že zobere 200 eur šičke z Brezna a dá ich deťom, matkám detí Borisa Kollára alebo aj mojim deťom s poslaneckým platom, však to je, to je na hanbu sveta. Najvyšší dlh v histórii, v žiadnom prípade sa sem nebudeme vracať.
Prosím ťa, Peter, toto úplne jasne chcem, aby zaznelo, a ty to, prosím ťa, potvrď, nech je to v akejkoľvek verzii.
A čo sa týka toho, že mohlo to byť, nemusela byť táto vláda vôbec menšinová. No áno, presne tak, ako si povedal, tam stačilo, keby Edo niečo urobil, niečo iné, ako je tie pekné vajatavé reči, ktoré sále vedú, prázdne. Napríklad stačilo povedať, no moji zlatí, keď to takto bude pokračovať, tak jednoducho ja tu premiérom nebudem. Stačilo len týmto pohroziť, ja toto zakrývať nebudem, keď už mám byť toho tvárou, tak chcem byť tvárou niečoho, na čo môžem byť hrdý, a nie niečoho, za čo sa musím hanbiť.
Ale toto Edo Heger v živote nedokázal, hlavne že tu dokazuje patetické reči.
Skryt prepis

12.12.2022 o 11:55 hod.

Mgr. MBA

Jana Bittó Cigániková

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

11:55

Peter Pollák
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pán podpredseda. Ja by som len chcel vlastne urobiť taký rešerš, keďže Peter Cmorej bol ako posledný prihlásený do písomnej rozpravy.
A aj táto rozprava vlastne podčiarkuje všetky tie argumenty plné osobných útokov celej SaS-ky a vlastne toto sú argumenty, kvôli ktorým chcú zase uvrhnúť Slovensko do rúk mafie, teraz okorenenú aj o to, že zrejme v ďalšej vláde budú aj fašisti.
Ja chcem vyzvať aj verejnosť, nech si pozrie všetky tie rozpravy faktické od členov SaS, ktorí argumentovali, prečo by táto vláda mala padnúť, plné osobných invektív, urážania, nadávania či premiérovi, alebo Igorovi Matovičovi, alebo aj nám poslancom, či to bolo v minulosti, napríklad aj mne pán Peter Cmorej vynadal do psov a ja som mu odpustil. Ja sa neznížim určite na takúto úroveň. On zo seba robí takého tieňového Jozefa Mihála, ale na to, aby bol ako Jozef Mihál, tak musí aspoň dorásť do nejakej tej úrovne, aby mohol argumentovať nie osobne... (Reakcia z pléna.) Tíško, pani. Môžte mi vrátiť čas, lebo mi skáče do reči? (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Blanár, Juraj, podpredseda NR SR
Poprosím, pani poslankyňa, nechajte hovoriť pána poslanca. (Reakcie z pléna.)

Pollák, Peter, poslanec NR SR
Ďakujem pekne, pán podpredseda. (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Blanár, Juraj, podpredseda NR SR
Poprosím, vráťte pánovi poslancovi. Pán poslanec Pročko, poprosím vás, pokoj. (Ruch v sále.) Aj, pani, pani Cigániková, poprosím vás, pokoj.
Pán Pollák máte slovo.

Pollák, Peter, poslanec NR SR
Ďakujem pekne, pán podpredseda, vážim si to.
Ja už aj budem končiť a chcem vyzvať aj voličov SaS, nech si pozrú všetky tie rozpravy faktické a nech otvoria oči aj oni, lebo určite ani oni si nepredstavovali to, v akej situácii je SaS, a určite ani oni nechcú, aby ich hlas, ktorý odovzdali strane SaS, bol nevypočutý. Oni by si radi predstavovali, ich hlas aby bol vypočutý tým, že budú sa s nami podieľať na vládnutí, tak ako sme začali v roku 2020. A zrejme to bolo asi aj všetko.
Chcem ešte raz povedať, že tieto argumenty, ktoré tu predostrela strana SaS, tak boli plno osobných útokov a invektív.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

12.12.2022 o 11:55 hod.

