18. schôdza

13.6.2017 - 21.6.2017
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie spoločného spravodajcu

20.6.2017 o 14:46 hod.

JUDr.

Jana Laššáková

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie spoločného spravodajcu 14:46

Jana Laššáková
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Vážené kolegyne, kolegovia, pán generálny prokurátor, pán predseda, dovoľte, aby som vás informovala o prerokovaní správy vo výboroch Národnej rady Slovenskej republiky.
Predseda Národnej rady rozhodnutím č. 576 z 25. mája tohto roku pridelil predmetnú správu na prerokovanie ústavnoprávnemu výboru, výboru pre obranu a bezpečnosť a výboru pre ľudské práva a národnostné menšiny, zároveň určil ústavnoprávny výbor za gestorský výbor. Všetky tri výbory, ktorým bola správa pridelená, správu prerokovali a odporučili Národnej rade vziať predmetnú správu na vedomie.
Ústavnoprávny výbor ako gestorský výbor na základe stanovísk výborov k predmetnej správe odporúča Národnej rade vziať správu na vedomie. Spoločná správa výborov Národnej rady o prerokovaní predmetnej správy generálneho prokurátora Slovenskej republiky, ktorú máte pod tlačou 556a, bola schválená uznesením ústavnoprávneho výboru č. 235 z 13. júna tohto roku. Týmto uznesením ma zároveň výbor poveril ako spoločnú spravodajkyňu, aby som informovala Národnú radu o výsledku rokovania výborov.
Pán predseda, prosím vás, otvorte rozpravu.
Skryt prepis

Vystúpenie spoločného spravodajcu

20.6.2017 o 14:46 hod.

JUDr.

