48. schôdza

19.10.2021 - 12.11.2021
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Uvádzajúci uvádza bod

12.11.2021 o 13:57 hod.

Mgr.

Mária Kolíková

 
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Uvádzajúci uvádza bod 13:57

Mária Kolíková
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážené panie poslankyne, vážení páni poslanci, s ohľadom na to, čo tu odznieva, tak ja si dovolím zopakovať to, čo už bolo niekoľkokrát opakované.
Aké sú benefity očkovania? Svetová zdravotnícka organizácia:
- ochrana pred ochorením ako výsledok imunitnej odpovede pred vírusom COVID-19,
- zníženie rizika rozvoja ochorenia a jeho následkov,
- imunita pomáha bojovať proti vírusu,
- ak ste očkovaní, chránite aj okolie, pretože ste chránení, aby ste sa nakazili, a je menej pravdepodobné, aby ste nakazili ďalších.
A teraz zopár čísiel, aktuálnych zo Slovenska. Včera zomrelo 43 ľudí na COVID-19. Ak predpokladáme, že všetci boli hospitalizovaní na umelej pľúcnej ventilácii, jedna pľúcna ventilácia stojí približne okolo 12-tisíc eur, stálo nás to 516-tisíc eur. Z toho očkovaný a neočkovaný pomer je 80 % neočkovaných, 20 % z toho očkovaných. Ak sú ľudia na umelej pľúcnej ventilácii, je veľká pravdepodobnosť, že 76 % z nich umrie. Ak vy tu tvrdíte a popierate stále, že očkovanie je nástroj k tomu, aby sme chránili ľudí, klamete sami seba a ohrozujete ostatných ľudí.
Skryt prepis

Uvádzajúci uvádza bod

12.11.2021 o 13:57 hod.

Mgr.

Mária Kolíková

 
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 13:59

Milan Mazurek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Viete, okrem toho, že mi nesmierne vadí to, že nám vládne takáto fašistická svoloč, tak mi vadia dve zásadné veci. Jedna je tá neuveriteľná miera pokrytectva, ktorú tu opäť zase predviedol aj ten, ktorý teraz tu sedí (zaznenie gongu) na mieste spravodajcu, pán Šefčík, ktorý tu začal moralizovať nad tým, ako si niekto dovolí tu robiť nejaké vtipné gestá, že či sa z toho smejú aj tí ľudia, ktorí sú v nemocniciach, aj tí zdravotníci, ktorí sú v nemocniciach.
Ja by som to všetko bral, pán Šefčík, keby vaša kolegyňa Monika Kozelová nezverejnila na svojom Facebooku karikatúru, na ktorej leží človek na ventilácii a pri ňom stojí zdravotná sestra a hovorí mu, že: „Viete, vám nezaočkovaným púšťame hudbu. Vyberte si Landu alebo Csákovú.“ Pani Kozelová, ktorá ma taktiež problémy so svojím zdravotným stavom, vieme, že je obézna a že je fajčiarka, reálne uráža ľudí a vysmieva sa z ťažkého zdravotného stavu a robí si srandu z ľudí, ktorí skončili na pľúcnej ventilácii. Normálne ich hanobí, smeje sa z nich len preto, že sa rozhodli neočkovať. A vy tu budete moralizovať? Vy už láskavo neotvárajte ústa, lebo čo poviete, je kravina alebo urážka, alebo pokrytectvo.
Druhý extrémista a neuveriteľne drzý človek je pán Osuský, ktorý si dovolil povedať, že pán Luc Montagnier je senilný a nevie, čo rozpráva, že držiteľ Nobelovej ceny a obhajca, objaviteľ vírusu HIV je, skrátka, senilný, nepočúvajte ho. Pán Osuský má vo všetkom pravdu. (Reakcia z pléna.) Mirko, buď ticho, lebo nikoho nezaujíma, čo hovoríš.
Poviem vám tri zásadné mená, tri mená, to bude úplne stačiť.
Stefan Hockertz, najväčší nemecký odborník na vakcíny, človek, ktorý vzdelaním predčí všetkých, ktorí tu sedíme, človek, ktorý celý život pracuje na vývoji a výrobe vakcín, povedal, že tieto mRNA vakcíny by ani nenazýval vakcínami, ale profylaktickou génovou terapiou. Stefan Hockertz. Jednoducho vyhľadateľné pre všetkých.
Jaroslav Turánek, najväčší český odborník na vakcinológiu, akého viete nájsť. V roku 2019 mu, tuším, Česká akadémia vied udelila vyznamenanie Najlepšieho vedca vo svojom obore. Tento človek povedal, že mRNA vakcíny v sebe majú prvky génovej terapie a že sa nediví nikomu, kto tieto vakcíny odoprie, kto ich nechce, pretože ani on netuší, aké dlhodobé negatívne účinky po rokoch sa pri týchto vakcínach môžu prejaviť a že ako človek, ktorý desiatky a desiatky rokov ako najväčšia autorita vakcinológie v Českej republike nevie sa za tieto vakcíny zaručiť a nemôže povedať, že sú bezpečné.
Jiří Beran, autor prvého vakcinačného pasu na tejto planéte, najväčšia česká kapacita v oblasti epidemiológie, neodporúča očkovať mladých ľudí a je zástanca dobrovoľného očkovania, pričom tvrdí, že očkovanie môže mať istý význam len pri rizikových osobách a pri starších ľuďoch a odmieta lockdowny, odmieta celoplošné zatváranie ekonomiky.
Teraz tu príde nejaký Mirko Žiak a povie: „To sú všetko hoaxeri, podvodníci, to sú falzifikátori údajov, to sú ľudia, ktorých nemusíme počúvať.“ Najväčšie kapacity vo svojich oboroch sú pre týchto šarlatánov a klaunov dezoláti, podvodníci.
A viete, čomu nasvedčuje, že tejto vakcíne ja nikdy nebudem veriť? Že keď Jaroslav Turánek (zaznievanie gongu) ako najväčší odborník na vakcinológiu v Českej republike natočil rozhovor pre Nadačný fond českého národa alebo Nadační fond svědomí národa, kde povedal tieto závažné veci, YouTube aj Facebook toto video zmazali, vraj šíri zdravotnícke dezinformácie. (Reakcia z pléna.)
Vy, géniovia, jak povedal pán Žiak, teraz, že logicky, budú tvrdiť, že najväčší odborník na vakcinológiu je vraj (reakcie z pléna) šíriteľ dezinformácií... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Laurenčík, Milan, podpredseda NR SR
Pán poslanec Žiak, fakt prestaňte vykrikovať!