Mgr.

Peter Pollák

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

11:55

Miloš Svrček
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán poslanec, spomenul si, že Matovič už nie je na programe dňa alebo nikoho nezaujíma, že je to taká osôbka, ktorá nikoho nezaujíma. Ale potom máte nejakú schizofréniu v poslaneckom klube, lebo tvoji kolegovia v rozprave vystúpili, že Matovič je jeden z hlavných problémov a dôvodov na odvolávanie tejto vlády. Tak potom tomu nerozumieme.
A čo sa týka toho nájomného bývania, neviem, potom načo ste podpisovali programového vyhlásenie vlády, lebo v program... v PVV-čku sa písalo v segmente nájomného bývania, že to bude jedna z hlavných tém, ktorá sa bude riešiť, aby sme presadili v rámci volebného programu tento segment. A ja chápem, že stále útočíš, však prešli sme si prvým, druhým, tretím čítaním. Prešli sme si celým tým procesom aj v pracovných skupinách.
Poznám tvoje argumenty, ale zase ako nechápem tvojej logike. Ako všade v Európe tu funguje segment nájomného bývania, funguje už desiatky rokov v Rakúsku, v Nemecku, Švajčiarsku. Na Slovensku to fungovať nemôže. Áno, spomenul si podpis dvoch investorských zmlúv, investičných zmlúv za 1,5 mld. eur. Ďalej v hre sú 4 mld., ale bez prijatia toho zákona by sme sa nebavili o žiadnej 1,5 mld. alebo o 4 mld., alebo o ďalších miliardách, v rámci ktorých vieme vystavať nájomné byty pre ľudí, ktorí si nemôžu dovoliť bežné hypotéky.
Čo sa týka detského ombudsmana, absolútne som nepochopil argument, že ako, čo je to za argumentácia, že Peťo Pčolinský odišiel z koaličnej rady, už sa mu tam nechcelo sedieť. Keď si predstavím a keď si pamätám, keď som bol na tých koaličných radách a keď som videl, že koľko vaši zástupcovia, napríklad váš predseda prišiel na pár minút a potom odišiel a už ho nebolo vidno, ale pokračovali sme ďalej. Tak akože ideme touto logikou, idete touto argumentáciou? Nehnevaj sa, toto tu nepatrí.
Skryt prepis

12.12.2022 o 11:55 hod.

JUDr. Mgr. PhD., LL.M.

Miloš Svrček

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

11:55

Eduard Kočiš
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pekne ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Výčitky medzi jedným ješitným a druhým ohrnutým bývalým vládnym a koaličným partnerom už naozaj by mohli skončiť. A pevne verím, že táto rozprava, v ktorej bolo už asi povedané všetko, OĽANO a SaS si na seba navzájom vykričali asi všetko, čo mohlo byť verejnosti publikovateľné.
Ale ja sa chcem skôr vrátiť k tomu, čo ste povedali, pán kolega, vo svojej rozprave. Súhlasím si tým, že bábkový premiér Eduard Heger nie je vhodným adeptom na túto funkciu, aj keď vystriedal premiéra medzinárodnej hanby Igora Matoviča. Čiže horšie nahradilo zlo, alebo zlo nahradilo ešte väčšie zlo. Takže to je absolútne a úplne jedno.
To, že OĽANO získalo taký silný a taký naozaj vysoký mandát vo voľbách v roku 2020, prečo sa tak stalo, kvôli čomu k tomu došlo, to už nechajme na historikov alebo na hysterikov, nech sa k tejto problematike a k tejto situácii vyjadria. Ale problematika je nasledovná.
Zjavne tieto topánky, ktoré našiel Igor Matovič na úrade vlády, ho značne tlačili a tie topánky, ktoré potom prevzal Eduard Heger, tak tie mu boli veľmi voľné. Čiže pokus A, pokus B, vôbec na seba nenadväzujúce dva elementy alebo dva segmenty, ktoré mali riadiť alebo byť nejakým čelným predstaviteľom vlády, si medzi sebou vôbec nesadli a je naozaj veľmi ťažké byť vo vláde s niekým, kto je tak to seba zahľadený a presadzuje iba svoj názor, ako je Igor Matovič, a zároveň je veľmi ťažké byť vo vláde s niekým, kto je natoľko ješitný ako Richard Sulík v niektorých veciach, čiže tieto dva kamene na seba naozaj museli v značnom čase a na prístojnom miesto naraziť, a preto je to rozpad tejto vládnej koalície.
A pevne verím, že zajtra tento marazmus ukončíme.
Skryt prepis