Jana Laššáková

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 14:47

Rastislav Schlosár
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážené panie poslankyne, vážení páni poslanci, vážený pán generálny politický prokurátor, je veľmi smutné a pre Slovensko tragické, ak má na zákonnosť a spravodlivosť v našom štáte dohliadať Generálna prokuratúra, ktorej činnosť v praxi nemá nič spoločné ani s právom, ani so spravodlivosťou, ale, naopak, s pošliapavaním základných práv a slobôd garantovaných Ústavou Slovenskej republiky.
Jedno z takýchto práv občanov je aj právo vytvárať a združovať sa v politických stranách, právo voliť a byť volený. A práve na týchto právach stojí a padá demokracia. Tieto ústavné práva sú však celkom iluzórne, celkom zbytočné a v praxi neexistujú, keď sa štátni úradníci rozhodujú odignorovať výsledok demokratických volieb tak, ako ste to urobili vy na Generálnej prokuratúre, keď ste podali návrh na rozpustenie Ľudovej strany Naše Slovensko. Keďže ide v podstate o vrcholný výsledok vašej činnosti, ktorá začala už krátko po voľbách, teda ešte v minulom roku, v roku 2016, vyjadrím sa k tomuto návrhu práve v tomto bode.
Keď ste navrhli rozpustiť Ľudovú stranu Naše Slovensko, ktorú v demokratických voľbách zvolilo do Národnej rady Slovenskej republiky takmer 210-tisíc voličov, nenavrhli ste v podstate nič iné ako zrušenie voľby a vôle týchto občanov. Vy im chcete v podstate vziať volebné právo, pretože toto právo má význam len vtedy, ak si môžu občania slobodne vyberať. A to nielen zo strán, ktoré vám vyhovujú, ale aj zo strán, ktoré sú pre vás nepohodlné. V prípade úspechu vášho návrhu na Najvyššom súde si však už slovenskí voliči nebudú môcť slobodne vyberať. Už si nebudú môcť slobodne zvoliť Ľudovú stranu Naše Slovensko, tak ako to urobili v posledných parlamentných voľbách, pretože im túto možnosť, túto alternatívu voči zlodejom tak z koalície, ako aj zo zdanlivej opozície jednoducho vezmete.
Pán politický prokurátor Čižnár, vám demokracia a voľby vyhovujú len vtedy, keď ľudia volia tak, ako vládny systém, ktorého ste súčasťou, píska. Keď si ľudia dovolia vybrať niekoho iného, keď volia takpovediac proti tomuto skorumpovanému a prehnitému systému, keď si vyberú pre vás a vašich podporovateľov nepohodlnú stranu, tak ho chcete jednoducho zničiť a umlčať. Tomuto vy hovoríte demokracia? Veď to nie je demokracia, to je novodobá totalita, ktorú na Slovensku systematicky aj s vašimi vládnymi podporovateľmi budujete.
Ja sa pýtam, aký je rozdiel medzi súčasným vládnym systémom a totalitou, ktorú sme tu mali pred rokom 1989. Tak ako vtedy komunistická moc pod zámienkou ochrany štátu a verejného poriadku netolerovala a prenasledovala skutočnú opozíciu, takisto to robíte teraz vy. Tak ako počas komunistického režimu mohla fungovať len jedna, komunistická strana, a niekoľko menších s ňou spriaznených, tak je tomu aj dnes. A nechcete, aby si ľudia na Slovensku vo voľbách vyberali len z tých strán, ktoré vám vyhovujú. Aj dnes chcete pod zámienkou ochrany demokracie zlikvidovať skutočnú opozíciu a ochrániť tak systém, ktorý za tie desaťročia nepriniesol národu nič iné ako biedu, stratu nezávislosti v prospech Bruselu, službu cudzím záujmom a totálny morálny a hospodársky rozklad. Hráte sa na strážcu demokracie, no v skutočnosti ste jej hrobárom.
Nie my sme hrozbou pre demokraciu, pán Čižnár, ale vy a všetci, ktorí im svojimi špinavosťami slúžite. Nie my sme extrémisti a fašisti, ale tí, čo Slovensko rozkradli, vydali ho do otroctva oligarchom a Bruselu, tí, čo sústavne obmedzujú slobodu slova a robia všetko preto, aby vzniklo na Slovensku to, čo ja nazývam novodobou totalitou pseudodemokracie. A táto totalita, dámy a páni, táto totalita je ešte horšou totalitou ako komunistická totalita, pretože sa skrýva za masku demokracie, pretože v mene demokracie demokraciu likviduje.
Vy, pán Čižnár, sa jednoducho bojíte, vy sa bojíte, že ľuďom na Slovensku sa natoľko otvorili oči, že je len otázkou času a Božej vôle, kedy dajú moc do rúk strane, ktorú tento systém nevie ani podplatiť, ani zastrašiť a ani argumentačne poraziť. Vy sa bojíte, že jedného dňa, ak Pán Boh dá, toto zlo, ktoré nám dnes vládne, skončí, že každý konečne dostane to, čo mu právom patrí. Váš návrh na naše rozpustenie sa opiera o vyše 170 podnetov, ktoré majú zdanlivo poskytnúť legitimitu vášmu chorému a hlavne nezmyselnému návrhu. Ale čo je to 170 podnetov? Čo je to oproti tým viac ako 200-tisíc voličom, ktorí našu stranu, ktorú teraz chcete rozpustiť, volili?