Mazurek, Milan, poslanec NR SR
To, že pán poslanec Žiak je normálny idiot, to tu všetci vieme. Ale to, že tento idiot nazve Jaroslava Turáneka hoaxerom, šíriteľom hoaxov, zatlieska tomu, že YouTube mu zmazal video, to nasvedčuje tej skutočnosti, nie teraz o jeho inteligencii, o tom sa nebavíme, že tu sa potiera legitímna vedecká diskusia. Ak sa tu objaví vedec, hoc´ celý život pracuje v tom obore, hoc´ mu môžete vďačiť za množstvo vakcín, ktoré na tomto svete sú, a vy ho zmažete, zakážete a debilko sa tu bude z neho vysmievať, tak potom nehovorte ľuďom, že vám majú veriť. Nehovorte ľuďom, že si majú byť istí, že tá vakcína je dobrá, keď špičkový odborník tvrdí, že nemusí byť dobrá a že z nej môžu vyplývať riziká, a preto ja tomu neverím.
Ja sa snažím starať o svoje zdravie, snažím sa pracovať na svojom zdraví a ja si tú vakcínu pichnúť nenechám. Nenechám ani za svet. A odmietam, aby ste mi vy vstupovali do svedomia. A odmietam ja vstupovať do svedomia komukoľvek z vás. Ak si ju necháte pichnúť, nechajte. Je to vaše slobodné rozhodnutie.
Ale ak mi takéto kapacity povedia, že o pár rokov môžu mať tieto vakcíny rôzne negatívne účinky, ktoré dnes nevieme zmerať, tak ja budem bystriť pozornosť a budem sa snažiť zodpovedne rozhodne rozhodovať a zvažovať riziká. Zvažovať si percentuálnu šancu, že s mojím zdravotným stavom a s mojím vekom môžem mať v tejto chorobe vážne problémy a zvažovať si možnosť rizika nejakej myokarditídy a nejakých vecí, ktoré teraz poznáme z vakcíny v tejto mojej vekovej kategórii. A doprajem každému občanovi Slovenskej republiky, aby si to takto mohol zvážiť na svojom zdraví sám.
Nie som ako vy, že budem dehonestovať neočkovaných ľudí. Nie som ako vy, aby som vstupoval im do svedomia a hovoril, čo je správne. A nie som ako vy, aby som sa vysmieval z ľudí, ktorí celý život tvrdo pracujú na svojom vzdelaní a tvrdo budujú informácie o všetkých týchto záležitostiach.
Hovoríte o tom, že jediná cesta je očkovanie a práve preto zavádzate tieto opatrenia. Ani jeden z vás, ani jeden z vás nepovedal, ako konkrétne budú mať tieto zákonné normy, ktoré ste tu priniesli, vplyv na zlepšenie situácie v zdravotníctve. Vyhýbate sa. Každý jeden z vás sa vyhýbate informáciám o tom, čo urobíte so zdravotníctvom, čo ste robili celé leto, čo ste robili minulé leto, akým spôsobom ste zdravotníctvo zlepšili. Zásadne sa vyhýbate akémukoľvek informovaniu o tom, ako budete pacientov liečiť, ale zmôžete sa len na to, ako obmedzíte zdravých ľudí, ako ich budete šikanovať, aké nariadenia uvalíte na zamestnávateľov, ako budete drviť túto spoločnosť a udupávať ju do zeme, ako budete ľuďom neustále brať ich práva a slobody, ale nepoviete nám jeden konkrétny jav, jeden konkrétny fakt, jednu konkrétnu štúdiu a výsledok, na základe čoho by to malo prispieť k zlepšeniu situácie v zdravotníctve.