12.12.2022 o 11:55 hod.

PhDr.

Eduard Kočiš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

11:55

Jozef Pročko
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. No absolútne s tebou nesúhlasím ani v jednom bode. Ty si urobil z Hegera bábka... bábku, lúzra. Fakt, Peter, to, čo si predviedol, je hodné fašistickej propagandy politickej Suju a Mazureka. To, čo si teraz zo seba vychrlil.
Spomínal si jeho zdravotný stav. No ako naozaj kedykoľvek sa môže ísť dať vyšetriť ktorýkoľvek z poslancov. Ale keď máš podozrenie o zdravotnom stave, keď už nič iné, len zdravotný stav spomínaš. Toto robí fašista Suja, lebo ľudí nemôže inak dehonestovať, len takto. Nijako inak, len takto.
Dvadsaťpäťkrát si spomenul Igora Matoviča! Dvadsaťpäťkrát! Dvadsaťpäťkrát. A odvolávaš vládu Eda Hegera.
Edo Heger, ja ho poznám najdlhšie. Edo Heger, sám si povedal, že chodil k vám na tie kluby, áno, chodil. U nás to nie je v klube také, ako povie Rišo Sulík, že budete hlasovať všetci tak, a hlasujete. Ja som ešte ani na jednom klube u nás nezažil, že by Matovič bol povedal, že takto budete hlasovať. To nikdy nebolo a nikdy by som tam nebol, keby toto bol raz povedal. U vás ste hlasovali o tom, že či idete povaliť túto vládu? Mnohí z vás neboli za to, ale väčšina rozhodla, tak idete všetci hlasovať ako povie Rišo Sulík. Celé to je naozaj o tom, že Rišo to... pokazil to! Naozaj pokazil.
Tá osobná nenávisť, čo voči sebe má Matovič a Sulík, ovplyvňuje aj vás. Samozrejme, že vás ovplyvňuje. Čo je, Matovič je stredobod vesmíru?! Edo Heger je veľmi čestný, veľmi spravodlivý, veľmi slušný človek. Ja som ho ako premiéra nezažil, že by bol bábka. To je klamstvo a lož. Používate naozaj fašistické propagandistické klamstvá, len aby ste, len aby ste teraz zachránili situáciu.
A Benčíka si ja neviem predstaviť vedľa Suju.
Skryt prepis

12.12.2022 o 11:55 hod.

Mgr.

Jozef Pročko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

12:10

Peter Cmorej
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
No, kolegovia, v tých teda vecnejších reakciách ste sa zmohli iba na strašenie, že po vás príde ešte niečo horšie, tak to je naozaj dosť málo.
Peťo Pollák, si povedal, že som ti nadával do psov. No tak toto sa chcem ohradiť, to bolo tak, že mali sme tu, myslím, že odvolávanie Igora Matoviča, ja som vystupoval vo faktickej a ty si tu po mne, po mne niečo ziapal, a ja som teda poprosil predsedajúceho, že, že či si psíka môžu uviazať na reťaz. Takže ja som ťa, ja som ti nenadával do psíkov. Ale som rád, že už sa potom si to viacej neopakoval, takže ja teda som rád, že si si vstúpil do svedomia a už si tak ďalej nevystupoval.
No, Janka, no, samozrejme, že sa nikam nebudeme vracať (povedané so smiechom) do, do vlády s týmito. Však to je totálna neschopnosť a už to, že sme boli toho súčasťou rok a pol, nám dosť poškodilo.
Jožko Pročko, no ty si ešte zbytočnejší ako Edo.
A ešte teda ku premiérovi, ak to môžem zakončiť, tak mňa Edo Heger sklamal nielen ako človeka, ale aj ako politika, lebo ja som teda do politiky išiel s tým, že chcem zlepšiť život na Slovensku, lebo nechcem odtiaľto odchádzať, ja to tu mám rád. A tieto tri roky sú pre mňa strašne frustrujúce. Ja som mal celkom dobrý život mimo parlamentu a môj život sa teda výrazne zhoršil a to je práve kvôli tomu, s kým sme teda, s kým nás, žiaľbohu, volič odsúdil spolupracovať a naozaj takú mieru nekompetentnosti, a akú ste vy predviedli, akú stále predvádzate, to, že neviete si za ničím stáť, nie ste že absolútne žiadne osobnosti, tak to sme naozaj neočakávali.
Skryt prepis

