1. schôdza

20.3.2020 - 20.3.2020
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

20.3.2020 o 13:19 hod.

doc. JUDr. CSc.

Robert Fico

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13:12

Jana Vaľová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Viete, nedá mi, že začíname hneď na začiatku takýmito na Ľuboša Blahu osobnými urážkami, lebo ja Ľuboša Blaha osobne poznám a poznám ho dlhé roky. Je to môj kolega. Musím povedať... (Reakcie z pléna.)
Nevykrikujte na mňa zozadu, prihláste sa, prosím vás pekne, pán kolega. Toto je vaša pracovná metóda, toto sú vaše pracovné metódy, ale to všetko ukáže čas.
Ja chcem povedať, že Ľuboša Blahu osobne poznám. A Ľuboš Blaha bol jeden zdatný človek. V živote neurobil ekonomický lapsus... (Reakcie z pléna.) V živote. Je teda, ale chcela som povedať v európskom výbore. (Smiech v sále.)
Pán kolega, môžte mi zapnúť čas? Lebo tam... (Zaznenie gongu.) Moment. (Potlesk.)
Pán kolega, vykrikuje na mňa zozadu tento kolega. Poprosím si, tak neviem, kto to je vzadu, poprosím si čas. (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

20.3.2020 o 13:12 hod.

PhDr.

Jana Vaľová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13:13

Jana Vaľová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Viete, ja si myslím, že my sme nechali dohovoriť každého, lenže vy ste tak nervózni a každému skáčete a vykrikujete do reči, že až.
Takže chcem povedať, poznám Ľuboša Blahu a poznala som ho ako predsedu európskeho výboru. V živote neurobil žiaden lapsus politický ani zahraničný. (Reakcia z pléna: "Ha-ha-ha.") V živote neurobil ekonomický lapsus a má svoje názory.
Chcela by som povedať, že to, keď ste pred chvíľočkou bučali, vážení kolegovia, ja si počkám dva roky, ako budete bučať, či budete bučať na svojich oponentov. Ja som prežila už aj vlády vašich kolegov, čo všetko urobili, aké mali ekonomické problémy a čo všetko sa tu dialo v tejto sále. Tak ja si myslím, že počkajte si, možno vydržíte tri roky. A počkajte si dva roky, čo budú robiť vaši kolegovia a potom sa k tomu budeme tuná takto stavať.
Ale nekádrujte Ľuboša Blahu a netrestajte ho za to, že píše, tak ako vy všetci kritizujete nás, že kritizuje on vás, lebo mne to presne toto pripadá, že ho idete teraz trestať, aby ste ho nezvolili, aby bol ticho, aby sa k nikomu nevyjadroval, aby nemohol povedať svoje názory. Tak toto sa kedysi v parlamente nerobilo.
A, pán kolega, myslím, že keď kandidoval, keď ste tu spomínali pána Galka, už nebol v SaS a bolo to na konci volebného obdobia. Ale na začiatku vždycky platili (reakcia z pléna), bol, tak sa možno mýlim, ale na začiatku vždycky platili dohody.
Takže Ľubo Blaha nič neurobil a vy ste takí, že každý má právo na svoj názor na všetko a najviac kritizujete len to, že Ľubo Blaha má svoj názor. Každý môže mať svoj názor, má na to právo a ľudia mu takisto vystavili vysvedčenie v počte hlasov, takže rešpektujte to, tak ako vám.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

20.3.2020 o 13:13 hod.

PhDr.