Ja ako občan Slovenskej republiky, ako poslanec, ktorý tu bojoval proti tým opatreniam minulý rok, som videl, že aj napriek tomu, že ste zavádzali lockdowny, že ste zavádzali celoplošné testovania, že ste zatvárali prevádzky, zatvárali školy, najdlhšie zatvorené školy v celej Európe, ste dosiahli najväčšie čísla.
A dnes tu vy opäť predkladáte ešte tvrdšie zatváranie, ešte tvrdšie obmedzovanie a tvrdíte nám, že to vraj bude mať význam. A ja sa pýtam, na základe čoho vám máme veriť? Na základe čoho máme byť presvedčení o tom, že opakovanie toho istého vždy prinesie iný výsledok?!
Viete, toto je definícia šialenstva a na tomto sa mi podieľať nechceme. My odmietame toto. Každý jeden z opozičných poslancov vám tu rád podporí čokoľvek, čo zlepší kvalitu zdravotníctva, čo zlepší pozíciu lekárov, čo zlepší liečbu ľudí, ktorí sa dostanú do ťažkého stavu. Každý jeden z nás vám tu pomôže v tom zahlasovať alebo podporiť akúkoľvek zmenu, ktorá môže zlepšiť aj tú situáciu, o ktorej som tu hovoril dnes doobeda, že keď sa dvaja ľudia s ťažším priebehom obrátia na svojho obvodného lekára, ako im to povie Národné centrum zdravotníckych informácií, aby im vybavil protilátky, tak ten ani nevie, ako to má urobiť alebo čo to má znamenať.
Vidíte, že vám ten systém nefunguje, a idete na to z úplne opačného konca. Idete na to z opačného konca. Šikanujete, ubližujete zdravým a ekonomicky produktívnym, devastujete ekonomiku, ľuďom na Slovensku chcete odnímať živnostenské oprávnenia, zakazovať podnikať a zatvárať podniky a aj napriek tomu nepoviete slovo, jedno jediné slovo, akým spôsobom budete riešiť zdravotníctvo. Nič.
Pani ministerka sa tu zmôže akurát na znôšku urážok a obhajobu niekoho, ako je Benčík. To je celé, čo ste predviedli. Absolútne nič. Nechcete nám nič povedať, lebo nič neviete, lebo tápate, lebo si myslíte, že keď budeme robiť to, čo v Rakúsku, no tak budeme dobre.
Viete, bol to, tuším, Žiak alebo tiež iný génius, ktorý povedal, že keď sa zaočkujeme tak ako v Dánsku, tak zrušíme všetky opatrenia. A čo robí dnes Dánsko? Portugalsko, Izrael, Singapur, Amsterdam – Holandsko, Belgicko? Zrušili opatrenia? Majú prázdne nemocnice? Žijú slobodne? Zase idú v tých opatreniach donekonečna, pretože vraj tie vakcíny nefungujú proti novým mutáciám, vraj tie vakcíny nie sú tak účinné, tak tretia, štvrtá, piata, päťdesiata dávka. A vy sa divíte ľuďom, že toto nechcú prijať?
Ľudia sa pýtajú samých seba, prečo asi výrobcovia týchto vakcín nechcú prijímať zodpovednosť za nežiaduce účinky a prečo zmluvy, ktoré sa môže bežný človek dočítať, sú celé začiernené a vlastne ani nevie, na čom sa Európska komisia s týmito farmafirmami dohodla.
Toto, toto môže skončiť ako veľký zločin.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