12.12.2022 o 12:10 hod.

Mgr. Ing.

Peter Cmorej

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 12:10

Miroslav Suja
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán podpredseda. Na úvod by som chcel sa vyjadriť k tomu, že poslanci hnutia REPUBLIKA podporia návrh na vyslovenie nedôvery vláde Igora Matoviča v zastúpení bábky Hegera. Je úplne jedno, kto toto predkladá, táto vláda je jedna veľká katastrofa, ktorá čím skôr skončí, tým menej škôd napácha občanom Slovenskej republiky.
Teraz by som sa vyjadril k viacerým vystupujúcim, ktorí tu vystúpili, lebo nechcel som reagovať, ale nedá mi. Mne sa páči napríklad návrh SaS-ky, ktorý padol, a vravím, že budem hlasovať zaň, ale aj páčia mi tie vyjadrenia, ako oni bojujú proti korupcii. No ja by som im chcel trošku pripomenúť niektoré veci.
Páni zo SaS-ky, ako ste hlasovali pri Mikulcovi, Mikulcovi, ktorého obvinil nie nejaký pofidérny svedok, ale normálny svedok, že zobral 100-tisíc euro úplatok? No ako ste hlasovali, páni zo SaS-ky, pred týždňom? A vám rovno poviem, osem z vás sa alibisticky zdržalo alebo nehlasovalo, osem z vás. Stačilo päť hlasov na to, aby sme sa zbavili Miukulca, toho Mikulca, ktorý kryje všetky tie Matovičove prešľapy, všetky tie zlodejstvá. Toho istého Mikulca sme sa mohli zbaviť, ktorý kryje Matoviča, toho, ktorého vy teraz odvolávate. Ja neviem, prečo sa, prečo nehlasoval pán Dostál, pán Hattas, pán Lehotský, pán Osuský, Benčík.
Pán Benčík, však vy ste alebo prezentujete sa, vy sa prezentuje ako človek, ktorý bojuje proti korupcii, proti neprávu. A podľa vás Mikulec nestál za odvolanie? Teraz ako celá vláda áno, ale ako samostatne nie? Luciak takisto, Marcinková, Ledecký. Títo ôsmi zo SaS-ky podržali Mikulca vo vláde. Už sme mohli mať spolovice vyhraté. Mohli sme sa zbaviť tejto paródie na vládu a mohli ste sa tu pokúšať vytvoriť novú, keď nechcete predčasné voľby. Je to jedno s kým. My by sme ju s vami nikdy netvorili. Ja si neviem predstaviť, že ja by som sedel niekde vedľa nejakého Benčíka. To ja si neviem predstaviť, fakt. Takže asi tak.
Že ste podržali Kolíkovú, podvodníčku, áno, beriem to, lebo je od vás. Ja viem, že máte v SaS-ke dvojaký meter. Aj napriek tomu, že Matovič, premiér, vyhlásil, že vy ste ten podvod spáchala, pani Kolíková: „Mária, ty si ten podvod spáchala.“ Tak vy ste podržali podvodníčku, to beriem. Ale Mikulca? Alebo to bol obchod, že vy podržíte podvodníčku a oni vám a vy zase ich Mikulca. Hm? Ale necháme to na voličov, nech si to vyhodnotia sami, nechcem špekulovať. Toto hovorím, čo, ako to vnímam ja. SaS-ka dala návrh na odvolanie vlády. Ale viete, čo je zaujímavé? Keď sa tento váš návrh mal prerokovať vo výbore, tak ani jeden váš člen tam neprišiel, ani jeden nominant SaS-ky tam neprišiel. A teraz neviem, či ste