No ak by vám išlo skutočne o demokraciu, ako tvrdíte, museli by ste potom v prvom rade navrhnúť rozpustenie súčasných vládnych strán. Pretože sú to práve oni, ktoré systematicky, krok za krokom likvidujú demokratické zriadenie. Možno sa vám to zdá ako nejaká utópia alebo prázdne osočovanie, ale položme si otázku, je demokratické, čo teraz robí táto vláda? Je demokratické, keď pokutuje demokraticky zvolených poslancov za to, že povedia v tomto právne dokázateľnú pravdu, tak ako to urobili naposledy v prípade našich poslancov Mizíka a Mazureka, ktorí si dovolili kritizovať štát Izrael? Je demokratické, keď hrozí historikovi za čo i len spochybnenie jednej nemenovanej historickej udalosti trest väčší, ako môže dostať zločinec za usmrtenie nevinného človeka? Je demokratické, keď vás v tomto štáte môžu zavrieť až na dva roky za to, že u vás doma nájdu literatúru, ktorá je zakázaná len preto, že má politicky nekorektný obsah, ako je tomu v prípade tzv. trestného činu prechovávanie extrémistických materiálov? Je demokratické, keď na Slovensku viac neplatí prezumpcia neviny, keď obvinený musí dokazovať svoju nevinu, a nie polícia jeho vinu, tak ako tomu je po najnovšej novele Trestného zákona z dielne ministerky svojvôle Žitňanskej? Nechcem tu teraz zachádzať do detailov tejto novely, pretože táto novela je ešte pomerne čerstvou záležitosťou.
Naopak, chcem vám pripomenúť tzv. protiteroristickú legislatívu, ktorá bola na návrh SMER-u schválená od 1. januára 2016 a o ktorej sa už tiež príliš nehovorí, hoci predstavuje pod zámienkou boja proti terorizmu masívny zásah do ľudských práv a slobôd a tým pádom aj do demokracie. Málokto si dnes uvedomuje, že od tohto dátumu, teda od 1. januára 2016 môže byť akákoľvek webová stránka na základe súdneho príkazu zrušená len preto, že podľa Slovenskej informačnej služby údajne podporuje či propaguje tzv. politický extrémizmus. Od tohto dátumu môže byť ktokoľvek poslaný do väzby až na päť rokov bez toho, aby na to existoval zákonný dôvod, len preto, že ho polícia obviní z terorizmu. Týmto spôsobom môže vláda obmedziť osobnú slobodu svojich politických oponentov len na základe vykonštruovaných obvinení, ktoré sa nemusia nikdy preukázať. Od tohto dátumu môže polícia zaistiť až na 48 hodín všetkých účastníkov legálnej protivládnej demonštrácie pod zámienkou, že na mieste zhromaždenia hrozí teroristický útok. Podobnou zámienkou môže uzavrieť akékoľvek verejné priestranstvo, hoci aj celé mesto, a prešacovať každého človeka, ktorého v uliciach stretne. A napokon od tohto dátumu môže SIS-ka celkom legálne získať údaje o telefonátoch každého obyvateľa Slovenska. Čiže údaje o tom s kým, kedy a kde telefonoval.
Pán politický prokurátor, vy tvrdíte, že naša strana je extrémistickou stranou s fašistickými tendenciami. Ja si vám dovolím pripomenúť výrok svetoznámeho ruského disidenta Alexandra Solženicyna, ktorý dokonale vystihuje to, čo dnes znamená, ak je niekto obvinený z fašizmu. Citujem z jeho diela Rusko v troskách: "Nálepka fašizmu je to isté ako svojho času stigmatizujúca nálepka triedny nepriateľ alebo dokonca nepriateľ ľudu. Takáto stigmatizácia je mimoriadne úspešná metóda, ktorou sa dá oponent zraziť k zemi, možno mu zapchať ústa, privolať na neho represálie a podľa potreby to v médiách zverejňovať."
Pán politický prokurátor, vy ďalej tvrdíte, že naša strana má za cieľ odstrániť, odstránenie súčasného demokratického systému v Slovenskej republike. Keď vám bola na ústavnoprávnom výbore položená otázka, či vám neprekáža aj propagácia komunistických symbolov na Slovensku, vyjadrili ste sa vtedy, že vy ste vtedy, že vy ste nikde kosák s kladivom nevideli. Pritom vy ako strážca toho, aby politické strany neporušovali ústavu, zákony a medzinárodné zmluvy, vy, pán Čižnár, neviete, že na Slovensku už viac než 25 rokov celkom legálne existuje a funguje strana, ktorá priamo vo svojom názve propaguje totalitnú demokratickú, totalitnú nedemokratickú ideológiu, ktorá má na svedomí po celom svete takmer 100 mil. obetí. Vy neviete, že na Slovensku nielen existuje, ale dokonca bola svojho času aj v parlamente Komunistická strana Slovenska? Strana, ktorá verejne máva s vlajkami s kosákom a s kladivom? Toto vám neprekáža, toto je podľa vás v poriadku? Prestaňte sa už konečne hrať na ochrancu demokracie, keď evidentne používate dvojaký meter, keď jednu totalitnú ideológiu odsudzujete a druhú, ktorú máte priamo pred nosom, ticho tolerujete. Že by to bolo preto, že ste ako generálny prokurátor bol do svojej funkcie navrhnutý vládnym SMER-om? Stranou, ktorú vedie váš priateľ a spolužiak, bývalý horlivý člen komunistickej strany Robert Fico? Človek, ktorý bol ešte aj po roku 1989 medzi komunistami? Pán Čižnár, vy sa skutočne zapíšete do dejín. Vy sa zapíšete do dejín čiernymi písmenami ako prvý prokurátor v Európe, ktorý si dovolí dať návrh na rozpustenie parlamentnej politickej strany. Strany, ktorá je dnes ešte podľa oficiálnych prieskumov považovaná za tretiu najsilnejšiu stranu na Slovensku. Naši potomkovia sa raz budú o vás učiť ako prisluhovačovi systému, ktorý náš národ desaťročia zbedačoval a ničil. Naši potomkovia sa o vás budú učiť ako o človeku, ktorý zradil národ, keď sa hanebne pokúsil pošliapať do zeme hlas státisícov ľudí želejúcich si vládu Ľudovej strany Naše Slovensko.
Dámy a páni, vy všetci, čo si želáte náš koniec a tešíte sa z horlivosti Generálnej prokuratúry, tešíte sa zbytočne. Nech to už na Najvyššom súde a Ústavnom súde dopadne akokoľvek, nás ani nezastavíte, ani nezlomíte. Pretože my sa držíme hesla, ktorý si vždy nájde svojich stúpencov a podporovateľov a vždy cestu, ako dosiahnuť spravodlivosť a poriadok v našom štáte. My sa držíme hesla "Za Boha a za národ" vždy, všade a v každom ohľade.
Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