Jana Vaľová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13:15

Michal Šipoš
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Ja by som chcel poprosiť pána poslanca Fica, ja rozumiem tomu, že on potreboval sa prihovoriť svojim voličom a potreboval im povedať to, že niekto tu je mafián a niekto je veľmi zlý človek a potreboval dať ten politický svoj odkaz.
Ale ja by som chcel odkázať aj všetkým iným ľuďom, ktorí nevolili SMER, ktorí volili aj iné strany, aby si jednoducho uvedomili aj to, čo už v minulosti Robert Fico povedal a nedodržal. Bol tu jeden výrok o tom, ako hovoril, že on už v roku 2014 v politike nebude. Pokiaľ viem, stále tu sedí, je tu.
Potom tu bol ďalší výrok, ktorý spomínal pán Sulík, pán Pčolinský, v TA3, kde hovoril, že on keby už bol, raz skončila jeho moc, on by si nesadol do opozičnej lavice a nevykrikoval by. To bol druhý sľub, resp. druhá jeho veta, ktorú hovoril a nedodržal ju.
A čo sa týka pána Blahu, pána poslanca Blahu, tak keď nechodí pán poslanec Fico na Facebook, tak ja mu odporúčam, aby si išiel pozrieť profil pána Blahu, aby si prečítal všetky tie statusy, všetky tie škaredé, nepravdivé, klamlivé slová o rôznych ľuďoch, kde velebí totalitné režimy. Kde jednoducho sám si do svojich úst klame, sám hovorí veci, ktoré sú nepravdivé. A keď Robert Fico toto nevidí, tak ja mu odporúčam, aby si to pozrel, aby si to naštudoval a potom si uvedomí, kto je v skutočnosti pán poslanec Blaha.
Ďakujem veľmi pekne. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

20.3.2020 o 13:15 hod.

Mgr.

Michal Šipoš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13:17

Štefan Kuffa
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán predsedajúci, ďakujem za slovo. Som rád, že ste upozornili na vážnosť situácie aj v tom, že je to slávnostné zasadnutie Národnej rady.
Ale trápna situácia je v tom, že naozaj ten koronavírus je hrozbou pre celú Európu, aj v našej krajine bezpochyby. Je jednoducho tu, aby aspoň na nejaký čas podľa možnosti sme dali tie šarvátky politické bokom, a tu vidím, že tá prestrelka prebieha v priamom prenose. Ja chcem tak vás vyzvať, kolegovia, naozaj, aby sme sa korektne správali.
Ja teraz som možno na tej jednej strane jak je Ľuboš Blaha, ale boli sme tak prednedávnom v podstate ako proti sebe stojaci opoziční poslanci, on bol vo vláde, ja som bol opozičný, ale za jeho názory si ho vážim. Nieže preto, že so všetkým súhlasím, ale jednoducho rešpektujem ho ako takého.
Označiť kohokoľvek z vás, milí priatelia, za koronavírus alebo podobne, to by som si nikdy nedovolil. To nie je žartovné. (Potlesk.) To nie je na smiech.
Dovoľte mi, asi sa tak nedostanem skoro k rečníckemu pultu, aby som doposiaľ aj tej odchádzajúcej vláde, ktorá ako končí, poďakoval za tie opatrenia, ktoré ako prijala. Samozrejme, je tu výzva aj pred nami, aby sme zabránili tomu šíreniu koronavírusu. Nepodceňujme túto situáciu, tak ako to bolo možno v susedných krajinách, jak to bolo v Taliansku, v Španielsku a obdobné krajiny, kde potom ten koronavírus nás všetkých vysoko presahuje.
Ja chcem aj takto v závere, aj keď opozičný poslanec, aj keď všelijaké etikety sa snažíte prilepiť týmto poslancom, ponúknuť aj konkrétnu pomoc, aj keď by ste potrebovali, ja neviem, v tom krízovom štábe a podobne, som ochotný podať pomocnú ruku.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

20.3.2020 o 13:17 hod.

PhDr.

Štefan Kuffa

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 13:19

Robert Fico
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pán predsedajúci.
Mňa prekvapuje, že po tom, čo som časť môjho vystúpenia venoval poďakovaniu vláde a všetkým ľuďom, ktorí dnes bojujú proti tejto pandémii, ani jeden jediný, ktorý mal faktické poznámky za novú vládnu koalíciu, nepovedal slovenskej verejnosti, lekárom a vláde ani mäkké f. To len svedčí o tom, že pre nich je táto téma len téma politická, nie je to téma vecná.
A preto ja využijem čas, ktorý mám, ešte raz, aby som zopakoval dve základné posolstvá z môjho vystúpenia.
Po prvé, SMER - sociálna demokracia nebude vytĺkať politický kapitál z pandémie, tak ako sme nevytĺkali politický kapitál z vraždy novinára a jeho priateľky. Naopak, verím, že všetko to, čo vláda urobila pod vedením Petra Pellegriniho, je dobrý základ, aby vláda, ktorú budeme v tomto podporovať, mohla v boji proti tejto nebezpečnej kríze pokračovať.
Druhé posolstvo boli fakty. Upozornil som Národnú radu Slovenskej republiky, ktorá ide voliť druhého najvyššieho ústavného činiteľa, že okolnosti, ktoré sú spojené s jeho činnosťou v minulosti, vytvárajú pre Slovenskú republiku vážne bezpečnostné riziko. Je mi ľúto, že médiá o tom doteraz nehovorili a základné informácie sa začali objavovať v širšom rozsahu až po parlamentných voľbách.
Ale SMER - sociálna demokracia je vyspelá sociálnodemokratická strana, ktorá nesie zodpovednosť za to, ako táto krajina vyzerá. My sa k tomu hlásime. Dnes sme v opozícii, ľudia rozhodli. A chceme túto opozičnú politiku robiť tak dobre, ako sa len dá.
A dokončím to jednou myšlienkou. Dámy a páni, tvrdíte, že každý rok sme na korupciu ukradli 2 mld., takže ich máte k dispozícii, pretože korupcia 29. februára skončila, môžte ich použiť v boji proti koronavírusu. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