tam dvaja, alebo traja, a kvôli tomu ten výbor nebol nebol uznášaniaschopný. Vy idete odvolávať vládu, na váš návrh sa zvolá výbor, lebo sa musí, a ani jeden váš člen tam nepríde? Čo to za hru zasa hráte v SaS-ke? Ja som nepočul od pani poslankyne Cigánikovej, keď tu mala dneska, keď bola v rozprave, že by vyčítala jednému, a čo len jednému zo svojich kolegov, že prečo nebol na tom výbore. Ona dokáže vyčítať Urbanovi, že prišiel na výbor a že bol uznášaniaschopný. Ale že ani jeden váš človek neprišiel na výbor, na váš výbor, ktorý ste vy zvolali kvôli vám, to som nepočul od nej výčitky. Ale to máme zasa ten dvojaký meter. SaS-kA a poslanci hnutia REPUBLIKA. My keď vyčítame, tak vyčítame rovnako všetkým.
Tuto kolega Šefčík, zasa tu nie je, hovoril niečo... (Reakcia z pléna.) Aha, prepáčte, ospravedlňujme sa. Vy ste tak... vy ste taký bezvýznamný, že som si vás ani nevšimol, tak sa ospravedlňujem a ospravedlňujem sa. Takže kolega Šefčík tu je.
Vy ste tu hovoril, pán Šefčík, o šikanovaní políciou. O šikanovaní políciou vy hovoríte, vy z OĽANO? Vy, čo ste na najvyššiu úroveň, ako sa dá, dosiahli šikanovanie políciou? Vy, čo používate policajtov na to, aby brali deti známych vašich oponentov, aby na nich vyvíjali nátlak? Toto vy dokážete povedať? Čo už horšie polícia nemohla klesnúť? Čo máte ministra vnútra najhoršieho od Márie Terézie? To už ani horší nemôže byť a on ide povedať niečo o šikanovaní políciou?!
A pozrite sa, Jožko sa ako vyškiera. Jožko, paráda, že? Ten istý Pročko, čo sa mi tamto vyhrážal, že Suja, ty pôjdeš sedieť. Vy ste to pozdvihli naozaj na úroveň. A ešte potom tu ide tento istý, čo som ho posledne menoval, čo je fakt zrelý niekde na ústavnú liečbu, hovoriť, že Sulík sa stretával s Kočnerom. Ale už zabudne povedať, že aj Matovič sa stretával s Kočnerom. Mne sa to tak páči na vás, tak sa mi to páči. Matovič, ten sa nestretával s Kočnerom? Matovič, ten nepovalil Radičovej vládu? Nie. Vidíte? Točí hlavou ako on. (Povedané so smiechom.) Na kolotočoch tie figúrky.
Takže, vážení kolegovia, je mi na smiech, keď počúvam ako niektorí sa tu vyjadrujete, ako bohujete za demokraciu, akí ste protikorupční, a pritom vaše činy a hlasovania hovoria o úplne niečom inom. Vy sa tak bojíte o tie svoje miesta, že ešte pustíte aj fámu, aby ste prekryli toto odvolávanie vlády, že Suja s Orbánom pred... Suja s Urbanom (povedané so smiechom) predkladá zákon, Suja s Urbanom predkladá zákon o povinnom očkovaní. No Suja s Urbanom nepredkladal, nepredkladá a nebude nikdy predkladať žiaden zákon o hocijakom povinnom očkovaní alebo liečení a podobne, takže tento pokus bol chabý, tak ako je chabý výstup nášho miestneho zabávača a paródiu na poslanca Jožka Pročka.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

12.12.2022 o 12:10 hod.