20.6.2017 o 14:47 hod.

Mgr.

Rastislav Schlosár

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:58

Veronika Remišová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán poslanec, vaše rozčuľovanie sa tu v pléne je len zbytočná dymová clona. Samozrejme, dymovou clonou je aj akože boj proti extrémizmu strany SMER.
Nebojte sa, SMER vašu stranu nikdy nezruší, pretože vás životne potrebujú. Vy ste v podstate štvrtý koaličný partner strany SMER, ukázalo sa to aj na súčasnom hlasovaní pri voľbe generálneho riaditeľa RTVS (potlesk), kedy ste hlasovali spoločne so SMER-om, a je to jedno z kľúčových, z kľúčových hlasovaní tejto vlády, ktoré od marca, od začiatku volebného obdobia sme tu mali. Vy tu rozprávate, že ste skutočná opozícia. Ale ešte raz, v kľúčových veciach hlasujete spolu so SMER-om, čiže môžete si rovno na čelo napísať, sme štvrtý koaličný partner SMER-u.
Takže nebojte sa, vašu stranu SMER nezruší, ste v bezpečí. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

20.6.2017 o 14:58 hod.

Mgr. art. M.A. ArtD.

Veronika Remišová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:59

Gábor Grendel
Skontrolovaný text
A to sa budeme viacerí asi opakovať v posolstvách. Pán poslanec, povedali ste niečo v tom duchu, že Generálna prokuratúra navrhuje rozpustiť jedinú skutočnú opozíciu.
Tak v zrkadle dnešnej tajnej voľby generálneho riaditeľa RTVS vám chcem povedať, že o skutočnú opozíciu sa obávať nemusíte. SaS, OKS, OĽANO, NOVU a hnutie SME - RODINA nikto nenavrhuje rozpustiť. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

20.6.2017 o 14:59 hod.

Mgr.

Gábor Grendel

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:00

Milan Mazurek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Rasťo, ja sa na rozdiel týchto fiktívnych opozičných kolegov budem venovať skôr tvojmu prejavu a som rád, že si zhrnul, výborne zhrnul to, ako to tu s touto demokraciou dopadlo, ako úplne nelegitímni, neschopní ľudia ako pán Čižnár sedia na naozaj dôležitých miestach.
Je predsa nepredstaviteľné, aby sa postavil pred plénum generálny prokurátor a povedal vetu v zmysle, mali sme tu 20 trestných činov, rasovo motivovaných činov, a to je málo, potrebujeme ich viac. Tak dáme tieto prípady do kompetencie Špeciálnej prokuratúry a budeme dúfať, že tých trestných činov budeme mať viac. Je to pán prokurátor, ktorý je nešťastný toho, že rasovo motivovaná trestná činnosť na Slovensku je nízka, že máme hrozne málo týchto činov, tak ich potrebuje viac. Čo to je za prokurátor?! To je niečo nepredstaviteľné! A to sa nebudem ani venovať tej jeho neuveriteľnej dedukcii, keď povedal, že niekoho niekde kopli do hlavy a kopli ho asi ťažkou topánkou a kto asi nosí ťažké topánky v tomto ročnom období. To určite museli byť nejakí rasovo motivovaní skinhedi alebo niečo podobné.
Pán Čižnár, pôjdete teraz vážiť svoje topánky alebo niečo podobné? Ako môžete vy vôbec byť súdna osoba a byť generálnym prokurátorom?! Veď to je niečo nepredstaviteľné! Uvedomujete si, že nie ste v materskej škôlke ani v rozprávke, v Mrázikovi, v Hľadá sa Nemo, ale pred Národnou radou? Ťažké topánky, čo to je?
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