20.3.2020 o 13:19 hod.

doc. JUDr. CSc.

Robert Fico

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie 13:55

Marián Viskupič
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážené panie poslankyne, vážení páni poslanci, zápisnica o výsledku tajného hlasovania o návrhu na voľbu predsedu Národnej rady Slovenskej republiky, ktoré sa konalo 20. marca 2020.
Na tajné hlasovanie o návrhu na voľbu predsedu Národnej rady Slovenskej republiky bolo vydaných a poslanci si osobne prevzali 142 hlasovacích lístkov, teda na voľbe bolo prítomných 142 poslancov.
Po vykonaní tajného hlasovania overovatelia Národnej rady Slovenskej republiky spočítali hlasy a zistili, že v tajnom hlasovaní o návrhu na voľbu predsedu Národnej rady Slovenskej republiky všetci poslanci odovzdali hlasovacie lístky. Zo 142 odovzdaných hlasovacích lístkov boli 3 neplatné.
Teda zo 139 platných hlasovacích lístkov overovatelia zistili, že o návrhu na voľbu Borisa Kollára za predsedu Národnej rady Slovenskej republiky hlasovalo za 106 poslancov (potlesk a pokrik v sále), proti bolo 28 poslancov, zdržalo sa 5 poslancov.
Podľa čl. 89 ods. 1 Ústavy Slovenskej republiky a § 14 ods. 1 zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov na zvolenie predsedu Národnej rady Slovenskej republiky je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny hlasov všetkých poslancov.
Overovatelia konštatujú, že v tajnom hlasovaní bol za predsedu Národnej rady Slovenskej republiky zvolený pán Boris Kollár.
Overovatelia poverujú svojho člena Mariána Viskupiča oznámiť výsledok hlasovania Národnej rade Slovenskej republiky.
Vážený pán predseda, gratulujem.
Ďakujem, skončil som. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie

20.3.2020 o 13:55 hod.

RNDr. Ing.

Marián Viskupič

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vstup predsedajúceho 14:55

Martin Klus
Skontrolovaný text
Klus, Martin, doterajší podpredseda NR SR
Vážené panie poslankyne, vážení páni poslanci, pokračujeme v rokovaní.
Prosím povereného overovateľa, aby Národnej rade oznámil výsledok tajného hlasovania.
Skryt prepis

Vstup predsedajúceho

20.3.2020 o 14:55 hod.