12.11.2021 o 13:59 hod.

Bc.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:10

Eduard Kočiš
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo, pán predsedajúci. Múdry človek sa väčšinou učí na chybách tých hlúpych, ale vláda Slovenskej republiky sa nespráva ako múdry človek. Príde mi ako taká opica, ktorá je v klietke a za tou klietkou je meter a pol banán. A tá opica, aby ten banán získala, je ochotná si aj rozbiť hlavu o to železo. Taký je prístup vlády Slovenskej republiky.
V týchto 24 nových pravidlách, nových opatreniach, ktoré sú obsiahnuté v tomto zločineckom paškvile, ktorý nazývate pozmeňujúci návrh zákona v skrátenom legislatívnom konaní, nie je jediná prevencia, ako postupovať, ako zlepšovať, ako skvalitňovať či už zdravotnú starostlivosť, či už posilňovať ekonomiku, personálne zloženie COVID oddelení, je tam len samá represia, samé zastrašovanie, samé pokutovanie. Ak na toto sa zmôže vláda Slovenskej republiky, tak ja sa pýtam, či vôbec takáto vláda má ešte legitimitu, má ešte oprávnenie a má ešte vôbec morálne právo reprezentovať národ, ktorý jedným chybným hlasovaním, jedným omylom túto skupinku šialených ľudí poslal na pozície, aké momentálne okupujú.
Ale však musíme sa pozrieť na tento problém aj z inej strany veci. Celé leto všetci odborníci, naozaj odborníci virológovia, epidemiológovia, lekári, ktorí prichádzali naozaj s ťažkými stavmi do dennodenného kontaktu, upozorňovali, prosili a žiadali, prosím vás pekne, pracujte, prosím vás pekne, lepšie konajte, lepšie sa pripravujte, pretože na jeseň to tu máme zase opäť.
Ale vy ste neurobili nič. Nazývali ste ich šarlatánmi, dezolátmi, kolotočiarmi, bláznami, dezolátmi, tu je výsledok vášho chrapúnstva.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.11.2021 o 14:10 hod.

Mgr.

Eduard Kočiš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:12

Miroslav Žiak
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán poslanec Mazurek, tak už nie ste len blokujúci urevaný nácek, ale už ste aj generátor náhodných genetickovedeckých výrazov zo súkromnej strednej školy, ja oceňujem vašu snahu, ale ja si myslím, že vy ste normálne že chodiaca reklama na očkovanie, pretože taký pokrytec, aký ste vy, ktorý v prvej vlne rozprával o tom, ako netreba dodržiavať opatrenia, netreba nosiť rúška, treba sa zhromažďovať a je tam, tento vírus je len chrípôčka. A teraz prišla druhá vlna, ľudia zomierali na húfy, na tisíce a vy ste zase prišiel s nejakou inou teóriou. Vy ste prišiel s teóriou, že táto vláda to nezvláda situáciu a že my sme neschopní, ale už ste zabudol, že vy ste vyzýval na nedodržiavanie opatrení a teraz vy prichádzate so spochybňovaním očkovania.
Všade vo svete je úplne evidentne jasné, že očkovanie pomáha a zachraňuje životy, a vy poviete, že je to proste nezmysel, lebo vy ste si našli nejaký článok na YouTube. No gratulujem, na strednú školu, súkromnú strednú školu takýto odkaz možno stačí, ale na vedecké štúdium toto veruže nestačí. Ste fakt že reklama na očkovanie. Normálne inteligentný a príčetný človek nemôže brať vaše slová úplne vážne.
A mám ešte takú jednu poznámku od kolegu Janka Benčíka, že či nosíte aj trenky tak, ako to rúško pod nosom.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.11.2021 o 14:12 hod.

Ing.