20.6.2017 o 15:00 hod.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:01

Stanislav Mizík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Vďaka, Rasťo. Trošku by som rozšíril tvoju reč. Venoval by som sa extrémizmu.
Na Slovensku je takýto extrémizmus, je tu extrémne rozkrádanie štátnych, verejných a euro-financií. Sú tu extrémne obrovské mediálne klamstvá. Je tu extrémne zvýhodňovanie určitých skupín obyvateľstva. Je tu extrémne presadzovanie agendy LGTB, multi-kulti a propagácia moslimov. Je tu extrémne urážanie slovenských symbolov. Napríklad Kalmus s Lorenzom, ktorí dali slovenský znak do grafickej značky, nechcem povedať, čoho. Sú tu extrémne tresty za nič. Sú tu extrémne zákroky polície. Sú tu extrémne heslá na antifa demonštráciách, že nie sme národ, za národ, ani za Boha. "Začnime s vysťahovaním" - to sa môže klasifikovať aj ako holokaust, návod na holokaust. A ešte je tu jedna vec. Bolo tu extrémne dovážanie extrémistov značky moslim z Guantánama.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

20.6.2017 o 15:01 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:03

Ján Marosz
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Schlosár, ste členom ústavnoprávneho výboru rovnako ako aj ja. Chcel by som len pripomenúť jeden fakt, ktorý len dokazuje a potvrdzuje to, že naozaj ako kolegyňa Remišová vravela, tu ide o nejakú tichú koalíciu. Píše sa február tohto roka, prevalí sa, že špeciálny prokurátor nekoná, je nečinný, nepodáva obžaloby a na ústavnoprávnom výbore prebieha snaha pozvať si pána generálneho prokurátora Čižnára a takisto Kováčika, aby sme mohli klásť otázky. Pán docent Kresák z MOST - HÍD-u deklaruje, že podporí takýto bod programu, ale čuduj sa svete, riadne sa ospravedlní pán Schlosár. Čiže takáto ste vy skutočná opozícia. Jednoducho ste koalícia vždy, keď ide o nejaké kľúčové hlasovanie, kde naozaj konkrétne môžte niečo o tej, proti tej korupcii urobiť alebo minimálne klásť prokurátorom otázky, tak sa nezúčastníte, alebo dáte hlavu do piesku, alebo nehlasujete.
Takže aj na tomto príklade chcem ilustrovať, že to, čo hovoríte, sú naozaj len také dymové clony a ste tichým koaličným spojencom.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

20.6.2017 o 15:03 hod.

Mgr.