doc. PhDr. PhD. MBA

Martin Klus

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 14:55

Marián Viskupič
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán predsedajúci, ďakujem za slovo. Ctené kolegyne, kolegovia, zápisnica o výsledku tajného hlasovania o návrhu na voľbu podpredsedov Národnej rady Slovenskej republiky, ktoré sa konalo 20. marca 2020.
Na tajné hlasovanie o návrhu na voľbu podpredsedov Národnej rady Slovenskej republiky bolo vydaných a poslanci si osobne prevzali 134 hlasovacích lístkov, teda na voľbe bolo prítomných 134 poslancov.
Po vykonaní tajného hlasovania overovatelia Národnej rady Slovenskej republiky spočítali hlasy a zistili, že v tajnom hlasovaní o návrhu na voľbu podpredsedov Národnej rady Slovenskej republiky všetci poslanci odovzdali hlasovacie lístky. Zo 134 odovzdaných hlasovacích lístkov boli 2 neplatné.
Zo 132 platných hlasovacích lístkov overovatelia zistili, že
- za pána Gábora Grendela hlasovalo za 108 poslancov, proti 20 poslancov, zdržali sa 4 poslanci,
- za pána Juraja Šeligu hlasovalo za 88 poslancov, proti 31 poslancov, zdržalo sa 13 poslancov.
Podľa čl. 90 ods. 1 Ústavy Slovenskej republiky a podľa § 15 zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov na zvolenie podpredsedov Národnej rady Slovenskej republiky je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny hlasov všetkých poslancov.
Overovatelia konštatujú, že v tajnom hlasovaní boli za podpredsedov Národnej rady Slovenskej republiky zvolení páni Gábor Grendel a pán Juraj Šeliga.
Overovatelia poverujú svojho člena Mariána Viskupiča oznámiť výsledok hlasovania Národnej rady Slovenskej republiky.
Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

20.3.2020 o 14:55 hod.

RNDr. Ing.

Marián Viskupič

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie 16:57

Lucia Drábiková
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážené dámy, vážení páni, zápisnica o výsledku tajného hlasovania o návrhu na voľbu predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci, ktoré sa konalo 20. marca 2020.
Na tajné hlasovanie o návrhu na voľbu predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci bolo vydaných a poslanci si osobne prevzali 145 hlasovacích lístkov, teda na voľbe bolo prítomných 145 poslancov.
Po vykonaní tajného hlasovania overovatelia Národnej rady Slovenskej republiky spočítali hlasy a zistili, že v tajnom hlasovaní o návrhu na voľbu predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci všetci poslanci odovzdali hlasovacie lístky. Zo 145 odovzdaných hlasovacích lístkov bol jeden neplatný.
Zo 144 platných hlasovacích lístkov overovatelia zistili, že o návrhu na voľbu Jany Žitňanskej za predsedníčku Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci hlasovalo za 113 poslancov, proti 25 poslancov, zdržalo sa 6 poslancov.
Podľa § 15 zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov na zvolenie predsedu výboru Národnej rady Slovenskej republiky je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny prítomných poslancov.
Overovatelia konštatujú, že v tajnom hlasovaní bola za predsedníčku Výboru Národnej rady Slovenskej republiky za (pre, pozn. red.) sociálne veci zvolená Jana Žitňanská.
Ďalšia zápisnica je o výsledku tajného hlasovania o návrhu na voľbu predsedu Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky, ktoré sa konalo 20. marca 2020.
Na tajné hlasovanie o návrhu na voľbu predsedu Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky bolo vydaných a poslanci si osobne prevzali 145 hlasovacích lístkov, teda na voľbe bolo prítomných 145 poslancov.
Po vykonaní tajného hlasovania overovatelia Národnej rady Slovenskej republiky spočítali hlasy a zistili, že v tajnom hlasovaní o návrhu na voľbu predsedu Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky všetci poslanci odovzdali hlasovacie lístky. Zo 145 odovzdaných hlasovacích lístkov bol 1 neplatný.
Zo 144 platných hlasovacích lístkov overovatelia zistili, že o návrhu na voľbu Milana Vetráka za predsedu Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky hlasovalo za 120 poslancov, proti bolo 17 poslancov, zdržalo sa 7 poslancov.