Miroslav Žiak

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:13

Tomáš Taraba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán kolega, dávate tu citácie naozaj odborných kapacít, ktoré vynašli vakcíny a ktorí v rámci úplne bežnej, normálnej debaty, pretože každý vedec, ak je normálny, tak povie, že dáva do pomeru prínos a riziko, pretože všetko v živote má aj riziko. A teraz, keď niekto popre, že niečo nemá riziko, už to je nevedecké, ale ty si na nich vytiahol reálne citáty ľudí, ktorí na rozdiel od nás všetkých sa týmto celý život zaoberajú.
A práve to je rozdiel medzi opozíciou a koalíciou, že koalícia tu vynáša súdy nad týmito ľuďmi, že či majú pravdu, alebo nemajú. Tuná proste poslanci z rôznych odborov viac-menej úspešných alebo neúspešných hodnotia ľudí, ktorí sa celý život týmto venujú.
A práve my v opozícii hovoríme, kto sme my, aby sme tu my dávali vedecké odporúčania ľuďom a tlačili na nich cez zákony, že dobre, ak vám to rozum nedáva, že, alebo, alebo to tá miera toho rizika, ktorú ste ochotní podstúpiť a nechcete ju podstúpiť, tak my vás dotlačíme tými zákonmi a proste zobereme vám živobytie a všetko možné len preto, aby ste sa podrobili tomu štátu, ktorý za dva roky dokazuje, že čoho sa dotkol, zlyhal.
Takže odpoveď nie je, že ľudia sa neočkujú kvôli opozícii, odpoveď je to, že ľudia neveria tejto vláde. Oni neveria to, že prečo nechcete prijať žiadnu zodpovednosť za tie vaše vakcíny, prečo nechcete dať žiadnu garanciu.
Vy vedecké autority ste boli tí, ktorí si tu vymysleli tie plošné testovacie olympiády, ktorým celý svet neveril. Mysleli ste si, že celý svet vás bude napodobňovať, miesto toho ste premorili niekoľkonásobne Slovensko, až ste si navzájom začali hovoriť, kto vlastne za tie tisíce ľudí môže a je zodpovedný, a to ste hovorili na adresu medzi OĽANO a SaS, takže nás do toho neťahajte.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.11.2021 o 14:13 hod.

Ing. Mgr.

Tomáš Taraba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:15

Ján Kerekréti
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážený pán kolega, sila hlasu nemá vplyv na silu faktu. To je, platí stále.
Po druhé. Chápem vás, že chcete vládnuť strane, Národnej rade, národu, ale neovládate seba. Keby ste vedeli, čo, ako, kedy robiť, aby sme porazili COVID, neváhajte, neváhajte, povedzte to Rusom, Američanom, Číňanom a celému svetu a určite vás vyvážime zlatom.
Áno. Nemáme dvadsať rokov na to, aby sme overovanie vakcín mohli skúmať. Volíme to najmenšie zlo, vakcíny.
Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.11.2021 o 14:15 hod.

Ján Kerekréti

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:16

Peter Pčolinský
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Mám dve poznámky.
Je tu pán Mazurek? Jaj, tam si, nevidím ťa. Pred chvíľou som sa dozvedel, že rodák z mojej obce, ktorého som poznal celý život, ktorý sa odmietal zaočkovať, pretože neverí, že COVID existuje, ktorého niekoľkokrát prosili, aby sa zaočkoval, tak dnes zomrel na COVID, to je jedna vec.
Druhá vec. Pán kolega, to, že sa ti nepáčia opatrenia, však rešpektujem, nie každému sa páči to, že kritizuješ vládny návrh zákona, to tiež rešpektujem, každý máme právo na názor. Úplne vážne ja by som privítal, keby, keby si spolu s kolegami nám povedal, že ako by ste vy riešili túto situáciu po tej ekonomickej stránke, po tej stránke zdravotníckej.
Čiže nič nekritizujem, tvoje vystúpenie, to nechám na iných, mňa by len zaujímalo, že ako by ste to riešili vy. Nič viac.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.11.2021 o 14:16 hod.

Mgr.