Ján Marosz

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:04

Ondrej Dostál
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ja by som si dovolil zacitovať zo zákona o politických stranách: § 2 ods. 1: "Strana nesmie svojimi stanovami, svojím programom alebo činnosťou porušovať Ústavu Slovenskej republiky, ústavné zákony a medzinárodné zmluvy," § 17 ods. 1: "Na podanie návrhu na rozpustenie strany je oprávnený generálny prokurátor, ak strana koná v rozpore s § 2 ods. 1, o návrhu rozhoduje správny súd."
Pán generálny prokurátor by konal politicky a nie právne v prípade, že by nepodal návrh na rozpustenie vašej strany v situácii, keď dospel k tomu, že sú splnené zákonom stanovené predpoklady pre podanie takéhoto návrhu. Napríklad keby začal politicky uvažovať, že či vám to náhodou nenaženie politické body. Keď konal v súlade so zákonom, tak musel takýto návrh dať, pretože to, k čomu dospel a o čom rozhodne súd, je, že vaša strana porušuje ústavu, ústavné zákony, zákony.
S jednou vecou z vášho vystúpenia by som sa aj dokázal stotožniť a to je ten dvojaký meter, aký sa tu dlhodobo uplatňuje voči dvom zavrhnutiahodným zločineckým režimom - komunistickej totalite a fašistickej totalite. Je pokrytecké, ak stíhame fašistov a tolerujeme komunistov. Ale rovnako pokrytecké je to vo vašom prípade, keď je to naopak, keď strana, ktorá sa hlási k fašistickému slovenskému štátu a k jeho fašistickému prezidentovi Jozefovi Tisovi, keď strana, ktorá svojím, svojou symbolikou - šeky 1 488, výroky o budúcnosti bielych detí - sa dokonca hlási k neonacizmu, a jej poslanec tu bude niečo hovoriť o dvoch totalitách a obviňovať iných z fašizmu. No teda dovoľte, to je rovnako pokrytecké.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

20.6.2017 o 15:04 hod.

Mgr.

Ondrej Dostál

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:06

Rastislav Schlosár
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán poslanec Marosz, ja budem reagovať v podstate len na vás, pretože vy ste to tak najlepšie zaklincovali, všetky tie obvinenia, že my nejakým spôsobom spolupracujeme so SMER-om, čo má dokazovať aj naše dnešné hlasovanie.
Vy ste, vy ste vyslovene rodený demagóg a klamár, lebo vy tam sedíte so mnou na tom ústavnoprávnom výbore a vy dobre viete, ako to bolo vtedy, keď ste požadovali, aby bol predvolaný špeciálny prokurátor Kováčik. Vy viete, že na tom prvom zasadaní, keď ste to požadovali, som sa naozaj nezúčastnil, riadne som sa ospravedlnil, ale zabudli ste povedať ešte ďalšie dve veci, že odvtedy sa uskutočnili ďalšie dva ústavnoprávne výbory, kde ste takisto toto navrhli, aby bol predvolaný špeciálny prokurátor, a vtedy som hlasoval spolu s vami, teda spolu s opozíciou, aby pán Kováčik sem na výbor prišiel.
Len prečo ste nepovedali aj B a C, hej, teda aj o týchto ďalších výboroch? Prečo ste toto zamlčali?
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

20.6.2017 o 15:06 hod.

Mgr.

Rastislav Schlosár

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 15:07

Martin Glváč
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Nechcel som porušovať rokovací poriadok, a keďže tu nikto nebol a viedol som schôdzu, nemohol som reagovať faktickou poznámkou, tak teraz chcem povedať len dve veci.
Pani poslankyňa Remišová, ja chápem, že človek, ktorý, o ktorom pochybujeme, že je spôsobilý na právne úkony, si vás testuje a testuje si celé, celú demokratickú spoločnosť a si vás testuje, či ste vhodný kandidát pokračovať namiesto neho jako líder. Ale ja som bol, ja som neštudoval na matematicko-fyzikálnej fakulte. Na strednej škole, som išiel na strednú ekonomickú školu na zahraničný obchod, kde bola len matematika dvakrát do týždňa, a potom na práve, kde nebola, ale 95 hlasov mínus kotlebovci, stále mi nevychádza, že by bol zvolený váš Václav Mika, ktorého sme pred piatimi rokmi zvolili ako kandidáta SMER-u my, kde všetci, aj pán Sulík, ktorý hovorí, nikdy nebudem meniť víťazný tím. Len on nebol trénerom tohto tímu. On ho nikdy nezostavoval a on dneska povie, že my, keď my sme dneska trénerom tohto tímu, a on nám do toho bude kibicovať. No tak nie! A vy sa poraďte s vaším kamarátom, ktorý vás testuje. To je prvá vec.
Z matematiky, naozaj 95 mínus kotlebovci - stále je to ten pán Rezník, ktorého sme my pred piatimi rokmi nezvolili. Len toto som vám chcel povedať.
Ďakujem veľmi pekne. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

20.6.2017 o 15:07 hod.

JUDr.

Martin Glváč

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video