PaedDr. Mgr.

Miroslav Suja

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12:10

Ján Benčík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pán predsedajúci. Aby sa to pre vždy vysvetlilo, vysvetlím, prečo som nehlasoval za návrh na vyslovenie nedôvery Romanovi Mikulcovi.
Nebolo to preto, že by som pána ministra Mikulca považoval za kompetentného ministra. Signály o jeho nekompetentnosti dorazili dokonca aj do klubu OĽANO, ktorý ho nominoval, a viacero poslancov samotného tohoto klubu nie je schop... spokojných s jeho prácou.
Ale hlavnými dvomi dôvodmi, prečo za to nehlasoval, bolo to, že v odôvodnení mu je vyčítané, sú mu vyčítané údajné zlyhania vedúce k hrubému zneužívaniu trestného práva na boj s opozíciou, porušovaniu princípov právneho štátu. Toto je pre mňa dôvod absolútne falošný a nepravdivý, pretože k ničomu takémuto nedochádza, práve naopak, toto je niečo, čo si ja práve na ministerstve vnútra a na orgánoch činných v trestnom konaní cením.
A druhým, nemenej vážnym dôvodom bolo, že pod návrh na odvolanie boli podpisy poslancov ako Miroslav Suja či Miroslav Mazurek.
Za návrhy, ktoré pod... ktoré podpíšu, ktoré sa podpíšu takíto ľudia, ja hlasovať nikdy nebudem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.12.2022 o 12:10 hod.

Ján Benčík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12:10

Jozef Pročko
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán Suja, nikdy v živote som nepovedal, že pôjdete sedieť, nikdy v živote. Vy ste fakt, vy ste taký klamár, vy ste naozaj klamár. Ak mi ukážete, kde som to povedal, ja odídem odtiaľto, z tohto parlamentu a dávam vám svoje slovo. Ale keď to neukážete, choďte preč vy. Buďte chlap. Vy tu obviňujete kolegyňu Tabákovú a potom sa jej ospravedlňujete. Vy ste fakt človek, vy si myslíte, že táto imunita, imunita vám zaručuje to, že môžete rozprávať, čo chcete?
Vy dehonestujete ľudí, urážate ľudí. Teraz ste povedali v úvode, že táto vláda zlodejov. No tak, keď máte vedomosť, že to je zlodejov, ja neviem, že by ste vy podali nejaké trestné oznámenie za niečo, čo táto vláda spáchala. Ale vy tu si tie vaše, tu si tie vaše fašisticko-populistické kecy pridáte. Potom si spravíte videjko, potom si spravíte video o tom, aký ste vy bojovník. Vy, vy bojujete proti Mikulcovi preto, lebo ste obvinený NAKA, NAKA, že ste ukrad... že ste, vy ste obvinený NAKA za to, že ste predali za jedno euro 103 kusov techniky! A keď si normálny človek pozrie, čo ste predali ako šrot, čo ste predali ako šrot, keď len sedem kusov tej techniky má vyššiu hodnotu ako 30-tisíc euro! Čo ste vy robili počas župy ako, ako obyčajný zamestnanec, čo ste vy tam stvárali, aké, aké veci, toto je to!
Ale viete, vy rozprávate o nás, že sme zlodeji. No tak, keď je niekto od nás zlodej, tak dajte trestné oznámenie! No nie. Vy tu budete rozprávať o Šefčíkovi, že je úbohý, že je zbytočný, o nás, že sme psychopati. Nič iné neviete, Suja, nič iné neviete, pretože toto je to vaše, šíriť nenávisť.
A opakujem ešte raz. To čo robíte, ten Boh vidí, naozaj tá karma, fakt to vidí. A ja verím, že každý dostane to, čo si zaslúži. Aj vy, Suja.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.12.2022 o 12:10 hod.

Mgr.

Jozef Pročko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video