Peter Pčolinský

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:18

Milan Potocký
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Povedali to už aj moji predrečníci. Presne, pán poslanec Mazurek, ja tiež očakávam od vás, vy ste sa postavili do pozície, že len kritizovať, ale Slovensko a celý svet je vo výnimočnej situácii, kedy nielen vláda a my koaliční poslanci, ale aj vy, pán Mazurek, aj opozícia nesieme zodpovednosť za tento národ. A ak budete vy ešte so svojimi plamennými vystúpeniami prehlbovať frustráciu, znechutenie, budete v tých ľudí (ľuďoch, pozn. red.) vzbudzovať strach, obavy, to nie je cesta. Ja od vás očakávam ako od chlapa, že sa tu postavíte za rečnícky pult a poviete, mám takéto riešenia pre národ a sú lepšie, ako ponúka táto vláda, viem, čo vylieči túto spoločnosť.
Hovoríte tu o vakcínach, že nie sú spoľahlivé, ale veď očkuje aj Putin, očkuje aj Biden, očkuje Orbán, to znamená, že sme súčasťou celosvetového spiknutia? Vy ste to odhalili? Áno? Takže aj Putin ide jedna ruka s Bidenom, áno?
Proste postavte sa normálne ako chlap, mne to pripadá tak, že prirovnám Slovensko k rodine. Vláda a koalícia je aj ako matka, ktorá sa snaží liečiť choré dieťa, a opozícia sa správa ako opitý chlap, ktorý príde domov, vyloží nohy na stôl a nič len kecá a ešte uráža matku a vôbec to celej rodine neprospieva. To isté sú aj vaše vystúpenia. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.11.2021 o 14:18 hod.

Milan Potocký

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:19

Tomáš Lehotský
Skontrolovaný text
Ďakujem veľmi pekne. Pán Mazurek, vy ste spomínal profesora Berana, epidemiológa, teda ktorý je vraj proti očkovaniu, ja vám prečítam nadpis článku, Český rozhlas, profesor Beran: „Aplikací třetí dávky vakcíny se vytváří opravdu mohutná imunitní odpověď organismu.“
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.11.2021 o 14:19 hod.

Ing.

Tomáš Lehotský

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:19

Milan Mazurek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Začnem hneď skraja.
Pán Lehotský, neseďte si na ušiach, povedal som, že je proti očkovaniu mladých ľudí, ale to je jedno v podstate, aj keby som povedal čokoľvek, vy si vždy poviete svoju pesničku a vložíte mi do úst niečo iné. Na mentálne zaostalého žiaka nemá zmysel reagovať, nevyvrátil nič z toho, čo som povedal.
Peťo Pčolinský, a čo si nespomenul aj to, že máš kamaráta tiež známeho, ktorý s dvoma dávkami leží na pľúcnej ventilácii? Prečo si spomenul príklad, že máš kamaráta, ktorý odmietal očkovanie a zomrel? Ale máš aj, máš aj človeka, ktorý proste sa dal zaočkovať a tiež poznáš ho a leží vo východoslovenskom ústave. Čiže, vieš, ja ti nájdem aj také, aj také príklady, ale nič z toho neznamená to, že proste očkovanie je všeliek a že teraz každý sa musí zaočkovať.
Pán Potocký, vy ako taká tá zodpovedná dobrá matka, keď tu tak sa prirovnávate, túto vládnu koalíciu, žiadate, aby sme vám dali nejaké návrhy. Ja to tu hovorím stále, ale to je, ako keď som sa vás pýtal, už aj na jar som vám to hovoril. Čo idete robiť s nemocnicami? A vy furt mlčíte. Akurát sme sa dozvedeli, že Matovič o 250 mil. znížil rozpočet na zdravotníctvo a stále sme sa nedozvedeli nič. A tu som sa to pýtal znovu. Čo ste robili celé leto, čo idete robiť? A furt nič.
Dokonca nie ľudia ako ja, ja som poslanec, ja som politik, ale odborníci, kapacity, ľudia, ktorí sa v tom pohybujú, vyzvú vašich vládnych dezinformátorov, ako je Sabaka, Jarčuška, Krčméry, na debatu, aby sa bavili, čo je lepšie pre ľudí, akým spôsobom postupovať, a ja ako človek, ktorý je za normálnu, demokratickú, otvorenú aj vedeckú diskusiu, si chcem vypočuť jednu aj druhú stranu a urobiť si názor, ktoré má viac ratio a čo by mohlo pomôcť, pretože jedna skupina odborníkov tu už doteraz rozhodovala. A čo sa stalo, pán Potocký? Nikto z týchto predposratých vládnych odborníkov nešiel do konfrontácie o týchto názoroch. Prečo? Veď mohli sa dozvedieť rôzne iné nápady. Ľudia si mohli urobiť názor – prečo odmietli debatu? Všetci do jedného. Krčméry sa nepostaví do debaty s Lakotom a podobnými ďalšími odborníkmi. Pýtam sa – prečo? Viete, toto si odpovedzte.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.11.2021 o 14:19 hod.

Bc.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video