Podľa § 15 zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov na zvolenie predsedu výboru Národnej rady Slovenskej republiky je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny prítomných poslancov.
Overovatelia konštatujú, že v tajnom hlasovaní bol za predsedu Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky zvolený Milan Vetrák. (Potlesk.)
Zápisnica o výsledku tajného hlasovania o návrhu na voľbu predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre európske záležitosti, ktoré sa konalo 20. marca 2020.
Na tajné hlasovanie o návrhu na voľbu predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre európske záležitosti bolo vydaných a poslanci si osobne prevzali 145 hlasovacích lístkov, teda na voľbe bolo prítomných 145 poslancov.
Po vykonaní tajného hlasovania overovatelia Národnej rady Slovenskej republiky spočítali hlasy a zistili, že v tajnom hlasovaní o návrhu na voľbu predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre európske záležitosti všetci poslanci odovzdali hlasovacie lístky. Zo 145 odovzdaných hlasovacích lístkov bol 1 neplatný.
Zo 144 platných hlasovacích lístkov overovatelia zistili, že o návrhu na voľbu Tomáša Valáška za predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre európske záležitosti hlasovalo za 112 poslancov, proti bolo 27 poslancov, zdržalo sa 5 poslancov.
Podľa § 15 zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov na voľbu predsedu výboru Národnej rady Slovenskej republiky je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny prítomných poslancov.
Overovatelia konštatujú, že v tajnom hlasovaní bol za predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre európske záležitosti zvolený Tomáš Valášek. (Potlesk.)
Zápisnica o výsledku tajného hlasovania o návrhu na voľbu predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti, ktoré sa konalo 20. marca 2020.
Na tajné hlasovanie o návrhu na voľbu predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti bolo vydaných a poslanci si osobne prevzali 145 hlasovacích lístkov, teda na voľbe bolo prítomných 145 poslancov.
Po vykonaní tajného hlasovania overovatelia Národnej rady Slovenskej republiky spočítali hlasy, zistili, že v tajnom hlasovaní o návrhu na voľbu predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti všetci poslanci odovzdali hlasovacie lístky. Zo 145 odovzdaných hlasovacích lístkov boli 2 neplatné.
Zo 143 platných hlasovacích lístkov overovatelia zistili, že o návrhu na voľbu Petra Kremského za predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti hlasovalo za 123 poslancov, proti bolo 13 poslancov, zdržalo sa 7 poslancov.
Podľa § 15 zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov na zvolenie predsedu výboru Národnej rady Slovenskej republiky je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny prítomných poslancov.
Overovatelia konštatujú, že v tajnom hlasovaní bol za predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti zvolený Peter Kremský. (Potlesk.)
Zápisnica o výsledku tajného hlasovania o návrhu na voľbu predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet, ktoré sa konalo 20. marca 2020.
Na tajné hlasovanie o návrhu na voľbu predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet bolo vydaných a poslanci si osobne prevzali 145 hlasovacích lístkov, teda na voľbe bolo prítomných 145 poslancov.
Po vykonaní tajného hlasovania overovatelia Národnej rady Slovenskej republiky spočítali hlasy a zistili, že v tajnom hlasovaní o návrhu na voľbu predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet všetci poslanci odovzdali hlasovacie lístky. Zo 145 odovzdaných hlasovacích lístkov bol 1 neplatný.
Zo 144 platných hlasovacích lístkov overovatelia zistili, že o návrhu na voľbu Mariána Viskupiča za predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet hlasovalo za 119 poslancov, proti bolo 15 poslancov, zdržalo sa 10 poslancov.
Podľa § 15 zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov na zvolenie predsedu výboru Národnej rady Slovenskej republiky je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny prítomných poslancov.
Overovatelia preto konštatujú, že v tajnom hlasovaní bol za predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet zvolený Marián Viskupič. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie

20.3.2020 o 16:57 hod.

Mgr. PhD.

Lucia Drábiková

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 17:05

Marián Viskupič
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ctené kolegyne, kolegovia, budem pokračovať v čítaní zápisníc.
Takže zápisnica o výsledku tajného hlasovania o návrhu na voľbu predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá, ktoré sa konalo 20. marca 2020.
Na tajné hlasovanie o návrh na voľbu predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá bolo vydaných a poslanci si osobne prevzali 145 hlasovacích lístkov, teda na voľbe bolo prítomných 145 poslancov.
Po vykonaní tajného hlasovania overovatelia Národnej rady Slovenskej republiky spočítali hlasy a zistili, že v tajnom hlasovaní o návrhu na voľbu predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá všetci poslanci odovzdali hlasovacie lístky. Zo 145 odovzdaných hlasovacích lístkov bol 1 neplatný.
Zo 144 platných hlasovacích lístkov overovatelia zistili, že o návrhu na voľbu Kristiána Čekovského za predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá hlasovalo za 120 poslancov, proti 17 poslancov a zdržalo sa 7 poslancov.
Podľa § 15 zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov na zvolenie predsedu výboru Národnej rady Slovenskej republiky je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny prítomných poslancov.
Overovatelia konštatujú, že v tajnom hlasovaní bol za predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá zvolený Kristián Čekovský. (Potlesk.)
Overovatelia poverujú svojho člena Mariána Viskupiča oznámiť výsledok hlasovania Národnej rade Slovenskej republiky.
Zápisnica o výsledku tajného hlasovania o návrhu na voľbu predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť, ktoré sa konalo 20. marca 2020.
Na tajné hlasovanie o návrh na voľbu predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť bolo vydaných a poslanci si osobne prevzali 145 hlasovacích lístkov, teda na voľbe bolo prítomných 145 poslancov.
Po vykonaní tajného hlasovania overovatelia Národnej rady Slovenskej republiky spočítali hlasy a zistili, že v tajnom hlasovaní o návrhu na voľbu predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť všetci poslanci odovzdali hlasovacie lístky. Zo 145 odovzdaných hlasovacích lístkov boli 2 neplatné.
Zo 143 platných hlasovacích lístkov overovatelia zistili, že o návrhu na voľbu Juraja Krúpu za predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť hlasovalo za 120 poslancov, proti 17 poslancov, zdržalo sa 6 poslancov.
Podľa § 15 zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov na zvolenie predsedu výboru Národnej rady Slovenskej republiky je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny prítomných poslancov.
Overovatelia konštatujú, že v tajnom hlasovaní bol za predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť zvolený Juraj Krúpa. (Potlesk.)
Overovatelia poverujú svojho člena Mariána Viskupiča oznámiť výsledok hlasovania Národnej rade Slovenskej republiky.
Zápisnica o výsledku tajného hlasovania o návrhu na voľbu predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport, ktoré sa konalo 20. marca 2020.
Na tajné hlasovanie o návrhu na voľbu predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport bolo vydaných a poslanci si osobne prevzali 145 hlasovacích lístkov, teda na voľbe bolo prítomných 145 poslancov.
Po vykonaní tajného hlasovania overovatelia Národnej rady Slovenskej republiky spočítali hlasy a zistili, že v tajnom hlasovaní o návrhu na voľbu predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport všetci poslanci odovzdali hlasovacie lístky. Zo 145 odovzdaných hlasovacích lístkov boli 3 neplatné.
Zo 142 platných hlasovacích lístkov overovatelia zistili, že o návrhu na voľbu Richarda Vašečku za predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport hlasovalo za 118 poslancov, proti 20 poslancov, zdržali sa 4 poslanci.
Podľa § 15 zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov na zvolenie predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny prítomných poslancov.
Overovatelia konštatujú, že v tajnom hlasovaní bol za predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre vzdelávanie vedu, mládež a šport zvolený Richard Vašečka. (Potlesk.)
Overovatelia poverujú svojho člena Mariána Viskupiča oznámiť výsledok hlasovania Národnej rade Slovenskej republiky.
Ďalšia zápisnica o výsledku tajného hlasovania o návrhu na voľbu predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre verejnú správu a regionálny rozvoj, ktoré sa konalo 20. marca 2020.
Na tajné hlasovanie o návrhu na voľbu predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre verejnú správu a regionálny rozvoj bolo vydaných a poslanci si osobne prevzali 145 hlasovacích lístkov, teda na voľbe bolo prítomných 145 poslancov.
Po vykonaní tajného hlasovania overovatelia Národnej rady Slovenskej republiky spočítali hlasy a zistili, že v tajnom hlasovaní o návrhu na voľbu predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre verejnú správu a regionálny rozvoj všetci poslanci odovzdali hlasovacie lístky. Zo 145 odovzdaných hlasovacích lístkov bol 1 neplatný.
Zo 144 platných hlasovacích lístkov overovatelia zistili, že o návrhu na voľbu Jozefa Lukáča za predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre verejnú správu a regionálny rozvoj hlasovalo za 125 poslancov, proti 13 poslancov, zdržali sa 6 poslanci.
Podľa § 15 zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov na zvolenie predsedu výboru Národnej rady Slovenskej republiky je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny prítomných poslancov.
Overovatelia konštatujú, že v tajnom hlasovaní bol za predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre verejnú správu a regionálny rozvoj zvolený Jozef Lukáč (Potlesk.)
Overovatelia poverujú svojho člena Mariána Viskupiča oznámiť výsledok hlasovania Národnej rade Slovenskej republiky.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

20.3.2020 o 17:05 hod.

RNDr. Ing.

Marián Viskupič

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video